Welcome to Gaia! ::

Gacie w Krate

Back to Guilds

>Polska 

Tags: Polska, Polacy, Gacie, Kraty, Zabawa 

Reply Tematy zamknięte
Kraina Agaven-OOC Goto Page: [] [<] 1 2 3

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Mechanical Tea

PostPosted: Mon Jan 20, 2014 9:41 am

Przeglądałam papiery na biurku i znalazłam listę itemów na planowanego potka... Smuteczek emo
PostPosted: Tue Jan 21, 2014 9:55 am

Ja mam ochotę na małe medieval soft fantasy rpg gonk

iHermes

Tricky Sweetheart

18,925 Points
  • Senpai's Notice 100
  • Novice Mage 100
  • Protector of Cuteness 150

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100
PostPosted: Tue Jan 21, 2014 12:56 pm

Rly ? biggrin

To możemy w trójkę coś stworzyć , bo na Agaven to chyba już nie ma sensu pisać hmmm ?
PostPosted: Wed Mar 26, 2014 12:40 pm

iHermes
Ja mam ochotę na małe medieval soft fantasy rpg gonk

NemusaPL
Rly ? biggrin

To możemy w trójkę coś stworzyć , bo na Agaven to chyba już nie ma sensu pisać hmmm ?

To jak?

Mechanical Tea

iHermes

Tricky Sweetheart

18,925 Points
  • Senpai's Notice 100
  • Novice Mage 100
PostPosted: Thu Mar 27, 2014 9:14 am

Jakieś pomysły? Bo mam kilka Cx
PostPosted: Sat Mar 29, 2014 8:17 am

iHermes
Jakieś pomysły? Bo mam kilka Cx
LECISZ.

Mechanical Tea

iHermes

Tricky Sweetheart

18,925 Points
  • Senpai's Notice 100
  • Novice Mage 100
PostPosted: Sun Mar 30, 2014 9:53 am

Mechanical Tea

NemusaPL

A więc pomysł pierwszy to coś na styl policji paranormalnej. Jakiejś organizacji, tajnej, super tajnej, może kościelnej, coś jak archiwum x świętej inkwizycji - grupa ultra super duper tajniaków pracuje dla kościoła (lub jakiejś innej religijnej instytucji) i zajmuje się wyłapywaniem wszelkich wynaturzeń - opinia publiczna (tj. plebs i inne mieszczuchy, łącznie z arystokracją i rodzinami królewskimi) nie ma prawa wiedzieć, że istnieje coś, co przeczy prawu bożemu. Myśl przewodnia "Czarownice i czarnoksiężnicy to robota dla mięczaków (templariuszy). Smoki i demony zostawcie nam!" Czasy średniowiecza, turniejów rycerskich, rozkwitu odpustów, ratowania księżniczek. Zapewniamy sporą dawkę nielegalnej alchemii (każdy chce stworzyć legendarny kamień filozoficzny, zmieniać ołów w złoto etc etc), knowań, spisków i zdrady (przede wszystkim w szeregach inkwizycji, przewrót w kościele, zamachy stanów, polityczne zagrania wielkich mistrzów,oficjalne i mniej oficjalne egzekucje) - a wszystko w trakcie poszukiwania jakiegoś super artefaktu, który daje władzę nad światem (na tym by się to wszystko koncentrowało). Gracze to ludzie (nie ma innych ras jak elfy, orki etc są magiczne istoty jak nimfy zamieszkujące źródła, driady współdzielące życie z drzewami, ogniki na bagnach, wróżki żywiące się snami i marzeniami, trolle mieszkające w górach, jednorożce miłujące się w dziewicach, a także biedne kobiety i mężczyźni, którzy padli podejrzeniom o pałanie się czarami etc) wyszkoleni w wyłapywaniu i zwalczaniu "innych". Znają się na walce, alchemii, zielarstwie, przesłuchiwaniach i torturach. To inteligentna elita, mająca na celu utrzymania spokoju za wszelką cenę.

Drugi to raczej zestaw losowych przygód poszukiwaczy um przygód? x3 Tu już będzie bardziej fantasy, bo będziemy mogli wcielić się w podstawowe rasy występujące w grach (ludzie, elfy, niziołki, gnomy, orki). Częściej będzie można spotkać magiczny miecz, jakiegoś czarodzieja z uczniem, ludzie będą bardziej świadomi. Na pewno zaczęlibyśmy od jakiejś przygody super zajebiaszczej, np ubijanie jakiegoś zajebistego wroga, a potem przeskoczyli na sam początek ich przygód, gdzie wszyscy są lame, potem znowu przeskok na inną przygodę np znajdują jakąś gadającą broń, okazuje się, że to zaklęta dusza jakiegoś sławnego poszukiwacza czy innego awanturnika i uwalniają ją (albo i nie x3), potem znowu np historyjka, gdzie poznają się podczas eskorty karawany, albo dezerterują z jakiejś armii, takie epizodki z ich przygód.
PostPosted: Tue Apr 01, 2014 7:45 am

iHermes

Wow jakie bum pomysłowe heart

To pierwsze przypomina mi trochę tego animca Psycho-pass. :F

NemusaPL
Vice Captain

Dangerous Gaian

7,150 Points
  • Pet Lover 100
  • Grunny Grabber 50
  • Befriended 100
Reply