|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 13, 2008 1:04 pm
poczebuje helpa... stare naciagnelam sobie mięsien w lewej lydce... gonk nie byloby problema, gdyby nie fakt, ze musze miec sprawna noge do soboty wieczor... stressed macie jakieś domowe szybkie sposoby na takie nagle wypadki? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 13, 2008 1:05 pm
sry ze nie ma polla, ale wywala mnie z gai jak chce wrzucic :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 13, 2008 1:16 pm
O_o Moim zdaniem nie da się z tym nic zrobić. Po prostu musisz poczekać, aż wszystko się unormuje xD
Jedyne co mogę Ci poradzić, to jakiś lek przeciwbólowy, albo tuż przed planowanym wyjściem na parkiet (zakładam że będziesz tańczyć w sobotę) potraktuj miejsce naciągniecia mrozem (takim jaki używają piłkarze w czasie meczy). Po mrozie nic nie będziesz czuć, ale istnieje bardzo duże ryzyko dalszego uszkodzenia, a nawet zerwania ścięgna... xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 13, 2008 1:36 pm
hmmm... są jakieś takie maści w aptece... tak mi się wydaje. Wygoogle'uj sobie, na pewno jest mnóstwo rad na ten temat. Próbowałam z innymi tego typu problemami i zawsze otrzymywałam mnóstwo stron z radami.
P.S. jakiej przeglądarki używasz? I od kiedy masz tego typu problemy z Gaią?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Nov 13, 2008 1:36 pm
ichabot O_o Moim zdaniem nie da się z tym nic zrobić. Po prostu musisz poczekać, aż wszystko się unormuje xD Jedyne co mogę Ci poradzić, to jakiś lek przeciwbólowy, albo tuż przed planowanym wyjściem na parkiet (zakładam że będziesz tańczyć w sobotę) potraktuj miejsce naciągniecia mrozem (takim jaki używają piłkarze w czasie meczy). Po mrozie nic nie będziesz czuć, ale istnieje bardzo duże ryzyko dalszego uszkodzenia, a nawet zerwania ścięgna... xp o dalszych uszkodzeniach pisać nie musiałeś... xp sama na to wpadłam, i szukalam tu jakiegoś pocieszenia, tymczasem mnie dobiles razz co do parkietu biggrin zeby nie bylo ze ja tylko taniec mam w glowie razz Jestem organizatorem pewnych baletów, wiec znajaz zycie bede tez biegac w te i nazad biggrin ale owszem, parkiet bedzie stal otworem i chyba nic mnie nie powstrzyma przed hulankami i swawolami xp no może oprócz miesnia stare stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 2:36 am
Daedhel hmmm... są jakieś takie maści w aptece... tak mi się wydaje. Wygoogle'uj sobie, na pewno jest mnóstwo rad na ten temat. Próbowałam z innymi tego typu problemami i zawsze otrzymywałam mnóstwo stron z radami. P.S. jakiej przeglądarki używasz? I od kiedy masz tego typu problemy z Gaią? a uzywam (niestety i nie z własnej woli lecz z przymusu) explorera. wszytsko dlatego ze niejaki pan wirus zdezolowal mi pol kompa i dziala mi (tak w telegraficznym skrocie) generalnie gg, explorer i pasjans... nawet paint nie działa biggrin biggrin biggrin i problemy mam od kiedy uzywam tego szitu, czyli powiedzmy od miesiaca...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 3:40 am
Kochanie jak doswiadczony sportowiec polecam ci Bengaja (masc rozgrzewajaca) dostepnego w kazdej aptece. W zaleznosci ktory to miesien cwiczenia rozciagajace. Jesli nie wiesz jak zrobic masaz,alebo nie masz nikogo kto umialby sie tym zajac to odradzam, bo mozesz wiecej popsuc niz polepszyc. I przede wszystkim dac nodze odpoczac (czyli nie nadwyrezac). Dobrze rozumiejac - wykonywac wszytskie czynnosci zyciowe w zwykly sposob nie robiac zadnych ewolucji akorbatycznych xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 8:57 am
Justinka Kochanie jak doswiadczony sportowiec polecam ci Bengaja (masc rozgrzewajaca) dostepnego w kazdej aptece. W zaleznosci ktory to miesien cwiczenia rozciagajace. Jesli nie wiesz jak zrobic masaz,alebo nie masz nikogo kto umialby sie tym zajac to odradzam, bo mozesz wiecej popsuc niz polepszyc. I przede wszystkim dac nodze odpoczac (czyli nie nadwyrezac). Dobrze rozumiejac - wykonywac wszytskie czynnosci zyciowe w zwykly sposob nie robiac zadnych ewolucji akorbatycznych xp mam nadzieję, że cała sobotnia noc spędzona na parkiecie i uwijaniu się miedzy gośćmi, oraz pół niedzieli spędzone na obsługiwaniu gości nie będzie niczym nadwyrężającym xp cóż... różowo to ja tego nie widzę... Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni smile xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 12:52 pm
Mroovecka Daedhel hmmm... są jakieś takie maści w aptece... tak mi się wydaje. Wygoogle'uj sobie, na pewno jest mnóstwo rad na ten temat. Próbowałam z innymi tego typu problemami i zawsze otrzymywałam mnóstwo stron z radami. P.S. jakiej przeglądarki używasz? I od kiedy masz tego typu problemy z Gaią? a uzywam (niestety i nie z własnej woli lecz z przymusu) explorera. wszytsko dlatego ze niejaki pan wirus zdezolowal mi pol kompa i dziala mi (tak w telegraficznym skrocie) generalnie gg, explorer i pasjans... nawet paint nie działa biggrin biggrin biggrin i problemy mam od kiedy uzywam tego szitu, czyli powiedzmy od miesiaca... o.O pięknego wirusa złapałaś. No ale chyba nie zamierzasz tak pozostać w tym stanie uziemienia??? Ja na Twoim miejscu od razu zrobiłabym backupa wszystkiego na czym Ci zależy (tj. przegraj to sobie na jakąś pamięć przenośną) i... a bo ja wiem... formata mu! xp Nie no, ale najlepiej by było puścić scan antywirusowy, jeśli Ci to jeszcze działa. Osobiście jestem fanką AVG pod każdym względem. Ma skłonność do wynajdowania wyników ponad to, co potrzeba, ale jest tak czy inaczej dobry. A potem koniecznie czyszczenie rejestru z pozostałości wirusa. Zachęcałabym do zakupienia pełnej wersji Advanced Registry Optimizer, możesz to zrobić w transakcji wiązanej, tj. zapłacić za coś innego a to dostać gratis. A jest naprawdę dobry. A przynajmniej spróbuj Eusing Free Registry Cleaner. Hmmm.... ale tak w sumie, to wejdź w menadżera zadań (w xp i starszych windowsach ctrl+alt+del, w Viście prawoklik na pasek startu) i sprawdź, jakie masz procesy - szczególnie te pożerające dużo pamięci procesora. Możesz sobie każdy sprawdzić na necie wpisując jego nazwę, jak Ci się jawi w menadżerze. Tak najszybciej zidentyfikujesz wirusa. Jak już wiesz, co to za dziad, wejdź w właściwości z prawokliku i tam jest lokalizacja na dysku. Wyszukaj, skasuj - gotowe! (o ile się nie pokopiował gdzieś jeszcze... tyle że z wirusami to trzeba ostrożnie, bo często mają nazwy takie same jak kluczowe pliki systemowe, tylko lokalizacje inne). No i są jeszcze części wirusów, które też mogą być szkodliwe solo. Także przestudiuj sobie informacje na temat tego wirusa i wtedy podejmij działanie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 1:05 pm
A polla to kto? kiep zrobi?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 1:06 pm
Baranina A polla to kto? kiep zrobi? polla nie będzie, bo jest wirus. xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Nov 14, 2008 1:14 pm
hola hola! Wirusa już nie ma tylko spustoszenie zostało... jak tylko znajdzie sie trochu czasu to zrobiu reinstal i kuniec... ale narazie jestem zabiegana smile
a zeby nie bylo ze offtop - MOJ MIĘĘĘĘĘĘĘĘSIEŃŃŃŃŃŃŃŃŃŃ!! xp A myślicie ze jak go ładnie poproszę, to będzie jutro sprawny? Ewenementualnie jak dam mu ciasteczko? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 15, 2008 1:57 am
z mojego doświadczenia, mięśnie wolą cukierki.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Nov 15, 2008 2:22 am
ILikeGreenChickenLegs z mojego doświadczenia, mięśnie wolą cukierki. mój wolał wykuć maestrię skurwysyństwa - spuchła mi noga :/ Objawem zdrowia to to raczej nie jest...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|