|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 14, 2007 10:37 am
A wiec jezeli znacie jakies niszowe anime o ktorym wiecie tylko wy ;] lub mala grupa ludzi to piszcie, a no i ogolnie polecajcie tez i znane serie/filmy kolega i kolezanka :3
Ja proponuje: hellsing ultimate - chyba nie musze objasniac co to jest smile a ta seria ova zaczyna sie 2 odcinkami w ktorych widzimy co sie dzialo w normalnej serii, i od 3 odcinka akcja przenosi sie w klimaty mangii hellsing:the dawn - tzn nazisci i kopanie im tylkow smile
green green - troszke zboczone anime :3 szkola meska ma zamiar polaczyc sie ze szkola zenska, dziewczyny przyjezdzaja na miesiaczna probe ... komentowac chyba nie musze co sie dzieje wink
D.Gray-man - za duzo nie moge napisac bez spoilerowania smile poprostu napisze tak - schemat anime typu naruto - tzn wezcie zmiencie krajobraz i ninja na egzorcystow, ale i tak warto fajna fabua i walki z Akumami ( ci zli ;] )
Devil may cry - kto gral to wie smile kto nie ten niech zobaczy w gogglach smile akcja serii toczy sie podajze miedzy 3 a 2 czescia.
Afro samurai - Anime made in USA, kreska przypomina Boondocks ^^ sama konwencja - murzynscy samuraie palacy jointy wink - troche dziwna ale fajnie sie oglada, duzo krwi i klniecia ^^ ciekawostka: glosu glownej postaci udzielil Samuel L. Jackson. muza - RZA ^^
Spriggan - jak mowie komus o tym filmie to zawse slysze " trigun?" nie to nie trigun!!! stressed Yu Ominae byl jako dziecko w eksperymentalnej jednostce szkolacej dzieci by wyrosly na maszyny do zabijania, ale podczas akcji, po zabiciu malzenstwa, przypomniala mu sie smierc jego rodzicow. Wzial wiec wierny karabin i wyprul w pien dowodstwo i zwial. Obecnie zajmuje sie ochrona zabytkow ( tak mi sie pamieta) a glownym watkiem calej fabuly jest arka noego. Krew, fighting, zwroty akcji, zabawa konwencja religii chrzescijanskiej - bomba!
Polecam kazde z w/w ^^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 14, 2007 2:15 pm
xBardielx A wiec jezeli znacie jakies niszowe anime o ktorym wiecie tylko wy ;] lub mala grupa ludzi to piszcie, a no i ogolnie polecajcie tez i znane serie/filmy kolega i kolezanka :3 Ja proponuje: hellsing ultimate - chyba nie musze objasniac co to jest smile a ta seria ova zaczyna sie 2 odcinkami w ktorych widzimy co sie dzialo w normalnej serii, i od 3 odcinka akcja przenosi sie w klimaty mangii hellsing:the dawn - tzn nazisci i kopanie im tylkow smile green green - troszke zboczone anime :3 szkola meska ma zamiar polaczyc sie ze szkola zenska, dziewczyny przyjezdzaja na miesiaczna probe ... komentowac chyba nie musze co sie dzieje wink D.Gray-man - za duzo nie moge napisac bez spoilerowania smile poprostu napisze tak - schemat anime typu naruto - tzn wezcie zmiencie krajobraz i ninja na egzorcystow, ale i tak warto fajna fabua i walki z Akumami ( ci zli ;] ) Devil may cry - kto gral to wie smile kto nie ten niech zobaczy w gogglach smile akcja serii toczy sie podajze miedzy 3 a 2 czescia. Afro samurai - Anime made in USA, kreska przypomina Boondocks ^^ sama konwencja - murzynscy samuraie palacy jointy wink - troche dziwna ale fajnie sie oglada, duzo krwi i klniecia ^^ ciekawostka: glosu glownej postaci udzielil Samuel L. Jackson. muza - RZA ^^ Spriggan - jak mowie komus o tym filmie to zawse slysze " trigun?" nie to nie trigun!!! stressed Yu Ominae byl jako dziecko w eksperymentalnej jednostce szkolacej dzieci by wyrosly na maszyny do zabijania, ale podczas akcji, po zabiciu malzenstwa, przypomniala mu sie smierc jego rodzicow. Wzial wiec wierny karabin i wyprul w pien dowodstwo i zwial. Obecnie zajmuje sie ochrona zabytkow ( tak mi sie pamieta) a glownym watkiem calej fabuly jest arka noego. Krew, fighting, zwroty akcji, zabawa konwencja religii chrzescijanskiej - bomba! Polecam kazde z w/w ^^ GREEEN GREEN to największy s**t jaki posiadam! Nie znam durniejszego i bardziej obleśnego anime :/
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 14, 2007 11:22 pm
kwestia gustow ;] oblesne moze i jest razz np koles mial odciski od roruszania gora / dol pewna czescia ciala xP ale dla mnie to zabawne bylo razz patrzac twoimi oczami american pie musialo byc mega oblesne -.-
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 15, 2007 1:27 am
pierwsze trzy znam, ale reszty nie xp ja bym polecala (nie powiedzialabym, ze jest to jakies nie znane anime, ale wielu ludzi w Polsce nie zna..) AIR GEAR smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 15, 2007 2:17 am
xBardielx kwestia gustow ;] oblesne moze i jest razz np koles mial odciski od roruszania gora / dol pewna czescia ciala xP ale dla mnie to zabawne bylo razz patrzac twoimi oczami american pie musialo byc mega oblesne -.- A że kwestia gustu to ja wiem, ale ja po prostu nie lubię tego rodzaju humoru w anime czy w filmach- Green Green cytuję moją przyjaciółkę: "jest anime o TAKICH facetach i dla TAKICH facetów ono jest". A co się tyczy American Pie to wg mnie film dla gimnazjalistów/dzieci neo/itp, bo co jak co, ale gadki o pieprzeniu, używanie co drugie słowo 'k*rwa' to rozrywka na arcy niskim poziomie :/ No cóż... jak to ująłeś... kwestia gustu.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Sep 15, 2007 2:19 am
A jeżeli mówić o jakichś fajnych animcach... Hm.. ja akurat lubuję się w Honey&Clover oraz Higurashi no Naku Koro Ni, ale to pewnie wszyscy znają emo
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 16, 2007 2:26 pm
"Green Green" i "Hellsing" oavki niszowe i malo znane, loool rofl rofl rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 16, 2007 3:24 pm
Nimfadora Tonks A jeżeli mówić o jakichś fajnych animcach... Hm.. ja akurat lubuję się w Honey&Clover oraz Higurashi no Naku Koro Ni, ale to pewnie wszyscy znają emo Honey & Clover bardzo mi sie podobalo lyknelem cala serie jeden odcinek po drugim smile a co do widowni green greena to moze i tak jest ale akurat ja mam zabardzo zmiksowana osobowosc zeby mnie pod tego rodzaju zakladke zaklasyfikowac razz Yajo "Green Green" i "Hellsing" oavki niszowe i malo znane, loool rofl rofl rofl -.- panie dżondro, prosze sie uspokoic razz napisalem ze niszowe macie wy pisac, a ja je polecilem bo bardzo je lubie, po za tym nie koniecznie musza to byc niszowe -.- poprostu to co warto zobaczyc, moze dla mnie i dla ciebie to nie pierwszyszna ale moze ktos napisze: " woot! to jest ova hellsinga o.O???"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 7:19 am
Ja jestem spokojna. I wcale się nie czepiam szczegółów. A mangi można?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 7:21 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 10:14 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 10:54 am
Bardiel - hm... malo niszowe razz
- Hellsing Ultimate (czyli po prostu Hellsing OAV) - jeszcze nie ogladalam ale WIEM i CZEKAM az plytki dostane! (BTW to, w przeciwienstwie do serii TV jest dosc dokladnie wedlug mangi, owszem, ale skad ten podtytul "the dawn"? pierwsze slysze O_o) - Green Greena niestety znam razz podobnie jak wiekszosc warszawskiego, znanego mi dobrze fap...eee...fandomu razz - D. Gray Man - no u nas malo jeszcze popular, za granica - bardzo biggrin - DMC - o, wreszcie cos o czym (chyba) nie slyszalam biggrin - Afro Samurai - wiem o co chodzi ale z takich faz wole Samurai Champloo...milo ze u nas nawet wyszlo ostatnio ale niestety kasy ne ma sad - Spriggan..............no ja akurat DOBRZE wiem co to jest twisted (a wiesz ze jak sie czesto mowi "Trigun" to tez ludzie "E? Ke pasa?" robia sad
z niszowych to ja znam glownie mangi ale nie o to tu chyba chodzi wiec sie udzielac tu raczej nie bede chyba ze cos mi sie przypomni biggrin
Nimfadora Tonks - Honey&Clover oraz Higurashi no Naku Koro Ni ??? WTF???
Kyoko Suomi - Air Gear jest WRESZCIE anime?? Jeej biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 1:08 pm
opcy mrgreen ooo fuuuuuj XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 1:16 pm
Silvery the Alchemist Nimfadora Tonks - Honey&Clover oraz Higurashi no Naku Koro Ni ??? WTF??? Honey&Clover -> Pierwszoroczny student, Yuuta Takemoto, w ogóle jeszcze nie wie, co chce dalej robić. Mocno zapuszczoną stancję dzieli z dwoma kolegami. Spokojny i (przynajmniej na oko) najdojrzalszy z całej trójki Takumi Mayama zbliża się już do dyplomu. Z kolei Shinobu Morita studiuje już siódmy rok i doskonale pasuje do określenia „artystyczna dusza”… Opowieść o ich losach rozpoczyna się w dniu, kiedy do zaprzyjaźnionego z nimi wykładowcy, Shuujiego Hanamoto, przyjeżdża jego kuzynka, Hagumi, rozpoczynająca studia w akademii. Zaś cała historia kończy się kilka lat później, w dniu… Ale po co pisać za dużo? Higurashi no Naku Koro Ni-> Hinamizawa to malutka mieścina, do której przenosi się Keiichi Maebara. Początkowo życie w miasteczku to sielanka – chłopak większość czasu spędza z koleżankami, które przyjęły go do swojego klubu. Wkrótce jednak spokój Keiichiego zostaje zburzony przez informację o rzekomym mordzie dokonanym ongiś w Hinamizawie...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 17, 2007 1:37 pm
Silvery the Alchemist Hellsing Ultimate BTW to, w przeciwienstwie do serii TV jest dosc dokladnie wedlug mangi, owszem Pewnie dlatego, że kiedy powstało anime manga miała ze 2 lub 3 tomy. Ciekawe ilu to fanów oburzających sie na serię tv wie o tym fakcie? stare Silvery the Alchemist a wiesz ze jak sie czesto mowi "Trigun" to tez ludzie "E? Ke pasa?" robia sad heart !!!LOOOWU AND DE PICU!!! heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|