Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Kötelezőolvasmányok.

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Elolvastad a kötelezőket?
Hagyjál már! :D
31%
 31%  [ 5 ]
Többnyire...
56%
 56%  [ 9 ]
Persze!
12%
 12%  [ 2 ]
Total Votes : 16

Carbon Heart

PostPosted: Tue Oct 04, 2011 9:08 am

Nem tudom ki hogy áll/állt a kötelezőolvasmányokhoz, de én most perpillanat a fenébe kívánom az összeset.
Idén minden hónapban ki kell olvassak egyet, és van olyan, ami 500 oldalas. -_- Az is nagy poén, hogy "Az arany ember" című kötetet elolvastatják velünk 8.-ba, de aztán gimibe is elvárják, hogy még egyszer. >w<

Nektek mi a véleményetek erről? Miket olvastatok ki a suli során?
PostPosted: Tue Oct 04, 2011 10:00 am

Nekem már ott el volt vágva a dolog, hogy kötelező volt.
úgy emlékszem, hogy csak a Légy jó mindhalálig és a Csongor és Tünde volt, amit elolvastam...de azokat szerettem biggrin
amúgy nagyon szeretek olvasni, csak a kötelezők taszítottak biggrin

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Tue Oct 04, 2011 10:07 am

Emlékszem, általános iskolában a kötelező olvasmányok között volt a Pál utcai fiúk. Én értem, huszon... sok éves fejjel, hogy az erkölcsi értékeket, meg a baráti szeretetet és többi baromságot akarta nekünk megtanítani, és mégis... Az egyetlen dolog az volt, amit az a könyv elért, hogy az 5A és az 5B heteken keresztül, minden délután péppé verte egymást a játszótéren, mert ment a harc a "grundért". Erről ennyit.
PostPosted: Tue Oct 04, 2011 10:41 am

Nálam most a Csongor és Tünde van terítéken, de hála a kedves meseíróknak, kiskoromból ismerem az eredeti, lebutított verzióját, szóval körülbelül sejtem mi van. biggrin Holnap dolgozat lesz belőle, szövegismeret...

Én elolvastam a Vukot, a Bambit és az Antigonét. Ennyi. biggrin DD

Carbon Heart

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200
PostPosted: Tue Oct 04, 2011 12:25 pm

Malreni
Az egyetlen dolog az volt, amit az a könyv elért, hogy az 5A és az 5B heteken keresztül, minden délután péppé verte egymást a játszótéren, mert ment a harc a "grundért".

Felsírtam. xd

Amúgy én anno mindig elolvastam a kötelezőket és nagyrészt szerettem is őket.

Egyetlen kivétel volt: ez pedig Dante Isteni színjátéka...
Pedig a kibeszélős órákat ezzel kapcsolatban is imádtam, de maga a könyv valahogy kegyetlen volt anno akkor nekem. Talán az első fejezet végéig bírtam. sweatdrop

És ezt úgy mondom, hogy Zrínyi Szigeti veszedelmét élveztem.

Amiket pedig eddig említettetek, mind marha jók, érdemesek az elolvasásra. 3nodding
A Csongor és Tünde olyan tipikus egyestés estimese (*nostalgia googles ON*), Pál utcai fiúk klasszikus (kb 3x olvastam eddig), Légy jó mindhaláligon emlékszem anno sírtam, Az arany embert pedig imádtam, pedig emlékszem, bátyám is Jókait olvasott (Kőszívű ember fiai) és ő nagyon szenvedett vele, épp ezért féltem már az írótól is. xd

/End
Bocsánat a Wall of Text-ért...
PostPosted: Tue Oct 04, 2011 2:14 pm

Nekem a legtöbb kötelezőtől a mai napig feláll a szőr a hátamon... Pedig imádok olvasni.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Medvelaszlo

Dangerous Husband

5,450 Points
  • Hygienic 200
  • Dressed Up 200
  • Married 100
PostPosted: Wed Oct 05, 2011 3:23 am

Én egyik kötelezőt sem olvastam el. Csak az összefoglalókat. A pál utcai fiúkat is filmben néztem csak meg biggrin
Ami vicces, hogy amikor feletetés volt és röviden el kelet mesélni, hogy mi történt a könyvben, én csak vissza mondtam amit olvastam az összefoglalóban. Ha meg bele kérdeztek mert kihagytam valamit akkor rögtönöztem.
Tudom rossz vagyok. twisted
PostPosted: Wed Oct 05, 2011 4:06 am

Szerettem a pál utcai fiúkat is, és az egri csillagokat is. cool

III Slash III

Newbie Noob

11,750 Points
  • Invisibility 100
  • Megathread 100
  • Overstocked 200

stranger12

Invisible Sweetheart

PostPosted: Wed Nov 09, 2011 1:54 am

Malreni
Emlékszem, általános iskolában a kötelező olvasmányok között volt a Pál utcai fiúk. Én értem, huszon... sok éves fejjel, hogy az erkölcsi értékeket, meg a baráti szeretetet és többi baromságot akarta nekünk megtanítani, és mégis... Az egyetlen dolog az volt, amit az a könyv elért, hogy az 5A és az 5B heteken keresztül, minden délután péppé verte egymást a játszótéren, mert ment a harc a "grundért". Erről ennyit.

Pál utcai fiúkkal lehet a világból is kiüldözni, talán ha van rosszabb, az kisiskolás korom rémálma a Kincskereső Kisködmön
amúgy elolvastam minden kötelezőt, nem lettem tőlük boldogabb..annyi jó könyv van...miért nem tudnak normálisan választani?
PostPosted: Wed Nov 09, 2011 7:59 am

Általános suliban valamiért nemigen volt olyan, amelyiket elolvastam volna, bár pl. a Pál utcai fiúkat később elolvastam. Az Egri csillagok-ból csak a filmet láttam.
Bár az órán olvasott hosszabb elbeszéléseket jól bírtam, talán, mert együtt olvastuk (és nem volt összesűrítve)?
Furán hangozhat, de engem részben a Harry Potter könyvek edzettek meg a hosszabb regényekre anno (de nálunk nem volt az kötelező, hallottam, hogy volt, ahol az volt).

A gimiben 2-3 féle helyzet állt elő. Az egyik, hogy a tanárnő feladta, de pár tanórával(?) később már elmondta az órán, hogy miről szól, és meg is értettem, bár nyilván más lett volna az eredetit elolvasni.
A másik az volt, amikor két esetben is választható olvasmányok voltak.
Először Szép új világ (már nem emlékszem, mik közül lehetett akkor választani).
Második esetben az A Pendragon-legendát Szerb Antaltól (lehetett még A rózsa nevét és az Utas és holdvilágot).
A harmadik féle szintén az órai olvasás volt, bizonyos értelemben tetszett pl. A köpönyeg.

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

Tobzoska-chan

PostPosted: Tue Jun 19, 2012 1:01 am

Én csak most szoktam rá arra, hogy nem olvasom el őket sweatdrop Nálam ált. suliban 5-6. osztályban volt olyan, hogy minden hónapban el kellett olvasni egy könyvet -.- Ami kötelező volt és elolvastam: Vuk, Lassie hazatér, A két Lottie, A láthatatlan ember, Téli berek, Egri csillagok, A Pál utcai fiúk, A dzsungel könyve, Kincskereső kisködmön meg még azok, emik most nem ugranak be. De volt egy csomó, aminek a nagyját elolvastam és csak pár oldalt hagytam ki...
PostPosted: Mon Jul 14, 2014 10:30 pm

Nekem soha semmi bajom nem volt a kötelezőkkel, néhány orosz írót, meg a Szigeti veszedelmet leszámítva. Amúgy is mindig imádtam olvasni, és a kötelezők jó része tényleg élvezetes, bár sokszor az ember csak felnőtt fejjel jön rá, hogy mekkora értéke is van ezeknek az ún. "gyűlölt" könyveknek. Emlékeszem, az osztályban általában én voltam az egyetlen, aki becsülettel elolvasott mindent, és a többsége igen tetszett. Kivéve a Kincskereső kisködmönt, mert azt a Pokolba kívántam.

Tény, hogy a legtöbb kötelezőt nem az adott életkorban kéne olvastatni, de ez van. A gond azzal van, hogy a gyerekeket a kötelező szóval már elriasztják az olvasástól, ami nagy kár, mert aki nem olvas, szerintem sokkal szegényebb fantáziával lesz később megáldva, mint aki rendszeresen vesz könyvet a kezébe.

LonelyGentleRain

Brainy Genius

6,850 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Treasure Hunter 100

nuuko

PostPosted: Tue Jul 15, 2014 12:02 am

nekem csak annyi bajom van a kötelezőkkel, hogy idén nyáron 14 van.. ha jól emlékszem. +/- 1-2.
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff