|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Aug 10, 2010 10:27 am
ggvj najlepsza relacja spod palacu
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Aug 11, 2010 8:54 am
trzeba kobiecie przyznać, że miała dobry pomysł xd bo ani jedni, ani drudzy jej nie brali za wroga. ja się przyznam, że cała ta sytuacja mnie wkurza.
swoją drogą, ostatnio gadałam o tym ze znajomą i otworzyła mi ona oczy na jeszcze jeden ciekawy aspekt tej sprawy: zdaje się bowiem, że jak bardzo tzw. obrońcy krzyża są przekonani o spiskowości wszystkiego wokoło, tak tym bardziej wykazują pełnię ignoracji. bo weżmy na przykład taką sytuację, kiedy krzyż zostaje pod pałacem. zapewne też można a wręcz trzeba postawić pod nim znicz, bo "będzie się wiedziało, kim się jest". załóżmy, że przyjeżdżają do Polski ważni dyplomaci - istnieje bardzo duże prawdopodobieństo, że będą przejeżdżać koło krzyża do pałacu - wtedy [albo wcześniej, kiedy nikt nie sprawdza] podstawienie znicza z bombą będzie zabawą w stylu zabierz chomikowi orzeszka. tak więc: mądry Polak po szkodzie? sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 22, 2011 4:49 am
Możliwe ze narażam się na waszą krytykę, ale ja uważam że ludzie mają prawo przeżywać śmierć prezydenta w taki sposób jaki uznają za stosowne i nikt nie ma prawa im tego zabronić. Jest sporo ludzi którzy popierają rządy PiS-u, ja sama uważam że PiS lepiej sprawował władzę niż PO, które podczas swojej kadencji nie zrobiło zbyt wiele, żeby nie powiedzieć że nic. Nie chce by wyszło że popieram politykę Jarosława Kaczyńskiego, bo jednak uważam ze jako polityk jest on troszkę za ostry, ale Lecha bardzo lubiłam i uważam że należy mu się hołd, nie mam zdania czy krzyż jest odpowiednim upamiętnieniem jego śmierci, ale skoro są ludzie którzy tego bronią, to ja się też pod tym podpisuje
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 22, 2011 1:55 pm
agniesia87 Możliwe ze narażam się na waszą krytykę, ale ja uważam że ludzie mają prawo przeżywać śmierć prezydenta w taki sposób jaki uznają za stosowne i nikt nie ma prawa im tego zabronić. Jest sporo ludzi którzy popierają rządy PiS-u, ja sama uważam że PiS lepiej sprawował władzę niż PO, które podczas swojej kadencji nie zrobiło zbyt wiele, żeby nie powiedzieć że nic. Nie chce by wyszło że popieram politykę Jarosława Kaczyńskiego, bo jednak uważam ze jako polityk jest on troszkę za ostry, ale Lecha bardzo lubiłam i uważam że należy mu się hołd, nie mam zdania czy krzyż jest odpowiednim upamiętnieniem jego śmierci, ale skoro są ludzie którzy tego bronią, to ja się też pod tym podpisuje To bardzo ciekawy punkt widzenia, ale nie uważasz że "obrońcy" bardziej robią z tego wszystkiego szopkę, niż w rzeczywisty sposób chcą upamiętnić zmarłych w katastrofie? Moim zdaniem to co się działo pod pałacem było bardziej zaspokojeniem własnych potrzeb. Mam tu na myśli dostrzeżenie przez społeczeństwo, stanie się przez jakiś czas kimś ważnym, na kogo są zwrócone oczy całej opinii publicznej. Według mnie ci ludzie mają bardziej problem ze sobą, niż z tym gdzie stoi krzyż, bo przecież prób porozumienia było wiele. Każda zostawała odrzucona. Rozumiem, że możesz myśleć inaczej i szanuję twoje zdanie, ale mnie raczej do niego nie przekonasz wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Feb 23, 2011 8:13 am
Ignacy Wieniawa agniesia87 Możliwe ze narażam się na waszą krytykę, ale ja uważam że ludzie mają prawo przeżywać śmierć prezydenta w taki sposób jaki uznają za stosowne i nikt nie ma prawa im tego zabronić. Jest sporo ludzi którzy popierają rządy PiS-u, ja sama uważam że PiS lepiej sprawował władzę niż PO, które podczas swojej kadencji nie zrobiło zbyt wiele, żeby nie powiedzieć że nic. Nie chce by wyszło że popieram politykę Jarosława Kaczyńskiego, bo jednak uważam ze jako polityk jest on troszkę za ostry, ale Lecha bardzo lubiłam i uważam że należy mu się hołd, nie mam zdania czy krzyż jest odpowiednim upamiętnieniem jego śmierci, ale skoro są ludzie którzy tego bronią, to ja się też pod tym podpisuje To bardzo ciekawy punkt widzenia, ale nie uważasz że "obrońcy" bardziej robią z tego wszystkiego szopkę, niż w rzeczywisty sposób chcą upamiętnić zmarłych w katastrofie? Moim zdaniem to co się działo pod pałacem było bardziej zaspokojeniem własnych potrzeb. Mam tu na myśli dostrzeżenie przez społeczeństwo, stanie się przez jakiś czas kimś ważnym, na kogo są zwrócone oczy całej opinii publicznej. Według mnie ci ludzie mają bardziej problem ze sobą, niż z tym gdzie stoi krzyż, bo przecież prób porozumienia było wiele. Każda zostawała odrzucona. Rozumiem, że możesz myśleć inaczej i szanuję twoje zdanie, ale mnie raczej do niego nie przekonasz wink Pośród ludzi którzy bronią swojej racji, zawsze znajdzie ktoś kto zwyczajnie chce zaistnieć. Dużo młodzieży uczestniczy w tych demonstracjach, Oni faktycznie chcą zaistnieć koniecznie mieć inne zdanie niż wszyscy
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Mar 01, 2011 11:48 am
Długo byłem zbulwersowany tym co się dzieje w tym kraju, że to wszystko jakieś popieprzone, lampa w podłodze. Ale zostałem oświecony. Mam to w dupie i się od tego odcinam z głupim nie ma dyskusji zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. A pomnik to powinien dostać Jurek Owsiak. To co robi ten facet powoduje, że jestem dumny, że jestem Polakiem. Tak więc do zobaczenia na Woodstocku. Zlewać politykę.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|