|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 1:52 am
Nekem személy szerint tetszenek az ilyen stílusú animék. Vagy ha nem is arisztokratikus, akkor nagyon elegáns, goth loli stílusúak. Nagyon örülnék, ha személyes tapasztalatot írnátok le pár ilyen animéről. Hát ha lesz olyan, ami nekem is elnyeri tetszésemet és belekezdhetek.
Én eddig ezeket láttam: Rozen Maiden, Rozen Maiden Overtüre, Rozen Maiden Träumend, Pandora Hearts
Amit még nem fejeztem be: Kuroshitsuji, Trinity Blood
Ami tervben van: Gosick
Fontos:Kérlek, NE SPOILEREZZ!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 5:35 am
Én a Gosickot láttam és a Dantalian no Shoka-t szeretném megnézni, ami azt mondják, hogy a gosickra hasonlít ...
Gosick: tetszett, szerethető karakterek vannak benne, bár a történet nekem néhol kicsit homályos, valószínűleg ez is volt a készítők célja...
Kuroshitsuji: Sebastian emotion_bigheart
Trinity Blood: ezt régebben láttam, de nem emlékszem rá sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 6:33 am
Yuki Naoto Én a Gosickot láttam és a Dantalian no Shoka-t szeretném megnézni, ami azt mondják, hogy a gosickra hasonlít ... Gosick: tetszett, szerethető karakterek vannak benne, bár a történet nekem néhol kicsit homályos, valószínűleg ez is volt a készítők célja... Kuroshitsuji: Sebastian emotion_bigheart Trinity Blood: ezt régebben láttam, de nem emlékszem rá sweatdrop Honnan töltötted le a Gosickot? O w O Én anno a mangát kezdtem el olvasni angolul, de feladtam mert akkor még sehol se volt a nyelvtudásom.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 7:11 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 8:03 am
Desu! Desu! Desu!
Azt hiszem, talán beleillik az általad leírt körbe a Le Portrait de Petit Cossette címre hallgató OVA. Nem egy nagy szám, de vannak jó pillanatai. Egyszer érdemes megnézni. A zenéje, ellenben egy életre el fog kísérni.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 9:45 am
Malreni Desu! Desu! Desu!Azt hiszem, talán beleillik az általad leírt körbe a Le Portrait de Petit Cossette címre hallgató OVA. Nem egy nagy szám, de vannak jó pillanatai. Egyszer érdemes megnézni. A zenéje, ellenben egy életre el fog kísérni. Hűűű ez jól néz ki. Kaphatok róla infót? emotion_kirakira Eleinte azt hittem, hogy az Umineko no Naku Koro ni lesz az ajánlottad biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 9:51 am
Hime_Yura Malreni Desu! Desu! Desu!Azt hiszem, talán beleillik az általad leírt körbe a Le Portrait de Petit Cossette címre hallgató OVA. Nem egy nagy szám, de vannak jó pillanatai. Egyszer érdemes megnézni. A zenéje, ellenben egy életre el fog kísérni. Hűűű ez jól néz ki. Kaphatok róla infót? emotion_kirakira Eleinte azt hittem, hogy az Umineko no Naku Koro ni lesz az ajánlottad biggrin Az Umineko-ból nincs anime!Amit ajánlottam, annak az az alapja, hogy egy srác egy boltban dolgozik és beleszeret egy pohárba, amiben egy gyönyörű lány arcképét látja. Őrülten beleszeret, elhanyagolja az életét, a barátait, csak hogy a pohárral lehessen. Egy nap, új szállítmány érkezik és az egyik bútorban elrejtve egy portért talál, Coesette portréját, akit a pohárban látott. Elkezd utánajárni a dolgoknak és így kezd egyre bonyolultabbá válni a történet. Többet nem tudok írni, mert az már nagyon erős spoiler lenne.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 9:57 am
Malreni Hime_Yura Malreni Desu! Desu! Desu!Azt hiszem, talán beleillik az általad leírt körbe a Le Portrait de Petit Cossette címre hallgató OVA. Nem egy nagy szám, de vannak jó pillanatai. Egyszer érdemes megnézni. A zenéje, ellenben egy életre el fog kísérni. Hűűű ez jól néz ki. Kaphatok róla infót? emotion_kirakira Eleinte azt hittem, hogy az Umineko no Naku Koro ni lesz az ajánlottad biggrin Az Umineko-ból nincs anime!Amit ajánlottam, annak az az alapja, hogy egy srác egy boltban dolgozik és beleszeret egy pohárba, amiben egy gyönyörű lány arcképét látja. Őrülten beleszeret, elhanyagolja az életét, a barátait, csak hogy a pohárral lehessen. Egy nap, új szállítmány érkezik és az egyik bútorban elrejtve egy portért talál, Coesette portréját, akit a pohárban látott. Elkezd utánajárni a dolgoknak és így kezd egyre bonyolultabbá válni a történet. Többet nem tudok írni, mert az már nagyon erős spoiler lenne. jesszus, én teljesen abban a hitben vol,tam, hogy van. Animeaddictson is néztem, hogy anime meg 26 rész... o.o Hú~ ne haragudj o: Majd megpróbálom valahonnan letölteni a Le Portrait de Petit Cossette-t (azt hiszem, nem fogom tudni megjegyezni a nevét rendesen D: )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 10:04 am
Hime_Yura Malreni Hime_Yura Malreni Desu! Desu! Desu!Azt hiszem, talán beleillik az általad leírt körbe a Le Portrait de Petit Cossette címre hallgató OVA. Nem egy nagy szám, de vannak jó pillanatai. Egyszer érdemes megnézni. A zenéje, ellenben egy életre el fog kísérni. Hűűű ez jól néz ki. Kaphatok róla infót? emotion_kirakira Eleinte azt hittem, hogy az Umineko no Naku Koro ni lesz az ajánlottad biggrin Az Umineko-ból nincs anime!Amit ajánlottam, annak az az alapja, hogy egy srác egy boltban dolgozik és beleszeret egy pohárba, amiben egy gyönyörű lány arcképét látja. Őrülten beleszeret, elhanyagolja az életét, a barátait, csak hogy a pohárral lehessen. Egy nap, új szállítmány érkezik és az egyik bútorban elrejtve egy portért talál, Coesette portréját, akit a pohárban látott. Elkezd utánajárni a dolgoknak és így kezd egyre bonyolultabbá válni a történet. Többet nem tudok írni, mert az már nagyon erős spoiler lenne. jesszus, én teljesen abban a hitben vol,tam, hogy van. Animeaddictson is néztem, hogy anime meg 26 rész... o.o Hú~ ne haragudj o: Majd megpróbálom valahonnan letölteni a Le Portrait de Petit Cossette-t (azt hiszem, nem fogom tudni megjegyezni a nevét rendesen D: ) Van valami mozgóképes feldolgozás, de a híg fos ahhoz képest egy finom pohár hideg limonádé talpaspohárban, elegánsan felszolgálva citromkarikával és kis esernyővel... Amúgy, annyira szar és pontatlan lett a feldolgozás, hogy a Chiru-t meg sem csinálják...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 10:38 am
Nekem is tetszik az ilyen stílus, bár animében nem sok ilyet láttam, az általad felsoroltakat nem ismerem. Most gondolkozom, láttam-e még ilyet vagy hallottam-e még ilyenről... Nem biztos.
A topik címéről amúgy pont a Trinity Blood jutott eszembe biggrin Erről tudok írni (véleményt, infókat).
Nem spoilerezek, de annyit elmondok, hogy a regény (eredetileg abból van a manga és az anime), az anime és a manga nem mindenben egyeznek (az eseményeket illetően, de időrendben nincsenek összekeverve). Egy animeconon megvettem a regény legelső kötetét angolul, van néhány átfedés, de van, ami csak az animében, van, ami csak a mangában van. Azt olvastam valahol, hogy a második kötetet a manga írója/rajzolója írta.
Az animét végig láttam (Youtube-on, japán hanggal és angol felirattal), a mangát a 11. kötet végéig (neten, bár néhány kötet megvan könyvként is, főleg a Trillian-ből vettem), úgy tudom, már kijött a 12. kötet is, s regénynek még csak az elejét olvastam el. Láttam az animaxon magyarul, úgy se rossz, bár picit jobban megszoktam a japánt.
Szerintem elég jó mind a három, még ha vannak is az animében "japános klisék" (tipikus arcok, izzadságcseppek, ahogy zavarba jönnek, néha magasabb hanghordozás bizonyos helyzetekben stb.). A ruhák, helyszínek, környezet, a karakterek, a rajzolási stílus (mind a mangában, mind az animében), illetve az anime esetében a zenék is tetszenek, meg a Trinity Blood világában lévő gépezetek is érdekesek (repülők, léghajók, egyéb gépezetek stb.). A Vatikánnak az a formája, ami ebben az animében van, kicsit fura (nem mondom el, miről van szó), de érdekes is bizonyos szempontból, a maga történelmi módján. A birodalmak/csoportok és egyes kifejezések használatát is érdekesnek találom, melyek valós, különböző nyelvű/eredetű szavakon alapulnak, az angol feliratos japán animében általában meg is magyarázták őket egy sávban a videó felső részén, néha magyar szavakat is. A főszereplőket is nagyon bírom (pl Ábel, Eszter, a professzor - remélem ez nem spoiler) biggrin Érdekes, némileg poszt apokaliptikus, de van benne valami megfogó és van humor is jócskán, de vannak komolyabb részek is. Az animében van 1-2 érdekes/aranyos epizód, ami tetszik és másban nincs, pl az anime 2. része valamiért eléggé tetszik. Persze a mangában is vannak kedvenc részeim, pl a 6. kötet egészében, mégha ez esetleg nem is sokat mond. sweatdrop Annak idején úgy fedeztem fel az egészet, hogy egy 2010-es Mondo magazinban írtak arról, hogy Budapest feltűnik a Trinity Bloodban, írtak a Magyarországon játszódó epizódokról egy kicsit és mutattak képeket belőóle, hogy benne van a Lánchíd, a Mátyás-templom (utóbbi a mangában is feltűnik egy kicsit). Utánakeresgéltem, és legelőször az animét néztem végig, aztán kíváncsiskodtam a manga után (amikor még aktív volt a onemanga.com), ezután néhány kötetet megvettem később (nem egyszerre).
Nálam 1. helyezett a manga, aztán jön egyelőre megosztva az anime és a regény (utóbbit még nem tudom teljesen értékelni, mert még nem olvastam el az egészet). Mindhárom érdekes a maga módján szerintem (bár az anime zenéi néha ismétlődnek, kb. mint az Inuyashában, amit egyébként szintén kedvelek, egyiket se akarom "szidni"; plusz a történet haladása néha picit lassabbnak tűnik a mangánál). Mindegyiknek megvan a maga pozitívuma szerintem.
Javítás! Yuki Naoto: talán ez, amit írtam, emlékeztet már rá? Igaz, a spoiler-tilalom miatt talán nehezebb lehet ez alapján felidézni, keresgélj rá esetleg, ha akarsz.
Mal: Érdekesnek tűnik az a poharas történet, még nem hallottam róla.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 1:34 pm
5. részt végeztem ma ki Trinity Bloodból ^^
Obi: Emlékeztet-e? Annyira friss ez még nekem, hogy na biggrin A magyar részek szépek voltak, bár kicsit sajnáltam ezt a lehangoló képet.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 2:07 pm
Ma rossz kislány voltam, és nem tanultam, hanem megnéztem a Dantalian no Shoka-t redface ami nagyon tetszett ^^ tényleg hasonlít a Gosickra, de mégis más és nekem ez jobban tetszett 3nodding
lényege: az első világháború idején járunk, van egy édességimádó könyvmoly leányzó és egy lord, aki pilóta. és van még sok sok könyv...meg vannak a fantomkönyvek, amik a galibákat okozzák, főhőseink pedig galibát oldanak. röviden ennyi ^^
én nagyon imádtam whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 04, 2012 2:55 pm
Már szinte közkívánatra: Le Portrait de Petit Cossette (Wiki) Csak óvatosan olvassátok az oldalt. Ló**szó spoiler-ek vannak ott. Amúgy, szerintem elég annyit mondanom, hogy a sorozat zenéjét Kajiura Yuki szerezte.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 05, 2012 2:36 am
Hime_Yura 5. részt végeztem ma ki Trinity Bloodból ^^ Obi: Emlékeztet-e? Annyira friss ez még nekem, hogy na biggrin A magyar részek szépek voltak, bár kicsit sajnáltam ezt a lehangoló képet. Értem, akkor az még az eleje igencsak (24 részes). Magyarul vagy japánul nézed? smile (Akkor ez Yuki Naoto-nak szól, kevertem a neveteket sweatdrop ) Azért kérdeztem, hogy a spoiler mentes leírás emlékeztet-e arra, milyen az anime, mert írtad, hogy nem emlékszel rá. Egyébként észrevettem, hogy magyarul is fent van az összes epizód Youtube-on.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 05, 2012 2:45 am
Obi Aoi Hime_Yura 5. részt végeztem ma ki Trinity Bloodból ^^ Obi: Emlékeztet-e? Annyira friss ez még nekem, hogy na biggrin A magyar részek szépek voltak, bár kicsit sajnáltam ezt a lehangoló képet. Értem, akkor az még az eleje igencsak (24 részes). Magyarul vagy japánul nézed? smile Azért kérdeztem, hogy a spoiler mentes leírás emlékeztet-e arra, milyen az anime, mert írtad, hogy nem emlékszel rá. Egyébként észrevettem, hogy magyarul is fent van az összes epizód Youtube-on. Én írtam, hogy nem emlékszem rá -.-"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |