Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Gry. i nic wiecej. Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 42 43 44 45 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Tomir

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 8:05 am

[ Edit- Topik jest nieco bez sąsu, tak wiec zmieniam nazwe na "Gry".
usunołem także wiece kontrowersyjną sąde. Jeśli macie pomysły na sąde propozycje zgłaszać na PM doMnie lub Kukusa, Omegi tudzież do naszej pani dyrektor MissTao, ]

Co według was powinno być najważniejsze w gzre wszechczasów?
Może fabuła biggrin
Może żywotność smile
Może grywalność surprised
Może grafika
wink Lub wszystko razem blaugh
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 8:15 am

ghra wszechczasow??przedewszystkim innowacyjnosc grywalnosc i fabula...uwielbiam gry typu FF czy chrono triger swego czasu(poodobno ma ok40 zakonczen a to jest gra na super nintendo eek )

Z FF mialem tylkko przyjemnosc grac w FF7 i 8 na kompa i jeszcze jakas czesc na GBA ale nie pamietam tytulu...

Vykk

Toolek

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 8:40 am

mysle ze post zostanie skasowany stare
ale ja wwymagam od gry przedewszystkim fabuły i grywalnosci
(ostatni gram w najdluzsza podroz [w CLICKU! byla xp ])
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 9:26 am

moze zostanie usuniety, nie zdziwilbym sie szczerze mowiac.

ale ok,
Pierwsze skojarzenie jakie przyszlo mi do glowy to Fallout2.
O ile pamietam gra powstala w '98 i wyszla spod rak interplay. Jak na dzisiejsze mozliwosci nie ma wpanialej grafiki, ale ma cos co przykuwa czlowieka na dlugie godziny: Klimat. Tworcy naprawde postarali sie i przez dlugi czas nie powstala produkcja o tak nieograniczonej, zależnej od naszych poczynan, fabule.

Okreslenie cech gry wszechczasow to nie taka prosta sprawa blaugh
Dla mnie glownym atutem nie bedzie to wspaniala grafika, czy efekty wizualne, ale atmosfera panujaca podczas rozgywek multiplayer. Budowana tak przez muzyke, oryginalnosc swiata, czy tez samych ludzi. Duzo czasu spedzilem przy diablo2 grajac na battle.net i szczerze mowiac..wlasnie dzieki innym ludziom tak swietnie sie bawilem, wiec..
stawiam na multiplayer.

[ Kaku ]

PointZer0

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 10:43 am

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 11:01 am

Point.Zer0
GRA WSZECHCZASӗ I DAJESZ TAK MAŁY ASORTUMENT ???

Tetris , Pacman , Invaders , System Shock , Dune , Warcraft , Myst , Duke Nukem 3D , Blood , Shadow Warrior , Warcraft 2 , Starcraft ,
Quake , Might & Magic ( wszystkie) , A.D.O.M. Tomb Rider , Electro Body , Time Warriors , Tekkeny , Syndicate , Syndicate Wars , Diablo , Eye Of Beholder , Quake 2 , Thief 1 % 2 , System Shock 2 , Mechwarriory , Limmins , Civilisation... Mam dalej wymieniać ???
Człowieku , , poznaj historię gier zanim zaczniejsz dawać przykłady...

...popieram 3nodding
...zapomniałeś o Bloodzie Zero xd xd xd (żartuje oczywiście)
...
...wg mnie to lepiej by powstał topic "Gry komputerowe i konsolowe" i byłby św.spokój... xp
...

RUFUS.ABBYSINIAN

PointZer0

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 11:07 am

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 11:15 am

czy to naprawdę potrzebne? no cóż, niech narazie zostanie, zobaczymy jak się rozwinie

Kukus

[ Kaku ]

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 11:42 am

Quote:
[..]w jakiej pojawiła się pierwsza snajperka

tu mnie zaciekawiles, bo tego nie wiem. albo nie pamietam, albo poprostu minalem sie tym fpp. na snajperke z prawdziwego zdarzenia trafilem chyba w pierwszym unrealu..albo sin.
Nie licze oczywiscie wczesniejszych railgunow etc.

powiedzmy sobie szczerze, ze ankieta nie jest najwyższych lotow, ale moze w tym topicu chodzilo mu o to:
geralt
Co według was powinno byc najwazniejsze w gzre wszechczasow?
PostPosted: Sun Dec 19, 2004 12:00 pm

[ Kaku ]" ][quote][..]w jakiej pojawiła się pierwsza snajperka[/quote]
tu mnie zaciekawiles, bo tego nie wiem. albo nie pamietam, albo poprostu minalem sie tym fpp. na snajperke z prawdziwego zdarzenia trafilem chyba w pierwszym unrealu..albo sin.
Nie licze oczywiscie wczesniejszych railgunow etc.

powiedzmy sobie szczerze, ze ankieta nie jest najwyższych lotow, ale moze w tym topicu chodzilo mu o to:
[quote="geralt
Co według was powinno byc najwazniejsze w gzre wszechczasow?

Snajperka pierwsza jako taa i najbardziej rozbudowana pojawiła się w MDK , potem w kolejnym patrzu do Quake'a ( chyba 1.11 ) doszedł zoom.

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.

PointZer0

[ Kaku ]

PostPosted: Sun Dec 19, 2004 12:14 pm

..mdk swojego czasu wyprzedzalo inne gierki. graficznie, ale i samym pomyslem, swiatem, roziwazaniami..wszystkim. faktycznie pierwsza snajperka..i to rozbudowana do tego stopnia, ze dzialala nawet jako mozdziez czy znacznik ataku powietrznego.

zoom jako zmiana fov byl juz w pierwszym quake, wystarczylo wpisac odpowiednie 3 linie w konsoli..

dawniej jak umiales napisac wlasny 'konfig' to quake to faktycznie byles ktos, w czasie kiedy wiekszosc ludzi grala na defaultach i strzelali controlem. a teraz to graczowi wszystko pod nos podtykaja.
jeszcze troche i tworcy fpp sami beda bindowac rocket-jump pod spacja.
PostPosted: Mon Dec 20, 2004 4:09 am

[ Kaku ]

dawniej jak umiales napisac wlasny 'konfig' to quake to faktycznie byles ktos, w czasie kiedy wiekszosc ludzi grala na defaultach i strzelali controlem. a teraz to graczowi wszystko pod nos podtykaja.
jeszcze troche i tworcy fpp sami beda bindowac rocket-jump pod spacja.

No , to prawda , kiedyś za Q1 za fullbrghty wyjebywali z turnieju na zbity pysk , teraz każdy ma Default model na Tank Jr ze świecącym ziolonym kolorkiem...
Gram raz na jakiś czas z jednym klanem Q3 , pykamy na OSP ( mi wszystko jedno czy to Classic czy OSP , fizyka się nie zmienia ) i rzeczywiście , oni też to stosują , ale dlatego że bez tego nie ma się szans z kimś kto to ma. sad
Widziałem konfiga podobnież jednego z najlepszych graczy , jak on szedł ? a - " XTS" czy coś takiego. Campienie na wyrzutni , krycie się za schodami... konfig robi pozostałe rzeczy za niego.

PointZer0

Makaveli 2pac

PostPosted: Mon Dec 20, 2004 4:48 am

PostPosted: Mon Dec 20, 2004 5:58 am

Point.Zer0
No , to prawda , kiedyś za Q1 za fullbrghty wyjebywali z turnieju na zbity pysk , teraz każdy ma Default model na Tank Jr ze świecącym ziolonym kolorkiem...
Gram raz na jakiś czas z jednym klanem Q3 , pykamy na OSP ( mi wszystko jedno czy to Classic czy OSP , fizyka się nie zmienia ) i rzeczywiście , oni też to stosują , ale dlatego że bez tego nie ma się szans z kimś kto to ma. sad
Widziałem konfiga podobnież jednego z najlepszych graczy , jak on szedł ? a - " XTS" czy coś takiego. Campienie na wyrzutni , krycie się za schodami... konfig robi pozostałe rzeczy za niego.

Nie przesadzajmy, konfik byl to, ze kiedys w czasie rozgrywek kafejkowych/turniejowych, szybko wrzucic swoja dyskietke i zgrac podstawowe ustawienia. Max co w nim bylo to ustawiony /fov, /sens, +zoom, sayteam do tdm/ctf i troche wygodniej podbindowane weapsy. A reszta to juz tylko wlasne umiejetnosci. Piszesz o XTS..hehe..
Ostatnio kiedy gralem w Q2 koles mial bindowana zmiane model+skin pod jednym przyciskiem, bindowany voice umierania, bindowany erjot..luz widzialem takie rzeczy juz wczesniej ale bindowany bunnyjumping po prostu mnie rozlozyl.
w Q1 obrot180*_strzal_z_granatnika_obrot180*_lastweap. wszytko ponizej 300ms.
3rd person view, w Q3 kiedy wlaczasz gauntlet. ehh..
Od dawna nie gram w fpp po sieci, nie wiem ile to do tego czasu namnozylo sie pomyslow w glowach tych niby h4x0row.

do tematu:
Kolejna bardzo dobra gierka. stara, pominieta przez wielu: Oni.
Nawalanka TPP z ciekawym scenariuszem, akcja, walkami wrecz i to wszystko w kowencji mangowej + calkiem przyjemna glowna bohaterka. eliminujemy przeciwników rękami, nogami i bronia palna. O ile strzelanie, to po prostu strzelanie bez udziwnien, to sama walka to juz wachlarz uderzeń, kopnięć, podcięć, rzutów, dźwigni, łamań..czy nawet rozbrajanie i obezwładnianie..nawet w porządku. na pierwszy rzut oka wyglada jak rzywcem wyrwane z konsoli. Jest 100% na PC.

[ Kaku ]

[Blue Blood]

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 6:28 am

Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 42 43 44 45 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items