Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Moja Koleżanka z dziennikarstwa... Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

bump
  lump
View Results

Owiec

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 11:53 am

Moja koleżanka Martita studiująca na pierwszym roku dziennikarstwo ma do stworzenia referat na temat narracyjnego konstruowania rzeczywistości. I pojawił się problem, który mamy od tygodnia. Nie bardzo rozumiemy tekst książki. Cała księga pana Trzebińskiego jest napisana dość naukowym językiem.
Ale przejdźmy do rzeczy.
„Jak można scharakteryzować motywacje zachowań realizujących rozwijającą się strukturę określonej auto narracji?”
Pierwsze osoba która z polskiego na nasze przełoży to zdanie dostanie 500gold

Juka : zastanów się czy na pewno chcesz to dziennikarstwo studiować mrgreen
PostPosted: Tue Jan 08, 2008 11:59 am

ja chyba tak mniej więcej łapie na domyślanie się, o co chodzi, ale musze to sobie poukładać... ninja

Yajo

Jukatan

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 12:28 pm

Baraninko: niestety, uczelnia chyba bardzo chce ze mnie zrezygnowac, bo mialam zaliczona grecje i rzym, a babka wczoraj na zaliczeniu, na ktore nie przyszlam (bo mialam zaliczone) stwierdzila, ze jednak musze poprawiac, totez w poniedzialek pisze wersje hard...

ksiazki nie znam, nie chocdzilam na wyklady, to nie powiem idealnie, ale wydaje mi sie, ze... chodzi o charakter motywacji, ktore kieruje struktura autonarracji, ot >w<
PostPosted: Tue Jan 08, 2008 12:43 pm

Jukatan
Baraninko: niestety, uczelnia chyba bardzo chce ze mnie zrezygnowac, bo mialam zaliczona grecje i rzym, a babka wczoraj na zaliczeniu, na ktore nie przyszlam (bo mialam zaliczone) stwierdzila, ze jednak musze poprawiac, totez w poniedzialek pisze wersje hard...

ksiazki nie znam, nie chocdzilam na wyklady, to nie powiem idealnie, ale wydaje mi sie, ze... chodzi o charakter motywacji, ktore kieruje struktura autonarracji, ot >w<
Nie myśl tak! Pewno dasz sobie rade, na pierwszym roku zawsze tak jest że robią odsiewe i straszą biednych małych studentów.

Od martity: nie bądź taka głupio mądra, też potrafię sobie wywalić pytajnik i zrobić zdanie twierdzące. Wymyśl coś naprawdę Twórczego i zrozumiałego, można jebnąć jak się ciurem takie durnote czyta.

Jak wykręcony typ pisze w pierwszym rozdziale że narracja jest sposobem prawidłowego rozumienia świata przez ludzi a w kolejnym pisze ze narracja jest sposobem prawidłowego rozumienia rzeczywistości przez ludzi. Kutas zmienia tylko jedno słowo co rozdział a dalej pieprzy to samo tylko innymi słowami.

Owiec

zmora13

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 3:45 pm

I to jest właśnie to, co pozowli człowiekowi byc niezapomnianym przez pokolenia i przy okazji te pokolenia zamęczać, sukces w czystej postaci.
PostPosted: Tue Jan 08, 2008 11:19 pm

Owiec
Jukatan

Nie myśl tak! Pewno dasz sobie rade, na pierwszym roku zawsze tak jest że robią odsiewe i straszą biednych małych studentów.

Od martity: nie bądź taka głupio mądra, też potrafię sobie wywalić pytajnik i zrobić zdanie twierdzące. Wymyśl coś naprawdę Twórczego i zrozumiałego, można jebnąć jak się ciurem takie durnote czyta.

Jak wykręcony typ pisze w pierwszym rozdziale że narracja jest sposobem prawidłowego rozumienia świta przez ludzi a w kolejnym pisze ze narracja jest sposobem prawidłowego rozumienia rzeczywistości przez ludzi. Kutas zmienia tylko jedno słowo co rozdział a dalej pieprzy to samo tylko innymi słowami.
pomysl, ze to samo ty zrobisz, gdy bedziesz pisala prace magisterska, wiec nie krytykuj mrgreen

do Baraniny: co ja poradze, ze oni mnie nie chca? walcze, walcze! jak lwica! XD

Jukatan

Owiec

PostPosted: Wed Jan 09, 2008 5:01 am

Jukatan
Owiec
Jukatan

Jak wykręcony typ pisze w pierwszym rozdziale że narracja jest sposobem prawidłowego rozumienia świta przez ludzi a w kolejnym pisze ze narracja jest sposobem prawidłowego rozumienia rzeczywistości przez ludzi. Kutas zmienia tylko jedno słowo co rozdział a dalej pieprzy to samo tylko innymi słowami.
pomysl, ze to samo ty zrobisz, gdy bedziesz pisala prace magisterska, wiec nie krytykuj mrgreen

do Baraniny: co ja poradze, ze oni mnie nie chca? walcze, walcze! jak lwica! XD

To włącz pozytywne myślenie. Na pewno Ci się uda pokazać im że potrafisz.

od marta:Nie mam zamiaru pisać pracy magisterskiej.
PostPosted: Wed Jan 09, 2008 5:53 am

Owiec
„Jak można scharakteryzować motywacje zachowań realizujących rozwijającą się strukturę określonej auto narracji?”

Jak można określić intencje do wcielania w życie....

wymiękłam...... gonk

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Wed Jan 09, 2008 5:59 am

Tutaj może pomóc tylko jakiś znawca tematu, najlepiej znajdzcie autora... chociaż... ciekawe czy sam wie co napisał xp
Może ci chłopcy coś wiedzą?
http://www.mishogolnopolski.fora.pl/studenci,14/prace-roczne,154-15.html
PostPosted: Wed Jan 09, 2008 12:54 pm

moja wizja [niekoniecznie sluszna]
odniesc calosc do ksiazki. wypisac rodzaje narracji + dlaczego sie akurat takiej uzywa + sytuacje odpowiednie dla danych narracji.
ale ja jestem chemikiem. nie humanem>.<

...jak sie realizuje strukture? o.O
ten czlowiek chyba ma jakis kompleks>.<

wilkus
Crew

Gem_ma

PostPosted: Wed Jan 09, 2008 1:39 pm

Jukatan

która do tego sie rozwija pirate
PostPosted: Thu Jan 10, 2008 9:48 am

PHI! łatwizna!
ale na razie daje słabszym szanse.

dziki_wieprz

Silvery the Alchemist

PostPosted: Thu Jan 10, 2008 12:05 pm

ILikeGreenChickenLegs
PHI! łatwizna!
ale na razie daje słabszym szanse.

no ta, jasssne biggrin
ja tam jak cos takiego widze to mi sie odechciewa normalnie. piźgnąć to w kat i tyle razz
PostPosted: Fri Jan 11, 2008 3:03 pm

Właśnie, piźgnąć Czikena w kąt! pirate

Yajo

dziki_wieprz

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 8:40 am

Yajo
Właśnie, piźgnąć Czikena w kąt! pirate

ja już jestem w kącie.
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Manage Your Items