Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Kreatív kuckó
Nem minden szemét, ami annak látszik Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Próbálsz tenni valamit a környezetért?
  Hát persze, fontos a jövő miatt
  Próbálkozok, de egyedül kevés vagyok
  Nincs rá lehetőségem
  Minek? 2012-ben úgy is elpusztul a Föld
View Results

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 1:44 am

Ugye manapság egyre több baj van a környezetszennyezéssel, a javak kifosztásával. Ebben egyetérthetünk. Azt is tudjuk, hogy egy ember nem tudja megváltani a világot, DE ez nem azt jelenti, hogy neked is folytatnod kell a rombolást. Ha te teszel valamit a környezetedért, az már kevesebb szemetet, energiafelhasználást jelent.

Szóval lenne pár tippem, amit én magam is alkalmazni szoktam itthon, és még a művészethez és kreativitáshoz is köze van biggrin

De először mutatok pár példát a nagyoktól is:
Persze, hogy az avantgárdról van szó biggrin

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 1:59 am

Dobozok

Győri Édes JóReggelt!

1. Miután megetted az összes kekszet (yummie! X3) megmarad a doboz
User Image
2. Egyszerűen fogod, leméred és ketté vágod valahogy így:
User Image
Ez két irattartó mappa lesz

3. Vagy szétvághatod alacsonyabbra (középen marad egy felhasználatlan sáv) Így kapsz két zsebkendőtartót (a Zewa szélességre tökéletesen beleillik)
User Image
4. Persze az utolsó fázis az, hogy bevonod valami esztétikusabb csomagolópapírral biggrin

Egyéb ötletek:

-Én mér Rózinak csináltam egy másik dobozból patkánylakot is, amit dróttal felerősítettem a ketrecre, és vágtam rá pár lukat még.

Bonbonos doboz:
-Fogsz egy erősebb kartont, amiből csíkokat vágsz. (persze előbb mérd le, hogy rendesen illeszkedjenek)
-A csíkok lesznek a válaszfalak
-Egy kis ragasztópisztoly és már kész is a tárolódoboz a mütyüröknek
User Image

Cipős dobozok
-Nekem a kreatív kellékeim mind cipős dobozokban sorakoznak a sarokban
-Tematikusan szétválogatva és felcímkézve állnak, hogy tudjam mi merre van
-Egyéb kacatok tárolására is szerintem megfelelnek, vagy pl kisállatok szállítására

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 2:27 am

Régi papír

Erre van több lehetőség is (már unom magam ismételni, de FANTÁZIA!!!) Leírok egy-két ötletet:

1. Re-papír

-Egyszerű és kíméletes újrahasznosítása a papírnak
-Itt egy link az elkészítéshez (bocsi, angolul van, de ha kell segítség kiálts!)

2. Csillaghajtogatás (az origami topikban megtalálható a hajtogatás módja)
-Nálam is több hulladék papír keletkezik (A/4-es lapok is) amik nagyon jó alapok lehetnek
-Lehet elrontott nyomtatás, vagy szórólap, amit az utcán a kezedbe nyomtak
-Csak fel kell csíkozni és már mehet is a tv előtti időtöltés, vagy egy film közben is járhat a kezed biggrin
-Ha nem tetszik a papír színes fele, akkor használhatod a fehéret is, jól mutat ha a színes csillagok közé vegyítesz fehéret is
User Image (ez egy origami papírcsomag borítója volt)

3. Mozaik
-Ezt a technikát még nem próbáltam ki, de tervben van, gyűjtöm a kis darabokat
-Nekem csillaghajtogatás után marad általában egy kis papírfecnike (amit az utolsó lépésnél lecsípek, mert sok) és azokat gyűjtögetem
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 2:32 am

Alumínium italos doboz

Én nemes egyszerűséggel levágtam a tetejét egy konzervnyitóval és kész is az asztali tolltartó biggrin
User Image

-Ugyan ezt megcsináltam tejfölös kupákból is, csak le kell őket festeni, ha esztétikusabbra szeretnéd

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Cute Straberry

PostPosted: Thu Feb 03, 2011 3:18 am

Stílusos a kép Marcel Duchamp "Szökőkút"-járól. rofl
Én az ásványvizes flakonokat használom párologtatónak. És tejfölös poharat ceruzatartónak smile
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 3:32 am

Lord Gavin Gumble
Stílusos a kép Marcel Duchamp "Szökőkút"-járól. rofl
Én az ásványvizes flakonokat használom párologtatónak. És tejfölös poharat ceruzatartónak smile
Szeretem az ilyen megoldásokat mint a szökőkút biggrin

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Feb 03, 2011 5:45 am

Teljesen egyetértek. Nem szemetelni, hanem házilag hasznosítani, újrahasznosíttatni (szelektív gyűjtés) vagy ha nem odavaló akkor szemetesbe.
Mostanában nemigen készítettem házilag használati dolgokat a szemetekből, de van néhány, pl. Bonduelle-s illetve kompótos konzerveket használunk ceruza/tolltartónak, útravaló innivalót pedig félretett, már kiürült félliteres Pet palackba viszem (mármint ha 1,5 l-es kiszerelésű italból szeretnék vinni). Az origami csillagot majd megpróbálom smile
Még valami eszembe jutott: a dadaizmus (tárgyakból történő alkotások absztrakt módon, egy avantgárd irányzat), bár a wiki-s szócikket elnézve erről többről szólt (pl. tiltakozás a világháborúk ellen).
Ez a papír újrahasznosítás is tetszik, egyszer kipróbálom ha lesz elég papírdarabka smile
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 5:45 am

Bár, azt hozzá kell tennünk, hogy a Szökőkút nem amiatt látta meg a napvilágot, mert fel kell használnunk a szemetet a környezetvédelem nevében. De nem akarok kiselőadást tartani a dadaizmusról. biggrin

Én azokat a kis fakosárkákat szoktam megtartani, amiben a gombát árulják. Méretileg, körülbelül, 10x15x5 centi. Ez pont megfelel kis csetreszek és kis vackok tárolására, amiből nekem sok van. A különböző dobozokat is nagy előszeretettel használom tárolásra. Vagy éppen azokból szobrászkodom. A hullámpapír nagyon jó alap egy papírmasé modellhez. Az olyan papírlapoknak, amiknek az egyik oldal tiszta, mindig megtartom, ha nem gyűrött. Firkálni nagyon jók. Ha meg valami rendes munkával akarok előállni, akkor van nem használt papírom.

Bár, nem a természetvédelem miatt csinálom ezt, hanem mert spórolok. Miért? Mert ilyen a természetem. (Ha élhetek egy ilyen paradox szóvirággal.)

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Feb 03, 2011 6:22 am

Jó persze tudom, hogy a dadaizmus lényege teljesen más volt, de ha úgy vesszük ez is újrahasznosítás, még ha nem is dirketbe annak szánták....
PostPosted: Wed Feb 16, 2011 10:40 am

Én is fel szoktam használni a cipős dobozaimat és a 0,33-as alu-flakonokat tárolásra, de én is hasonló indíttatásból, mint Mal. sweatdrop
Meg mondjuk a smucigságon kívül az is lehet ok, hogy sokkal jobban szeretem magam körbevenni ilyen "maszek" cuccokkal. biggrin
Az én kreatív cuccaimnak egy része például egy hatalmas cigis-kartonban pihennek a tengerimalacom alatt...

Meg persze van nálam kismillió ajándék-bögre, amiket félek használni, ezért azokat is tárolónak használom (egyikben például a koncert-, színház-, mozijegyeket,... tárolom biggrin ).

Mal-éktól pedig szereztem egy hosszú fém-huzalt, amit áthúztam az íróasztalom fölött, és gémkapcsokkal mindenféle vackot aggattam rá (így helyem is van az íróasztalomon, és látom is amit látnom kell whee ).
Ugyanilyen módszerrel kicsit más fémből csináltam kampókat az ágyam felett átfutó gázcsőre is, ott meg plüssállatok lógnak, meg minden vacak. biggrin

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Thu Feb 17, 2011 9:24 am

Molylepke
Én is fel szoktam használni a cipős dobozaimat és a 0,33-as alu-flakonokat tárolásra, de én is hasonló indíttatásból, mint Mal. sweatdrop
Meg mondjuk a smucigságon kívül az is lehet ok, hogy sokkal jobban szeretem magam körbevenni ilyen "maszek" cuccokkal. biggrin
Az én kreatív cuccaimnak egy része például egy hatalmas cigis-kartonban pihennek a tengerimalacom alatt...

Meg persze van nálam kismillió ajándék-bögre, amiket félek használni, ezért azokat is tárolónak használom (egyikben például a koncert-, színház-, mozijegyeket,... tárolom biggrin ).

Mal-éktól pedig szereztem egy hosszú fém-huzalt, amit áthúztam az íróasztalom fölött, és gémkapcsokkal mindenféle vackot aggattam rá (így helyem is van az íróasztalomon, és látom is amit látnom kell whee ).
Ugyanilyen módszerrel kicsit más fémből csináltam kampókat az ágyam felett átfutó gázcsőre is, ott meg plüssállatok lógnak, meg minden vacak. biggrin

És hozzá kell tenni, hogy ez a huzalos megoldás az asztal felett, nem csak praktikus, de kinézetre is nagyon jó. Dizájnos.
PostPosted: Sat Feb 19, 2011 3:07 am

Kíváncsi lennék arra a drótos megoldásra.... Ha nem nagyon indiszkrét a dolog tudnál róla mutatni képet?

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Sztyanime

Magical Hunter

8,000 Points
  • Somebody Likes You 100
  • Profitable 100
  • Treasure Hunter 100
PostPosted: Mon Feb 28, 2011 11:47 am

a dobozkákat többnyire mi is elrakjuk, hátha kelleni fog valamire

Suliban a tízórais alufóliákból szoktunk "szobrokat" összerakni a nagyszünetekben, a WC-n ülő emberkétől a műprotkóig minden előfordult már. biggrin Rondának rondák, de nagyon szórakoztatóak biggrin
PostPosted: Tue Mar 15, 2011 7:52 am

Nagyon tetszik a topic ^^ Én is szoktam ilyeneket smile

Lemulia

Dangerous Raider

4,550 Points
  • Grunny Grabber 50
  • Autobiographer 200
  • Brandisher 100

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200
PostPosted: Tue Mar 15, 2011 9:56 am

napsugar
Kíváncsi lennék arra a drótos megoldásra.... Ha nem nagyon indiszkrét a dolog tudnál róla mutatni képet?

Öhh, most vettem észre, hogy reakció érkezett a wall_of_text-emre. sweatdrop
Bocsi. ^^"
Ha lesz időm (meg elem a gépembe), akkor majd lekapom. 3nodding
Reply
Kreatív kuckó

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items