Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Pomozcie mi podjac decyzje Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

bump
  bump
View Results

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 12:30 pm

Jak wiadomo wam, do jakiegoś czasu szukałam miejsca zamieszkania.
Kiedy wreszcie znalazłam owo, postanowiłam je oddać swej koleżance. Później złożyłam podanie do dziekana o akademik… ehh.. jeszcze nie rozpatrzył :/
Dziś zadzwoniła do Mnie dziewczyna niepełnosprawna z oferta: ja jej pomoc przy codziennych czynnościach , ona mi miejsce w akademiku . I tu tak się głowie, czy dam sobie rade, zawsze byłam niezależna a tu nagle…. Hmm… ktoś będzie oczekiwał ode mnie pomocy.
Co wy o tej sprawie myślicie??
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 1:06 pm

Jak sie zgodzisz to bedziesz miala w koncu gdzie spac i przy okazji bedziesz mogla zwiekszac swoje doswiadczenie zawodowe biggrin , z drugiej strony bedziesz miala mniej czasu dla siebie i na swoje wlasne przyjemnosci. Wszystko zalezy od ciebie, czy lubisz wyzwania, czy bedzie ci sie chcialo, czy masz dosyc wytrzymalosci. Ja bym nie wytrzymal, dla mnie za duza odpowiedzialnosc, bo jestem urodzonym egoistą.

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 1:14 pm

Kasmizar się nie zgadza, wiem ze to duża odpowiedzialność.. ale jak jej odmowie, to będę sobie pluła w twarz przez najbliższe Pol roku
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 1:45 pm

Tu nie chodzi nawet o egoizm, ale o szanse jakiegoś egzystowania.
Tylko, że chodzi o kamisie i o tą dziewczynę.

Kasmizar
Crew

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 2:03 pm

kicius ja wiem ze ty sie o mnie martwisz... to ja mam pomysla xd zamieszkaj z nami ja sie bede opiekowala ta dziewczyna a ty mna mrgreen
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 1:56 am

dogadaj sie z na ze naprzykład na poczatku tylko na miesiac jak nie dasz rady to zrezygnujesz, a dziewczyna napewno to zrozumie

Gem_ma

wilkus
Crew

PostPosted: Sun Sep 30, 2007 2:46 am

*popiera Gemmapomysl*
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 3:02 am

To wielka odpowiedzialność. Powinnaś dobrze się zastanowić

Yumea

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 5:21 am

Jezeli to dla ciebie takie wazne, to ja bym sie zgodzil, tak jak Gem_ma powiedzial, na okres probny, a pozniej by sie zobaczylo 3nodding
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 10:19 am

Gem_ma
dogadaj sie z na ze naprzykład na poczatku tylko na miesiac jak nie dasz rady to zrezygnujesz, a dziewczyna napewno to zrozumie
tak się nie robi. Jak Baranina się teraz nie zgodzi, tamta dziewczyna może poprosić o pomoc kogoś innego na tych samych warunkach. Jak weźmie okres próbny, a potem zrezygnuje, dziewczyna wyląduje na lodzie, bo już nikogo nie będzie interesowało zakwaterowanie, bo każdy gdzieś się ulokuje. To byłoby nieodpowiedzialne. neutral Chyba, że tamta dziewczyna ma jakąś alternatywną opcję opieki, dostępną cały czas.

Carcassandra

Anxious Carpenter

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 10:25 am

Daedhel
Gem_ma
tak się nie robi. Jak Baranina się teraz nie zgodzi, tamta dziewczyna może poprosić o pomoc kogoś innego na tych samych warunkach. Jak weźmie okres próbny, a potem zrezygnuje, dziewczyna wyląduje na lodzie, bo już nikogo nie będzie interesowało zakwaterowanie, bo każdy gdzieś się ulokuje. To byłoby nieodpowiedzialne. neutral Chyba, że tamta dziewczyna ma jakąś alternatywną opcję opieki, dostępną cały czas.

uups... no fakt, o tym tez trzeba pomyslec.... sweatdrop
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 11:04 am

zapytac zawsze moze, czy ma...
a Owca jaka ma alternatywe..?

wilkus
Crew

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sun Sep 30, 2007 11:40 am

oj, na pewno nie będzie to jakaś wielka robota przy dziewczynie. pewnie będzie chodziło o jakoś pomoc z praniem (wyciąganie z pralki i wieszanie) ze zmywaniem (jak dziewczyna jest np. na wózku, to jej trudno) i tym podobne.
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 11:57 am

Zobaczymy.

Baranina się zdecydowała na zamieszkanie z nia. Dzisiaj po wizji lokalnej stwierdziła, że dziewczyna jest pełna życia i zdecydowanie to typ optymistycznie radzący sobie z inwalidztwem, więc jest szansa na dobry kontakt.

Kasmizar
Crew

Baranina
Vice Captain

1,000 Points
  • Member 100
  • Dressed Up 200
  • Gaian 50
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 12:39 pm

a wiec.. zamieszkam z niebyle kim bo z sama bogusia siedlecka xd
bede jej pomagala w czynnosciach zyciowych, a ona zadba o moje zycie towarzyskie xd jutro mamy pic rofl umowilysmy sie ze raz na 10 dni robimy wizytacje facetow. czyli nasi panowie moga nas odwiedzic i zostac u nas troszku whee redface
zapraszam do przeczytania ksiazki bogusi "Historia jednego marzenia"
jest juz w waszych empikach!
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out