|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 1:53 am
Outfits shop (beta)Már a Marketen látható a várva várt "teljes szerelés bolt", ahol bárki által kreált teljes ruházatot, felszerelést lehet árusítani. A rendszer még béta, biztos lesznek változtatások. Még nem sikerült kitapasztalnom teljesen,hogy hogyan is működik a dolog, de amint rájövök leírom smile
Menete (saját tapasztalatok alapján) 1.Ha létre hozol egy avatar összeállítást amit el szeretnél adni, azt el kell mentened az Outfit részlegbe az avatar módosításnál. 2. Ha elmentetted, akkor katt a kis dollár $ jelre az elmentett szerelés felett. 3. Megjelenik egy ablak ami közli, hogy mennyit ér az amit összehoztál a piaci árakhoz képest, és itt tudod megadni, hogy te mennyiért szeretnéd ezt eladni. 4. Ha kiraktad a piacra, kapsz egy üzenetet, hogy a kreálmányod 5 percig lesz elérhető az Outfit shopban. (5. Tényleges eladással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert ez a rész még nem jött össze nekem biggrin )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 3:46 am
Nem tudom, ki hogy van vele, de én eddig 2 outfitet akartam volna megvenni, de mindkétszer ezt az üzenetet kaptam: Uh oh, bad stuff happened. escrow-items-mismatch
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 3:54 am
épp ezt nézegettem én is. Ezzel vajon eltűnnek az inventorymból is a cuccok amiket felrakok a karakterre? Oo
Vásárolni még nem próbáltam mert olyat nem nagyon találtam eddig amire lenne elég pénzem és tetszene is XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 3:58 am
Az Timmy épp ezt nézegettem én is. Ezzel vajon eltűnnek az inventorymból is a cuccok amiket felrakok a karakterre? Oo
Vásárolni még nem próbáltam mert olyat nem nagyon találtam eddig amire lenne elég pénzem és tetszene is XD Én úgy értelmeztem, hogy igen, mert nem engedett olyan tárgyat eladni, amit éppen viseltem. Szóval ennek az a lényege, hogy nem darabonként adod el a cuccaidat, hanem egyben lehetőleg jobb áron (mert mutatósabb úgy, hogy összerakod és látják a vevők, hogy milyen jól mutat)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 4:08 am
Nem rossz ez. Viszont vannak, akik visszaélnek a "te adhatod meg az eladási árat" opcióval: nézegettem a legtöbbért árult outfiteket és egyesek kezdő cuccokból szerkesztett outfiteket adják milliókért/milliárdokért.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 4:16 am
Ez nem visszaélés..... Próbálkoznak.... Bár nincs az a hülye (tisztelet a kivételnek) aki megvenné azokat milliókért.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 10:41 am
napsugar Ez nem visszaélés..... Próbálkoznak.... Bár nincs az a hülye (tisztelet a kivételnek) aki megvenné azokat milliókért. Hát igen, nem fogják... A visszaélést úgy értettem, hogy azzal élnek vissza, hogy bármilyen árat szabhatsz az outfitednek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 15, 2011 2:02 pm
Obi Aoi napsugar Ez nem visszaélés..... Próbálkoznak.... Bár nincs az a hülye (tisztelet a kivételnek) aki megvenné azokat milliókért. Hát igen, nem fogják... A visszaélést úgy értettem, hogy azzal élnek vissza, hogy bármilyen árat szabhatsz az outfitednek. talán annak jó akinek nincs semmi fantáziája ez a outfites árusitás....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 16, 2011 1:18 pm
Hasznos ötlet ez szerintem. Így végre egyszerre el tudom adni azt a sok event item szettet, egyben, amit összeszedtem az évek alatt.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 16, 2011 1:26 pm
Malreni Hasznos ötlet ez szerintem. Így végre egyszerre el tudom adni azt a sok event item szettet, egyben, amit összeszedtem az évek alatt. De még elég kezdetleges és tele van hibákkal. A kedvencem a -1560 gold piaci értékű cuccok.... nem tudom, hol lehet a hiba confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 16, 2011 7:58 pm
Persze, hogy tocsog a hibáktól, még amúgy is csak bétában van. De, hogy lehet valamit a legjobban tesztelni? Hát persze, hogy úgy, hogy a nagyközönség elé dobjuk. Az a baj, hogy a felhasználók vagy játékosok azok bizony mocskok. Olyan dolgokra gondolna és olyanokat csinálnak, amikre a fejlesztők véletlenül sem készültek fel. Ahogy nálunk a szakmában mondják, a felhasználó egy rohadt csótány. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jul 17, 2011 11:35 am
Már nagyon vártam ezt a külső eladás lehetőséget, korábban már említettem. smile Ám sajnos kicsit csalódtam benne néhány szempontból. rolleyes Azt hittem, hogy hasonlóan a külön cuccokhoz itt is rá lehet keresni külön valahogy a külsőkre, de nem. Mindenkié sorban van, rengeteg halmozódik egy fő kategórián belül, a régiek, korábbiak szinte eltűnnek, senki nem figyeli azokat, vagy legalábbis a többség biztos nem. Plusz ahogy figyeltem az újonnan árusítottak közül se vesznek nagyon külsőket, szinte majdnem nem vesznek, gyakran figyeltem. Én 2-3 alkalommal egy tervezett egymáshoz hasonló külsőt próbáltam nagyjából megfelelő áron eladni a javasolthoz képest, vártam néhány napot és soha senki nem vette meg. Ekkor gondoltam, ez jóval nehezebb mint a cuccok önmagában lévő eladása. Végül a tervezett külső cuccainak kis részét külön eladtam, amiket már meg is vettek. Tudom, még csak béta teszt verzió ez, még néhány dolog korai, vagy más lesz, nem tudhatjuk biztosan. De azért várom mi lesz belőle, ahogy javítják és fejlesztik. Hát ja, sokszor minden béta teszt verzió tele van hibákkal. Szóval én egyenlőre tuti nem adok el külsőket, nincs is nagyon mit eladnom mint külsőt. Ha mégis eladnék néhány cuccot, maradok az Items kategóriában külön eladással.
Nem tudom honnan veszed napsugar, hogy minden újonnan árusított külső 5 percig marad a Marketplace-en az Outfits kategóriában. Tapasztaltam, hogy ez nem igaz, nem is egyszer. Tehát ne haragudj, de tévedsz. Végig ott vannak, míg vissza nem vonod, korlátlan ideig vannak ott, míg meg nem veszi valaki, vagy míg vissza nem vonod. Ezt nem csak tapasztalatokból tudom rövid időn belül, hanem azt hiszem a Dev. Alerts-ben is írták, vagy máshol is, már nem tudom hol, de azt tudom, hogy olvastam hivatalos helyen. És mivel halmozódnak egy fő kategórián belül van az összes eladni kívánt külső, nem lehet rájuk keresni (remélem majd lehet idővel), így a korábbiak hátrébb eléggé érvényüket vesztik, ami nagyon növeli az esélyét annak, hogy nem veszik meg, talán sohase.
Azért ha lehet, ne túlozz Malreni, a felhasználó nem csótány, pláne ilyen esetekben nem,...! A felhasználó ilyenkor és hasonló esetekben arra való, hogy sokféleképpen tesztelje az adott dolgot! A sokféle tesztelés, még akár véletlenül, vagy akár direkt is van, az tök mindegy, a lényege az, hogy a felhasználók által mielőbb, minél több hiba kiderüljön, ha van. Tehát a felhasználó inkább segítő, főleg ha rendesen be is jelenti az illetékeseknek a hibá(ka)t. Vagy arra utalsz, hogy nem elegen és/vagy nem elég jól tesztelték le, mielőtt kiadták béta teszt verzióban és ezért van több, avagy túl sok hiba? Ha erre is utaltál, ebben az esetben nagyjából igazad van.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jul 17, 2011 2:09 pm
Onnan veszem, hogy ezt írták nekem levélben, de mivel már sikerült eladnom cuccot ott is, tapasztaltam, hogy ez az idő nem felel meg a valóságnak, vagy vmit félreértelmeztem.....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jul 17, 2011 2:12 pm
Xanvie Nem tudom honnan veszed napsugar, hogy minden újonnan árusított külső 5 percig marad a Marketplace-en az Outfits kategóriában. Gondolom akkor, amikor Napsi írta a post-ot akkor még ez volt a rendszer. Legalábbis én az ő mondatából ezt veszem ki (gyengébbek kedvéért kiemelem azt a részt amire utalok): napsugar 4. Ha kiraktad a piacra, kapsz egy üzenetet, hogy a kreálmányod 5 percig lesz elérhető az Outfit shopban. A mondatból egyértelműen kiderül, hogy Gaia küldte neki a levelet, miszerint 5 percig elérhető a kreált outfit, ergo nem írt hülyeségeket, maximum már nem aktuális. Szerintem azóta kismilliószor változott már a rendszer, vagy akármi... Hogy őszinte legyek, nekem maga az egész Outfit eladás furán hangzik, de én eddig sem tudtam itt seftelni, úgyhogy biztos ennek az opciónak is meglesz a maga közönsége. biggrin Edit: hoppá, napsi megelőzött a reagálásban. biggrin Töröljem a post-ot? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jul 17, 2011 2:22 pm
Nehogy töröld! Legalább ebből le lehet szűrni, hogy nem én vagyok a hülye...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |