Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Anime
Hetalia: Axis Powers

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 3:22 am

Teljesen véletlenül bukkantam erre a gyöngyszemre, és azóta kísért az agymenés. A cím világháborút sejtet (Axis = tengelyhatalmak), de ami itt folyik, az túlmegy minden határon... Sok mindent megértem, de nem gondoltam, hogy az OS-tan őrületet lehet még fokozni. Lehet.

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

Szóval mi ez? A világháborúk idején játszódó történet, ahol a szereplők egy-egy országot személyesítenek meg. És hogy "hiteles" legyen, minden szereplő az adott ország (korabeli) sztereotípiáját jeleníti meg. Így lesz Japán a nyugattal még csak ismerkedő csendes alak, Németország a kapitánykodó, szőke, kék szemű "árja" vezéregyéniség, és Olaszország a gyáva, Németországon lógó tésztazabáló semmirekellő (lásd a képen). Igen, ők az elsődleges főszereplők, mint a Tengelyhatalmak képviselői. Kiemelném Olaszországot, akiről az egész alkotás a címét kapta. Egy japán szójátékkal egybeolvasztották a "hetare" (= semmirekellő), és az "Italia" (= ...) szavakat, ebből lett a "Hetalia", a semmirekellő Olaszország. Természetesen a Szövetséges oldal is képviselteti magát, őket Amerika, Anglia, Franciaország, Oroszország és Kína reprezentálja. Az utóbbi nekem kétes karakter, mert egyrészt a seiyuu-ja nő, másrészt a karaktere is nőnek néz ki, míg a Wikipédia szerint férfi... Ezeket már csak össze kell ereszteni, hogy rendhagyó módon reprodukálják a világtörténelmet.

Az ötperces agymenések (igen, sajnos egy rész csak ennyi) nem egy egységes történetet mondanak el, hanem három vagy több kis szösszenettel gazdagítják a több szálon futó történetet. Az elsődleges szál, mint említettem, a világháborúk idején játszódik, de van több is. Ezek közül az egyik visszatérő a "Chibitalia", azaz Itália kiskorában. A "Szent Római Birodalom" alá tartozó országokkal is találkozhatunk itt, többek között Magyarországgal, aki Ausztria feleségeként (lásd: O-M Monarchia) jelenik meg. De van egy pár részen keresztül futó kis rész, amelyben Amerika "takarítja" a sufnit, és elmereng a 200 évnyi történelmének relikviáin.

A Hetalia webmangaként kezdte, majd megért két kötetnyi kiadást is. Animét 2008-ban csináltak belőle. 2009 elejére tűzte műsorára a japán Kids Station, hogy mégsem lett leadva, az annak tudható be, hogy Korea (az igazi) tiltakozott, hogy az országot rossz színben tünteti fel. Így TV-be nem került, Korea, mint szereplő nincs benne és lőn belőle ONA, azaz webanime (Original Network Animation).

Jelenleg a 3. évadnál tartanak, én még csak az elsőnél, de nagykanállal habzsolva az öt perces morzsákat. Idénre terveznek egy mozifilm hosszúságú változatot is... Már alig várom. whee
PostPosted: Wed Feb 03, 2010 2:53 am

GWAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! *fangörcs*

Két monat: Egyetértek! ezt nézni kell! biggrin

Már végigtoltam az 50 részt! Mivel csak ennyi lett Oo

és Kína fiú X3
és Magyarország yaoista! XD (bár az animében nem tudjuk meg sajnos XD)

Az Timmy

Kind Miko

bibortetu
Vice Captain

4,750 Points
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100
  • Window Shopper 100
PostPosted: Mon Feb 08, 2010 9:56 am

Nemrég hallottam róla. Az ilyen fokú agymenés nem hat meg, de Magyarország azért érdekel. Azt hallottam elég férfias jellemű lány. Észrevettétek, hogy az országok többsége férfi? eek Pláne Magyarország körüliek. redface
PostPosted: Sun Feb 14, 2010 5:35 pm

És hogy magyarországot szerelmesnek hiszi mindenki ausztriába? Nem valami történelemkönyv ez az anime, de szórakozásnak jó.

Elleine

6,550 Points
  • Tycoon 200
  • Money Never Sleeps 200
  • Overstocked 200

bibortetu
Vice Captain

4,750 Points
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100
  • Window Shopper 100
PostPosted: Mon Mar 01, 2010 1:49 pm

Hehe. Nem lep meg, bár fordítva hihetőbb lenne. Ausztria ragaszkodik Magyarországhoz.
PostPosted: Mon Mar 01, 2010 3:12 pm

Ne... ne... ne... történelem, lime cukorszirup komedi animében. Köszönjük Emese, nekem elég is volt. Mindenre esküszöm, én próbáltam megnézni, feldolgozni, képtelen voltam. A sok angst megfertőzte a lelkem... xD Az egyetlen szimpatikus alak benne, az Kanada. Ő szép. XD

Magyarország nő. Tökéletesen passzol, ráadásul minden hónapban jön még nálunk a vérnéni is cheese_whine

Cezare Rossi

8_-Claude-_8

6,300 Points
  • Peoplewatcher 100
  • Dressed Up 200
  • Forum Sophomore 300
PostPosted: Mon May 17, 2010 8:33 am

PASTAAAA!... Akarom mondani igen, szeretem. ^^ Csupa pozitív hatása van, pl. végleg megszerettette vélem a történelmet :3 /Az, hogy akár egy térkép láttán is fangörcsöt kapok már más dolog ^^"/ Szóval egyetértek Timmyvel, nézni kell biggrin
PostPosted: Wed Sep 29, 2010 9:14 am

úúú!!! whee
én is nagyon imádom!!!
3x elolvastam a mangát is whee és az anime is nagyon jó 3nodding
már a pólómra is rárajzoltam Picitáliát X3

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50

Sayenita

Friend

PostPosted: Mon Oct 18, 2010 3:45 am

Hol néztétek meg? Vagy hol olvastátok el? Már olyan régóta keresem. crying A címét is elfelejtettem már, hála Napsugárnak, ő "irányított" erre az oldalra. biggrin
PostPosted: Mon Oct 18, 2010 4:24 am

Sayen Ioway
Hol néztétek meg? Vagy hol olvastátok el? Már olyan régóta keresem. crying A címét is elfelejtettem már, hála Napsugárnak, ő "irányított" erre az oldalra. biggrin

Nem sokat tudok erről, de nem zárom ki hogy torrent vagy youtube az anime forrása és a manga meg... keress rá hogy Hetalia manga scanlations, hátha bejön valami. Ennyit tudok (talán).

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 11:14 am

Megvan a könyv magyarul blaugh
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 12:07 pm

nekem iiiiis whee és én az indavideo.hu oldalon tudtam megnézni a részeket ^^

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50

Rhysaleine

Distinct Hunter

9,350 Points
  • Bunny Hoarder 150
  • Forum Sophomore 300
  • Invisibility 100
PostPosted: Wed Nov 03, 2010 11:06 am

Nálam is nagyon nagy kedvenc, már az ötödik rész megjelenése óta nyomon követem. Már akkor is énekelgettem az endinget conon, de akkor még elég furán néztek rám érte. XD Bezzeg azóta! biggrin
Most már két Hetás cp-n vagyok túl, egy nomad Hungary-n (pécsi con), meg egy perfen a mostani őszi mondoconon (ott is Magyarhon lettem volna, de végül lánchídi Konoroszlán lettem XD).

Szóval igen, nagy-nagy fav ennek a mesterműnek, és a mangának is, az is isteni! XD
PostPosted: Wed Feb 02, 2011 2:30 pm

Sayenita

Nekem is megvan az első kötet. Tényleg egy agyhalál. rofl Picitália (ja, Chibitalia sweatdrop ) olyan édes 4laugh

bogcsa1013

6,025 Points
  • Fusion Apprentice 100
  • That One Hero 500
  • Frozen Sleuth 100

MissKey

Sparkly Millionaire

6,800 Points
  • The Wolf Within 100
  • Partygoer 500
  • Gender Swap 100
PostPosted: Mon Feb 10, 2014 7:51 am

Ma megtaláltam a legújjabb évadát. whee ... Hát mondjuk nem annyira új csak én most találtam meg. Sajnos csak 20 részes volt és már nem annyira a történelemről szólt. Akit érdekel az keresen rá Hetalia: The beautiful world néven. Az első 9 epizód megvan magyar felirattal az indavideón, a többi meg megnézhető angol felirattal. 3nodding
És találtam egy elveszett részt ami egy életre elriasztana egy pár rajongót a sorozattól...
Reply
Anime

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff