|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 1:21 pm
[link]aż mi wstyd, wstyd, wstyd. jak czytałam ten artykuł to mi łzy napływały od oczu, bo tak jest mi żal tego człowieka, a ludzie widzieli na własne oczy co się dzieje i ZERO REAKCJI? nie rozumiem tego. aż mi brak słów... same przekleństwa mi się nasuwają na myśl, ale wolę się powstrzymać... ehh... paranoja...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 1:34 pm
ludzie sa zalosni....
ale jest jeszcze jedna sprawa w tym artykule, ktora mnie irytuje...ta gadka o kosciele, tak jakby wszyscy byli tu katolikami >.< mozna byc dobrym czlowiekiem i nie miec nic, kompletnie nic, wspolnego z jakakolwiek religia...
nie powinien sam szwedac sie po osiedlach, to wlasciwie nie jest bezpiecznie dla nikogo, a juz na pewno nie dla obcokrajowca :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 1:39 pm
ale to nie jest osiedle, a skąd...
najgorsze jest to, że zapewne ujdzie to tym gówniarzom na sucho. ja wiem kto brał w tym udział, ale nie widziałam tego. teraz chcę przekonać tę osobę, która mi to powiedziała, aby zgłosiła to na policję... nie zostawię tego tak po prostu. za bardzo wzięłam sobie do serca to wydarzenie.
edit: poza tym żeby dojść na ten cmentarz, to najszybciej jest przejść właśnie przez tę ulicę. a nie opłacałoby mu się iść naokoło, bo to jest spory kawałek. a wiem co mówię, bo często chodzę w tamte okolice.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 1:48 pm
Niestety, jednostki wpływają na opinię ogółu. Naprawdę szkoda, że to się wydarzyło ;/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 2:44 pm
prawo wielkiej liczby, przy tylko miliardach osób na swiecie niema rzeczy które są niemożliwe, poprostu mało prawdopodobne, a pech chciał że teraz u nas się trafiło, w innych krajach też tak pewnie jest stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 2:47 pm
Fafkulec prawo wielkiej liczby, przy tylko miliardach osób na swiecie niema rzeczy które są niemożliwe, poprostu mało prawdopodobne, a pech chciał że teraz u nas się trafiło, w innych krajach też tak pewnie jest stare wiesz, już nawet nie o to chodzi... ogólnie mnie to ruszyło, bo to smutne. przykre. jest mi żal tego człowieka, niczym sobie nie zasłużył na takie traktowanie. poza tym szczególnie mnie to dotknęło, bo stało się to w moim mieście...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 3:02 pm
Nasza Polska i cholernie nietolerancyjni Polacy. Cóż, u nas obcokrajowcy, innowiercy i ludzie o innej karnacji skóry nigdy nie mieli u nas łatwo. W każdym naszym mieście zawsze można napotkać 'obrońców ludzkości', którzy z pieśnią w ustach, 'Polska dla Polaków', poniżają, szykanują i czasem biją 'odmieńców'. I na to nie ma większej rady, bo i nawet w policji zdarzają się przejawy rasizmu, czasem też skrajnego... A przykład podany tutaj to tylko jeden z wielu. Tylko ino jest doprawiony jeszcze 'znieczulicą' przechodzących ludzi. Ot, mimo, że widzieli, co się dzieje, to udawali, że NIC się nie dzieje. A dlaczego? No, powodów mogło być parę: 1. Bali się 2. Ich mottem życiowym było wspomniane 'Polska dla Polaków'. 3. Byli po prostu pier*olnięci. Osobiście obstawiam na nr3. xP
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat May 24, 2008 5:11 pm
deeeeebile.
zgłoś to natalyjciu.
żeby mieli nauczkę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 25, 2008 12:50 am
hm... racja to, ze take cos miejsca miec nie powinno, ale dolaczam sie do Buraka. jeszcze jednak mnie zastanawia jeszcze inna rzecz: czy jak bylby to kto inny niz Zyd, to czy taki artykul by sie ukazal.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 25, 2008 12:51 am
straszne to jest, ale takie są już stereotypy na świecie. nawet jeżeli są ludzie, którzy wiedzą, że tak nie można, znajdą się ci, którzy myślą, że można.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 25, 2008 12:52 am
I myślę, że zgłoszenie to do szkoły,czy gdzieś, niezbyt pomoże, bo tolerancję zazwyczaj wynosi się z domu. możliwe w takim razie by było, że jakiś rodzic by wynagrodził synka czy córeczkę za ten postępek.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 25, 2008 3:27 am
bo ja wiem czy nagrodzili....moze, ale wydaje mi sie, ze nie maja o tym bladego pojecia, albo calymi dniami siedza w robocie, albo przed telewizorem, a dzieci, poki nie przeszkadzaja im w codziennych czynnosciach to sobie poprostu sa, jak zaczynaja przeszkadzac dostaja plabe i siedza cicho, mam wrazenie, ze wlasnie z olewczego i agresywnego zarazem sposobu bycia rodzicow biora sie takie zachowania u dzieciakow, chca sobie odreagowac, jak wiadomo, na kims slabszym i najlepiej grupowo, bo jak odpowiedzialni sa wszyscy, to jest wlasciwie rownoznaczne z tym, ze nikt >.<
przykre
ad Wilkus: no, jakby to byl jakis inny "innowierca", to zapewne by sie ukazal, jakby drechy napadly cie za to, ze nosisz glany (to ostatnio dzieje sie coraz czesciej :/ ), to wszyscy, lacznie z panami psami, mieliby to gdzies...
ludzie strasznie boja sie innosci...zamiast czegos sie dowiedziec na dany temat i potem stosunkowac sie do tego, od razu krzycza "NIE!" i chwytaja za bejzbola.
ale palnelam pogadanke XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 25, 2008 4:45 am
Lepiej to niż być murzynem. U nas na akademiku czarni mają przewalone... z resztą sami sobie zasłużyli.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 25, 2008 5:03 am
skurwysyny...
takiego frajera, który zrobiły coś takiego na moich oczach, po prostu bym zarżnęła. i nie ważne ilu by miał kolegów. jak widze takie rzeczy, to wpadam w szał.
i właśnie przez takie zachowanie katolików zostałam luteranką. różnica niby mała, ale szacunek, brak polityki/afer i nie chodzenie z tacą po kościele przesądziło sprawę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|