Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply GAIA Kérdések és Válaszok
GAIA Cash Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200
PostPosted: Fri Oct 26, 2007 1:40 am

K: Mi az a Gaia Cash?
V: A Gold mellett egy új fizetőeszköz a Gaia-n.

K: Hogy juthatok hozzá?
V: 1. amikor bevezették, minden gaia-zó automatikusan kapott 25 Cash-t.
2. Venni kell (dollárért), mint a Monthly Collectiblest, itt a weboldalon.
3. Szerencsésebb USA-beli társaink már a boltokban kapható Cash card megvásárlásával is szerezhetnek, nálunk ez nem opció crying

K: Miben más, mint a Gold?
V: Többet ér. (Sokkal rolleyes ) Úgy számoltam, 1 Cash kb 50-60 Goldot ér.

K: Casht tudok küldeni másoknak úgy, mint Goldot? (Trade-n keresztül)
V: Nem, egyenlőre csak saját magadnak tudsz vásárolni Cash-t, és elajándékozni sem tudod.

K: Mennyibe kerül a Gaia Cash?
V: Négy kiszerelésben smile vehetsz Cash-t:
500 Cash - 5 $ (ez kb. 900-1000Ft)
1000 Cash - 10 $ (szorozd arányosan smile )
2500 Cash - 25 $
5000 Cash - 50 $

K: Mire tudom elkölteni?
V: A Gaia Shopokban minden terméknek két ára van: Gold és Cash. (Kivétel a Prize & Joy, ahol Ticketekkel lehet csak vásárolni). Így a húzósabb árú cuccokat (amikre hónapokig gyűjthetnéd a Goldot) is meg tudod venni. Emellett Monthly Collectibles-t is vehetsz rajta (lásd még itt)
A Gaia Cash Shopban pedig csak ezzel a fizetőeszközzel tudsz vásárolni.

K: A Marketplacen is lehet használni?
V: Nem.

K: Hányféleképpen vehetek?
V: A vásárló oldal alapján (link feljebb) a lehetőségek:
Select Payment Method: / Válassz fizetési módot:

PayPal Receive your Monthly Collectible instantaneously in your avatar's inventory. - PayPal accountodról fizethetsz. Ennek egy változata a következő:
Credit Card Use any major credit card and get your items instantaneously. (via Paypal) - Paypalon keresztül a bankkártyádról. Ez a legbiztosabb módszer, és "azonnal" működik, tehát kattintasz, befejezed az utalást, és már tied is a Cash!
Home Phone/DSL Receive your items instantaneously, and pay via your home phone/DSL bill. (USA only)- Itt a számlát a telefonszámlád (vezetékes) terhére állítják ki. Az USA only kiírás szerintem elég egyértelmű...
Mobile Pay with your mobile phone and get a premium collectible wallpaper. (USA only) - Ugyanaz, mint az előző, csak itt a mobilszámlád terhére történik a fizetés. Mint látható, ez is USA only
Gaia Cash You do not have enough Gaia Cash to make this purchase. You need 250 Cash. sad - Yeah, ez Monthly Collectiblesnél van csak (mi értelme lenne Casht Cash-sel vásárolni? rolleyes xd )
Mail In Check or money order payable to Gaia Online. We accept cash too, but no coins. - Csekken feladva az összeget. Ez is USA only szerintem, különben nem lenne a következő:
International Mail In Includes instructions for sending us a payment outside of the USA. - Csekken (postán feladva) küldheted el az összeget. Ez nálunk is működik, de mire az a csekk odaér... HA odaér...
sweatdrop
Tehát MAGYARORSZÁGRÓL lehetséges fizetési módok:
1. PayPal
2. Bankkártya (PayPalon keresztül - ingyenes regisztráció és biztonságos)
7. Csekken feladva a postán (nem túl biztonságos, sajnos)
ENNYI. A többi lehetőség csak az Egyesült Államokban elérhető.  
PostPosted: Sun Nov 04, 2007 5:14 am

Hogy nem lehet a Chast odaadni másnak, ez szemétség... (Ha leheten, a múljaimmal sok chast össze tunék rakni... Talán, egy Monthly-t is. xd 4laugh )

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Savage Source

3,750 Points
  • Brandisher 100
  • Market Browser 100
  • Statustician 100
PostPosted: Wed Jan 23, 2008 5:39 am

Szevasztok! Látom megjelent az új monthly collectibles-ből új cuccok.
PostPosted: Mon Feb 04, 2008 9:50 am

Hogyan szerezhetsz Gaia Cash-t Magyarországon?

Használd a Paypalt!

Hogyan regisztrálhatsz a Paypalen?
Senki ne felejtse el, hogy itt igazi pénzzel dolgoznak, úgyhogy lehetőleg a legnagyobb odafigyeléssel kell minden kérdésre válaszolni, és minden adatot kitölteni.

• Legelőször is, végigfuttatod a gépeden a vírusirtódat, és a Spyware keresődet. Ha nem talált semmit, ugorhatsz a következő lépéshez. Ha talált valamit, akkor válaszd a kijavítás funkciót. Ha bármilyen keylogger programot talált, telepítsd újra a Winfost. (ez a legbiztosabb megoldás: egyik Spyware irtó sem 100%-os)
  • Beírod a címsorba, hogy https://www.paypal.com/
  • New to PayPal? Sign up. Menüpont
  • Select the country or region where you live: Hungary
  • Personal Account-ot indítasz (tökingyen van, nem kell semmiért fizetni).
  • Kitöltöd az adataidat úgy, hogy PONTOSAN egyezzen a bankkártyádon található adatokkal (ha apád kártyáját akarod használni, akkor az ő adatait kell megadnod).
    E-mail address-ként olyan e-mail címet adj meg, aminek biztosan tudod a címét, és senkinek nem adtad meg a jelszavát.
    Paypal-es jelszónak lehetőleg olyan szót válassz, amit máshol nem használsz jelszóként, vannak benne kisbetű-nagybetű-szám; a szám nem a születési éved, a betűk lehetőleg nem a kutyád/macskád/emailcímed/saját neved.
    Security question: biztosan olyan kérdést válassz, aminek válaszára később 100%-osan emlékezni fogsz.
  • Ha megvagy, lépsz a következő oldalra, ahol megadhatod a kártyád adatait (ezt a lépést ki lehet hagyni, később is lehet kártyát hozzáadni). A szükséges adatok mind megtalálhatók a kártyán.
    A "nagy" kártyás cégek DOMBORNYOMOTT kártyáit mind elfogadja (Mastercard, Visa [NEM electron], American Express. ) A kártyádat (ha új) használat előtt aktiválni kell (csak bedugod az automatába, és kérsz egy számlakivonat-izét)
  • Eztán megnézed az e-mailedet, és a "Click here to activate your account" szövegre kattintva aktiválod a Paypales számládat.
  • Megadva a jelszavadat, amit kér, már be is lépett a Paypalbe.
  • Következő szöveg jelenik meg:
    Welcome, XY (xy@xy.hu) edit profile
    Account Type: Personal
    Status: Hungarian - Unverified

Vastaggal kiemelt rész a fontos. Ez azt jelenti, hogy 30$ felett nem vásárolhatsz ezzel az account-al semmit, és van egy csomó oldal (Gaiát nem tudom, mert Gaia Cash-t még nem próbáltam venni), ami nem fogadja el, ha nem vagy élesítve. (Lehet, hogy más megkötés is van, és lehet, hogy nem pontosan 30$, de nagyjából ez a hátránya).
  • Élesítés! (Igazából erre nem pontosan emlékszem, hogy hogy történt, de nagyjából a következőket kell tenni).

• Status: Hungarian - Unverified => Katt a Linkre, és "Get Verified!"
    • Innentől nem emlékszem, de valahogy rá kell venned, hogy elküldjön egy utalást (asszem 400 Ft), amit a Paypal-es számládra tesz rá, és első vásárlásodkor levásárolhatod, szóval nem kell semmit fizetni. Aztán ha megvan a levonás, akkor megvárod a havi értesítő leveledet, amiben részletezve van, hogy milyen számlaforgalom történt. Akik SMS értesítést kértek, azok előnyben vannak. Vagy, ha interneten keresztül is meg tudod nézni a bankszámlád adatait, szintén jó vagy. (Mondjuk, az internetes értesítő késni szokott 1-2...6 órát, sok mindentől függ).
      Szóval. Megnézed azt a sort, ahol ki van írva, hogy ki vont le tőled pénzt. Ott találhatod, hogy PaypalXXXX. Az XXXX a te 4 jegyű azonosítód, amit visszaírsz a Paypal-be, és kész is, már aktiváltad magadat!

• Ha megvan az aktiválás, már használhatod is a Paypal-t. Az accountodra az email címeddel hivatkozhatsz, amit regisztráláskor megadtál.

Q&A
A számlám forintban van vezetve. Hogyan fizethetek mégis dollárt?
A Paypal automatikusan az aznapi aktuális árfolyamon számolva átváltja a pénzed akármilyen valutába.

Mi van, ha csinálok egy fake Paypal-es accountot, amin nincs pénz, és rendelek Gaia Cash-t vele?
Akkor bizony baibai a Gaiás accountodnak. Ez komoly vétség. Olyan, mint a lopás.

Ha kérdésed van, írj ide, vagy ami még biztosabb, írj PM-et!

Nyikasz

Dapper Grabber

Healene_Spleen

Aged Hunter

4,050 Points
  • Money Never Sleeps 200
  • Autobiographer 200
  • Market Browser 100
PostPosted: Mon Feb 04, 2008 10:58 am

Köszi az infókat! smile
PostPosted: Mon Feb 04, 2008 11:07 am

Jaj, lenne mégis egy kérdésem.Azt hiszem mindent elolvastam amit a fórumban találtam, de azért megkérdezem, átlehet váltani a gaia casht golddá? gondolom nincs sok esély rá neutral

Healene_Spleen

Aged Hunter

4,050 Points
  • Money Never Sleeps 200
  • Autobiographer 200
  • Market Browser 100

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200
PostPosted: Tue Feb 05, 2008 12:11 pm

Esetleg keresel a Shopokban egy árut, ami most kelendő a Marketplacen, és eladod goldért. Ennyi. smile
PostPosted: Thu Feb 07, 2008 6:49 am

erre nem gondoltam, köszi 3nodding

Healene_Spleen

Aged Hunter

4,050 Points
  • Money Never Sleeps 200
  • Autobiographer 200
  • Market Browser 100

Medvelaszlo

Dangerous Husband

5,450 Points
  • Hygienic 200
  • Dressed Up 200
  • Married 100
PostPosted: Sun May 18, 2008 2:21 pm

Hali újra. Nos annyit kérdeznék, hogy hallotam lehet már mobiltelefonról kérni és a kártyádról szedi le a pénzt. Igaz ez???? confused rolleyes confused
PostPosted: Mon May 19, 2008 6:36 am

Amerikában... stare xd
Nézd meg az első posztot, kibővítettem smile
A PayPalos regisztrációról Nyikasz írt feljebb.
Egyébként a Monthly Collectibles topikban is leírtam ezeket, és ugyanaz vonatkozik a Cashre is... stare
biggrin

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200

Savage Source

3,750 Points
  • Brandisher 100
  • Market Browser 100
  • Statustician 100
PostPosted: Mon May 19, 2008 7:12 am

Nagyjából felfogtam, amit nyikasz írt. Tehát ezek szerint, ha én Rámegyek a paypal-ra, és account-ot készítek, akkor utána mit kell tennem, hogy internetes boltba jussak? Azért kérdem, mert ha Gaia Cash-t akarok szerezni, akkor ott a Paypal-ba alapból is van bolt. Vagy nem?
PostPosted: Mon May 19, 2008 8:04 am

Nem egészen...
ok.
Először is rámész a GAIA-ra.
A menüsoron az utolsó a Gaia Store
Ott a Gaia Cashra mész és a BUY DIRECT-re kattintasz
User Image

Kiválasztod az új oldalon kiválasztod, mennyit veszel és a piros gomb:
User Image

A következő oldalon a kiválasztod a PayPal-t és a továbbra kattintasz.
Most kerülsz a PayPal oldalára. Ha van már accountod itt, bejelentkezel.
Kiírja a rendelési információkat, te meg kattints a Continue-ra
Ezután visszakerülsz a Gaiara, és itt még egyszer meg kell erősítened a rendelést.
Ha ez megvan, kész a rendelés. Kapsz két levelet (egy "köszönjük" meg egy számlázási információ), meg a Casht.

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200

Medvelaszlo

Dangerous Husband

5,450 Points
  • Hygienic 200
  • Dressed Up 200
  • Married 100
PostPosted: Mon May 26, 2008 6:37 am

Huh ez nekem komplikált ha telómról lelehetne szedni egykis chast az még ok lenne mert az bejön, bár nem szórnám szerte szét. De nekem még nincs számlám ezért nem is fogok kérni ilyet sweatdrop crying crying crying sweatdrop
PostPosted: Mon May 26, 2008 7:44 am

smile Sajnos telefonnal mi nem tudunk fizetni..
De amint főiskolás leszel, szükséged lesz számlára... biggrin úgyhogy akkor már szórhatod a zsét biggrin

softwarekiller
Vice Captain

Generous Genius

5,350 Points
  • Citizen 200
  • Happy Birthday! 100
  • Wall Street 200

Medvelaszlo

Dangerous Husband

5,450 Points
  • Hygienic 200
  • Dressed Up 200
  • Married 100
PostPosted: Mon May 26, 2008 1:11 pm

softwarekiller
smile Sajnos telefonnal mi nem tudunk fizetni..
De amint főiskolás leszel, szükséged lesz számlára... biggrin úgyhogy akkor már szórhatod a zsét biggrin

Na ne röhögtess rolleyes Én meg a fő iskola???? Látad a profilomat? Én egy környezet technológiából le éretségizett kertész vagyok.... Igaz most a park építő és fenn tartó technikusi szakon vagyok de nem megyek fő suliba.
Túl komolyak bennt a tanárok azt meg nem bírom scream
Reply
GAIA Kérdések és Válaszok

Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas