Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Hell Girl Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Oglądnięte?
  Nie, nie chce mi się.
  Nie, nie kumam po angielsku.
  Tak, niesamowite! * . *
  Tak, beznadziejne. X[
  Tak, rozbeczałam/łem się! T_T
  Nie, ale teraz zamierzam!!!
View Results

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 10:59 am

Właśnie obejrzałam 1 odcinek udostępniony w Gaia Cinemas Hell Girl i przeżywam. surprised Głębokie toto było jak Rów Mariański!
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:02 am

Juz wole sobie mange z von Helsons przeczytac 3nodding

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Yumea

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:03 am

nie oglądałam i nie zamierzam
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:06 am

nie wiecie, co tracicie. To nie jest jakaś tam śmieciowa produkcja, tylko autentyczna opowieść psychologiczna sygnalizująca problemy etyczne do rozważenia! crying Nie spodziewałam się tego po tytule, co prawda. xp

Carcassandra

Anxious Carpenter

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:22 am

Daedhel
nie wiecie, co tracicie. To nie jest jakaś tam śmieciowa produkcja, tylko autentyczna opowieść psychologiczna sygnalizująca problemy etyczne do rozważenia! crying Nie spodziewałam się tego po tytule, co prawda. xp

Wole poczytac Wertera albo Makbeta biggrin
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:31 am

ichabot
Daedhel

Ja czytałam jedno i drugie i... NIGDY WIĘCEJ! Toż to makabra...
A jeśli chodzi o Jigoku Shouji to bardzo mi się spodobała, tylko ten amerykański piece of s**t z dubbingu... stare

FlowerofSlums

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:42 am

aykowa
ichabot
Daedhel

A jeśli chodzi o Jigoku Shouji to bardzo mi się spodobała, tylko ten amerykański piece of s**t z dubbingu... stare
no nie przesadzajmy, nie był TAKI zły... jak naprzykład polski dubbing do Naruto stare

Makbet jest moim zdaniem przereklamowany. Ale podobno w oryginale to perełka, bo jest tam mnóstwo sformułowań - nieprzetłumaczalnych, niestety - które da się wieloznacznie interpretować. wink

Werter jest DO BANI. Rozhisteryzowany, rozmamłany, zapatrzony we własną wspaniałość cienias. Co innego Faust... 3nodding
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 12:50 pm

Daedhel
Werter jest DO BANI. Rozhisteryzowany, rozmamłany, zapatrzony we własną wspaniałość cienias. Co innego Faust... 3nodding

hej, ja lubię Wertera, nawet bardzo stare stare

Insane Lady-sama

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 1:57 pm

Daedhel
aykowa
ichabot
Daedhel

no nie przesadzajmy, nie był TAKI zły... jak naprzykład polski dubbing do Naruto stare

Makbet jest moim zdaniem przereklamowany. Ale podobno w oryginale to perełka, bo jest tam mnóstwo sformułowań - nieprzetłumaczalnych, niestety - które da się wieloznacznie interpretować. wink

Faust to świr!!! I dlatego jest spoko, xd ale jako postac bardziej podoba mi sie jednak Werter. A Makbet po polsku jest troche przynudnawy (oryginału nie czytalem sweatdrop ) , ale i tak mi sie podoba xd
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 4:41 am

Widzialam pierwsyz epizod Hell girl i przezylam jakies deja vu. sweatdrop

Zimtca

Rainbow Noob

8,500 Points
  • Clambake 200
  • Invisibility 100
  • Prayer Circle 200

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 7:44 am

Insane Lady-sama
hej, ja lubię Wertera, nawet bardzo stare stare
ej, spoko, nie denerwuj się! xd Ja po prostu nie mam cierpliwości do postaci przeżywających wyuzdane i wyegzaltowane wewnętrzne niepokoje. gonk

ichabot
Faust to świr!!! I dlatego jest spoko, xd ale jako postac bardziej podoba mi sie jednak Werter.
o, właśnie. Czyli się rozumiemy. wink Za to Mefistofeles jest po prostu git! twisted rofl
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 7:45 am

Zimtca
Widzialam pierwsyz epizod Hell girl i przezylam jakies deja vu. sweatdrop
a do czego to wg. Ciebie było podobne?

Carcassandra

Anxious Carpenter

pani psychol

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 8:24 am

nie oglądałam i nie obejrzę...
znudziło mi się anime/manga i w ogóle. rolleyes to było przejściowe.
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 9:07 am

wicked que.en
nie oglądałam i nie obejrzę...
znudziło mi się anime/manga i w ogóle. rolleyes to było przejściowe.
wiesz, ja tam oglądam raczej to, na co mam ochotę, to, czy są to postaci z ogromniastymi oczami, czy żywi aktorzy, nie ma dla mnie różnicy. Ważna jest jakość, nie rodzaj. 3nodding

Carcassandra

Anxious Carpenter

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 9:52 am

W oryginale to anime nazywa się "Jigoku Shoujo" (co oznacza właśnie "Hell Girl") i ja już to oglądałam (całą serię!) w pierwszym semestrze w liceum...
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 3 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces