Co dla ciebie? |
Yaoi |
|
32% |
[ 32 ] |
Yuri |
|
12% |
[ 12 ] |
Hentai |
|
34% |
[ 34 ] |
polędwica i ociekające tłuszczem melanże |
|
20% |
[ 20 ] |
|
Total Votes : 98 |
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 23, 2004 11:59 am
Tak wiem że istnieje cała Gildia Yaoi ale postanowiłem sprobować po polsku Więc generalnie Yaoi i Yuri to mangi o tematyce homoseksualnej Yaoi-meskiej Yuri-damskiej.W Polsce nie ma tego zbyt dużo ale od czego jest net smile Jeśli bedzie jakiś odzew na ten temat to napisze wam troche więcej o tym. Zapraszam do dyskusji biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 4:50 am
Niby jest topic o Mandze i anime ale puki co.... Jako 100% facet (hetero) stwierdzam ze Yaoi to szajs i ochyda.... Ale za to Yuri....... whee
Nie no serio mówiąc to nie musi być akurat filmik o tym jak dwie panie robią sobie nawzajem dobrze... Utena np. to moim zdaniem super anime bardzo mie się podobało....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 8:37 am
Christoff_Gangrell Niby jest topic o Mandze i anime ale puki co.... Jako 100% facet (hetero) stwierdzam ze Yaoi to szajs i ochyda.... Ale za to Yuri....... whee Nie no serio mówiąc to nie musi być akurat filmik o tym jak dwie panie robią sobie nawzajem dobrze... Utena np. to moim zdaniem super anime bardzo mie się podobało.... topic o mandzi anime jest... ale yaoi i yuri to na tyle nietypowe produkcje, ze chyba warto by mialy wlasny kacik... wink tak, żeby towarzystwo sie rozruszalo, bo sie ostatio na gildii zrobilo dretwo jak w kostnicy
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 9:06 am
Isobelle Tak wiem że istnieje cała Gildia Yaoi ale postanowiłem sprobować po polsku Więc generalnie Yaoi i Yuri to mangi o tematyce homoseksualnej Yaoi-meskiej Yuri-damskiej.W Polsce nie ma tego zbyt dużo i bardzo dobrze domokun domokun domokun domokun to jest gniot i tyle
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 10:23 am
ja tam jestem za kacikiem yaoi jak najbardziej biggrin (yuri mnie ani ziebi ani grzeje, ale tez moze byc ^^) a dla interesujacych sie yaoi/shounen-ai mam dwie, w miare swieze, wiesci, jedna bardzo dobra, druga mniej... najpierw dobra: wydawnictwo Saisha wyda mange Kazusy Takashimy "Wild Rock"! juhu! blaugh a teraz gorsza: ...ale dopiero w marcu... crying a w sumie: zyc nie umierac, cuda sie zdarzaja xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 11:31 am
Wow a jednak jest jakiś odzew- niekoniecznie tylko pozytywny ale jest biggrin
Miss Tao dzięki za wieści Widze że odwiedzający kojarzą temat więc podstawy opuszcze biggrin A mam prośbe podrzuci mi ktoś tytuły Yuri dostępne w Polsce??? Arigato!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 12:15 pm
W zyciu widzialem 2 Yaoice... i jednego zaluje .. pierwszy to gravitki oklepane a 2 nie wiem i nie chce wiedzieć ale na stole kuchennym facet facet .. tego ..! blech
No ale wsumie nie sa zle ... Gravitki mi sie podobały nie powiem ze bardzo bo wolał bym kobiete ... i faceta no ale .. Przezyłęm i mam sie dobrze ... ! eek
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 12:15 pm
o i jeszcze jedna sprawa mam dla was link na fajną stronke (nie jest nowa i jest po angielsku) http://www.yaoishrine.com/ jest tam duuuużo stuffu więc warto zajrzeć
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 12:54 pm
BeeWolf_san W zyciu widzialem 2 Yaoice... i jednego zaluje .. pierwszy to gravitki oklepane a 2 nie wiem i nie chce wiedzieć ale na stole kuchennym facet facet .. tego ..! blech No ale wsumie nie sa zle ... Gravitki mi sie podobały nie powiem ze bardzo bo wolał bym kobiete ... i faceta no ale .. Przezyłęm i mam sie dobrze ... ! eek fajne podejście. Fakt że są też hardcorowe Yaoi ale shounen-ai są fajniutkie i lightowe [Kukus: cioteczko ty moja najulubieńsza, a czego się tu dziwić, że podejście fajne? przecież to rodzina moja, a wiesz że w mojej rodzinie to nic nie jest normalne, nawet widelce]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 1:01 pm
Bee, Gravitation, wedlug "naukowej" terminologi to nie yaoi, tylko najwyzej shounen-ai wink ale widze ze masz dobry gust skoro ci sie podobalo blaugh twisted
co do yuri: ahem... nie znam ani jednego tytulu, sorry... ^^ wiem tylko ze w Utenie sa tresci tego typu - jak juz wspomniano powyzej - ale przyznam sie ze nie czytalam/widzialam tej serii redface
a poza tym przezywam obecnie (od dosc dawna ^^) okres mangowy i wole czytac mangi (a raczej - w wiekszosci skany) niz ogladac anime, obojetnie jakiego gatunku (choc przyznaje ze za anime typu yaoi moga przemawiac interesujace "efekty dzwiekowe" xp )
chyba trzeba bedzie dopisac ze ten kacik moze zmienic sie w przybytek "tylko dla doroslych"... XP
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 1:07 pm
MissTao Bee, Gravitation, wedlug "naukowej" terminologi to nie yaoi, tylko najwyzej shounen-ai wink ale widze ze masz dobry gust skoro ci sie podobalo blaugh twisted co do yuri: ahem... nie znam ani jednego tytulu, sorry... ^^ wiem tylko ze w Utenie sa tresci tego typu - jak juz wspomniano powyzej - ale przyznam sie ze nie czytalam/widzialam tej serii redface a poza tym przezywam obecnie (od dosc dawna ^^) okres mangowy i wole czytac mangi (a raczej - w wiekszosci skany) niz ogladac anime, obojetnie jakiego gatunku (choc przyznaje ze za anime typu yaoi moga przemawiac interesujace "efekty dzwiekowe" xp ) chyba trzeba bedzie dopisac ze ten kacik moze zmienic sie w przybytek "tylko dla doroslych"... XPteż jestem za mangami ( cała Polska czyta dzieciom xp ) kreska jest ciekawsza niż w anime no ale te efekty dżwiękowe... 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 1:18 pm
prawda? xd choc osobiscie za bardzo doswiadczenia w temacie "hardkor yaoi" ^^ nie posiadam: widzialam tylko 'Boku no Sexual Harrasment', ale tam 'dzwiek' byl pierwsza klasa - seiyuu glownego bohatera rulez! blaugh
ach, ja tez mam prosbe: zna ktos jakies warte poczytania komiksy online? oczywiscie o tematyce wiadomej ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 1:19 pm
MissTao Bee, Gravitation, wedlug "naukowej" terminologi to nie yaoi, tylko najwyzej shounen-ai wink ale widze ze masz dobry gust skoro ci sie podobalo blaugh twisted co do yuri: ahem... nie znam ani jednego tytulu, sorry... ^^ wiem tylko ze w Utenie sa tresci tego typu - jak juz wspomniano powyzej - ale przyznam sie ze nie czytalam/widzialam tej serii redface a poza tym przezywam obecnie (od dosc dawna ^^) okres mangowy i wole czytac mangi (a raczej - w wiekszosci skany) niz ogladac anime, obojetnie jakiego gatunku (choc przyznaje ze za anime typu yaoi moga przemawiac interesujace "efekty dzwiekowe" xp ) chyba trzeba bedzie dopisac ze ten kacik moze zmienic sie w przybytek "tylko dla doroslych"... XPNo nie wiele widziałem ... Prawie nic ... Może i Gravi to shounen-ai dla mnie facet i facet to Yaoi ... Ale GRAV mi sie podobało bardzo przyjemne ... Ja wole inne style i inna tematyke wink .. hi .. ale jak ktoś lubi to to czemu nie ! xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 1:57 pm
MissTao prawda? xd choc osobiscie za bardzo doswiadczenia w temacie "hardkor yaoi" ^^ nie posiadam: widzialam tylko 'Boku no Sexual Harrasment', ale tam 'dzwiek' byl pierwsza klasa - seiyuu glownego bohatera rulez! blaugh ach, ja tez mam prosbe: zna ktos jakies warte poczytania komiksy online? oczywiscie o tematyce wiadomej ^^ moge tylko powtórzyć ten adresik http://www.yaoishrine.com/ tam jest kilka scanów i mnóstwo linków więc warto zajrzeć
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 24, 2004 1:58 pm
Isobelle MissTao Bee, Gravitation, wedlug "naukowej" terminologi to nie yaoi, tylko najwyzej shounen-ai wink ale widze ze masz dobry gust skoro ci sie podobalo blaugh twisted co do yuri: ahem... nie znam ani jednego tytulu, sorry... ^^ wiem tylko ze w Utenie sa tresci tego typu - jak juz wspomniano powyzej - ale przyznam sie ze nie czytalam/widzialam tej serii redface a poza tym przezywam obecnie (od dosc dawna ^^) okres mangowy i wole czytac mangi (a raczej - w wiekszosci skany) niz ogladac anime, obojetnie jakiego gatunku (choc przyznaje ze za anime typu yaoi moga przemawiac interesujace "efekty dzwiekowe" xp ) chyba trzeba bedzie dopisac ze ten kacik moze zmienic sie w przybytek "tylko dla doroslych"... XPteż jestem za mangami ( cała Polska czyta dzieciom xp ) kreska jest ciekawsza niż w anime no ale te efekty dżwiękowe... 3nodding MissTao: oł ju dirti dirti gerl wink z tej strony to ja pani nie znałem, panno Tao redface Isobelle: ty sobie nawet nie myśl, że u mnie będziesz to oglądał domokun ja nie chcę ponownie traumy mieć... filmy jakimi mnie traktujesz zawsze skutkują u mnie lękami, paranoją i przekonaniem, że jestem ostatnim heterycznym samcem na tym świecie crying jestem skłonny zakupić jakieś mangi w najbliższym czasie, tudzież podaj tytuły, ktoore cie interesują, zassam scany i wydrukuje w COI, a co sobie będę szczędził, przecież tusz mi funduje Narodowy Fundusz Zdrowia blaugh pi.es. joł, ma bjacz wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|