|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 28, 2011 9:55 am
A topic célja az, hogy megoszthassuk konyhai tudásunkat másokkal, új technikákat és recepteket zsebelhessünk be. Ha nem tudsz sütni vagy főzni, de kedvenc ételed van, azt is nyugodtan beírhatod. Én személy szerint nem vagyok egy konyhatündér, de nagyon szeretnék finomakat alkotni. yum_cupcake
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Dec 28, 2011 9:57 am
Receptek
Rakott tészta (1. oldal) Tárkonyos csirkeragu leves (1. oldal) Sajtos rudacskák (1. oldal) Maci kakaó (1. oldal) Mandulás csokoládétorta (1. oldal)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Dec 29, 2011 2:59 am
Tegnap Rakott tésztát készítettem whee
Elég egyszerű étel, 30-45perc alatt elkészíthető 2 személyre készítettem
hozzávalók: 25 dkg orsótészta kb. 20 dkg darált hús 1 csomag milánói vagy bolognai alap 1 fej hagyma 1 nagy tejföl reszelt sajt
elkészítés: föltettem a vizet forrni, adtam hozzá sót, és mikor a víz felforrt hozzáadtam a tésztát. Amíg a tészta főtt, felszeleteltem az 1 fej hagymát, olajon üvegesre pirítottam. A kevés olajon és hagymán megpároltam a darált húst. Amikor kész lett a hús, hozzáadtam a milánói/bolognai csomag tartalmát és a megfelelő mennyiségű vizet. Kevergetés közben megvártam, míg felforrt a szósz, ezután még pár percig kevergettem, de lényegében a szósz elkészült. És közben a tészta is megfőtt, amit leszűrtem és a felét kivajazott jénai tálba tettem. Erre az egy réteg tésztára raktam a szósz felét,( szépen egyenletesen oszlattam el a tetején, hogy mindenhová jusson) tettem rá paradicsomkarikákat (ami nem kötelező, nélküle is nagyon finom) és reszeltem rá sajtot. Majd jött a tészta másik fele, amire a szósz másik fele került majd a tetejére tejfölt raktam, amire szintén sajtot reszeltem whee Ezt előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütöttem (addig, amíg a sajt megpirult a tetején 4laugh )
Amikor kicsit kihűl, a teteje a sajttól jó ropogós lesz emotion_kirakira
hmm..és lehet fogyasztani blaugh
Jó étvágyat hozzá! heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 02, 2012 7:13 pm
Ez hasonlít, nagy vonalakban az én szupertitkos specialitásomhoz, aminek természetesen nem osztom meg a receptjét. xd Szerintem, ki fogom próbálni.
Ehelyett egy általam nagyon kedvelt és nagyon finom, mégis egyszerű raguleves receptjét rittyentem ide.
Tárkonyos csirkeragú leves:
Hozzávalók: 6 nagyobb sárgarépa 3 közepes fehérrépa 1 teljes csirkemellfilé 1 doboz tejföl tárkony alapfűszerek kevés liszt
Megpucoljuk a répákat, majd felvágjuk őket kis karikákra és felkockázzuk a csirkemellfilét. Kevés olajon, esetleg ínyencek kedvéért felolvasztott disznózsíron pár percig hagyjuk aszalódni a répakarikákat. Ez két dolog miatt jó: kijön a répa édeskés íze és gyorsabban megfő. Ha ránézésre kész a répa, beledobjuk a húst és befűszerezzük a levest, hogy minden felvegye a fűszerek ízét. Amint a hús megfehéredik kívülről, felöntjük vízzel. Adunk hozzá még némi fűszert, majd az egészet felforraljuk. Amint megpuhult a répa, félrehúzzuk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, alaposan elkeverjük és hozzáadunk egy kevés lisztet. (Nem, nem rántást készítünk, simán adjuk hozzá a lisztet!) Csomómentesre keverjük, újra felforraljuk és máris fogyasztásra kész.
Egy tipp: bánjunk óvatosan a tárkonnyal, mert eléggé erős fűszer.
Ínyencek a répa mellé adhatnak még borsót és gombát.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 03, 2012 5:47 am
Én ezt a receptet a netről szedtem, és hamarosan szeretném kipróbálni.
A legegyszerűbb sajtos rúd
hozzávalók 4 főre 30 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tk só 1-1,5 dl tejföl 1 tojás a tetejére sajt
elkészítés A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C költség: 400 Ft
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 08, 2012 6:28 am
A sajtos rúd annyira nem nyerő, nem lesz a kedvencem. Gyors és egyszerű így, villámlátogatás esetén tökéletesen elmegy.
Yuki, anya most megcsinálta a rakott tésztát és valami isteni lett. Puszil az egész család és hatalmas köszönet jár érte blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 08, 2012 8:38 am
Maci kakaó: Hozzávalók: -tej -kakaó por -Méz
CSináljatok rendes kakaót magatoknak és tegyetek hozzá 2 kanál mézet. Majd melegítsétek fel.
Remekül segít legyőzni a torok gyulladást is biggrin
És naggggggyon finom whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 08, 2012 8:55 am
Hime_Yura A sajtos rúd annyira nem nyerő, nem lesz a kedvencem. Gyors és egyszerű így, villámlátogatás esetén tökéletesen elmegy. Yuki, anya most megcsinálta a rakott tésztát és valami isteni lett. Puszil az egész család és hatalmas köszönet jár érte blaugh ááá nagyon örülök, hogy ízlett ^_^ heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 08, 2012 12:33 pm
Én az édességekre szavazok mindig. Muffinok, torták, tészták. Ez egyik mostani kedvencem a Mandulás csokoládétorta.
Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé 20 dkg darált mandula (lehetőleg nem sózott, pörkölt) 17 dkg vaj 12 dkg kristálycukor 5 evőkanál sárgabarack lekvár 4 tojás 1 csapott mokkáskanál só tortaformához vaj és liszt
Előkészítés: A tojásokat szétválasztom. A sütőt 180°C-ra előmelegítem (alul-felül sütésre). A tortaformát kivajazom, majd liszttel behintem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem. (Figyelem kezdő sütök! A hab alja néha puhább, javaslom, hogy az edényt forgassátok turmixolás közben.)
Elkészítés: A darabokra tört csokoládét gyöngyöző víz felett felolvasztom. (Ismét figyelem! Ez azt jelenti, hogy egy lábosba felforralod a vizet, felé egy pont ráillő mélyebb tányért teszel és abba helyezed a csokikat. Folyamatosan kevergessétek, így nem sűrűsödik be.) A vaj felét a cukorral és sóval habosra keverem. Hozzáadom a darált mandulát, a tojássárgáját és a már nem meleg csokoládé felét. Végül belekerül a habosra felvert fehérje. Ezt együtt 1-2 percig keverem. Az előkészített tortaformában öntöm ezt a masszát és 30-40 pecig sütöm. (Ez sütőtől is függ, szóval 30 perc körül szúrjatok egy villát a tésztába, és ha nem marad semmi a villán, kész.) Kiveszem a tortaformát és pár percig hűlni hagyom. Ezután kiborítom és megvárom míg teljesen kihűl. A tetejét megkenem lekvárral. Közben a megmaradt vajat és csokoládét gőz felett felolvasztom, összekeverem és a torta tetejére öntöm és hagyom az oldalán lecsurogni. Fél napot hagyom a hűtőben, majd felvágom fogyasztásra.
Mellesleg vettem 15 db szakácskönyvet, darabját 200 ft-ért, és marhajók! biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 11, 2012 10:24 am
A sajtosrúd amit kiposztoltam és el is készítettünk itthon most még1x el lett készítve de raktunk bele egy kevés élesztőt és így tökéletes lett! Ajánlom mindenkinek :3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 16, 2012 2:15 pm
Na, ha már jó kedvem van, gondoltam megosztom az egyik receptemet, ami eddig mindenkinek ízlett. Még régen valahol az interneten találtam, így bárminemű egyezés nem biztos, hogy a véletlen műve!
Sajttallér
Ami kell: - 20 dkg reszelt trappista sajt - 2 tojás - 4 dkg liszt (a kanállal mérőknek: 2 púpos evőkanál) - bors - szerecsendió - zsemlemorzsa
Összekeverjük a sajtot a liszttel, a tojással (a tojás méretétől függően picit lehet variálni a lisztet), és a fűszerekkel (A szerecsendióval meg vigyázni mert elég erőteljes ízt ad cat_exclaim ). Ezután nedves kézzel tallérokat csinálunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában. Utána forró olajon aranyszínűre sütjük. Mellé a legjobb saját tapasztalat alapján a sült krumpli + aki szereti egy kis joghurtos saláta cat_3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jul 23, 2013 2:22 am
Hű gyerekek, olyan receptet találtam! Már vagy 8x elkészítettük és mindenki imádja biggrin Igaz, hogy süti, de jóval egészségesebb :3
Fahéjas áfonyás zabkeksz
15dkg zabpehely 15dkg teljes kiőrlésű búzaliszt helyett tönkölybúzát tettem bele 1 ek. búzacsíra, amit én kihagytam Fél kk szódabikarbóna Fél kk sütőpor 1tk fahéj 15dkg vaj 7 ek nádcukor helyett kókuszcukor 2 db tojás + vanília esszencia is került az enyémbe +aszalt áfonya
Előkészületek:
Két tál a száraz és a folyékony részeknek Mérleg és kanalak biggrin (fakanál, kk, tk, ek) Nagyobb tepsi Sütőpapír
A "száraz" összetevőket egy műanyag edénybe mértem ki, aztán összekevertem. Hozzátettem a felvert tojásokat és a szoba-hőmérsékletű vajat, szépen összekotyvasztottam biggrin (Mehet úgy is, ahogy az eredeti recept szól, de szerintem tökmindegy biggrin ). Majd 15 percre betettem a hűtőbe pihenni. Formázzunk belőlük lapos hengereket, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük (én légkeveréses funkciót állítottam be, hagy száradjon) aztán olyan 10-15 percig kell sütni, de azt mondom érdemes ránézni, ha megemelkedett és szép aranyló a teteje és picit barnább az alja, akkor vegyük ki nehogy aztán az alja odaégjen! Nagyon hamar megvan és isteni finom, ajánlom mindenkinek cat_3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jan 28, 2014 11:12 am
hogy lehet, hogy ilyen hasznos topic teljesen kihalt? cry sad
megosztok veletek egy pofon egyszerű pizzatésztát, hisz a feltét bármi lehet amit az ember megkíván razz
Hozzávalók: - 20 dkg liszt - 1 kiskanál só - 1 dl meleg víz - olivaolaj (jó a napraforgó is) - másfél kiskanál porélesztő ( a világ legjobb találmánya xd ) - megkívánt feltét
A lisztet összekeverjük a sóval és az élesztővel,hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk. A recept 4 személyre írja, mert négy kis gombóccot kell formázni a tésztából. De ha mi egybe akarjuk, akkor úgy is működik (teszteltem biggrin ). Ezután megkenjük az olajjal és egy edénybe tesszük, letakarjuk és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Miután megkelt kinyújtjuk. Akinek engedi a sütője, az az előmelegített sütőben 220 fokon grill fokozaton egy percig süsse majd a feltét felrakása után 170 fokon 7-10 percig süsse. De ha nincs ilyen (mint nekem) akkor nem sütjük előre hanem az előmelegíett sütőben a kinyújtott feltétekben gazdag pizzácská(i)nkat 170 fokon megsütjük. Általában én nem szedem szét, sőt még kerek formát sem kap, hanem rendes tepsiben, kocka alakura sütöm meg. Úgy kell neki 15-20 perc. Mindig azt mondják, hogy ha dupla adagot akarsz sütni akkor nem jó, ha a hozzávalókat duplázod. Téves, ennél beválik 3nodding
A barátnőim imádják a görög pizzát, ha vendégségbe jönnek, elengedhetetlen. Van az a gyros alap, azzal értelem szerűen tökéletesen meg lehet csinálni (nálunk spec. gyroszos pizza a görög pizza). A bepácolt husit mielőtt felrakod a pizzára félig süsd meg, mert ha jól megsütöd akkor száraz lesz és nem finom sad
Jó étvágyat hozzá biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|