Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Muzyka-muzyka jeszcze raz muzyka. Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 86 87 88 89 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

sephy clone2

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 11:27 pm

[Edit// Zmieniam nazwe działu na Muzyka, Ogólnie jaka, J- czy jaka kolwiek inna.
Powolni następuje rozdrobnienie tematów a tech boimy się jak ognia tak wiec, Zmiany zmiany zmiany biggrin .] "BeeWolf"

Tworze ten dział z myślą o osobach lubiących słuchać metalu
P.S. piszcie jakie zespoły lubicie i za co
PostPosted: Tue Sep 14, 2004 11:33 pm

Żeby was zachęcić do pisania napiszę jako pierwszy

Moim ulubionym zespołem metalowym jest SLAYER (widać po mojej ksywce) dlaczego , może z prostego powodu jakim jest najlepsza według mnie i nie tylko płyta Reign in Blood

sephy clone2

Makaveli 2pac

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 11:52 pm

A czemu tylko o metalu??? stare

Moim zdaniem jak by każdy napisał Topic o jakimś stylu który lubi słuchać to na forum zrobiło by się zamieszanie i śmietnik...

Powinien być 1 uniwersalny temat... no może 2... ale sądzeże jak każdy by wymyślał taki temat... w stylu co lubisz słuchać to ten by napisał Rap... ten Hip- HOp... ten Funky... ten Disco Polo... tamten znowu co innego... Moim zdaniem jeżeli już jest ten temat jest to ja bym zmienił tytuł na "Jaki typ muzyki lubisz słuchać" lub coś w tym stylu... ale nie tylko o Metalu... stare
PostPosted: Tue Sep 14, 2004 11:54 pm

herubinek

Moim zdaniem jak by każdy napisał Topic o jakimś stylu który lubi słuchać to na forum zrobiło by się zamieszanie i śmietnik...

Powinien być 1 uniwersalny temat... no może 2... ale sądzeże jak każdy by wymyślał taki temat... w stylu co lubisz słuchać to ten by napisał Rap... ten Hip- HOp... ten Funky... ten Disco Polo... tamten znowu co innego... Moim zdaniem jeżeli już jest ten temat jest to ja bym zmienił tytuł na "Jaki typ muzyki lubisz słuchać" lub coś w tym stylu... ale nie tylko o Metalu... stare

...powiedzial przecietny powszechny zjadacz hip-hopu.. stare

Kagenobaka

Makaveli 2pac

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:04 am

Kagenoyami
herubinek

...powiedzial przecietny powszechny zjadacz hip-hopu.. stare

Teraz takich mniej nie... biggrin
PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:05 am

Ja czuje sie bardziej goth'em niz metalem, z tego wzgledu ze wole klimatyczne granie niz "szybka rzeznie", no ale plytka "Reign in Blood" Slayer'a jest faktycznie niezla.. Ja kocham nastepujace zespoly:
-Cradle Of Filth (nie ze wzgledu na tzw. pozerskie klimaty black metalowe a ze wzgledu na wamiprzy pasjonujacy klimat)
- Tristania (kocham ich chorki i ten kobiecy glos)
- Luminaria (Osobiscie od 2 dni naleze do tego zespolu, gram u nich jako klawiszowiec. Fanom gotyku czy tez gotyckiego blacku'u a'la Cradle polecam Luminarie. www.luminaria.neostrada.pl - stad mozecie sciagnac ich pelne, studyjnie nagrane utworki)
- Nightwish (leciutki basiowy klimat oprawiony swietnymi klawiszami i pieknym glosem Tarji)
- Dimmu Borgir (bardziej blackowe granie niz u CoF, ale co za tym idzie - mniej klimatyczne. Najbardziej podoba mi sie ich ostatni albumik "Death cult armageddon" gdyz jest tam wplecione mnostwo partii symfonicznych, ktore po prostu pieszcza moje bebenki ^^)
- Kat (porzadne, polskie trash'owe granie z blackowymi tekstami. Na poczatku denerwowal mnie pan Roman-wokalista, ale z czasem go polubilem ;P)
- T3chn0ph0b1a (genialna wloska kapela laczaca elementy muzyki elektronicznej z blackiem, polana gotyckim sosikiem ^^)
- Fear Factory (porzadne druto-szarpanie ;P)
- Type O' Negative (gotyk-industrial)

Oprocz tego typu klimatow lubie posluchac japonskich tworcow JRock'a
-Gackt'a
-Malice Mizer
-Eve of Destiny

No, i to chyba tyle. Oczywiscie wyzej wymienione kapele to zaledwie pare procent sluchanej przeze mnie muzyki wink

Kagenobaka

Makaveli 2pac

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:09 am

Kagenoyami
Ja czuje sie bardziej goth'em niz metalem, z tego wzgledu ze wole klimatyczne granie niz "szybka rzeznie", no ale plytka "Reign in Blood" Slayer'a jest faktycznie niezla.. Ja kocham nastepujace zespoly:
-Cradle Of Filth (nie ze wzgledu na tzw. pozerskie klimaty black metalowe a ze wzgledu na wamiprzy pasjonujacy klimat)
- Tristania (kocham ich chorki i ten kobiecy glos)
- Luminaria (Osobiscie od 2 dni naleze do tego zespolu, gram u nich jako klawiszowiec. Fanom gotyku czy tez gotyckiego blacku'u a'la Cradle polecam Luminarie. www.luminaria.neostrada.pl - stad mozecie sciagnac ich pelne, studyjnie nagrane utworki)
- Nightwish (leciutki basiowy klimat oprawiony swietnymi klawiszami i pieknym glosem Tarji)
- Dimmu Borgir (bardziej blackowe granie niz u CoF, ale co za tym idzie - mniej klimatyczne. Najbardziej podoba mi sie ich ostatni albumik "Death cult armageddon" gdyz jest tam wplecione mnostwo partii symfonicznych, ktore po prostu pieszcza moje bebenki ^^)
- Kat (porzadne, polskie trash'owe granie z blackowymi tekstami. Na poczatku denerwowal mnie pan Roman-wokalista, ale z czasem go polubilem ;P)
- T3chn0ph0b1a (genialna wloska kapela laczaca elementy muzyki elektronicznej z blackiem, polana gotyckim sosikiem ^^)
- Fear Factory (porzadne druto-szarpanie ;P)
- Type O' Negative (gotyk-industrial)

Oprocz tego typu klimatow lubie posluchac japonskich tworcow JRock'a
-Gackt'a
-Malice Mizer
-Eve of Destiny

No, i to chyba tyle. Oczywiscie wyzej wymienione kapele to zaledwie pare procent sluchanej przeze mnie muzyki wink

No i widzicie ... O to pierwowzór uniwersalnego człowieka... słucha poprostu wszystkiego... w tym momencie żałuje że słucham tylko prawie rapu sad
PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:12 am

herubinek
Kagenoyami

No i widzicie ... O to pierwowzór uniwersalnego człowieka... słucha poprostu wszystkiego... w tym momencie żałuje że słucham tylko prawie rapu sad

Aboslutnie NIE wszystkiego - zauwaz, ze wszystkie te zespoliki sa jak najbardziej rockowe. NIENAWIDZE HIP-HOPU, rapu, popu i wszelkiej masci gownianej komerchy, jaka zalewaja niczym blotem przecietnych radiowych sluchaczy. Poza tym lubie (i pisze oraz wykonuje) muzyke symfoniczna, filmowa i relaksacyjna... oczywiscie musi miec to "cos", czym jest dla mnie bez watpienia klimat wink
Tak wiec, jak do tego zapewne doszedles - nie jestem typem "uniwersalnego czlowieka" ;P

Kagenobaka

Baliaur

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:28 am

Ja lubie Tool'a biggrin , nie ja uwielbiam Tool'a!! biggrin ale inne kapele tesh moga byc :].... Creed, Slayer (tylkonigdzie nie moge znalezc ich ostatniej plyty -_-''), system itp., itd. xd
PostPosted: Wed Sep 15, 2004 12:51 am

Kagenoyami
herubinek
Kagenoyami

Aboslutnie NIE wszystkiego - zauwaz, ze wszystkie te zespoliki sa jak najbardziej rockowe. NIENAWIDZE HIP-HOPU, rapu, popu i wszelkiej masci gownianej komerchy, jaka zalewaja niczym blotem przecietnych radiowych sluchaczy. Poza tym lubie (i pisze oraz wykonuje) muzyke symfoniczna, filmowa i relaksacyjna... oczywiscie musi miec to "cos", czym jest dla mnie bez watpienia klimat wink
Tak wiec, jak do tego zapewne doszedles - nie jestem typem "uniwersalnego czlowieka" ;P

Eeee... eek

No ale w każdym bądź razie interesujesz się porządną muzyką typu symfonicznej... wiesz nie świadomie ale tesh jej słucham... np. sound tracki z Lodossa... wink

Makaveli 2pac

sephy clone2

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 6:57 am

Przypomniałem sobie jeszcze o jednym zespole którego pominołem mowa o IN FLAMES zespół ostatnio gra coś w stylu numetalu ale kiedyś to grał naprawde fajne kawałki moim zdaniem ich najlepszą płytą jest CLAYMAN
PostPosted: Wed Sep 15, 2004 7:36 am

eee tam...

UP THE IRONS!!! LUDZIE! razz

Dlaczego? A... dużo tego...
-za ciekawe podejście do muzyki
-za świetne teksty
-za nastrój

itd... razz

nie powiem, lubie jeszcze Slipknota, Judas Priest i tego typu kapele... smile

Geralt_Bialy_Wilk

sephy clone2

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 7:41 am

Moge się zgodzić że Ironi to była świetna kapela ale ostatnio popadaja w stagnację. Słyszałeś ich nową płytę morze i melodyjna ale jakaś taka nijaka
Poprostu chce powiedzieć że Ironi powinni dodać coś nowego do swojego stylu bo zaczynają robić się nudni
PostPosted: Wed Sep 15, 2004 8:17 am

Ja powiem jedno:

heart heart KORN heart heart

bromek

Paolcia90

PostPosted: Wed Sep 15, 2004 8:17 am

Moimi ulubione zespły to Papa Roach,IRA,Milczenie Owiec (niestety zespól sie ropadł ;(;( i juz nie tworzy sad ),Akurat (szczególnie utwór "Lubie Mówić z Toba") I.T.N.O.W. moze byc chociaż nie wszystkie piosenki :/.Hmm...moze jeszcze TEDE :] całkiem odmienny klimat od tych powyżej :].W sumie tak pozastanowieniu sie to słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho razz
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 86 87 88 89 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces