Welcome to Gaia! ::

Gacie w Krate

Back to Guilds

>Polska 

Tags: Polska, Polacy, Gacie, Kraty, Zabawa 

Reply Tematy zamknięte
Kraina Agaven- Zawieszone Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100
PostPosted: Sun Jun 16, 2013 10:33 am

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

Proponuję historię osadzoną w świecie fantasy gdzie magiczna moc jest podstawą istnienia. Każdy rodzi się z jakąś mocą, zazwyczaj dziedziczy się ją po którymś z rodziców, ale nie zawsze tak jest. Zdarza się też że niektórzy posiadają aż dwie moce, niestety jest ich niewielu.

Wszyscy żyli w państwach w których królowała dana magia. Najsilniejsze z nich to magia żywiołów ognia, wiatru, wody i ziemi. Niestety Dilven(ogień) i Kyllay(woda) rozpętały wojnę. Kyllay oskarżyło Dilven o morderstwo ich władcy Asana Orena. Choć ogień nie przyznawał się do zabójstwa i tak postanowił się bronić przed wodą.

Więc tak mamy szóstkę bohaterów którzy chcą zakończyć spór pomiędzy Dilven i Kyllay z przyczyn osobistych. Każdy jest przedstawicielem innej magii. Oczywiście spotykają się przypadkowo i tworzą drużynę która chce to wszystko wyjaśnić, będą musieli pokonać wiele przeszkód. Stawić czoło złu, które kryje się gdzieś w samym środku wojny.

1: NemusaPL- Neana Kiuno i Bastill Kern

2: iHermes- Mel Odia i Ever Reyal

3: Purple_kupa- Kashin Reino

4: Mechanical Tea- Rantana Farouk

Uwagi proszę kierować na pw  
PostPosted: Sun Jun 16, 2013 12:29 pm

Żywioły:

Dilven- Ogień
Kyllay- Woda
Laven- Ziemia
Nysaya- Wiatr

Pozostałe:
Beilior- Magia błyskawic
Versire- Magia przywoływania
Dantaha- Czarna magia(Klątwy itp.)
Amilili- Magia mocy(nadludzka siła itp.)
Rhagma- Magia umysłu(telekineza itp.)
Flant- Tutaj rządzą wyrzutki społeczeństwa
Myven- Magia Tworzenia (Uzdrowiciel itp.)

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100
PostPosted: Sun Jun 16, 2013 1:00 pm

Wygląd sad max 4 obrazki)

Imię:Neana
Nazwisko:Kiuno
Rasa: Leśny elf
orientacja: Hetero
Pochodzenie: Dilven
Magia: Ogień/nie znane(druga objawi się w trakcie opowiadania)
Znak zodiaku:Ryby
Broń: sztylet

Lubi:
Ciepło+
Lasy+
Czytać książki+
Herbatę+
Róże+

Nie lubi:
Mrocznych elfów-
Wody-
Deszczu-
egoistów-
jabłek-
gotować-

Charakter biggrin ociekliwa, wybuchowa, stanowcza, szalona
Znaki szczególne:jest leworęczna

PostPosted: Mon Jun 17, 2013 2:21 pm

User Image
Imię: Mel
Nazwisko: Odia
Rasa: człowiek
Pochodzenie: Nysaya
Magia: Wiatr/Przywołanie
Znak zodiaku: Waga
Broń: czakramy
Lubi: Wiele rzeczy sprawia jej radość: taniec, jedzenie, kolory, sen, żarty, dobry alkohol, wolna miłość i spacery. Uwielbia marzyć i przyglądać się ludziom. Ale jej życiem rządzą wolność, ptaki, jej kram z biżuterią oraz złoto.
Nie lubi: ciężkiej pracy. Brzydzi się niewolą i despotami.
Charakter: Elegancka i życzliwa, uprzejmością zjednuje sobie ludzi. Ze wszystkiego potrafi się śmiać i rzadko bywa smutna. Jednak jak każdy człowiek ma swoją drugą, mroczniejszą stronę. Jest egoistyczna, zachłanna i skąpa - ma w życiu jedną miłość - złoto i nie lubi się nim dzielić. Niesamowicie leniwa, do tego fałszywa. Uwielbia intrygi.
Znaki szczególne: znamię na prawej łydce, lubi powtarzać "To tajemnica". Ma duże...oczy i umie nimi hipnotyzować.
Coś o sobie: Rodzina Mel od pokoleń pała się handlem. Jak wszyscy, Odiowie zaczynali od paserstwa przez wyprzedaże do współtworzenia największej gildii kupieckiej w Nyasayi (Mel lubi nazywać się Księżniczką Nyasayi, ale żadną księżniczką nie jest - chociaż jej rodzina jest wpływowa, to wciąż należą do mieszczaństwa). Mel, jak każda kobieta rodu Odia, prowadzi kram (handluje biżuterią). Poza tym nie jest specjalnie uzdolniona w walce (ani w magii). Woli się dogadać (bądź użyć swoich kobiecych atrybutów), niż uciekać do przemocy. Reszta to tajemnica.

User Image
Imię: Ever "Byk"
Nazwisko: Reyal
Pochodzenie: Amilili
Magia: Magia mocy
Znak zodiaku: Skorpion
Broń: miecze, sztylety, łuki, kusze
Lubi: prywatność, spokój, naturę, ptaki, tytoń, książki
Nie lubi: hałasu, narwańców, dzieci, swojego przezwiska i swojej pracy
Charakter: Typ człowieka, którego nie chciałoby się spotkać w ciemnej uliczce. Ponury, gburowaty i małomówny - jeśli zdarzy mu się odezwać to są to pojedyncze słowa lub krótkie zdania. Jest lojalny do bólu i niesamowicie odpowiedzialny. Zawsze dotrzymuje słowa, chociaż ciężko namówić go na przysługę. Wie czego chce i wie, że nie uda mu się wszystkiego zdobyć.
Znaki szczególne: Mnóstwo blizn na całym ciele, w tym na czole, wardze i brwi. Naderwane lewe ucho, złamany nos, nie ma palca serdecznego u prawej ręki. Nosi się na ziemno, ma fajkę w kształcie małpy z uciętym czubkiem głowy. Wiecznie wściekłe spojrzenie.
Coś o sobie: Były awanturnik, ma za sobą epizod na arenie gladiatorów, spłodził kilka dzieci. Jego przezwisko wzięło się od skóry byka, w którą przebrał się po przegranej w karty (ograli go do naga). Mel zna od ponad 9 lat.

iHermes

Tricky Sweetheart

18,925 Points
  • Senpai's Notice 100
  • Novice Mage 100
  • Protector of Cuteness 150

Purple_kupa

Gaian

PostPosted: Sun Jun 23, 2013 6:04 am

User Image
User Image

Imię: Kashin

Nazwisko: Reino

Rasa: Człowiek

orientacja: Hetero

Pochodzenie: Versire

Magia : Przywoływanie duchów/nie znane

znak zodiaku: Bliźnięta

broń: Serce Ann i Dotyk Ann

Lubi:

Powiew wiatru,
Samotność,
Swojego ducha o imieniu Exitus,
Muzykę,
Pić różnego rodzaju trunki,

Nie lubi:

Tłoku,
Jeść mięsa,
latać,

charakter: Cichy,poważny,uparty

Znaki szczególne: opaska na prawym oku,kolczyk w lewym uchu
PostPosted: Sun Jun 23, 2013 7:23 am

User ImageIMIĘ: Rantana (Ran)
NAZWISKO: Farouk
RASA: człowiek
POCHODZENIE: Laven
MAGIA: magia ziemi (specjalizacja: piasek)
ZNAK ZODIAKU: Byk
BROŃ: glewia o dwóch ostrzach
LUBI: wschód słońca na laveńskiej pustyni
NIE LUBI: dyskryminacji kobiet i ogólnie złego ich traktowania
CHARAKTER: pogodny, wrażliwy na obce nieszczęście, ambitny, sprawiedliwy, patriota, mimo wyniosłych ideałów wciąż trochę dziecięco naiwny
ZNAKI SZCZEGÓLNE: zawsze jest zakryty od stóp do głów oraz unika jak ognia przebywania wśród arystokracji
COŚ O SOBIE: Postanowił wyruszyć w podróż aby rozwikłać przyczyny i zakończyć wojnę między Dilven a Kyllay. Taki heroiczny wyczyn przyniósłby mu chwałę, która umożliwiłaby mu zajęcie lepszej pozycji w jego bardzo tradycyjnej rodzinie. Dodatkowo motywuje go sytuacja jego ojczyzny - Laven jest w większości pokryte pustynią (poza częścią wybrzeża), więc jest uzależnione od wymiany handlowej z Kyllay. Kiedy zaangażowało się ono w wojnę, przestało eksportować - Laven jest teraz w bardzo kiepskiej sytuacji, w wielu regionach panuje głód, wojna domowa jest na granicy wybuchu.

Mechanical Tea

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100
PostPosted: Wed Jun 26, 2013 3:10 pm

Straciłam wszystko przez wojnę. Brata, który zginął w trakcie obrony miasta.Matkę, którą napadli, zgwałcili, a potem zabili na ulicy w biały dzień.Na końcu dom...dom który spłonął wraz z moją przeszłością.

Przez jakiś czas nie potrafiłam się podnieść z powodu utraty najbliższych, jednak po dłuższym błąkaniu się bez celu i użalaniu się nad sobą stwierdziłam że muszę coś z tym zrobić, z tą niesprawiedliwością, która dotknęła mnie i innych.Wiedziałam że nie mogę tak bezczynnie patrzeć jak inni wokół mnie umierają z powodu jakiegoś morderstwa , które nawet nas nie dotyczyło.

Wyruszyłam więc na południe do Flant, tam gdzie zawsze śmierć wisiała w powietrzu, tam gdzie nie było żadnych zasad.Czułam że to w tym miejscu znajdę coś co pomogło by mi w szukaniu odpowiedzi które dotyczą wojny.
Podróż była długa i męcząca więc postanowiłam zatrzymać się w gospodzie, która była jak mniemam jedyna w okolicy.Na zewnątrz nie wyglądała zbyt zachęcająco, w środku było tak jak na zewnątrz , ciemno i obskurnie, ale nie mogłam narzekać.Usiadłam przy ladzie i zamówiłam coś ciepłego do jedzenia.
PostPosted: Wed Jun 26, 2013 3:11 pm

Siedziałem przy oknie i przyglądałem się małej elfce która jadła coś przy ladzie.Mała chudziutka elfka , znając życie nawet nie potrafi się obronić.Zastanawiałem się czego ona tutaj szuka.Żeby zaspokoić swoją ciekawość przysiadłem się i zapytałem:
-Czy takie miejsce nie jest przypadkiem dla ciebie niebezpieczne elfko ?
Popatrzała na mnie wrogim wzrokiem i zignorowała mnie.
-Pfff...Z takim podejściem nie pożyjesz tutaj zbyt długo, nie... to nie była groźba.Po prostu elfy nie zapuszczają się w takie dziury,a zwłaszcza takie kruche jak ty.
Ciągle jadła i ignorowała mnie.
-Wiesz co dam ci radę,jeśli chcesz wyjść z stąd cała proponuję ci...pewnego rodzaju ochronę, oczywiście za drobną opłatę, może za 500 szt. złota na jeden dzień hmm?

Purple_kupa

Gaian

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 12:22 pm

Ludzie...oni zawsze myślą że są lepsi. Co on sobie myślał proponując mi coś takiego?
-Słuchaj, jeśli wydaję Ci się że potrzebuję ochroniarza, jeszcze takiego jak ty to grubo się mylisz. Na dodatek za taką cenę. Będę wdzięczna jeśli się odczepisz.
Pokiwał głową i zrobił niezadowoloną minę.Miałam to gdzieś... Wstałam, zapłaciłam miedziakami za posiłek i poprosiłam gospodarza o mały pokój który mieścił się na piętrze. Cztery ściany, łóżko i mały stolik, chyba można nazwać to pokojem. Rozpakowałam się i przygotowałam do snu. Szczerze powiedziawszy zawszę bałam się nieznanego, nigdy nie wiadomo co może czyhać na ciebie w takim miejscu.
Reply
Tematy zamknięte

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces