|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 12:31 pm
Idę sobie do monopolowego po wodę i ogórasa, a kawałek dalej pomyka mi przed nosem dziewczyna ( taka w wieku gimnazjalnym.. no może pierwsza liceum) i ma na sobie krótkie spodenki. Nogi miała bieluśkie, może nawet jaśniejsze od moich – a to już wielki wyczyn. Ale do rzeczy. Gapie się jej na te golenie i o niemal mnie nie wryło w chodnik. Laska miała rozstępy pod kolanami… bycze normalnie. Nie orientuję się zbytnio w tematyce rozstępów, ale to wydało mi się co najmniej nieprawdopodobne. Wiem że na tyłku można mieć, na udach, niektórzy faceci mają na mułach. Niedawno ktoś mnie doinformował że można mieć rozstępy na piersiach, nawet mi koleżanka pokazała bom uwierzyć nie mogła. xp Weźcie mnie oświećcie jak to możliwe by mieć rozstępy pod kolanami??
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 1:42 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 1:45 pm
*skacze dookoła z rozpostartymi rękoma i udaje samolot* dramallama
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:01 pm
Owiec Niedawno ktoś mnie doinformował że można mieć rozstępy na piersiach, nawet mi koleżanka pokazała bom uwierzyć nie mogła. xp Moja siostra miała po urodzeniu dziecka i jej zeszło, ale nie wiemc zy całkowicie, jakiś czas jak skonczyła malego karmic - było widac spod stanika, bo jej strasznie cyce urosły xD lub kiedy karmiła. Na brzuchu ma jeszcze trochę...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:05 pm
dobra na pirsiach i na brzuchu na plecach moze tez ale pod kolanami xD smieszna sprawa razz pierwszy raz slysze zeby ktos mial tam rozstepy ^^ no ale jak widzialas to da sie miec rozstepy takze pod kolanami xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:06 pm
Ja widziałem u kogoś rozstępy tylko dwa razy, więc ekspertem nie jestem. Z tego co słyszałem, to rozstępy są możliwe na każdym cm kwadratowym skóry
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:08 pm
no niewiem xD w intymnych miejscach to chyba nikt nie ma przynajmniej ja tak mysle
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:11 pm
SzAnTeK II no niewiem xD w intymnych miejscach to chyba nikt nie ma przynajmniej ja tak mysle mutacje kodu genetycznego potrafią być nieprzewidywalne =)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:29 pm
Co rozstępy mają do mutacji? confused
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:40 pm
Yajo Co rozstępy mają do mutacji? confused kod genetyczny warunkuje szybkość rozrostu tkanek, w tym skóry
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:51 pm
A to nie jest przypadkiem sprawa nagłego przyrostu lub straty masy pod skórą?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 24, 2008 2:58 pm
Yajo A to nie jest przypadkiem sprawa nagłego przyrostu lub straty masy pod skórą? Nagły przyrost mogą być uwarunkowane genetycznie, co do straty masy pod skórą (właściwie czego?), nie jestem w stanie odpowiedzieć.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 25, 2008 10:25 am
Widze, ze potzeb tu fachowej porady;] Do rzeczy:
Rozstepy to wytwor skory, ktora nie radzi sobie ze zbyt szybkim wzrostem. Ja mam rozstepy na plecach i udach, bo jestem wysoka i jak ktos mnie pozna z wysoka osoba, ktorej rozstepow brak to chyba uwierze w cuda;] Bo najpierw jest sie takim malenkim, a pozniej sie tylko rosnie przez iles tam lat i skora sobie nie radzi, nie potrafi sie namnozyc w tak szybkim czasie,to sobie rozsetpy wymyslila, zeby latwiej jej bylo. Takim to sposobem jak ktos w ciaze zachodzi, to tez zaczyna miec rozstepy, jak ktos tyje w sybkim czasie to tez mu sie robia, jak faceci za bardzo przybieraja na masie to tez im sie robia. Rozstepy mozna miec nawet na czole! No i jesli chodzi o zmiany genetyczne. Na pewno moze sie zdarzyc, ze jakas mutacja sprawi zahamowanie rozwoju tkanki skory i znowu bedzie sie musiala obejsc za pomoca rozstepow. Skora jest clever;]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 25, 2008 11:00 am
ooo, toć ci kosmetyczka czy inny skóroznawca!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 25, 2008 12:13 pm
pani psychol ooo, toć ci kosmetyczka czy inny skóroznawca! Maturzystka biologii! Słuchać i szanować! xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|