Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
Gry na forum.

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Gierki gry
  Pogrywam
  Szkoda mi na to czasu
  Jestem wierny swojemu 80 lv Paladynowi
  Bump?
View Results

Kasmizar
Crew

PostPosted: Mon Mar 08, 2010 2:22 am

Ostatnio zacząłem sprawdzać jak ludzie się bawią, co ich bawi i zajmuje czas.

Robię przegląd gier na różnych forach, którymi ludzie się zajmują. Może znacie jeszcze jakieś nie wymienione? Lista będzie edytowana. Część z nich znacie z Gai.

1. Skojarzenia.
Jakie słowo kojarzy się graczom z poprzednim.
2. Ostatnia literka
Gracz podaje słowo, a następny musi podać słowo, które pierwsza litera będzie taka sama jak ostatnia poprzedniego słowa.
3. Co Ci przypomina ten avatar. Gierka typowa Gaiowa, z racji istnienia avatarków. Możliwa do przeprowadzenia na forum gdzie są avatary, a także w różnych schematach typu:
a) Co myśli postać powyżej?
b) Jaka jest jej reakcja, na zawstydzające zdarzenie np. piernięcie, brak majtek (czy na tej gildii to jest zawstydzające? smile )
4. Gierka, którą widziałem na forum Disciplesa. Forumowiczom nadaje się numerki od 1 do 10, a póżniej sprawdza wg tabelki np. Jeżeli 1 i 8 byliby razem to, dziecko 2 i 4 wygladałoby... itp
5. Gierka z serwisu 4chan. Na obrazku jest postać, która właśnie wstała. A gracze po kolei decydują co ona robi.
6. Z serwisów o grach karcianych typu Magic. Gracze po kolei dają jakiś szczegół karty i tak ją razem tworzą.
7. Dzikie Pola. Audycja Radiowa, która skończyła nadawać w 2002 roku. Dzwonili ludzie do radia, a prowadzący audycję opowiadali im co się dzieje z ich postacią. Tak, jedną postacią.

Pomóżcie Wujkowi Kasmizarowi smile
PostPosted: Mon Mar 08, 2010 5:21 am

Cziken, znaczy dziki wieprz wymyślił zajefajną grę na forum na innej gildii - nazywa się "Kiełbasa" i polega na tym, że pierwszy user wpisuje "1", reszta zanim odlicza, tyle że zamiast 7-demki i jej wielokrotności, a także liczb które kończą się cyfrą "7" wpisuje się "kiełbasa". Oprócz tego, gdy suma cyfr w liczbie jest równa 15, pisze się salceson. Gdy jedna liczba to "kiełbasa" i "salceson" wpisuje się "lubię wieprze" (ach, niezły z niego narcyz). Jeżeli ktoś się pomyli, odliczanie zaczyna się od początku. mrgreen

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Kasmizar
Crew

PostPosted: Sat Mar 13, 2010 8:59 am

8.Bierze się zdjęcie z jakiegoś serwisu społecznościowego na którym są co najmniej 3 osoby i uczestnicy gry wpisują im w komiksowe dymki co one myślą. Autor: Kasmizar
9. Wymyślanie przekleństw. Autor bierze słowo ze słownika np. krzesło, a uczestnicy mają wymyślać przekleństwa, które mają do niego nawiązywać. Autor: Kasmizar

mam przerost prostaty heart sorry nie mogłam się powstrzymać xp

aaaa!!!! ciekawe jak długo dopisek Baraniny tutaj wisi...
PostPosted: Wed Nov 17, 2010 2:14 pm

Mam pomysł na walkę awatarków, takie ONE vs ONE. Graficznie już wszystko wiem, jakby miało wygladać, ale zasady... na razie nic.

Kasmizar
Crew

Reply
Polish Poll Center

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas