|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 05, 2008 2:10 pm
Gondoltam nyitok különbözö nyelvtopikokat!! Íme, itt a svéd nyelvtopik!!
Ha akartok valamit tudni, akkor nyugodtan kérdezhettek!!! blaugh _______________________________________________________
Ha det så trevligt och hoppas att jag kan hjälpa till!! Minden jót és remélem, hogy segíteni tudok!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 05, 2008 2:21 pm
Hú! Ezt nem látom át! Kaphatnék, néhány alapmondatot, amiből ki tudom következtetni a nyelvtant?
Ez felvillanyozott!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 06, 2008 3:26 am
-Jag heter Karin eller Mitt namn är Karin
-Karinnak hívnak vagy Az én nevem Karin
jag = én heter = hívnak mitt = birtokos én [angol: my] namn = név är = van [angol: is] eller = vagy _______________________________________________________
Kis szótár: jag = én du = te han = ö (fiú) hon = ö (lány) det = az/a vi = mi ni = ti de = azok dem = azokat/öket
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 06, 2008 9:37 am
Nem tűnik nehéznek. 4laugh Köszönöm!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 2:54 am
Erős német beütése van, de azért nagy a különbség. sweatdrop Milyen szinten beszélsz svédül? (Ez olyan izgi, rengetegen tudnak angolul és németül, de svédül kevesen. xd )
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 5:53 am
Svédországban születtem és itt is lakok... szüleim magyarok (igaz apa is itt született már) Tehát az anyanyelvem svéd-magyar!! 4laugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 5:55 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 6:03 am
Mivel a német, angol és a svéd a germán nyelvcsaládhoz tartozik, természetesen vannak hasonlóságok köztük, de a mondatfelépítés általában akkor szokott különbözni, mikor hosszabb mondatokat szerkeztünk. Aztán a szavak sem szoktak mindig hasonlítani, de gondoltam, hogy valami könnyüvel kezdem ami más nyelvben is elöfordü hasonló formában.
play = spela = spielen xd
A legkönnyebb a nyelvben az, hogy nem kell bajlódni az igeragozásokkal, mint a németben mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 6:05 am
Amúgy az általános iskola egy részét magyarba jártam (ötödik --> nyolcadik) és szerintem az nagyon jó húzás volt!! 3nodding xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jan 09, 2008 7:15 am
Jaj, így könnyű. rofl Én is akarok így tanulni... Hoppá... Túlkorosvagyok az általánoshoz... Meg a középhez... meg... Úristen...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 9:48 am
a 'du' németül is 'te' biggrin VIIIIIIII! whee
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 9:52 am
Akitta-chan a 'du' németül is 'te' biggrin VIIIIIIII! whee Aha, csak svédül úgy ejtik ki, hogy: dű
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|