Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Pogotowie filmowe potrzebne od zaraz

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Jakie filmy lubicie najbardziej?
  słodkie do ożygania
  z akcją tak szybką,że sami nie wiecie co się dzieje
  śmiertelnie poważne
  im bardziej pokręcone tym lepiej
  faaaaaaaanstastyczne
  bajeczki^^ (Disney we worship you :heart:)
  straszne niczym straszliwy straszyciel ze stumilowego lasu
  śpiewające
  tylko i wyłącznie oparte na faktach
  śmiechowe
View Results

Nszo-czi

PostPosted: Sun Dec 19, 2010 5:48 am

Generalnie ostatnio coś mnie wzięło na oglądanie filmów. Jednakże ku mojej czarnej rozpaczy zaczyna mi brakować filmów gonk Generalnie lubię jak ktoś mi film poleci, ale nie dotyczy to rekomendacji filmwebu, którym nie bardzo ufam stare Możecie mi coś polecić? Jakie są Wasze ulubione filmy? (wiem,że prawdopodobnie taki temat już gdzieś był ale nie chce mi się szukać xp ) zasadniczo nie trawię horrorów i filmów patologicznych
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 8:20 am

Ja sobie przed chwilą ściągnąłem "Niewinnych Czarodziejów" Andrzeja Wajdy z 1960r. nie wiem czy fajny, bo jeszcze nie obejrzałem, ale filmem jestem zainteresowany wink

"Goodbye Lenin" mogę polecić. Podobał mi się. Opowiada o pewnym skrzętnie przygotowywanym i konsekwentnie realizowanym oszustwie. mrgreen

edit: I bardzo słusznie, że nie szukałaś podobnego tematu, jeżeli taki był, to ja go nie pamiętam xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Nszo-czi

PostPosted: Sun Dec 19, 2010 10:42 am

W takim razie czekam na recenzję smile a Good Bye Lenin, że tak się wyrażę już w drodze^^
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 4:10 pm

moze okresl jakiego typu filmow szukasz to bedzie latwiej pomoc mrgreen

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100

Kyoko Suomi

Questionable Sex Symbol

PostPosted: Sun Dec 19, 2010 5:24 pm

Fight Club (patologiaaaa! wez, patologiczne filmy sa swietne)
Moon (bardzo przyjemny)
Heartbreaker. Licencja na uwodzenie (tez bardzo przyjemny. i zabawny. nie spodziewalam sie)
Irréversible (patologiaaaa!)
Capote (omnomnom)
9 rota (9 kompania - wojna, krew i ruscy)
Drag Me to Hell (omgwtfrotflcopter! cala sala w kinie lala ze smiechu, w tym i ja)
Donnie Darko (psychodela)
Into the Wild (interesujace)
My Sister's Keeper (smutne)
Sherlock Holmes heart
Hotel Rwanda (na faktach)
i tak szczerze moglabym jeszcze wymieniac, ale jak Ksy wspomniala, lepiej napisz jakiego gatunku szukasz.
PostPosted: Mon Dec 20, 2010 7:31 am

filmy filmy? ciężko powiedzieć, jak dla mnie nie ma nic ciekawego przerzuciłam się na seriale ostatnio. Lubię te o wampirach takie bajkowate, ale "fringe" też mi się podoba z filmów... lubię te z Albą np Cin City, jak coś jeszcze wymyśle napiszę wink

ps. nie przegap w święta Kevina ;d

Driadaa

14,950 Points
  • Heckler 50
  • Piepitcher 100
  • Piecatcher 100

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Mon Dec 20, 2010 9:38 am

Obejrzałem "Niewinnych czarodziejów" i muszę przyznać, że ten film ma klimat.
To historia mężczyzny, istnego bożyszcza płci pięknej, lowelasa znającego dziesiątki sposobów na uwiedzenie kobiety. Pewnej nocy w warszawskim klubie "Manekin" dosyć przypadkowo poznaje, wydawałoby się, kolejną dziewczynę na liście jego sercowych podbojów. Bazyli, bo tak ma na imię główny bohater, to typ wyrachowanego gracza, zimnego drania bez serca. W miarę posuwania się akcji naprzód wiele rzeczy ma jednak ulec zmianie.

Co mi się podobało w tym filmie?
Klimat tamtych lat, zauważalny w wystroju mieszkania (dzisiaj w tym standardzie pozostały chyba jedynie akademiki), czy początku rozwoju muzyki rozrywkowej (kluby jazz'owe, widać że muzyka klasyczna odgrywała wtedy znacznie większą rolę niż dziś, lecz był to początek końca jej popularności za sprawą m. in. wspomnianego powyżej jazz'u).
Oprócz tego sama merytoryczna część projektu również przypadła mi do gustu. Nie napiszę nic więcej, bo stracicie przyjemność z oglądania.

Film był inspiracją do jednego z utworów zespołu muzycznego "Muchy". Utwór nazywa się "Kołobrzeg-Świnoujście"

Btw. "Fight club" też mogę polecić. Film nieprzeciętny wink
PostPosted: Mon Dec 20, 2010 12:29 pm

o no, fight club jest fajny

boże a tak poza tym to zupełnie nie mam pomysłu jaki film ci mogę polecić, oglądałam ich ogólnie dużo, ale tytułów żadnych nie pamiętam

P a t e l n i a

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Tue Dec 21, 2010 6:57 am

Airheads heart heart heart - komedia muzyczna
Shaun of the Dead - komedia romantyczna XD

ogólnie to lubię gore klasy B i pokrewne ;p
Braindead
Evil Dead(I, II i III)
Tromeo i Julia
Terrorfilmer
Planet Terror

o dziwo także Reservoir Dogs
PostPosted: Fri Dec 24, 2010 1:40 pm

Dzięki za pomoc, trochę się tego uzbierało smile Generalnie ciężko mi określić konkretny rodzaj filmów jakich poszukuję, ponieważ to u mnie zależy całkowicie od humoru, a ten mi się zmienia jak w kalejdoskopie jak na prawdziwą kobietę przystało^^ no to od jutra, póki się sesja nie zaczęła jeszcze zabieram się za polecone filmy smile mam nadzieję, że będziecie podawać więcej i więcej tytułów smile
Wesołych Świąt ludziska smile

Nszo-czi

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Fri Jan 28, 2011 3:45 am

Ściągnąłem "Nanook of the north". Może być interesujące 3nodding
PostPosted: Sun Jan 30, 2011 11:25 am

nie polecam filmu o facebooku bo jest strasznie nudny. Przez całe dwie godziny tylko gadają i gadają, żadnej akcji nie ma. Liczyłam na coś ciekawszego xp

Skyblue Dragonfly

Sweet Vampire

13,375 Points
  • Survivor 150
  • Millionaire 200
  • Risky Lifestyle 100

Martinespl

PostPosted: Sun Feb 06, 2011 12:22 pm

Nie polecam polskich filmów, no chyba że tak zwane kino niezależne. Po ślubach panieńskich nie oglądnę żadnego polskiego filmu.!!!!!!!!!!!!!!!!!
PostPosted: Tue Feb 22, 2011 4:22 am

A ja lubie te płytkie Polskie komedie biggrin

agniesia87

Reply
Polish Poll Center

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out