|
|
|
|
|
|
|
softwarekiller Vice Captain
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:32 pm
Az a "hepp" fogott el, hogy kultúrmissziót kell betöltenem, mivel a játék zenék általában legyintést kapnak, pedig vannak köztük értékes és/vagy érdekes alkotások is. Írok pár emberkét, akik ilyennel keresik kenyerüket. smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:33 pm
Bill BrownVele a Return to Castle Wolfensteinben találkoztam - aki ismeri, az megerősíthet, hogy nagyon ütős, hangulatot visszaadó (fokozó whee ) zenét írt az Activision játékának. A honlapjáról tájékozódva a Lineage II volt a következő - sajnos havidíjas játék, így megelégedtem a soundtrack beszerzésével. 100% ír beütésű zene (++) teljesen vitte a pálmát. Erre rájött a Command & Conquer: Generals zenéje (ebből ő az amerikaiak zenéjét írta). Emellett a Tom Clansy sorozat teljesen az ő nevéhez fűződik - ezekhez sajnos nem volt szerencsém, ám a honlapján elérhető zenék nagyon jók. Apropó, honlap. Rengeteg zenéje elérhető és letölthető a honlapjáról ( http://www.billbrownmusic.com), ráadásul hangulat szerint is kategorizálva (akció/meditálós/epikus, stb), és egyes címekhet kötve is. A navigáció sz@r és néhány lapot hibával visszadob, de a zenék mind elérhetők xp Játékzenék mellett filmekhez, tv műsorokhoz, sorozatokhoz is ír zenét: pl. a CSI: New Yorki helyszínelők zenéje köthető hozzá.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:34 pm
Glenn Stafford A Blizzard audió részlegének vezetője, így neve szorosan fűződik a Blizzard játékokhoz. Ennek megfelelően a Warcraft és a Starcraft (terrán zene) a klasszikusok és a Word of Warcraft, amelyeknél zeneszerzői vénáját is megmutatta. A Blizzard égisze alatt munkálkodik még Jason Hayes, akit a zerg és protoss egységhangok megtervezésére vettek fel, de aztán ezeknek a fajoknak a zenéi is hozzá kapcsolódtak, és a Warcraftban is hallhatjuk munkáit
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:35 pm
James HanniganNem gondoltam volna, hogy egy olyan számomra noname játék, mint a Conquest: Frontier Wars zeneszerzője mekkora arc. Az előbb említett űrbeli stratégiai játék egyébként bámulatos grafikával és hangulattal ajándékozott meg (2001-es) és a menüzene már az első indításkor végleges helyet szerzett magának a szívemben. De miután áskáltam a zeneszerző munkáságában, találtam mást is. A CFW zenei stílusát egy az egyben visszaadó Freelancert. Ezzel sikeresen beskatulyáztam az úriembert, ez a stílus nekem bejön, ilyen még kell. Az Evil Genius zenéjében volt néhol jazzes beütés, de a főtéma szintén hozta a szintet. Aztán jött a sokk. Ami után térdreborulás és tömjénégetés volt: a Command & Conquer: Red Alert 3. A sokoldalúság éles bizonyítéka. A szimfónikus zene (oroszok) és az elektronikus zene (high-tech japók) mesteri ötvözete és kivitelezése. Emellett még A Harry Potter és a főnix rendje játék említendő, és rengeteg más: http://www.jameshannigan.co.uk/credits.htm
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:36 pm
Jeremy SouleA leginkább szintetizált zenével dolgozó zeneszerző munkáit a legjobbként szokták emlegetni (a Starcraft terrán zenéit nem lehet überelni) a játékzenék világában. Ugyanakkor néha rendes zenekarok is szerepet kapnak zenéiben. Zenéjével először a Warhammer:40k-ban találkoztam, majd a Neverwinter Nightsban. De ő írta az Atari két másik testvérjátékának, az Icewind Dale-nek és a Baldur's Gate-nek a zenéjét; az EA rábízta majdnem a teljes Harry Potter játéksorozat zenéjét (egy kivétellel, ld. James Hannigan), az Elder Scrolls III és IV és a Guild Wars zenéjét is ő írta, két Star Wars játék és még pár írható a számlájára biggrin És nem utolsó sorban (és ezt már a wikipéia is tudja xp ): a Gaia zOMG zenéje!! Honlapja: http://www.jeremysoule.com
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:37 pm
Jerry Martin A new age és a jazz a rá jellemző stílusirányzatok. Reklámzenék mellett elkövetett pár apróságot: a SimCity sorozat (az 'alap' SimCity és a SimCity2000 kivételével) és a Sims sorozat zenéit. Ezeket gondolom nem kell bemutatni... xd Mit mondjak.. A Simsben eléggé jól látszik sokoldalúsága - az alapjáték mindne zenéjét ő szerezte, a játékos-jazzes menütől a hiphop és metál rádióadásokig!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:40 pm
Joel ErikssonA svéd úriember nem tett le sokat az asztalra, amit viszont odatett... az a Battlefield 1942 zenéje! WORSHIP! A honlapja ennél egyszerűbb már nem is lehetne, és az általam is használt flash lejátszó a teljes soundtracket tartalmazza (a teszkós BF játék meg nem...)! heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:40 pm
Michael Giacchino 2005-ben vehetett át díjat a Hihetetlen család zenéjéért, de még ez előtt egy évvel egy másik díjjal jutalmazták: ezt a Call of Duty zenéjéért ítélték oda. De őt kell említeni, ha a Medal of Honorról van szó. Filmzenéket is ír: az Alias és a Lost a legismertebb szerintem, az Incrediblest, már említettem, és még néhány filmhez készített zenét.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jun 25, 2009 2:42 pm
Tilman SillescuPierre Langerrel együtt alkotja a 2001-ben alakult Dynamediont, a német játékpiacot zenével ellátó céget. Főleg nagyzenekari hangszerelést alkalmaznak, negy hangsúlyt fektetnek az élőhangszeres zenére. Én a Spellforce kapcsán ismertem meg a zenéjüket, de nevükhöz köthető még a Sacred 2, a The Guild 2 (A céh 2), a Gothic 3, és még sok más. Több TV műsorhoz is készítettek zenét, ezekről bővebben a honlapjukon: http://www.dynamedion.com
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jun 27, 2009 2:52 pm
Nekem az
American McGee's Alice OST-ja (by Chris Vrenna), a Beyond Good and Evil OST-ja (by Christophe Héral), a Prince of Persia: Warrior Within OST-ja valamint a Fahrenheit (vagy más néven Indigo Prophecy) OST-ja is nagy kedvencem.
Az utóbbi időben pedig a Mirror's Edge egyik betétdalába is beleszerettem (Lisa Miskovsky - Still Alive). whee
Remélem nem gond, hogy megbontottam a sormintát. sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jul 14, 2009 12:49 am
Devil May Cry...fasza játék...igénytelen zene...de imádom.
Legacy of Kain játéksorozat zenéi...mindegyik zene olyan gonoszos hangzásu és jó okkal..a játék még ezen keresztül is emlékesztet, hogy NEM te vagy a jófiú.
Ahogy Soft is mondta, Red Alert 3.
World of Goo....ne mondj/kérdezz...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jul 14, 2009 11:38 am
Goo lenni jóóóó... biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 3:45 pm
Annyira tetszik az egómnak, hogy muszáj belinkelnem: sweatdrop fülorgazmus, Akitta! xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jul 30, 2009 11:59 pm
softwarekiller Annyira tetszik az egómnak, hogy muszáj belinkelnem: sweatdrop fülorgazmus, Akitta! xd 'Good music is not, when you think it is. It's when others think it is.' ~AkittaSzerintem jó KIVÁLLÓ!!! blaugh blaugh blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|