|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 1:19 am
z gory przepraszam jezeli taki temat juz istnieje
mam pytanie do wszystkich którzy znaja sie na tabletach mam zamiar kupic sobie nowy bo stary sie zepsuł miałem ja tableta active-pen xp nic wspaniałego teraz chce kopić wacoma moje pytanie jest następujące czy kopić bamboo fun medium(a5) czy intuos4 a6
bamboo jest o polowe gorszy w parametrach ale jest wiekrzy
no i zastanawialem sie jeszcze nad virtuosem pentagramu
sorka zqa bledy ortograficzne i dzieki za wszelka pomoc w wyboze
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 1:49 am
pentagramu nie polecam, żadnego, to katorga rysowanie na nim. za to wacom bamboo jak najbardziej, to świetny wybór - o wiele gładsze rysowanie i rysik nie tępi się tak jak w przypadku pentagramów.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 2:09 am
woot O.o
Nox ty żyjesz rofl
edit: A pewnie nawet nie wiesz kim jestem (jam ichabot - też możesz nie pamiętać xp ), o Novocaine też nie możesz wiedzieć (to Zebra Death) mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 3:02 am
Ignacy Wieniawa woot O.o Nox ty żyjesz rofl edit: A pewnie nawet nie wiesz kim jestem (jam ichabot - też możesz nie pamiętać xp ), o Novocaine też nie możesz wiedzieć (to Zebra Death) mrgreen jak zobaczyłam autora wątku myślałam, że ktoś odświeżył stary temat XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 3:56 am
to samo xd ja mam intuosa [tez sie poradzalam tutaj] i chwale go wszem i wobec 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 6:44 am
wilkus to samo xd ja mam intuosa [tez sie poradzalam tutaj] i chwale go wszem i wobec 3nodding ta wiem, nie czesto zagladam, ale od czasu do czasu trzeba. a jako ze masz intuos, to jakiej wielkosci, bo za 800 moge miec tylko a6, a bamboo bedzie a5. rysuje na tablecie, wiec moze to pomoze w dodatkowych radach.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 7:03 am
wielkość nie ma znaczenia na dobrą sprawę. lepiej rysowało mi się na mniejszym wacomie niż na większym pentagramie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 9:18 am
Madame Novocaine wielkość nie ma znaczenia na dobrą sprawę. lepiej rysowało mi się na mniejszym wacomie niż na większym pentagramie. tak a na wiekszym bamboo czy na mniejszym intuos??? to wazzne
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 9:42 am
nox123 ta wiem, nie czesto zagladam ale od czasu do czasu trzeba. a jako ze masz intuos, to jakiej wielkosci, bo za 800 moge miec tylko a6, a bamboo bedzie a5. rysuje na tablecie, wiec moze to pomoze w dodatkowych radach zauwazylismy xd moj jest a5. alw panienka Zeber ma racje. [pomijajac fakt, ze to ona zna sie na tym z nas najlepiej 3nodding ] w tym wypadku wielkosc nie ma znaczenia xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jul 23, 2010 10:12 am
no tak ale wiesz monitor 22" a tablet a6 troche duza ruznica co prawda w zyciu nigdy wlasna reka prostej kreski nie zrobilem przynajmniej dlugiej a na mniejszej powierzchni latwo cos takiego zrobic to moze ktos w glosowanku da glos na intuosa a nie na bamboo??
zamiezam kupic tablet w nastepnym tygodniu wiec wszystkie za i przeciw beda mile widziane
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 8:00 am
i kupilem sitwierdzilem ze niebede wydawal kupy pieniedzy i nabylem bamboo pen&tuch a6 wczesniej mialem rowniez a6 wiec przynajmniej nie widze ruznicy w tym wypadku jak narazieok zobaczymy jak juz popracuje na tym ale narazie leprzy od starego co posiadalem
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 9:46 am
wazne, zebys Ty byl zadowolony, nie? xd z mojego punktu widzenia mozna zawsze przyblizyc ninja niemniej powodzenia w dalszej pracy. bys pokazal kiedys jakies swoje rysunki
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 10:52 am
wilkus wazne, zebys Ty byl zadowolony, nie? xd z mojego punktu widzenia mozna zawsze przyblizyc ninja niemniej powodzenia w dalszej pracy. bys pokazal kiedys jakies swoje rysunki nox123.deviantart.com albo tu na gai tez jest kilka 
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jul 24, 2010 1:35 pm
widac, ze rysowane przez faceta xd chyba wampirzyca najbardziej mi sie pdobala 3nodding mnie znajdziesz pod http://argenteus-lupus.deviantart.com/ 3nodding ale raczej nieczesto cos wrzucam, bo albo nie mam czasu, albo stwierdam, ze mi sie na tyle nie podoba, ze nie chce, zeby ktokolwiek to widzial><
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|