|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 02, 2007 6:18 am
 kurna, tak mnie glowi jedna rzecz, bo kurde tak sobie siedze przed ta synapsa i rozmyslam. I tak sobie czytam o tych wszystkich aksonach dendrytach i innyc i pisze tam ze przz dendryt wpierniczaja sie te info a ze wychodza axonem. a zaraz mam rysunk na ktorych jest totalnie inaczj. i juz kurna nie wiem jak to jest crying I tu rodzi sie pytanie: kurna jak to jest. kolejne dziwne pytani: co to jest ten axon terminals bo nie moge go rozkminic neutral
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Sep 02, 2007 10:06 am
oz.. chwila.... impuls dostaje sie przez dendryt, a wysylany jest aksonem. przynajmniej tak mi sie wydaje.
axon terminals to po prostu zakonczenia aksonu. tam impuls jest zamieniany z elektrycznego na chemiczny xd
edit\ jakbym byla wszechwiedzaca, to ym teraz na AMie siedziala
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 03, 2007 2:17 am
wilkus oz.. chwila.... impuls dostaje sie przez dendryt, a wysylany jest aksonem. przynajmniej tak mi sie wydaje. axon terminals to po prostu zakonczenia aksonu. tam impuls jest zamieniany z elektrycznego na chemiczny xd edit jakbym byla wszechwiedzaca, to ym teraz na AMie siedziala Popieram twoja teorie, jezeli akson to to cos dluzszego a dendryt krotszego , bo tego to nie pamietam wlasnie xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 03, 2007 3:01 am
mówcie do mnie jeszcze xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 03, 2007 5:24 am
nic z tego nie rozumiem... z biologii zawsze byłam głąbem xp
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 03, 2007 9:12 am
wilkus oz.. chwila.... impuls dostaje sie przez dendryt, a wysylany jest aksonem. przynajmniej tak mi sie wydaje. axon terminals to po prostu zakonczenia aksonu. tam impuls jest zamieniany z elektrycznego na chemiczny xd edit jakbym byla wszechwiedzaca, to ym teraz na AMie siedziala oz.. i to zmienia calkowicie moje notatki mrgreen czemu akurat tam?? rolleyes
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Sep 03, 2007 9:41 am
ichabot Popieram twoja teorie, jezeli akson to to cos dluzszego a dendryt krotszego , bo tego to nie pamietam wlasnie xp oz, to zanczy, ze nie jest ze mna jeszcze tak zle xd akson 1 dlugi, dendrytow kilka, krotkie. Baranina oz.. i to zmienia calkowicie moje notatki mrgreen czemu akurat tam?? rolleyes oz rofl no to ladnie xd ale co tam? a jakbys chciala, zeby sie przemieszczal pomiwdzy komorkami...? impuls jest tylko postepujaca, chwilowa depolaryzacja blony. zakladajac, ze dostanie sie na koniec aksonu, raczej ot tak sobie nie przeskoczy, bo neurony sie nie stykaja 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 1:16 am
wilkus oz rofl no to ladnie xd ale co tam? a jakbys chciala, zeby sie przemieszczal pomiwdzy komorkami...? impuls jest tylko postepujaca, chwilowa depolaryzacja blony. zakladajac, ze dostanie sie na koniec aksonu, raczej ot tak sobie nie przeskoczy, bo neurony sie nie stykaja 3nodding jutro idziesz za mnie na poprawke. xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 1:47 am
jasne... ja sie musze do psychologa wybrac, ale nie na poprawke xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 1:56 am
z tego co mgliście przebija mi się po 2 latach nieuczenia się biologii, to wilkus ma racje.
oż, a ja swego czasu mistrz biologii byłam, ale poszłam w kierunku bezrobotnej humanistki... crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 3:11 am
nigdy nie jest za pozno, zeby jednak do tego wrocic 3nodding moze ja sie na humanizmienie znam, ale nie widze w tym przyszlosci...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 3:19 am
wilkus moze ja sie na humanizmienie znam, ale nie widze w tym przyszlosci... Emo Glasses ci kupić ?? rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 3:24 am
Baranina Emo Glasses ci kupić ?? rofl dobrze wiesz, co mysle zarowno o tym, jak i humanizmie stare
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 3:33 am
wilkus Baranina Emo Glasses ci kupić ?? rofl dobrze wiesz, co mysle zarowno o tym, jak i humanizmie stare sweatdrop 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 4:15 am
to dobrze xd teraz ja mam pytanie... czy i Tobie/wam nie da wrzucac rzeczy na stary market ? stressed stressed stressed stressed stressed
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|