Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
oddajmy czesc zarowce Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

bump
  .
View Results

Owiec

PostPosted: Sat May 10, 2008 10:34 am

http://deser.gazeta.pl/deser/1,83454,5198976,Niesamowite__zarowka_swieci_od_107_lat!.html?skad=rss

film
PostPosted: Sat May 10, 2008 10:40 am

"Od senatorów do prezydentów, wszyscy widzieli w niej urzeczywistnienie prawdziwych, amerykańskich wartości. (...) Niezmordowana żarówka jest pilnowana przez strażaków niczym najcenniejszy ze skarbów"

Jeżeli żarówka jest symbolem amerykańskich wartości, to współczuję amerykanom. Nie mają autorytetów, więc zastępuje je jakimiś żarówkami. Żałosne ;/

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sat May 10, 2008 10:40 am

bo obecne żarówki są robione specjalnie tak, żeby się psuły. i rajstopy też.

gdyby się nie psuły to co to byłby za interes?
PostPosted: Sat May 10, 2008 10:43 am

ichabot
Nie mają autorytetów/

bo ich państwowość trwa krócej niż istnieje mój uniwersytet, nie mają bohaterów, legend i takich podobnych "ojcowskich" przekazów, to robią z chłopców wysłanych do iraku bohaterów bo oni są SPRAGNIENI legendy. żywej, takiej z której imieniem można iść i umierać.

nie mają.

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Owiec

PostPosted: Sat May 10, 2008 10:46 am

ZebraDeath
ichabot
Nie mają autorytetów/

bo ich państwowość trwa krócej niż istnieje mój uniwersytet, nie mają bohaterów, legend i takich podobnych "ojcowskich" przekazów, to robią z chłopców wysłanych do iraku bohaterów bo oni są SPRAGNIENI legendy. żywej, takiej z której imieniem można iść i umierać.

nie mają.
Ile twoj uniwersytet liczy sobie?
PostPosted: Sat May 10, 2008 10:49 am

Owiec
ZebraDeath
ichabot
Nie mają autorytetów/

nie mają.

503 lata.

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sat May 10, 2008 10:50 am

ZebraDeath
ichabot
Nie mają autorytetów/

nie mają.

Może za bardzo chcą? Uczą się swojej krótkiej historii bardzo dokładnie, a nie znają nic ponad nią. Z takiej nauki historii, pozbawionej wszystkiego prócz chełpliwego patriotyzmu nic nie wyjdzie. No, może oprócz niedouczonego obywatela-robota, który cieszy się namiastką wolności, a tak naprawdę siedzi w pułapce niewiedzy, sterowany jak pies na spacerze.

Podobne zjawisko ogłupiania społeczeństwa widzę w Polsce. Szkoda, że demokratyczne państwa powoli tracą swoją pierwotną funkcję, a stają się
zaczątkiem autokratyzmu. Przynajmniej ja to tak widzę.
PostPosted: Sat May 10, 2008 10:56 am

ZebraDeath
Owiec
ZebraDeath
ichabot
Nie mają autorytetów/

nie mają.

503 lata.
A robili remont? U nas jak dobudowywali budynek to parę toalet odnowili. Ale w tych starych to nadal brzydko pachnie i strach sikać emo

Owiec

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sat May 10, 2008 12:14 pm

Owiec
ZebraDeath
Owiec
ZebraDeath
ichabot
Nie mają autorytetów/

nie mają.

503 lata.
A robili remont? U nas jak dobudowywali budynek to parę toalet odnowili. Ale w tych starych to nadal brzydko pachnie i strach sikać emo

u nas w całym instytucie nie ma luster w toaletach, a u nas studiują prawie same babki sweatdrop
PostPosted: Sat May 10, 2008 12:42 pm

ej, odczepcie sie. dla mnie to urocze, ze obdarzaja taka czcia dlugowieczna zarowke. to bardzo dobry symbol trwania na posterunku! tak samo jak Dąb Bartek <3

Jukatan

Owiec

PostPosted: Sat May 10, 2008 1:48 pm

ZebraDeath
Owiec
ZebraDeath
Owiec
ZebraDeath
ichabot
Nie mają autorytetów/

nie mają.

503 lata.

u nas w całym instytucie nie ma luster w toaletach, a u nas studiują prawie same babki sweatdrop
U nas są lustra tylko w budynku C ale za to ilość automatów do czekolady jest przerazająco ogromna. I też 90% studentów to kobiety. mrgreen
Dlatego też pani od biomedyki chciała nas zabrać na hospitacje pod politechnikę celem poszukania męża xp
PostPosted: Sat May 10, 2008 1:50 pm

Jukatan
ej, odczepcie sie. dla mnie to urocze, ze obdarzaja taka czcia dlugowieczna zarowke. to bardzo dobry symbol trwania na posterunku! tak samo jak Dąb Bartek <3
Masz prawo tak myśleć wink

Owiec

P a t e l n i a

PostPosted: Sat May 10, 2008 2:24 pm

"Niezmordowana żarówka jest pilnowana przez strażaków niczym najcenniejszy ze skarbów."

o lol... rofl .
PostPosted: Sat May 10, 2008 3:47 pm

Jukatan

Może jako symbol trwania na posterunku, dla tych strażaków, zgadzam się, ale żeby żarówkę kreować jako symbol wartości wyznawanych przez cały naród? To jest jak dla mnie zbyt pretensjonalne sweatdrop

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sat May 10, 2008 4:47 pm

ichabot
Jukatan

Może jako symbol trwania na posterunku, dla tych strażaków, zgadzam się, ale żeby żarówkę kreować jako symbol wartości wyznawanych przez cały naród? To jest jak dla mnie zbyt pretensjonalne sweatdrop
W artykule nie wiedzieli jak w słowa to ubrać to napisali tak xd
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas