Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Anime
Tiger & Bunny

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Oct 04, 2012 5:01 am

Most ugye Tiger & Bunny-s itemek kerültek be a Mecha Neko-ba és reklámozzák, hogy majd kiadják angol szinkronnal is... Érdekességként megemlítem, hogy Gaiának annyi köze már volt a Tiger & Bunnyhoz tavaly, hogy Halloweenkor Ian-t öltöztették be a főszereplőnek, Kaburagi Kotetsu-nak, itt megnézhető smile Úgy döntöttem, felrakok egy ismertetőt.
És akkor vágjunk is bele!
User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

A Tiger & Bunny egy szuperhősös, de ennél egyébként vegyesebb felépítésű anime, 2011-ben adták le először Japánban.

Az alaptörténet (forrás: animeaddicts.hu) :
A helyszín Sternbild városa, ahol az embereknek nem mindennapi dolgokban lehet részük. Ugyanis a várost 8 hős védelmezi, akiknek minden egyes bevetését kamerák kísérik végig, és amit élőben közvetítenek a nézőközönségnek a Hero TV jóvoltából, és ezek mellett még minden egyes Hősnek van egy külön szponzora is, ami valljuk be, kiváló reklámfogás. De kik is pontosan a Hősök? Ők a Next néven ismert, szupererőkkel rendelkező egyének. Egy mutáció következtében váratlanul jelentek meg a világban, amire még mind a mai napig nem találtak magyarázatot. Mindez 45 évvel ezelőtt történt. Jelenleg 7+1 Hőst ismerhetünk, akik amellett, hogy védelmezik az embereket, még versengenek is egymással. A Hősöket tevékenységeik alapján pontozzák, a legsikeresebb pedig megkapja a Hősök királya címet.

Véleményem szerint érdekes ötvözet eme anime, van benne szuperhősködés, játékfigurát idéző mecha suitok, szexi gönc és 1-2 klasszikusabb szuperhős cucc , akció, egy csipet krimi és sci-fi is talán...
És van egy-két mű, mely felrémlett bennem, mint az X-Men és a Különvélemény, de elég egyedien lett szerintem összegyúrva és megvalósítva az egész.
Most kicsit kérdés-válaszra váltok innen, így rendszerezettebb lesz remélhetőleg wink

Milyenek a karakterek? Sablonosak? Fejlődnek? Jó és rossz harca áll fenn?
Sablonosnak nem mondhatóak, de tény, hogy némi sztereotípia felbukkanhat az agyunkban velük kapcsolatban. Pl. csendes, komoly fiatalember, csajozós rosszfiú, ítéletmondó, magányos ember stb.
Vannak benne fekete-fehér, de leginkább vannak szürke státuszban lévő szereplők is, akik se nem tökéletes jó emberek, se nem végletesen gonoszak, hanem sokrétűek, és természetesen a Hősök sem tökéletesek.
A karakterek eléggé egyediek és mindvégig önmaguk, miközben a jellemük is fejlődik (főleg a főszereplőknél éreztem ezt).

Milyen úgy általában? Mennyire komoly, humor, stb.?
A humoros és komoly részek elég jól vannak elhelyezve és beadagolva, nemigen éreztem úgy, hogy rosszkor lett volna valami betéve, vagy hogy túl nevetséges lenne. Ahogy egyre jobban megismerjük a karaktereket, egyre "családiasabbá", "inside joke" jellegűvé válnak egyes pillanataik.
A másik pozitív pont nálam az, hogy (bocsánat, ha valaki nem, ért egyet), mentes a néha fájdalmasan vagy visítva kacagtatósan erős animés karikatúráktól, amikor direkt eltorzítva vagy chibi formában rajzolják őket és marhulnak ezerrel. Egy óriás izzadságcsepp, kerek gülüszem vagy lüktető ér se tűnik fel a 25 epizód alatt, mégis vannak eléggé jópofa és vicces pillanatai. 3nodding (Na jó, egyszer valakinek malacorra lesz egy pillanatra, amikor lelombozódik xp )

A történet hogy halad, mik jellemzők rá?
A főtörténet és a mellékszálak néha együtt, néha külön-külön tűnnek fel epizódonként, sok epizód meg folytatása az előzőnek, főleg a vége felé, ahol érdekes végkifejletet láthatunk. Néha vannak visszapillantások, melyek mindig elég pontosan utalnak vissza és a történet bár néha bonyolultnak tűnik, ugyanakkor jól van megszerkesztve, főleg a végkifejlet felé (szerintem). Vannak olyan események vagy karakterek, melyek sok epizód után térnek vissza és az az érzésünk, hogy "jé, tényleg!", vagy "aha, szóval ez meg ez...".
Az első pár epizód még lehet, hogy kicsit unalmasnak fog hatni, és sok epizód "offolós", de csak emiatt nem érdemes leállni, később érdekesebb lesz. Több ilyen véleményt is olvastam, miszerint az első néhány rész kevésbé jó.

Milyen a megvalósítás?
A grafikai megvalósítás szerintem nagyon jó, CG és anime vegyül benne, de persze az utóbbi a domináns. Nem túl elütőek a CG-s részek (leginkább a két főszereplő mecha cuccánál), bár észrevehetőek, főleg a város panoráma képeiben és egyes akciójelenetekben tűnnek fel. A rajzolás nagyon szép és megfelelő.
A zene is igen jó, még azt se róhatom fel, hogy ugye néha ismétlődnek a sorozaton belül, meg itt kevésbé is tűnt fel az ismétlődés, mint egy-két más animében (pl. Trinity Blood). Valószínűleg azért (is), mert legtöbbször olyankor teszik be, amikor a zene nem vonja el a figyelmünket (vagy legalábbis nem teljesen) és szerves része a jeleneteknek.

Ki készítette, kik vettek részt az elkészítésében?
Az anime a Sunrise stúdióban készült és 2011 tavasztól őszig adták le először TV-n Japánban. Rendezője Keiichi Sato, a forgatókönyvet Masafumi Nishida írta, a zenéjét pedig Yoshihiro Ike szerezte. A karaktereket Masakazu Katsura tervezte, ő rajzolta az egyik Tiger & Bunny mangát is, mely egy fejezetből áll.

Lesz folytatás, illetve van belőle manga?
A 25 epizódos sorozat után 2012-ben bemutatták a Tiger & Bunny - The Beginning mozifilmet. Ebben a nagyfilmben az első pár epizód történései vannak összerakva, de sok, a sorozatban elő nem forduló, kiegészítő jelenet is van (pl. Kotetsu hősködés közben összefut az anyjával xd ), plusz van egy új, epizódszereplő ellenség, mely szintén nem tűnik fel a sorozatban. Picit hozzátesz Kotetsu és Barnaby kezdeti emberi viszonyához is.

Lesz egy második mozifilm is (Tiger & Bunny - The Rising), melynek a megjelenése 2014 februárjára van bejelentve és a sorozat után játszódik.
Új infók vannak a második nagyfilmről, spoiler gombra klikk további infókért! Azoknak ajánlott, akik látták a sorozatot!
Néhány dolog már kitörtént egy japán leírásból és azóta négyféle előzetes is megjelent a második nagyfilmről.
Az elsőben az látható, hogy a város romokban áll, Sternbild óriásszobra, az Igazság Istennőjének a szobra ledől és a hősök megsebesülve figyelnek egy arany fényben ragyogó NEXT-et, majd Tiger-t és Barnaby-t látjuk egymással szemben állni a mecha suitjukban.
A második láthatóan Sternbild történelmét meséli el.
A város régen egy falu volt, melyet az Istennő hozott létre. Az emberek nem ismerték a valódi Igazságot, kapzsik és önzők voltak egymással szemben, saját érdekből fosztogattak. Az Istennő bűnbánatra szólította fel őket, ellenkező esetben büntetést helyezett kilátásba. Azonban az emberek továbbra is kapzsik maradtak. Ekkor az Istennő úgy döntött, hogy megsemmisíti őket és egy szakadékot nyitott meg, mely elég nagy és mély volt ahhoz, hogy elnyelje az egész falut.
A harmadik előzetes egy új szereplőt, Golden Ryan-t/Ryan Goldsmith-t mutatja be, aki Kotetsu-t felváltva Barnaby új társa lesz. Fiatalabb Barnaby-nál és képessége az, hogy kb. 30 méteren belül gravitációs torzulást tud létrehozni.
A negyedik, október végén megjelent előzetesben többminden történik. Szó esik az Istennő Legendájáról, feltűnik három renegát NEXT, Kotetsu jobbnak látja, ha ő és Barnaby mostantól külön utakon járnak. Kotetsu később valamiért ismét harcba száll Lunatic ellen, Barnaby lecsap egy különös szerkezetre a magasból. Kaede és Dragon Kid kicsit megnőttek a sorozat óta. Kaede lehetséges, hogy "belekeveredik", de nem használ szupererőt az előzetesben. A többi Hős is feltűnik, akik ezúttal is harcba szállnak, furcsa incidensek történnek Sternbildben, melynek valószínűleg a három NEXT az oka, akik Barnaby feltevése szerint az Igazság Istennőjének legendáját akarják "felidézni", aki katasztrófákkal büntette meg az embereket, hogy bűnbánatot tanúsítsanak..
Amit a japán történet leírásból lehet megtudni:
Barnaby és Kotetsu a sorozat utolsó epizódjának végén kb. 1 év szünet után visszatértek hősként a Második Ligába. A film a sorozat vége után pár hónappal veszi fel a történet fonalát. Barnaby visszavágyik a Hero TV által gyakran mutatott Első Ligás hősök mellé (Blue Rose, Fire Emblem, stb.), ahol annak idején Kotetsuval együtt volt, amikor még ő is ereje teljében volt (Kotetsunak fokozatosan hanyatlani kezdett az ereje a sorozat későbbi epizódjaiban).
Kotetsunak vegyes érzései vannak Barnaby szándékával kapcsolatban. Az Apollo Media Maverick-incidens következtében megüresedett tulajdonosi posztját egy karizmatikus üzletember, Mark Schneider veszi át, aki úgy dönt, hogy Barnabyt visszateszik az Első Ligába, de Kotetsu helyett az újonnan felfedezett Golden Ryan-t (Ryan Goldsmith-t).rendelik csapattársként Barnaby mellé.
Ugyanebben az időben furcsa dolgok kezdenek történni azon a napon, amikor az Igazság Napján Sternbild legendás istennőjét ünneplik egy fesztivállal. Mindez még semmi ahhoz képest, ami a városra vár...

Kiadtak egy egy fejezetes mangát is (Masakazu Katsura rajzolta), mely a Young Jump-ban jelent meg, majd még egy, másik rajzoló, Hiroshi Ueda által rajzolt több fejezetes manga a Miracle Jump magazinban. (forrás: az anime angol Wikipedia cikke, itt a szereplőkről és egyéb "huszadrangú" dolgokról stb. találhattok még infókat. A szereplőket lehet, hogy beteszem egy új posztba, kicsit túl hosszú lenne szerintem a leírásuk a fentiekkel együtt).

Kiknek ajánlott?
Azoknak ajánlom a leginkább, akik szeretik az akciót, a humort, a drámát, a rejtélyes, szövevényes, titokmegoldós dolgokat, a sci-fit, a robotokat, a szerethető, sokrétű karaktereket, a személyes háttereket, a különleges erőket és a bűnszervezeteket körüllengő titkokat.

És végül, ha már ennyire ajánlod, hol a @&%#-ban nézhetem meg?!
Na-na! Szóval, mivel most már az összes epizód feliratozva lett magyarul, mindenképp az animeaddicts.hu-ra feltöltött, magyar feliratos, japán szinkronos epizódokat ajánlom. Csak regisztrálni kell hozzá, igaz egy hétig nem lehet írni a fórumokra, a szabályokra nagyon kell ügyelni. A regisztrálás után lehet online is nézni meg le is lehet venni. Elég maga a videó, a feliratok eleve bele vannak égetve, háromféle minőségben lehet levenni (SD, HD, Full HD, mkv fájlokban) A feliratokat nagyon profin megcsinálták, és néha a képernyő közepén vagy a TV-s híradások alsó soraiban is feltűnnek szépen beillesztett magyar feliratok/feliratocskák. 3nodding
PostPosted: Thu Oct 04, 2012 11:38 am

Itt van egy nagyon jó, másik magyar leírás is smile (Profibb is az enyémnél szerintem, de nem baj, gyakorlat teszi a mestert). 1-2 kisebb történeti spoiler lehet benne, de inkább a mellékszálakat illetően.
http://www.fullmoon88chan.extra.hu/blog/2011/06/10/tiger-2011/

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50
PostPosted: Fri Oct 05, 2012 12:26 am

én magyar felirattal nézem a Tiger&Bunny-t, de nem kötött le annyira, hogy angol felirattal megnézzem a fennmaradó részeket. A rajzolása nekem nem igazán tetszik, pl. Barnaby-t a haja miatt nem igazán tudom komolyan venni >_>

szerintem olyan egyszer megnézhető anime, de lehet hogy csak bennem van a hiba, amiért annyira nem fogott meg smile
PostPosted: Fri Oct 05, 2012 12:47 am

Yuki Naoto
én magyar felirattal nézem a Tiger&Bunny-t, de nem kötött le annyira, hogy angol felirattal megnézzem a fennmaradó részeket. A rajzolása nekem nem igazán tetszik, pl. Barnaby-t a haja miatt nem igazán tudom komolyan venni >_>

szerintem olyan egyszer megnézhető anime, de lehet hogy csak bennem van a hiba, amiért annyira nem fogott meg smile

Értem. Barnaby haja nekem is furi egy picit. Én komolyan is vettem meg nem is, főleg amikor még nem lehetett tudni, miért ilyen zárkózott és kemény néha, sokszor Kotetsu "oldalán voltam". De később kiderülnek dolgok Barnaby-ról...
Nem baj, bár nem tudom melyik epizódig nézted (11-ig? Mert addig feliratozták magyarul, legalábbis az animeaddicts-on.), mert úgy kb. a 8-9es epizódtól kicsit más lesz a történet, aztán megint van néhány "offolós" epizód és 17-19 táján megint érdekesebb lesz, igaz, néha picit lassúnak éreztem a haladást, de szerintem jól meg van írva. Persze nem akarok spoilerezni. smile
Nekem (is?) jobban tetszettek a későbbi epizódok egyébként, a sorozat utolsó harmada tetszett a legjobban. De az offolós epizódokban is voltak részek, dolgok, amik tetszettek, megmosolyogtattak.
Az egyszer nézhetőség pedig szubjektív szerintem. "Kinek a pap, kinek a papné" smile

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Nov 08, 2012 1:32 pm

Akit érdekelne, itt egy egész jó kis angol kritika az első nagyfimről (ez került keleti, brit, francia és amerikai mozikba idén szeptemberben):

http://thisissternbild.com/2012/09/29/tigerbunny-the-beginning-a-review/
PostPosted: Tue Apr 09, 2013 7:39 am

Végül mégiscsak megnéztem >w<
Az előző véleményemet annyival toldanám meg, hogy az a vélemény az anime első felére érvényes 3nodding
Obinak igaza volt, a második fele sokkal izgalmasabb, jobban leköti az embert, és egy kicsit pörgősebb is a történet, sok minden kiderül, amire már az elejétől fogva kíváncsi az ember...csak az eleje nálam kicsit szenvedősen indult
Kotetsu lett a kedvenc szereplőm, nagyon bírtam a végén biggrin végül is aranyos kis anime, nálam még mindig az egyszer megnézhető kategóriába tartozik :3
Nagyon tetszettek az aláfestő zenék, és az openingek és endingek is illettek az animéhez smile
aki még nem nézte meg, és érdekli, nyugodtan kezdjen bele, nem fogja megbánni 3nodding

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 10:28 am

Yuki Naoto
Végül mégiscsak megnéztem >w<
Az előző véleményemet annyival toldanám meg, hogy az a vélemény az anime első felére érvényes 3nodding
Obinak igaza volt, a második fele sokkal izgalmasabb, jobban leköti az embert, és egy kicsit pörgősebb is a történet, sok minden kiderül, amire már az elejétől fogva kíváncsi az ember...csak az eleje nálam kicsit szenvedősen indult
Kotetsu lett a kedvenc szereplőm, nagyon bírtam a végén biggrin végül is aranyos kis anime, nálam még mindig az egyszer megnézhető kategóriába tartozik :3
Nagyon tetszettek az aláfestő zenék, és az openingek és endingek is illettek az animéhez smile
aki még nem nézte meg, és érdekli, nyugodtan kezdjen bele, nem fogja megbánni 3nodding

Örülök, hogy megnézted az egészet végül, és hogy tetszett biggrin
Én is így vagyok az első epizódokkal, főleg a két főszereplő egymáshoz való hozzáállása a miatt. Kb a 8. epizód volt az első olyan epizód, amivel teljesen elégedett voltam, de az elsők között is vannak jópofák (liftaknás jelenet lol).
Nekem az első opening és ending zene jobban tetszett, de a másodikak se rosszak smile
Nekem is ő lett a kedvencem, meg Dragon Kid, Saitou és Fire Emblem. De Kotetsu a legjobban 3nodding Nekem többször is nézhető, ls kíváncsian várom, mit hoznak ki a fordításból az animeaddicts-on (most a 17. epizódnál tartanak, de írták, hogy már előre fordítopttak, csak más animéket is fordítgatnak).
PostPosted: Mon Oct 28, 2013 11:37 pm

Kijött egy újabb trailer a Tiger & Bunny - The Rising nagyfilmről!! (Jövő februárban mutatják be Japánban, ez már a sorozat után játszódik, nem visszatekintés).
A hivatalos FB oldalukon voltak olyan rendesek, és feltettek egy angol feliratos verziót. Itt már több minden kiderül, hogy mi várható smile És nagyon szépen megcsinálták. Nekem nagyon tetszik 3nodding

https://www.facebook.com/photo.php?v=687198731291121

Aki látta a sorozatot és (újra) képben szeretne lenni a film háttértörténetével: tessék:

Barnaby és Kotetsu a sorozat utolsó epizódjának végén kb. 1 év szünet után visszatértek hősként a Második Ligába. A film a sorozat vége után pár hónappal veszi fel a történet fonalát. Barnaby visszavágyik a Hero TV által gyakran mutatott Első Ligás hősök mellé (Blue Rose, Fire Emblem, stb.), ahol annak idején Kotetsuval együtt volt, amikor még ő is ereje teljében volt (Kotetsunak fokozatosan hanyatlani kezdett az ereje a sorozat későbbi epizódjaiban).
Kotetsunak vegyes érzései vannak Barnaby szándékával kapcsolatban. Az Apollo Media Maverick-incidens következtében megüresedett tulajdonosi posztját egy karizmatikus üzletember, Mark Schneider veszi át, aki úgy dönt, hogy Barnabyt visszateszik az Első Ligába, de Kotetsu helyett az újonnan felfedezett Golden Ryan-t (Ryan Goldsmith-t).rendelik csapattársként Barnaby mellé.
Ugyanebben az időben furcsa dolgok kezdenek történni azon a napon, amikor az Igazság Napján Sternbild legendás istennőjét ünneplik egy fesztivállal. Mindez még semmi ahhoz képest, ami a városra vár...

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Sat Dec 13, 2014 4:40 am

Kicsit későn, de azért ideírom:
Anno természetesen felkerült a The Rising nagyfilm a "hálóra". Nem volt rossz, jó volt újra a szereplőket látni (a sorozat után játszódik), de a sorozat főszálát sajna nemigen viszi előre, a "főellenség" egészen más. De nem rossz, csak függetlenebb a történet.

A sorozat pedig már végig feliratozva van magyarul (japán hangsávhoz) az animeaddicts.hu-n (25 epizód) 3nodding
Reply
Anime

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff