|
|
|
|
|
Malreni generated a random number between
666 and 666 ...
666!
|
|
|
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:24 am
Neon Genesis Evangelion - Görög, jelentése, az Új Teremtés Jóhírei.
Az egyik, legmegrázóbb és legsokkolóbb anime, ami hamar kultikussá vált. A sorozat középpontjában egy fiatal fiú, Ikari Shinji áll.
A 2012-ben bekövetkezett egy a Second Impact (Második Találkozás) katasztrófa, ami kimozdította a bolgyót a tengelyéből. A tengerek kimozdultak és elöntötték a partvidéki városokat. Az ezt követő háborúk és a katasztrófa hatására, a föld lakosságának a fele, vagyis 3 milliárd ember életét vesztette.
Az újonnan létrejött vezetés SEELE, hamar új fenyegetéssel találtaszemben magát. Az Angyalokkal. Hatalmas lények, melyek el akarják pusztítani az emberiséget. Senki sem tudja, hogy honnan jöttek vagy, hogy kik ők. Az Angyalokok, egy úgynevezett AT (Abszolút Terror) mezóvel rendelkeznek. Ez áthatolhatatlan bármilyen fegyver számára. Az angyalok ellen létrejött egy titkos szervezet, a NERV, mely kifejlesztette saját, AT mezővel rendelkező fegyverét, az EVANGELION-t. Dezek, hatalmas, emberszerű lények, kik nem rendelkeznek önálló tudattal, ezért olyan, lelkileg sérült, magába zárkózott gyerekekre van szükség, mint Shinji, hogy iránítság ezeket a lényeket az Angyalok ellen...
De, kik az Angyalok? Mik is az EVANGELION-ok valójában? Mi volt az a Second Impact valójában? És mi volt az elős? Lesz-e harmadik? A sorozat, először, akicódús, kevés mondandóval, de végül, egy nagyon megterhelő pichológiai dármába (ezen belül, tragédiába) csap át. Nincs menekvés és nincs jó megoldás. Végül, az Emberiség sorsa Shinji kezébe kerül és neki döntenie kell a két rossz között.
Csak! Ismétlem! CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK ajánlom!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:47 am
Az EVANGELION felépítése: AnimeNeon Genesis Evangelion - 26 részes anime. Verziók: Neon Genesis Evangelion Neon Genesis Evangelion - Director's cut Neon Genesis Evangelion - Remastered Evangelion: Death and Rebirth - Death: összefoglalás az animéből, ami rengeteg kimaradt jelenetet tartalmaz. A Rebirth, előkészíti a történéseket lezáró mozifilmet. Verziók: Neon Genesis Evangelion - Death and Rebirth Neon Genesis Evangelion - Death: TRUE Neon Genesis Evangelion - Revival of Evangelion: Death (TRUE)² End of Evangelion - Hatalmas botrányt és felkavarodást okozó mozifilm, mely az anime utolsó két részét mutatja meg más pontból. A sorozat utolsó két része, a Shinji fejében lejátszódó gondolatok mutatja be. A film, pedig azt, hogy mi történt és miért gondolt ilyeneket a fiú. Verziók: End of Evangelion End of Evangelion - Theatrical version End of Evangelion Renewal
Rebuild of Evangelion - A sorozat újrafeldolgozása, négy önálló egészestés filmben. Az alapok, nagyjából megegyeznek. Az igazán nagy változások és fordulatok a második filmben, a Rebuil of Evangelion 2.0-ban estek meg. A történések teljesen mást irányt vettek. Shinji látszólag leadta a "whimping p***y" beállítottságát, stb... Egyesek elmélete szerint, a Rebuild széria, valójában az eredeti Evangelion folytatása. Ezt rengeteg "bizonyíték" támasztja alá, ám a szerzők ezt nem erősítették meg. (A 3.0 megadja a teljes és hibátlan választ!) Verziók: Rebuild of Evangelion 1.0: You are (not) alone Rebuild of Evangelion 1.01: You are (not) alone Rebuild of Evangelion 1.11: You are (not) alone Rebuild of Evangelion 2.0: You can (not) advance Rebuild of Evangelion 2.22: You can (not) advance Rebuild of Evangelion 3.0: You can (not) redo Rebuild of Evangelion 3.33: You can (not) redo Rebuild of Evangelion neutral | (?) MangaNeon Genesis Evangelion - Az anime alternatív változata. Kisebb-nagyobb eltérésekkel meséli el az eredeti történetet. Kötetek: 13 (ongoing) Neon Genesis Evangelion - Angelic Days - Egy alternatív történet az Evangelion világában, mely inkább a szereplők érzelmes oldalára mutat rá. Kötetek: 6 Neon Genesis Evangelion - The Ikari Shinji Raising Project - Shinji egy víziót látott az amibe utolsó részében egy világról, ahol az anyja él, Asuka és ő közeli barátok gyermekkoruk óta, Rei pedig új diákként érkezik iskolájukba. A manga ennek az alternatív világnak a történetét meséli el. Kötetek: jelenleg 17 (ongoing) Neon Genesis Evangelion - Campus ApocalipseEgy merőben új megközelítése az eredeti történetnek. Az Evangelion jelenség ötvözése a Shojo manga-k világával. Kötetek: 4
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
softwarekiller Vice Captain
|
Posted: Tue Feb 05, 2008 12:05 pm
Alapmű! Már 3szor néztem végig! És még mindig tetszik! (Persze az egy hét depi utána garantált, de megéri!) xd Misato RulZ xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 05, 2008 2:01 pm
Csak háromszor láttad? Még csak!? ááá! Többször kell! Én két hétig nem találtam a szavakat, mikor először láttam.
Néhány reakció név nélkül: -Az End of Evangelion után, az illető annyira sokkolódott, hogy másfél órán át hányt a wc-n. Után, este kissé zavart tudatállapotban próbált poénkodni, de valahogy nem jött össze.
-Egy egyén, majdnem öngyilkos lett, miután egyben végignézte a sorozatot és hozzá a filmeket.
És a többi... és a többi... Millió ilyen történet van.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 06, 2008 2:55 am
Nem volt időm többször nézni, néztem ám más sorozatokat is... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 12, 2008 7:35 am
Tavaly, Szeptember elsején került a mozikba Japánban, a Rebuild of Evangelion 1.0: You are (not) alone.
A fil egy feldolgozás. A sorozat és az előző filmek nélkül is tökéletesen érthető. Ajánlom mindenkinek, bár, előbb az eredtit nézze meg, az, aki, még nem látta.
Bevallom, kicsit féltem az új filmtől. Mégis csak egy feldolgozás. Azok általában, sosem szokták felülmúlni az eredeti sikerét. De, még csak megközelíteni sem. Szerencsére, ez ne migaz a ebuild of Evangelion 1.0: You are (not) alone-ra. A film, tökéletesen egyensúlban van a régi és új dolgokkal. Tökéletes a harmónia. Rengeteg jelnenetet, az eredeti vázlatok és story-board-ok alapján rajzoltak újra. Ezért, pár rész kísértetiesen hasonlít az eredeti sorozatra. Bár, ez nem baj. Pár rész le lett rövidítve, de ez sem baj. A fgelesleges részk kikerültek a filmből. A történet, még így sem változott. Pár hiba és hülye elgondolás, szintén ki lett javítva.
Kicsit az új dolgokról: A film, már most megmutatta, hogy ez az Evangelion, NEM az az Evangelion. A történések, radikálisan más irányba folyan. Vagy, legalább is fognak folyni. Rengetek szereplő tűnt fel, aki, csak hóval készőbb szerepelt az eredeti animében. De, ne makarok poénokat lelőni! A NERV és SEELE pecsét, szinte teljesen át lett dolgozva. Én, majd veszartam, mikor először láttam meg őket...
Az angyalok, megőrizték eredeti kinézetüket. Legalább is messziről. Sokkal részletessebben kidolgozást kaptak. Valamint, kis extrákat. twisted Egy, szerintem egyértelmű dologra is fény derült. Nagy viták voltak arról, hogy kicsoda valójában a második angyal és hanyadik angyal Lilith. Szerintem, tök egyértelmű volt, hogy Lilith a második angyal, de ezt a filmben, ki is mondják. Must... not... spoiler... Nehezen bírom spoiler nélkül! crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 03, 2008 10:05 am
Evangelion: The Musical MY NAME IS SHINJI IKARI NOBODY UNDERSTANDS ME PILOTING MY EVAAANGEELIOOON THERE'S ASUKA AND REI WHO LIVE TO RUIN MY DAY WHY WON'T THEY GO AWAY? MY FATHER IS AN ABUSER I FEEL LIKE A LOSER I'M SO ******** UP AND I MIGHT BE GAAAAY KAWORU WANTS TO RAPE ME AND EVERYBODY HATES ME AGAIN I SAY WHY WON'T THEY GO AWAAAAY? [everyone else comes in] WHAT WILL YOU DO, SHINJI? WILL YOU KILL US ALL WITH IN-STRUM-ENT-AL-IT-Y? WE DON'T REALLY HATE YOU EVEN THOUGH WE BERATE YOU [solo by Gendou] EVEN I YOUR FATHER THOUGH YOU'RE QUITE A BOTHER LOVE YOU IN MY OWN ******** UP WAAAY THOUGH YOUR TIGHT a*****e ISN'T AS GOOD AS REIIIIIIIII NOW WATCH ME DANCE WITH MY LONGINUS LANCE Majdnem beszartam a röhögéstől! rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Mar 03, 2008 11:28 am
Kemény lol rofl hangzóanyag is van?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 04, 2008 9:21 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 04, 2008 9:33 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 04, 2008 1:23 pm
Igen. Én is szivesen meghallgatnám.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Apr 22, 2008 11:02 am
Gyahahahahahahahahahaaa! Megvettem a mangát!!! Az első tíz kötetet!!! Hahahahahahahaaa!!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Dec 28, 2008 3:51 am
Ép most fejeztem be a sorozatot, és furcsa mód, hiába voltam tegnap depis, nem lett rossz kedvem tőle, szerintem a sorozat vége reményteli... bár a filmek még vissza vannak.... és remélem ott megmagyarázák ezt a hatmillió nekem még nyitott kérdést...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 17, 2009 11:37 am
Malreni Gyahahahahahahahahahaaa! Megvettem a mangát!!! Az első tíz kötetet!!! Hahahahahahahaaa!!! Már itt figyel a polcon a 11. kötet is! xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Mar 20, 2009 1:25 pm
Múlt héten vasárnap kezdtem el és egyetem mellett is most 2009. 03. 20. 19:57-kor befejeztem a sorozatot és az első filmet. Ezek után úgy döntöttem fejövök gaiara hogy megnézzem írt e valaki az IQ-mentes övezetbe (de még senki)... Ez után belső késztetésnek eleget téve meglestem ismét az Anime témák subforumot és nagy meglepődésemre itt van egy fórum ami pont arról az anime-ről szól amit most "fejeztem" be. Ennyi bevezetésnek.
Kifogytam anime-ből múlt szombaton amikor végül az utolsó részét az X/1999-nek megnéztem. Szerencsémre rátaláltam erre a Neon Genesis Evangelion című animere. Elősször kétkedve néztem (első pár rész) nem volt olyan átlagon felüli, aztán egyre dúrvább és dúrvább lett. És ma elérte az egész sorozat a tetőfokát, annyira sokkoló volt, annyira felkavaró, hogy miután befejeztem az End of Evangelion filmet utoljára, csak ültem és néztem ki a fejemből, éreztem ahogy a szívem oly erővel ver mintha bármelyik percben átszakítaná a bordáimat, izzadtam pedig alig volt rajtam valami és minden olyan fantasztikusan félelmetes volt. Dúrva volt, a Claymore fizikailag volt dúrva (de semmi különleges vagy korszakalkotó nem volt benne), az X/1999 lélektanilag volt számomra dúrva (sokminden úgy történt ahogy nem számítottam rá), de EZ. NGE ez maga volt a megtestesült lelki és fizikai sokk, ahogy a sorozat folyamán egyre "jobban" megismered a szereplőket, valamien szinten sokkol az amit a filmben látsz, ahogy lassanként mindegyik szereplő életének utolsó lángja kihuny, na aztán a 25 és 26. rész maga volt a megtestesült sokk. Mind fizikailag megrázott a karakterek "elvesztése" mind lelkileg az utolsó 2 rész okfejtős dolgai...
Végül befejezésnek: minden sokk és megrázkodtatás után, meghajtom fejemet a sorozat és a film előtt, és persze már várom hogy megnézhessem a 1.0, no és el ne felejtsük a hamarosan kijövő 2.0 és a jövőben kiadandó 3.0 és a Final részeket. Összesítve mély nyomot hagyott bennem, nagyon nagyon mély nyomot...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |