|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 05, 2007 7:47 am
Higurashi no Naku Koro ni - Kaisetsu! Hontou!Ez az oldal az egyik személyes kedvencemmel foglalkozik. Ez egy fajta összefoglalás magam nak és mások nak! Azok nak akik nem értették a sorozatot. Vagy egy-két dolog még hibádzik. Továbbá, elméletek és teóriák gyűjtőhelye. Ez az oldal nem ismertetés céljából jött létre! Nincs ismertető! Csak ami és ahogyan történik! Egyszóval, ha meg szeretnéd nézni a Higurashi no Naku Koro ni, Higurashi no Naku Koro ni - Nekogoroshi-hen (OVA), valamint a Higurashi no Naku Koro ni Kai sorozatokat, akkor NE olvasd el!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 05, 2007 8:06 am
Higurashi no Naku Koro ni:
Onikakushi-hen: Maebara Keiichi családjával megérkezik új otthonukba, a csendes kisvárosba, Hinamizawába. Az iskolában hamar befogadják a fiút, gyorsan barátokra lel. Hamarosan megdöbbentő ismeretek kerülnek tudásába az egykori gát építási mizériával kapcsolatban. Keiichin elhatalmasodik a kétely és rettegés, végül mindenhol ellenséget lát. Végül, végez Mionnal és Rena-val. De, hamarosan ő is meghal.
Watanagashi-hen: Megismerjük a Wataganashi fesztivál eredetét. Rena kapja a nyereménybabát, Keiichitől és ezzel elindítja a megállíthataltan spirált, ami, leszámítva a Minagoroshi-hen történéseit, szetinrem a legtragikusabb végkimenetel. Shion bekattan. Mindenkivel végez, aki kapcsolatba hozható Satoshi eltűnésével. Rika, emiatt, kénytelen végezni magával, jelzem, ezzel csak a többieken akar segíteni. Shion, végül megöli a nagyaját, Oryout (LOL), Satokot és Miont. Keiichivel is próbál végezni, de nem sikerül neki.
Tatarigoroshi-hen: A legzavarosabb és legbonyolultabb fejezet. A yakuza végez Satoko nagybátyjának, Teppei Hojounak az elsőszámú... kurvájával. A brutalitást elnézve, Teppei Hinamizawába menekül, ahol Satoko azonnal hozzá költözik, hogy vezekeljen, bátya, Satoshi eltűnése miatt. Keiichi nem bírja nézni a lány szenvedéseit, ezért, úgy dönt megöli Teppeit. A gyilkosság után, Keiichit, Takano Miyo viszi haza. Másnap a fiú megtudja, hogy Miyot, a fesztivál után összeégve találták meg egy hordóban. Ergó, Miyo nem vihette kocsival Keiichit. Innentől kezdve a fiú elveszti realitás érzékét.
Himatsubushi-hen: Ez a fejezet a múltba kalaúzol bennünket, hogy bemutassa Mamoru Akasaka történetét, aki egy, a Hinamizawai gátépítkezésben érdekelt politikus elrabolt unokája után nyomoz.
Meakashi-hen: A történés, teljesen megegyezik a Wataganasi-hen, történéseivel, csupán a szemszög változik. Itt, Shion szemszögéből látunk mindent. Ezzel lelepleződikaz összes hatlamas kérdőjel, amit a Wataganashi-hen feltett.
Tsumihoroboshi-hen: Rena apjának új barátnője Rina, valójában csak egy szivola, aki a pénzre utazik. Rena erre rájön és végez a nővel és futtatójával, Hojou Teppeijel. Takano Miyo odaadja jegyzeteit Renának, aki az olvasott zagyvaságoktól bekattan. Ugyan, Keiichi sikeresen megfékezi a lányt, de a várost elpusztítja egy titokzatos gáz kitörés. Rena, túléli, mert ekkor nincs Hinamizawában. Máshol kezlik.
Higurashi no Naku Koro ni - Gaiden
Nekogoroshi-hen: Egy egyszerű párbeszédeken és elbeszéléseken alapuló történet, ami párhuzamot von a gázkatasztrófa és a titokzatos zöld ruhások között.
Higurashi no Naku Koro ni Kai:
Yakusamashi-hen: Rika megpróbálja figyelmeztetni Takano Miyot és Tomitake Jirout, hogy a Wataganashi fesztivál éjjelén, őket fogják megölni. De, ők nem veszik komolyan ezt. Meg is halnak. Kiderül, hogy Rika halála és a gázkatasztrófa, valójában ugyan az az esemény. A zöldruhások kibelezik Rikát, a falu lakóit, pedig gázzal ölik meg. Satoko az egész történés szemtanúja lesz, ettől, katakón állapotba esik. Mielőtt, Oishii kihallgathatná, megölik a korházban.
Minagoroshi-hen: Hojou Teppei visszatér Hinamizawába. A többiek, nagy nehezen kimenekítik Satokot. Végül, lezajlik a fesztivál. Eltűnik, akinek el kell, meghal akinek meg kell. Satoko kimenekítése, annyira összekovácsolt a társaságot, hogy együtt szállnak szembe a sorssal. Lelepleződik, az a személy, aki az egész mészárlásért felelős. Aki, nem más, mint, Takano Miyo.
Matsuribayashi-hen: A hurok megszűntetése, a véső megoldás. A főbb szereplők, nem halnak meg. Az idő, nem indul újra.
Higurashi no Naku Koro ni Rei:
Saikoroshi-hen: A Matsuribayashi-hen történései után két héttel játszódik. A történet epilógja. Rikát elüti egy autó és kómába esik. Mikor felébred, egy új Hinamizawában találjamagát, egy olyanban, ahol még sosem járt. Hanyuu, nincs vele. A Maebara család, itt nem költözött a faluba. Reina szülei nem váltak el. Satoko és Rika szülei nem haltak meg. Takano Miyo nincs sehol. A Gátépítkezésből kiindult konfligtus, békésen oldódott meg. Rika megőrül és gyilkolni kezd...
Batsukoishi-hen: Egy mellékes fejezet. Orbitálisan nagy baromságra sikeredett, így végül kihagyták az eredeti sorozatból.
Hirukowashi-hen: A Higurashi Daybrake-en alapuló fejezet, ami egy úgynevezett Magatama létezését boncolgatja... Hülyeség. Semmi értelme.
Higurashi no Naku Koro ni Kizuna:
Someutsushi-hen: Három új karakterrel bővül... hát, mondjuk úgy, inkább öttel a szereplők névsora. Az animéből tökéletesen "kifelejtett" Natsumi (Nem Natsuhi!!! Nincs köze az Umineko no Naku Koro ni-hez!!!) és barátai belekeverednek a történésekbe. Natsumi leszúrja Akirát, végül saját magát, hogy ne tudjon másokat bántani.
Kageboushi-hen: Az Onisarashi-hen történéseit, Tomoe Minami, a fiatal rendőrhölgy szemszögéből meséli el. Csak Mangában megjelent fejezetek:
Onisarashi-hen: Kis ízelítő Hinamizawa történelméből.
Yoigoshi-hen: A Tsumihoroboshi-hen egyik lehetséges végkimenetele, ahol Rena végül nem állt le Rina és Teppei megyilkolása után. Megölte barátait és felgyújtotta az iskolát, ezzel megölve, az összes bent fogjul ejtett diákot.
Utsutsukowashi-hen: A Meakashi-hen előzményei. Shiont elküldik egy lány iskolába. Egy szép nap, az egyik férfi tanár hulláját halásszák ki az iskola medencéjéből... Kell bővebb magyarázat?
Kataribanashi-hen: Ryukishi07 csokorba gyűjtötte a rajongók által küldött apróbb képregényeket és történeteket és ebből egy új, egész történetet hozott létre, de egyelőre semmit sem tudok a konkrét cselekményről...
Kokoroiyashi-hen: A masturibayashi-hen és a Saikoroshi-hen között játszódó két hét története.
Csak a játékban megjelent részek:
Taraimawashi-hen: Az Onikakushi-hen történéseivel kezdődik. Keiichi felfedezi Hinamizawa szörnyű titkait, de úgy dönt, nem figyel oda rájuk és békésen és boldogan fogja életét élni barátaival. Ezzel egy szörnyű láncreakciót indít el, aminek során, Shion bekattan és vérfürdőt rendez. Meg, persze, Miyo kiírtja a várost.
Tsukiotoshi-hen: Hojou Teppei a városba érkezik. Satoko hozzá költözik. A szokásos önsanyargatós-Satoko sztori. Keiichi és a lányok megölik Teppeit. Rena és Keiichi beleőrül.
Miotsukushi-hen: Keiichi és Rika rájönnek, hogy Takano Miyo áll Rika meggyilkoása és a város kiírtása mögött. Elhatározzák, megállítják a nőt, de! Szemben a Matsuribayashi-hen történéseivel, itt, az összes világ problémája egyszerre áll fönt. Tehetetlenek Miyoval szemben, míg a barátaik problémáját meg nem oldják. De, elfogy az idő...
Higurashi no Naku Koro ni: Élőszereplős film, az Onikakushi-hen töténéseit dolgozza fel.
Higurashi no Naku Koro ni Chikai: A második élőszereplős film, amely a Tsumihoroboshi-hen történéseit dolgozza fel.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 06, 2007 12:03 pm
Na végre! Én imádom a Higurashi no naku koro ni-t. Láttam az OVA-t is, attól mondjuk többet vártam, és most nézem a Kai-t. Ez az az anime, amit hiába is nézek újra többször, akkor is találok benne újdonságokat, érdekességeket. Eleinte angol felirattal nézzem, így nem volt minden érthető, de a Kaian kezd kibontakozni miről is van szó. Nekem sokat segített még az Aoianime blogja is, ahol rengeteg érdekes és apró részletet is leírnak. Szerintem !szigorúan a részek megnézése után! érdemes elolvasni a blog bejegyzéseket azoknak, akik esetleg még nem olvasták.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Nov 07, 2007 4:47 am
Kicsit átgondotlam az egészet és arra jutottam, hogy a fene fog ennyit írni. Ha van kérdésetek, elméletetek, akkor írjátok ide és megválaszolom, illetve lereagálom. 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 25, 2007 7:42 am
Látom, senkinek semmi kérdése... stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Nov 25, 2007 11:21 am
még nem láttam smile (meg általában ki szoktam igazodni a gubancos dolgokon, de ha megakadok, azonnal értesítelek) wink
|
 |
 |
|
|
|
softwarekiller Vice Captain
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 26, 2007 7:53 am
Először azértz nem tudsz kiigazodni, mert a háttérinformációk nélkül, valóban értelmetlen, ami történik. xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 26, 2007 9:27 am
Wakatta 'research' nélkül nem állok neki xd
|
 |
 |
|
|
|
softwarekiller Vice Captain
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 26, 2007 11:32 am
Én is Higurashi no Naku Koro ni rajongó vagyok. A játékot nem ismerem, meg egyébként sem tudok japánul. A sztori már mikor az első részt láttam megtetszett, alapból szeretem a thrillereket, meg krimiket. A komplex összetett sztorit. Az egyetlen kérdés ami most eszembe jut, hogy most mi van Satoshival? Meghalt vagy elment? (Van egy olyan érzésem, hogy él.)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 26, 2007 12:29 pm
Satoshi sorsa, még mindig bizonytalan, hogy mi is van vele. A Kai széria 18. részében, kiderül, hogy mi is történik a fiúval, de... Hogy, most mi van vele, az nem derült ki. Az "eltűnésének" részleteinek ismeretében, a legvalószínűbb, hogy a YamaInu, élveboncolást végzett a fiún.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Nov 26, 2007 11:42 pm
Idővel kiderül. Tuti lesz még pár meglepetés.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 27, 2007 7:40 am
A Kai-t is láttad már? Legalább is addig, amíg kijött?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 27, 2007 8:52 am
Igen Kai-nál tartok. Asszem a 18-ast még nem láttam, de igyekszem követni.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Nov 27, 2007 8:55 am
Jaja, Satoshiról tényleg nem derült még ki minden. Az Aoianime-n is azt írták, hogy arról még lesz szó. Ebben az animeben az a király, hogy mindíg van valami relytélyes dolog benne.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|