Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply GAIA Kérdések és Válaszok
Sending this to all mah friends :) Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Akai-Inari

21,025 Points
  • Tycoon 200
  • Gender Swap 100
  • Beta Gaian 0
PostPosted: Mon Jul 07, 2008 12:06 pm

Aki, ilyen című levelet kap villámgyorsan kukázza ki domokun mert valakik ilyen levelekben található linkekkel hekkelik meg és nyúlják le mások aviját. scream gonk stressed stressed sweatdrop sweatdrop evil twisted confused burning_eyes
PostPosted: Mon Jul 07, 2008 12:26 pm

Akiket meghekkeltek, azokat nem lehet gaián keresztül értesíteni, mert a PM küldést és kommentelést letiltották. Aranyat és tárgyat nem szokták lenyúlni inkább, csak további PM küldésre használják őket. - A PM-ben egy link van, mely egy adathalász oldalra vezet, ahová a gyanútlan áldozat bejelentkezik, mert azt hiszi ki van jelentkezve. - Ha felmerül a gyanú nálatok nézzétek meg az elküldött üzeneteiteket - My Gaia/Mail/Sentbox -, hogy van-e sok a fentebb említett című levél. Ha igen AZONNAL VÁLTOZTASS JELSZÓT! A My Gaia/Account menüpont alatt megtehetsz. Ezután értesítsd azokat, akiknek el lett küldve ilyen PM!

Szerkesztve.:
Utólagos ötletként eszembe jutott, hogy Journal-on keresztül mégis kapcsolatba lehet lépni a feltételezett áldozatokkal. sweatdrop Sajna nem mindenki rendelkezik ilyennel.

bibortetu
Vice Captain

4,750 Points
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100
  • Window Shopper 100

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200
PostPosted: Tue Jul 08, 2008 3:10 pm

Nekem is küldtek. De nem ugrottam be xd
Ritka itemet reklámoz..
Első gyanú: Számomra ismeretlen küldte... Miért?
Második gyanú: A link nem a Gaia oldalára vezet. A link fölé viszed az egeret, alul az állapotsorban (státuszsor) kiírja, hova vezet.
Ha nincs alul a böngésződben ilyen, akkor be kell kapcsolni a Nézet menüben.
Harmadik gyanú: Rákattintás után a Gaia figyelmeztetése ugrik be (aki ezt az accountjában kikapcsolta, az azonnal kapcsolja vissza...), hogy elhagyod a Gaia-t és egy másik oldalra mész:

You're leaving Gaia Online!
WARNING - the link below leads to a page that is NOT part of Gaia Online. Do not enter your username, password, or any other personal information on the following page, even if it looks like Gaia!
Continue to: http://tinyurl.com/6hqhag
Following this link will not log you out of your Gaia account!

Kb:"A lenti link olyan oldalra vezet, ami NEM tartozik a Gaia-hoz! Ne írj be felhasználónevet, jelszót, vagy más személyes információt az következő oldalon, még ha úgy is néz ki, mint a Gaia!
-= itt a cím =-
A link követése nem léptet ki a Gaia fiókodból!"
(Magyarul nem kell újra bejelentkezned..)
És a negyedik:
A fenti figyelmeztetés egyértelmű, hogy elhagyom a Gaia-t, de ha a következő oldal Gaianak néz ki, akkor ott valami nincs rendben... (és a címe "http://h1.ripway.com/GaiasOnlineAnnouncement/FreeItem.html" - "ripway.com" gyerekek, NEM "gaiaonline.com" ... )
És ez az oldal totál Gaianak néz ki. Ezek után egyértelmű a dolog.

Egyébként ezt az annuncementet másolták le:
http://www.gaiaonline.com/forum/announcements/liam-s-got-problems/t.39766875/

Az összes linkben át van írva a "www.gaiaonline.com" "h1.ripway.com"-ra
Nem is működnek... kivéve Liam képét.

Na, ennyit. Ne dőljetek be... Mást nem tudok mondani. Tudatos vásárló után tudatos internetezőkre van szükség. Aki megnézi, hova vezet a link, mielőtt rákattint...
PostPosted: Wed Jul 09, 2008 3:49 am

Jól mondod! Én se ugortam bele a csapdába, mert azért ennél figyelmesebb vagyok. Annyit fűznék hozzá, hogy:

1. Az első gyanút az ébresztette fel bennem, hogy angolul írta egy magyar barátnőm. A tárgy címben a "mah" szót, mint olyan nincs a szótárában.
2. A link maga azért volt fura, mert tinyurl-lé alakították. Megjegyezném itt, hogy e miatt mindig jelez a Gaia figyelmeztető, hogy elhagyjuk az oldalt, még akkor is, ha történetesen tényleg Gaia oldalra vezetne.
3. Igen a státuszsorban tényleg egyből látszik, hogy nem gaiás oldal.
4. A kijelentkezett állapot is gyanús, pedig, ha bepipáltad, hogy emlékezzen rád nem valószínű, hogy kijelentkeztetett.
5. Ha alaposan megfigyelitek az oldalt, azért nem teljesen ugyanaz. Alul jobbra, ahol linkek sorban vannak egymás mellett az elválasztó jelek helyett kérdőjelek vannak. Tökéletesen egy ilyen összetett csili-vili oldalt nehéz lemásolni.
6. Megnéztem a mikor tették - állítólag - közzé ezt a hírt. S a dátum alapján próbáltam megkeresni a régebbi hírek között, persze nem volt aznap semmi ilyen.

Szóval lehetőleg maradjatok szkeptikusak és lehetőleg nézzetek mindennek utána, mielőtt cselekedtek! cool

Gaia és a szerencse legyen veletek!

bibortetu
Vice Captain

4,750 Points
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100
  • Window Shopper 100

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200
PostPosted: Wed Jul 09, 2008 2:42 pm

Az eredeti Liamos közlemény áprilisból származik. Azóta a menüben is történt változás, több almenüt csináltak a felső menüsorba, amit az áloldalról hiányzik...
Még annyi, hogy ne kukázza ki, hanem "Report" biggrin
PostPosted: Tue Jul 22, 2008 12:07 pm

Hogy ti milyen vigyelmesek vagytok! Örülök, hogy ebbe a társaságba tartozhatok!

Medvelaszlo

Dangerous Husband

5,450 Points
  • Hygienic 200
  • Dressed Up 200
  • Married 100

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200
PostPosted: Tue Jul 22, 2008 3:34 pm

redface
Mi is örülünk, hogy közénk tartozol biggrin heart
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 7:59 am

már akkor is fel van törve az accountom ha kinyitom a levelet, vagy csak akkor, ha rákattintok a linkre?

MrStuky

HaganeNoAnna

Ruthless Shapeshifter

14,700 Points
  • Cheercrusher 50
  • PvP 200
  • Battle: Cleric 100
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 12:38 pm

Csak ha rá kattintasz
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 2:47 pm

Ha rákattintasz, és azon az oldalon, ami bejön, beírod a felhasználónevedet és a jelszavadat. (Mivel Gaianak néz ki, ezért sokan rutinból be is írják..)

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200

Elleine

6,550 Points
  • Tycoon 200
  • Money Never Sleeps 200
  • Overstocked 200
PostPosted: Thu Sep 25, 2008 5:00 am

Ahogy én is beírtam a fene egye meg, de bíbor figyelmeztetett /ámen!/ és ezért nem loptak el tőlem semmit.köszi bíbor mégegyszer heart
PostPosted: Thu Sep 25, 2008 8:41 am

Nem elsősorban lopásra utaztak azt hiszem. hanem arra, hogy a többiek azonosítóját és felhasználónevét ellopják, neked meg Gaia "ok nélkül" letiltsa a fiókod. Direkt ki akarnak...khüm...szúrni az emberrel ezek a gonosztevők. stressed PanSan azóta is le van tiltva. crying

bibortetu
Vice Captain

4,750 Points
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100
  • Window Shopper 100

Obi Aoi
Vice Captain

Interstellar Explorer

PostPosted: Sat Mar 21, 2009 4:12 am

Én most egy jacob703 nevű illetőtől kaptam ilyet csak mutatom tudom hogy csali...

open this website and view it you can get golds and monthly collectibles

http://app.formassembly.com/forms/view/77112

Vagyis nyissam meg azt az oldalt és kapok monthly collectible-ket meg goldokat... Naja. És ez megint nem Gaiás cím...
Valaki megint rám utazik azaz az avimra... -.-
PostPosted: Sun Jan 31, 2010 7:09 am

Én nem kaptam ilyen leveleket meg miegymást, mégis feltörertek... :S Basszus, elvitték az összes jó cuccomat és még goldom se maradt stressed stressed crying evil Most mi a fenét csináljak?

Syrielle

Desirable Kitten

9,075 Points
  • Cat Fancier 100
  • Treasure Hunter 100
  • Full closet 200

bibortetu
Vice Captain

4,750 Points
  • Hygienic 200
  • Peoplewatcher 100
  • Window Shopper 100
PostPosted: Mon Feb 08, 2010 5:08 am

Elég, ha valakinek szemet szúr az avid és fel akar törni. Ha egyszerű a jelszavad, tehát viszonylag rövid és nincs benne nagy betű és szám, akkor sikerül feltörni a fiókod. Még eddig nem törtek engem fel ezért nincs gyakorlati tapasztalatom, de úgy rémlik, hogy jelezni kell Gaiának a tényt. Persze kell az ímélcím, amivel Gaiára regisztráltál, hogy bizonyítsd kiléted. Javítson ki valaki, ha hülyeséget mondok!
Reply
GAIA Kérdések és Válaszok

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces