|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 20, 2010 3:50 am
van valaki rajtam kívül ,aki tanul olaszt?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 06, 2010 1:25 pm
Nem sajnos. (Nem lenne rossz több nyelvet tanulni. Persze nem kötelező nyelvvizsgával. sweatdrop Csak mókából.) Uno, due, tre, quatro…
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 07, 2010 2:07 am
Én sem tanultam sajnos soha olaszul. A legtöbb helyen még mindig csak a "kötelező" német-angol nyelv van... sweatdrop Bár nekem a spanyol a "mindenem" heart lol
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Sep 07, 2010 2:15 am
Én se mert sajna az angol tagozatosok CSAK németet tanulhattak az angol mellett! (A többi tagozat meg az évfolyamon tehát minden nemangolos választhatot francia német és olasz közül bezzeg). Pedig pont az olaszt fontoltam a felvételinél anno, szimpi volt, olvasgattam nagyitól kapott társalgási könyvet (bár nem mindig az olasz részét meg az régebbi könyv). Aztán volt olasz diákcsere, de velük inkább angolul volt a társalgás. Megtanítottak olyasmit hogy "ci verdiamo domani" ami az elmondásuk szerint viszlát holnapot jelent. 1-2 kifejezést tudok meg a számokat pl. io sono l'Ungherese, grazie, bongiorno, benvenuti, bella, lingua, parla stb. Meg kórusban volt 1 olasz dal, az első sorára emlékszem úgy, hogy le is tudom írni: Dio dell cello, signore delle cime. Úgy tudom ez hegycsúcsok urát jelent. Ennyit tudok írni/mondani az olasz tudásomról.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Oct 11, 2011 11:08 am
Mivel gimibe járok kötelező a 2. nyelv és az olaszt választottam. Már azt kívánom, hogy bárcsak valami angolhoz hasonlót pl. németet választottam volna, mert tiszta szívemből utálom az olaszt... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Oct 16, 2011 3:05 pm
Nálunk sem lehetett az olaszt választani,de akkor még nem is biztos hogy arra lett volna kedvem. Egy ideje viszont egy olasz szerepjátékos karakter miatt elkezdtem foglalkozni a dologgal hogy hitelesebb legyen az alakítás,eleinte csak köszönések,megszólítások,ilyesmik érdekeltek... Aztán rájöttem hogy bizonyos helyzetbe kerülve még hiányos a tudás,mert mindenki az anyanyelvén káromkodik,és az olaszok még híresek is róla hogy cifrán hadarva hangosan és jó sokat... blaugh Szóóval nem tudtok véletlenül pár hosszabb és egybefüggő mondatot? xp Mert amiket én találtam eddig többnyire csak 1-2 szavasok...vaffanculo és társai. Ja és persze ha kíváncsiak vagytok megoszthatom a különleges szógyűjteményem,akár a fordításokkal együtt,maximum 1. leszek a feketelistán a legdurvább káromkodásokért,úgyis titkos vágyam xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|