|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 08, 2010 2:22 am
Ostatnio zacząłem sprawdzać jak ludzie się bawią, co ich bawi i zajmuje czas.
Robię przegląd gier na różnych forach, którymi ludzie się zajmują. Może znacie jeszcze jakieś nie wymienione? Lista będzie edytowana. Część z nich znacie z Gai.
1. Skojarzenia. Jakie słowo kojarzy się graczom z poprzednim. 2. Ostatnia literka Gracz podaje słowo, a następny musi podać słowo, które pierwsza litera będzie taka sama jak ostatnia poprzedniego słowa. 3. Co Ci przypomina ten avatar. Gierka typowa Gaiowa, z racji istnienia avatarków. Możliwa do przeprowadzenia na forum gdzie są avatary, a także w różnych schematach typu: a) Co myśli postać powyżej? b) Jaka jest jej reakcja, na zawstydzające zdarzenie np. piernięcie, brak majtek (czy na tej gildii to jest zawstydzające? smile ) 4. Gierka, którą widziałem na forum Disciplesa. Forumowiczom nadaje się numerki od 1 do 10, a póżniej sprawdza wg tabelki np. Jeżeli 1 i 8 byliby razem to, dziecko 2 i 4 wygladałoby... itp 5. Gierka z serwisu 4chan. Na obrazku jest postać, która właśnie wstała. A gracze po kolei decydują co ona robi. 6. Z serwisów o grach karcianych typu Magic. Gracze po kolei dają jakiś szczegół karty i tak ją razem tworzą. 7. Dzikie Pola. Audycja Radiowa, która skończyła nadawać w 2002 roku. Dzwonili ludzie do radia, a prowadzący audycję opowiadali im co się dzieje z ich postacią. Tak, jedną postacią.
Pomóżcie Wujkowi Kasmizarowi smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 08, 2010 5:21 am
Cziken, znaczy dziki wieprz wymyślił zajefajną grę na forum na innej gildii - nazywa się "Kiełbasa" i polega na tym, że pierwszy user wpisuje "1", reszta zanim odlicza, tyle że zamiast 7-demki i jej wielokrotności, a także liczb które kończą się cyfrą "7" wpisuje się "kiełbasa". Oprócz tego, gdy suma cyfr w liczbie jest równa 15, pisze się salceson. Gdy jedna liczba to "kiełbasa" i "salceson" wpisuje się "lubię wieprze" (ach, niezły z niego narcyz). Jeżeli ktoś się pomyli, odliczanie zaczyna się od początku. mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 13, 2010 8:59 am
8.Bierze się zdjęcie z jakiegoś serwisu społecznościowego na którym są co najmniej 3 osoby i uczestnicy gry wpisują im w komiksowe dymki co one myślą. Autor: Kasmizar 9. Wymyślanie przekleństw. Autor bierze słowo ze słownika np. krzesło, a uczestnicy mają wymyślać przekleństwa, które mają do niego nawiązywać. Autor: Kasmizar
mam przerost prostaty heart sorry nie mogłam się powstrzymać xp
aaaa!!!! ciekawe jak długo dopisek Baraniny tutaj wisi...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 17, 2010 2:14 pm
Mam pomysł na walkę awatarków, takie ONE vs ONE. Graficznie już wszystko wiem, jakby miało wygladać, ale zasady... na razie nic.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|