Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Zene!
30y

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 7:38 am

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.
User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

A 30Y egy 2000-ben alapított öttagú pécsi alternatív rockegyüttes. Zenéjükre a Nirvana és a Red Hot Chili Peppers mellett egyértelműen nagy hatással volt a Rage Against the Machine, a Pearl Jam, a Muse, a Radiohead és a Blur, de kalandozó hangzásvilágukban felfedezhető a Queens of the Stone Age-től kezdve a U2-n és a Depeche Mode-on át a Cardigans-ig szinte minden kísérletező hajlamú, ezredforduló környéki zenekar lenyomata. Ők maguk a 30Y sarokpontjának az 1990-es évek amerikai zenekarainak életérzését tartják. Pályájuk korai szakaszában jelentős szakmai támogatást kaptak a szintén pécsi Kispál és a Borztól.

Magukról így vallanak:

"A 30Y öt fiúból áll. Kettő testvér, három nem. A 30Y nem szereti kategorizálni, milyen zenét játszik, minthogy nem hisz abban, hogy a zene dobozolható lenne. Illetve két részre talán: jóra és rosszra. A 30Y jó zene. A 30Y nem szereti a telet, mert nincs megfelelő fűtés a próbatermében, csúszósak az utak, és gyakran köd van hajnalban. A 30Y szerint a tél balesetveszélyesebb, mint a többi évszak. A 30Y szeret szánkózni. A 30Y beteg. A 30Y szereti a nyarat, mert a lányok rövid szoknyákban és trikókban járnak. A 30Y mosolyog. A 30Y sokat káromkodik. A 30Y nem vallásos. A 30Y apolitikus. A 30Y érzékeny. A 30Y szereti az egyszerű mondatokat. A 30Y asszociatív. A 30Y szokott olvasni. A 30Y nem ír…"

Tagok:
# (2000-) Beck Zoltán (beckzoli): gitár, ének
# (2000-) Beck László (zaza): dobok, vokál
# (2000-) Gradvolt Endre (endy): gitár
# (2000-) Varga Ádám (ádi): basszusgitár, vokál
# (2002-) Sárközy Zoltán (papa): billentyűs hangszerek, vokál

Albumok:
* 2004 – egy perccel tovább (szerzői kiadás)
* 2006 – csészényi tér (CLS Records)
* 2007 – semmi szédítő magasság (CLS Records)
* 2008 - no.4. (CLS Records)

bővebben elég sokmindent tudnék még mesélni róluk de inkább kérdezzetek, meg hallgassátok őket youtube-on (linkeket majd rakok be) blaugh  
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 7:39 am

Foglalt a linkeknek

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Zsocachan

PostPosted: Wed Jun 24, 2009 4:50 am

Én most ismerkedem velük, a Pécsi tánctanár nagy fav biggrin
PostPosted: Wed Jun 24, 2009 5:52 am

Zsocachan
Én most ismerkedem velük, a Pécsi tánctanár nagy fav biggrin
na az nekem iiiis.... legutolsó szegedi koncerten mikor ez a szám ment beck zoli lejött a színpadról én meg első sorban voltam és előttem énekelt *.* és olyan volt mintha nekem énekelt volnaaaa *.*

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Doku no Hana

PostPosted: Sun Jun 28, 2009 3:32 am

Mióta ajánlottad Napsugár, szinte nem telik el nap , hogy ne hallgassam őket. Annnyira jók!
Nem is tudom melyik a kedvencem, mind jó. Talán az Azt hittem érdemes(kívülről simán megy xd ) meg a Sötét van.
PostPosted: Sun Jun 28, 2009 5:12 am

Doku no Hana
Mióta ajánlottad Napsugár, szinte nem telik el nap , hogy ne hallgassam őket. Annnyira jók!
Nem is tudom melyik a kedvencem, mind jó. Talán az Azt hittem érdemes(kívülről simán megy xd ) meg a Sötét van.
jajj de örülök biggrin biggrin am az azt hittem érdemes nekem is egyik kedvencem (bár az összes szám a kedvencem és énis kívülről fújom mindet xd ) am meik verziót hallgatod? mert van egy olyan ami csak gitáros és egy versszakkal rövidebb mint az újabb ami a No.4 lemezen van a másik pedig zeneibb és erőteljesebb

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200

Doku no Hana

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 5:03 am

A hosszabbat hallgatom, a másikat asszem még nem is hallottam.
Reply
Zene!

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff