Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Kreatív kuckó
Digitális festészet Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 4:04 am

Üdvözlök mindenkit!

Ebben a topic-ban szeretnélek megismertetni titeket a digitális festészet rejtelmeivel. A metódus, hasonló, mint a rajzolás, de mégis festesz. Egy A4, vagy A5 méretű digitalizáló tábla (Tablet vagy Bamboo, erről később bővebben) segítségével, a számítógép képernyőjén húzod a vonalat, egy digitális vászonra.

Praktikus és könnyű, csak azt kell megszokni, hogy nem ott jelenik meg a vonal, ahol húzod. biggrin Bevallom, ez kezdetben nehéz lehet és elveheti az ember kedvét, de garantálom, hogy megfelelő gyakorlással egy-két hét alatt bele lehet jönni és onnantól kezdve, már csak a tehetség szab határt a művészetnek.
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 4:05 am

A digitalizálótábla, azaz Tablet (vagy Bamboo)

Ez a lelke az egésznek! Nem untatnálak titeket a technikai háttérrel. (Mert ez varázslat!)

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

A digitalizálótábla, mint ez is itt, számtalan méretben megvásárolható. A3-as mérettől, egészen A6-os méretig. Saját véleményem az, hogy otthonra, bőven elég egy A5-ös méretű Tablet. Az ára megfizethető, mindössze 15-20ezer forint, ami valljuk be, nem túl sok a mai viszonylatban.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 4:06 am

Saját alkotásaim

Hogy kicsit dicsekedjek, ezeket a képeimet kiállításon is kiállították. biggrin

-Broken freedom of a happy cat

-Andalúziai rémálom

-Tudsz a fejeden állni?

-Cancer orgy!
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 5:40 am

Milyen programot használsz hozzá? Mert Tabletem már van egy ideje, de csak Photoshoppal próbálkoztam... néha kicsit túl bonyolultnak érzem ezt a programot Nincs valami egyszerűbb? (a rétegek használatához nem értek :S )

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 6:51 am

Nekünk is van tabletünk jó ideje, ami a hugomé Obiliáé. Anno ajándékba kapta szülinapjára, vagy karácsonyra, erre már nem emlékszem, ő talán még emlékszik milyen alkalomból kapta. Néha kölcsönadta korábban, én is próbálkoztam vele Photoshop-ban. Némileg sikerült vele rajzolnom és gyakorolnom egy bizonyos mértékig. Majd egy idő után feladtam, kicsit ráuntam, főleg mivel kézzel sose voltam ügyes papíron se, itt se ment sokkal jobban tablettel, maximum talán egy picivel igen. Persze ez nem jelenti azt, hogy többé nem használom a jövőben. Ha igen, akkor ritkán és nem túl sokszor, még meglátom.

Szépek a megjelent képeid Malreni, nekem a színes nagyon bámuló macskás kép tetszik közülük a legjobban. Ha jól emlékszem a te macskádról van a kép, anno mutattál nekem róla fotót levélben. Meg az 1. cicás képen is szerintem a te macskád szerepel.

Szerintem más képszerkesztő progiban is használhatod a tabletet napsugar, nem csak Photoshop-ban, tehát bármilyen képszerkesztőben. Én a Paint-et, vagy a Gimp-et javaslom, nem sokat ismerek. Igaz a Gimp-et sose használtam még, de állítólag bárkinek jó és egyszerű képszerkesztő.
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 7:16 am

WOW Malreni, tényleg jók a képeid. heart
Amúgy napsugár, csak megerősíteni tudom Xanvie-t, ha valami könnyebb programot keresel akkor a Gimp a legmegfelelőbb számodra. Én ezenkívül még az Artweaver-t (egyszerűbb dolgok esetén) és a Paint Tool SAI-t (rajzoláshoz) szoktam használni.

bogcsa1013

6,025 Points
  • Fusion Apprentice 100
  • That One Hero 500
  • Frozen Sleuth 100

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 9:46 am

Érdekesek a képeid Mal smile
Xan, én vettem a tabletet, a pénzt azt hiszem kaptam. Azt hiszem a lehető legkisebb méretű. Régen még egérrel próbálkoztam, most meg már teljesen átszoktam a tabletre, nem olyan nehéz, csak nem mindig van teljesen türelmem hozzá mostanában. Én is Photoshopot használok. A layereket úgy kell elképzelni, mintha különböző egymásra tett átlátszó lapokra rajzolnál. Ha kell segítség, szóljtok valamelyikünknek.
A Deviantarton rengeteg gyönyörű tabletes munka van, egyes színezési technikákat annyira csodálok, hadd említsek két művészzsenit:
Alexiuss (szép érdekes inspriáló meg apokaliptuikus képek is vannak és van egy népszerű képregénysorozat, a Romantically Apocaliptic, sötét humorú de jópofa is smile )
Shirotsuki nagyon ügyi néha animés, egyedi stílusú és színezésű képeket készít, elmondása szerint kézi vázlattal és tabletes színezéssel.

Én is csinálok néha digitális rajzokat, és "csalás" vagy sem, szoktam maszatolót is használni, néha többet, néha kevesebbet.
Mutatok én is néhány példát, kiállításra még sose ajánlottam őket egyelőre sweatdrop Saját mércém szerint még amatőr vagyok, főleg egyes anatómiai dolgokban ha teljes alakról van szó (pl. kéz).

Egyelőre ezt tudom mutatni csak, mert deviantartra más tabletest még nemigen tettem fel. Az egyik Revolution Dawn-cuccról elkezdtem egy digitális rajzot de még nincs kész (világoskék haj halványsárga ruha stb.), lehet, hogy nem rajzolom rá a palástot meg a fejcsipkét.
Saját aviart, 2010 nyári darab

És mostanában meg összehozok majd valamit, ami egy ismerősi viccelődés szüleménye lesz (steampunk barbie lol) smile
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 6:51 am

Oké Obilia, akkor elnézést. Mint mondtam, nem annyira emlékeztem már, hogy kitől és hogyan kaptad, vagy hogy vetted-e a tabletet. Akkor tehát vetted, oké.

Xanvie

Pure-hearted Dark Elf

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Az én véleményem, hogy festeni az Artweaver a legjobb. Egyszerű és könnyen kezelhető, ráadásul ingyenes és több olyan dolgot is tud, amit a Photoshop nem. A PS nagy jó képmanipuláló program, szoktam azzal is dolgozni, ha mahinálni kell egy képen, vagy átszabni, szerkeszteni, stb... de festéshez nem való.
A GIMP is jó program, de az én meglátásom szerint, az túl... gyenge. Messze van egy professzionális programtól, még ha az is. Én személy szerint nem szeretem.
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 11:13 am

A digitális rajzolás nagyon a gyengém, ezért vettünk mi is tabletet....de...még így se megy igazán talk2hand
Néha, ha csak a rajzolásra tudok koncentrálni, akkor azt használom, gyorsan ki lehetett békülni vele.

PS-al nekem se megy, számomra lehetetlenség a kiigazodás rajta @_@ Fireworks-öt, Gimp-et és Mangastudio-t használok. Ha valami nagyobb mű, akkor keverve, mert mindegyiknek van egyfajta tulajdonsága, amit ki tudok használni (magyarul ott találtam meg xd ).

Gimp jó, de a sok külön ablak és a kivágások/beillesztések k.o.

Sztyanime

Magical Hunter

8,000 Points
  • Somebody Likes You 100
  • Profitable 100
  • Treasure Hunter 100

bogcsa1013

6,025 Points
  • Fusion Apprentice 100
  • That One Hero 500
  • Frozen Sleuth 100
PostPosted: Tue Jan 11, 2011 1:05 pm

Hát igen, a GIMP-nek ez az egyik hátránya. Mondjuk, Photoshop-ot ki akartam próbálni, csak valami rejtélyes oknál fogva nem ment rá a gépemre cry . A Fireworks-ről még nem is hallottam...
PostPosted: Thu Jan 20, 2011 12:56 pm

bogcsa1013
Hát igen, a GIMP-nek ez az egyik hátránya. Mondjuk, Photoshop-ot ki akartam próbálni, csak valami rejtélyes oknál fogva nem ment rá a gépemre cry . A Fireworks-ről még nem is hallottam...

Hát most már a Photoshop fogadott testvérkéje biggrin nem nívós, de nekem tökéletes... xd

Sztyanime

Magical Hunter

8,000 Points
  • Somebody Likes You 100
  • Profitable 100
  • Treasure Hunter 100

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Fri Jan 21, 2011 12:21 am

Ezeket a programokat nem ismerem. Akkor valószínáleg kipróbálom majd az Artweavers-t, kíváncsi vagyok, hogy lehet "festeni" benne. Photoshopban se rossz, de kicsit "kényelmetlen" a sok maszatolás (a színátmenetek finomítására), aztán lehet, hogy csak én vagyok amatőr. Itt jól összefér a tabletem a Photoshoppal egyébként.
PostPosted: Sat Jan 22, 2011 2:24 am

Én letöltöttem az Artweavert de még nem nagyon tudom kezelni... Majd vizsgák után próbálkozom még....

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Sat Jan 22, 2011 3:08 am

napsugar
Én letöltöttem az Artweavert de még nem nagyon tudom kezelni... Majd vizsgák után próbálkozom még....

Majd kipróbálom én is smile Ezek szerint gondolom akkor ingyen levehető (ugye?).
Reply
Kreatív kuckó

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces