Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply GAIA Kérdések és Válaszok
Alchemy Goto Page: 1 2 3 4 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Alchemy, jó móka?
  Igen!
  Nem!
View Results

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Sun Aug 28, 2011 2:57 pm

User Image

Alchemy Gy.I.K.

User ImageMi is az Alchemy?

-Az Alchemy, lehetővé teszi minden egyes felhasználó számára, hogy különféle tárgyakból és alapanyagokból új, eddig sohasem látott tárgyakat hozhassanak létre alkímia segítségével.

User ImageHogyan alkothatok?

-A válasz nagyon egyszerű: szerezd meg a Formulát, melyben megtalálod a tárgy létrehozásához szükséges kellékek listáját. Amint megszerezted az összes kelléket, Craft-old azokat az Alchemy főoldalán és kész is.

User ImageHogyan működik a Craft-olás?

-Az alapanyagok mellé ki kell fizetned egy bizonyos összeget, mely elvész, ha a Craft-olás sikertelen. Az összegyűjtött alapanyagok megmaradnak, csak az arany vész el.
-Sikertelen próbálkozás esetén próbáld újra, de figyelj oda a szintedre. Bizonyos tárgyakat, csak a megfelelő szinttel tudod létrehozni.

User ImageHogyan léphetek szintet?

-Szerezz be minél több, a szintednek megfelelő Formulát és a hozzá tartozó alapanyagokat, majd Craft-old őket. Bizonyos számú Craft-olás után szintet lépsz. A jelenlegi szintedet és tapasztalai pontjaidat megtekintheted az Alchemy főoldalán.
-Csak a szintednek megfelelő, vagy egyel alacsonyabb szintű Formula Craft-olásából kapsz tapasztalati pontot! Például, ha a szinted hármas és egyes szintű Formulát Craft-olsz, abból nem kapsz tapasztalati pontot és így tovább fölfelé!

User ImageMitől függ, hogy sikerül-e a Craft-olás?

-Mint, már említettem, a szintedtől függ első sorban, de a különböző tárgyak különböző eséllyel készülnek el. Van, amire magas az esély, hogy sikerül, másikra, pont ellenkezőleg, nagyon kevés az esély, hogy sikerül.

User ImageHogyan szerezhetek alapanyagokat?

-Némely Formula és összetevő egyszerűen megvásárolható boltokban. Másokat, a ritkábbakat megadnak kell megtalálnod az oldal különböző részein.
-Egyes alapanyagokat szerezhetsz a Daily Chance-ből, Dumpster Dive-ból vagy zOMG!-ból. Számos Formula és alapanyag a különböző Giftbox-okból megszerezhető, ezek közül kiemelendő az új és szuper ritka Golden Magical Giftbox.
-Bizonyos, bonyolultabb és ritkább alapanyagokat más alapanyagokból kell transzmutálni.

User ImageHol találom meg a hozzávalókat?

-Rengeteg hozzávaló pontos helye, vagy a módja, hogy hogyan lehet megszerezni, egyelőre nem ismert.

User ImageAz Alchemy a gazdagok játéka?

-Nem. Mindenkinek ugyan annyi esélye van alapanyagokat és Formulákat találnia, mint bárki másnak. Csak a szerencsén múlik és a leleményességen. Csak azért, mert nem vagytok gazdagok, ne adjátok fel.

Remélem segítettem valamicskét ezen kérdések megválaszolásával. Amennyiben még valamilyen kérdésetek felmerülne, vagy esetleg tippeket szeretnétek hallani, nyugodtan kérdezzetek.  
PostPosted: Sun Aug 28, 2011 2:58 pm

User Image

Alchemy hozzávalók

User ImageGiftbox-ok

-Számos Formula és alapanyag a régi és új Giftbox-okból szerezhető meg.
-Ezeket véletlenszerűen lehet megszerezni az oldalon, de akár más tárgyakból is létre lehet ezeket hozni.
-Itt láthatod azokat a dobozokat, melyek tartalmazhatnak Formulákat, vagy alapanyagokat.

User Image User Image User Image User Image User Image User Image

User ImageLétrehozott ládák

-A szuper ritka Golden Magical Giftbox-ból újabb tárgyak hozhatóak létre, melyekből másfajta, a dobozokban nem megtalálható alapanyagokat szerezhetsz. Ezek neve: Philosopher's Cache és Alchemist's Case
-Egy ilyen tárgy elkészítéséhez 10 darab Golden Magical Gifbox-ra van szükség.

User Image User Image

-A Philosopher's Cache névre hallgató kis zsákocska kinyitásából véletlenszerűen kapsz egy újabb kis zsákot, azonban, ezek tartalmát láthatod és te választhatod ki, hogy melyik alapanyag kell belőle neked!

User Image User Image User Image User Image User Image User Image User Image User Image User Image User Image

-Bizonyos időközönként a Daily Chance dobhat Philosopher's Cache zsákokat és Alchemist's Case ládákat! Érdemes minden nap végigcsinálni a gyűjtögetést, sosem lehet tudni mit kapsz.

User ImageBooty Grab

-Prince Enki dobhat ládikát, melyben szintén található néhány Formula és alapanyag.

User Image

User ImageEgyéb

-Az új "lite" halak drop-jai tartalmaznak néhány kevésbé drága alapanyagot. Azonban, sok más, értéktelen vackot is...
-Prince Enki drop-ja tartalmaz Formula-kat és alapanyagokat is.

User Image User Image

-A Daily Chance és Dumpster Dive szintén adhat alapanyagokat.  

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Sun Aug 28, 2011 2:59 pm

User Image

Alchemy Achievements

User ImageJár a szintekért Achievement?

-Igen, jár. Minden egyes szint elérése nagy kihívás, ezért ezt meg is jutalmazzák Achievent formájában. Minden egyes szint után kapsz egy újat és 100 pontot az eddig összegyűjtöttek mellé.

User Image User Image User Image User Image User Image
User Image User Image User Image User Image User Image

User ImageJár a tárgyakért Achievement?

-Igen, de csak bizonyos tárgyakért! Egyelőre ezek közül három ismert és ezeknek a tárgyaknak a Craft-olása nagyon nehéz és hosszadalmas folyamat...

User Image User Image User Image

PostPosted: Mon Aug 29, 2011 1:34 am

Olvastam néhány fórumon, hogy trunk dobozokban is lehet néha formula! Ezután gondoltam, hogy teszek néhány próbát. A meglévő fa trunk dobozaimból 3-mat kibontottam, az egyikből pont egy formula bújt elő. Tehát szerintem Malreni ezt írd oda, ahol azt írtad, hogy a giftbox-okból is szerezhető néha formula! A zOMG-n belül hol lehet ritka hozzávalókat szerezni? Csak bizonyos helyeken bizonyos ellenfeleket ölve, vagy bárhol bármikor lehet?

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

III_Kisrajczy_III

Romantic Survivor

12,400 Points
  • Partygoer 500
  • Generous 100
  • Junior Trader 100
PostPosted: Mon Aug 29, 2011 4:49 am

MAlreni, picit hadd segítsek a GYIK-edben.

Az összetevők nagy része vagy zOMG-ben, vagy a Marketplace-en találhatóak meg. Van, amikor ilyen Daily Change-ből jön valami alapanyag (item), van amikor egy mostani item-csomagból van egy, ami kellhet. A receptekben benne vannak a szükséges itemek, és ha rákattintasz, akkor a Marketplace-en elfoglalt helyét megtalálod, hogy megvehesd. smile
PostPosted: Mon Aug 29, 2011 5:57 am

-Giftbox alatt értettem a következőket: Enchanted Wooden Trunk, Golden Wooden Trunk, Bronw Magical Giftbox, Blue Magical Giftbox, Pink Magical Giftbox, Golden Magical Giftbox, Pink Link.

-Az, meg, hogy a Marketplace-en megvásárolható néhány MÁSHOL megtalált alapanyag, magától értendő. Evidencuimban tartott dolgokkal nem óhajtok foglalkozni.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Mon Aug 29, 2011 6:18 am

Oké Malreni, nem tudhattam, hogy giftbox-ok alatt a trunk-okat is értetted. Ugyanis a trunk az nem giftbox, így ( )-ek közé oda lehetne akár írni, hogy trunk-ok! Na de te tudod, de a 2 nem ugyanaz! És szeretnék választ kapni a kérdéseimre, amiket feljebb írtam! Tehát ha tudod rájuk a válaszokat, kérlek írd meg! Köszi.

Bocsi Kisrajczy, de az daily chance (napi esély, napi lehetőség), nem daily change (napi változás, napi csere). Igaz, a "chance" és a "change" szavak hasonlóak, de jelentésben különböznek, tehát ne keverd!
PostPosted: Mon Aug 29, 2011 6:35 am

zOMG! alapanyagok alatt az ellenfelektől dobott loot-okat értem. Más, kifejezetten alkímiás cuccot nem lehet onnan szerezni.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

III_Kisrajczy_III

Romantic Survivor

12,400 Points
  • Partygoer 500
  • Generous 100
  • Junior Trader 100
PostPosted: Tue Aug 30, 2011 9:26 am

Xanvie
Oké Malreni, nem tudhattam, hogy giftbox-ok alatt a trunk-okat is értetted. Ugyanis a trunk az nem giftbox, így ( )-ek közé oda lehetne akár írni, hogy trunk-ok! Na de te tudod, de a 2 nem ugyanaz! És szeretnék választ kapni a kérdéseimre, amiket feljebb írtam! Tehát ha tudod rájuk a válaszokat, kérlek írd meg! Köszi.

Bocsi Kisrajczy, de az daily chance (napi esély, napi lehetőség), nem daily change (napi változás, napi csere). Igaz, a "chance" és a "change" szavak hasonlóak, de jelentésben különböznek, tehát ne keverd!

Köszönöm a javítást, Xanvie. smile
PostPosted: Tue Aug 30, 2011 3:54 pm

Malreni
User ImageHogyan működik a Craft-olás?

-Az alapanyagok mellé ki kell fizetned egy bizonyos összeget, mely elvész, ha a Craft-olás sikertelen. Az összegyűjtött alapanyagok megmaradnak, csak az arany vész el. (Egyelőre csak spekuláció!)
-Sikertelen próbálkozás esetén próbáld újra, de figyelj oda a szintedre. Bizonyos tárgyakat, csak a megfelelő szinttel tudod létrehozni.

Ma próbáltam Craftolni a pie event itemet, és hát először nem sikerült, és majdnem le is fordultam a székről + kis híján sírógörcsöt kaptam, mikor végül újrafrissült az oldal, és láttam, hogy nem vesztek el a formulák. 3nodding

Másodjára már sikerült a Craft. whee

Edit:
Quote:
Formula 1: LIMITED EDITION Golden Magical Giftbox

Nicely done, Gaia.

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Wed Aug 31, 2011 9:09 am

Tegnap este 5 Golden Magical Giftbox-ot állítottam össze. Sajnálom, hogy nem csináltam róla képet, nagyon szép látvány volt. xd
PostPosted: Wed Aug 31, 2011 1:09 pm

Malreni
Tegnap este 5 Golden Magical Giftbox-ot állítottam össze. Sajnálom, hogy nem csináltam róla képet, nagyon szép látvány volt. xd

Azóta 12-nél járok, de a 13. kifog rajtam... Ez a szám nem szerencsés...

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Ginoneraku

6,500 Points
  • Team Jacob 100
  • Dressed Up 200
  • Signature Look 250
PostPosted: Sun Sep 04, 2011 6:45 am

Én is kipróbáltam egy et. Megcsinálni is sikerült jó móka ez biggrin
PostPosted: Wed Sep 07, 2011 4:54 pm

Frissítettem az első oldal leírásait néhány új tudnivalóval. Jó Alkímiát mindenkinek! cat_biggrin

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Mon Sep 12, 2011 7:15 pm

Nah... 15 Golden Magical Giftbox csücsül jelenleg az inventory-mban. Azt hiszem, leállhatok... >: D
Reply
GAIA Kérdések és Válaszok

Goto Page: 1 2 3 4 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces