Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Anime
Ayashi no Ceres

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Akira Nakamura

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 7:13 am

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

Ez az anime elég romantikus, és kicsit "drámásabb", de legalább nem tipikus sztorija van. Az anime 24 részes, a mangát Yuu Watase készítette .

A történet legfőképpen Ayaról és az ikertestvéről, Akiról szól, körülöttük forog minden. A 16. születésnapjukon a nagyapjuk meghívja őket a villájába, ahol az összes többi családtag is gyülekezik. Kiderül, hogy Aya egy Tennyo (ha angolról pontosan lefordítjuk akkor "Mennyei lány") leszármazottja, és ezt a Mikage család (szóval az ő családja) veszélyként fogja fel. A lányban lévő Tennyot Ceresnek hívják, és már több ezer éve mindig újjaszületett egy Mikage lány testében, hogy visszaszerezze a Hagoromo-ját (amivel vissza tudni menni a mennybe), amit még a férje vett el tőle (aki szintén rendszeresen újjaszületett egy fiú Mikage testében). Sajnálatos módon Aki-ban születik újjá, és egy idő múlva Akit "kiszorítja" a testéből, aki már csak a saját tudatában él, de már ott sem igazán...

Aya apja meghal, amikor a lányát megpróbálják megölni (mert megvédi őt). Ayat később Suzumi és Yuuhi mentik meg, és náluk is fog lakni. Közben Touya feladata, hogy Aya-t figyelje, de közben beleszeret a lányba, és a történet felénél elhagyja a Mikage családot (ő speciel nem Mikage, tehát nem rokonja Aya-nak, csak náluk dolgozott...), és inkább a lány védelmére koncentrál x)

Touya nem emlékszik semmire a múltjából, és egyébként azért dolgozott a Mikage-knek, mert azt ígérték neki, hogy ők vissza tudják szerezni az emlékeit. Szerencsére Touya a múltja és Aya közül a lányt választja, és a történet végén együtt szerzik vissza az emlékeit smile

User Image
PostPosted: Tue Apr 01, 2008 7:16 am

Az anime epizódlistája angolul:
1.The Day the Moon & the Sixteen Stars Align
2.The Angel's First Kiss
3.The One Who Fell to Earth
4.The Stolen "Hagoromo"
5.Toya's Destiny
6.The C-Project
7. Celestial Awakening
8.The Mikage Conspiracy
9.The Angel's Promise
10.Chidori's Flight
11.Stir of Emotions
12.The Silver Choker
13.Relic of the Mikage
14.The Return of the 'First'
15.Tooya's Past
16.Another Ceres
17.Bewitching Affection
18.Fleeting Happiness
19.Chidori's Confession
20.Tooya's Death
21.The Ancient Tennyo
22.Song of Redemption
23.Mikage Reborn
24.Denouement

A seiyuu-k listája:

Aya Mikage - Yumi Kakuzu
Ceres - Junko Iwao
Touya - Katsuyuki Konishi
Aki Mikage - Susumu Chiba
Suzumi Aogiri - Mayumi Asanao
Yuuhi Aogiri - Kentarou Itou
Chidori Kuruma - Ayako Kawasumi

Nem írtam le az összeset, csak a fontosabb szereplőkét ^^"

User Image User Image User Image User Image User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show. User Image

Akira Nakamura

Akira Nakamura

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 7:29 am

És most jön a szokásos kérdés-sorozat, azoknak, akik ismerik:
~ Mit gondolsz az animéről / mangáról?
~ Melyiket tartod jobbnak?
~ Ki a kedvenc szereplőd / seiyuud?

Akiknek meg nem ismerik:

~ Hasznosnak / érdekesnek találtad-e a leírást?
~ Kedvet kaptál az Ayashi no Cereshez?
~ Mit gondolsz róla?
PostPosted: Tue Apr 01, 2008 7:47 am

-Szerintem azért jó a történet mert komplex és nem lehet tudni pontosan mi fog történni xd Aztán szerintem a karakterek is változatosak!
-Nekem jobban tetszett a manga, mint az anime, de az anime is elég jó... igaz kicsit gyors a vége és így befejezetlennek tünik egy picit (mármint az anime).
-A kedvenc szereplöm Touya heart és szerintem a seiyuu-je (Katsuyuki Konishi) is nagyon jó volt!!

@Akira Nakamura
Örülök, hogy nem árultad el a csattanót!! wink

ZirconiaXD

Akira Nakamura

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 7:58 am

ZirconiaXD
-Szerintem azért jó a történet mert komplex és nem lehet tudni pontosan mi fog történni xd Aztán szerintem a karakterek is változatosak!
-Nekem jobban tetszett a manga, mint az anime, de az anime is elég jó... igaz kicsit gyors a vége és így befejezetlennek tünik egy picit (mármint az anime).
-A kedvenc szereplöm Touya heart és szerintem a seiyuu-je (Katsuyuki Konishi) is nagyon jó volt!!

@Akira Nakamura
Örülök, hogy nem árultad el a csattanót!! wink

Zirconia, nem akarom elrontani az egészet spoilerekkel! 3nodding (Ehh, ez furán hangzik a Fushigi Yuugi-s Pro & Kontra után... sweatdrop )
Az én kedvencem Yuuhi volt, és a seiyuujét is imádom heart
A végével igazad van, tényleg kicsit elsiették, még el lehetett volna húzni legalább +2 részig rolleyes
PostPosted: Tue Apr 01, 2008 12:30 pm

Érdekesnek hangzik... Listára került! whee

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200

Rhysaleine

Distinct Hunter

9,350 Points
  • Bunny Hoarder 150
  • Forum Sophomore 300
  • Invisibility 100
PostPosted: Thu Apr 10, 2008 9:25 pm

Na, ez egy tipikusan olyan anime, amit bárhol bármikor smile A mangáját is imádom, és akkor is Tooya! És hogy miért? Ismertek rajta kívül olyat, aki 10 nap alatt ilyen bishounenné fejlődött? XD
PostPosted: Sat Apr 12, 2008 1:08 am

Rhysaleine
Na, ez egy tipikusan olyan anime, amit bárhol bármikor smile A mangáját is imádom, és akkor is Tooya! És hogy miért? Ismertek rajta kívül olyat, aki 10 nap alatt ilyen bishounenné fejlődött? XD

Több Tooya kéne... blaugh Személy szerint a mangáját annyira nem ismerem, de többnyire képben vagyok... smile Mindenesetre nem is várhattunk mást Yuu Watase-tól!

Akira Nakamura

Andro666

7,300 Points
  • Hygienic 200
  • Signature Look 250
  • Citizen 200
PostPosted: Fri May 21, 2010 6:55 am

A történet hétköznapinak tűnik, de sokkal több annál. Romantikus, drámai és persze néhol humoros. Kicsiknek nem ajánlanám a sokszor durva, véres jelenetek miatt. Az manga szerintem sokkal jobb, az anime befejezetlennek tűnik és sok szálat néha nem is érteni. De azért nagyon szép. Az első japán nyelven látott anime volt, amit láttam.
PostPosted: Tue May 25, 2010 2:30 pm

idkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

June Jingles

Reply
Anime

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out