Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~Kosmetyki, stroje i faceci czyli o czym gadają dziewczyny. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Yajo

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 2:25 pm

cicha
opcy
z czysto dziennikarskiej ciekawosci wpisalem tego wazego goscia w google zeby zobaczec kto to w ogole jest i musze stwierdzic ze widze go pierwszy raz na oczy..
i jak wrazenia po zobaczeniu naszego P.M?
O własnie, google whee ... Tez kolesia pierwszy raz widzę. Wrażenia nijakie, bo kolo tez wygląda nijak. Chociaż... on ma chyba nieco czachę kwadratową...
PostPosted: Thu Oct 11, 2007 2:33 pm

Mylenka
Temat niebzdetowy to pytanie "Kim jestem?" Filozoficzne i nie ma odpowiedzi. Wystarczy jak 2 razy w tygodniu dostanę kosz pomarańczy, nie tam allahować od razu =P
Pytanie może zostac ubzdetowane.
Kim jestem? Jestem sobą. Jestem tworem mojego środowiska, jestem isotą świadomą, lubię sok grejpfrutowy i mam żwir w lewym kolanie, co mi bardzo przeszkadza w pewnych momentach - ale tylko psychicznie. Jestem niezbyt kobieca kobietą. Mogę pisac o sobie bardzo długo, bo składam się z bardzo wileu rzeczy, które się ciągle zmieniają. To tak jakby sie pytac o istotę Boga - jest Bogiem, bo nie można go pojąc.
Zamknięcie złożonej istoty ludzkiej w pytaniu składającym sie z dwóch słow jest nie tyle bzdetowe, co nawet idiotyczne. A dodawanie kolejnych pytań do prostej odpowiedzi "jestem kim jestem, a nie wiem kim jestem, bo ciagle się zmieniam" jest tylko szuakniem dziury w całym. Jakby innych problemów nie było.
na co komu filozofowanie, skoro to przeszkadza tylko w zyciu, mąci w głowie i utrudnia rzeczy proste? No i zamyślony czlowiek prędzej sobie krzywdę zrobi niż ten, co widzi świat dookoła takim, jakim on jest.

Yajo

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Sat Oct 13, 2007 12:11 pm

O nie, pytanie nie zostało ubzdetowane. To odpowiedź była bzdetna. Skoro pytanie nie ma odpowiedzi, nie może być bzdetne. Jest ciekawe i intrygujące, nigdy nie przestanie istnieć, a ludzie nigdy nie przestaną go sobie zadawać. Nie tłumacz mi niczego Bogiem, bo go nie uznaję. To ludzie wymyslili Boga, sami więc nim są. A nawet kimś więcej. Filozofowanie nie jest głupie, a jedynie pozwala na pewne sprawy spojrzeć z innej strony. Rozwija ducha, uszlachetnia, uwrazliwia, kreuje osobowość. Mówisz o tym, by widzieć świat jakim jest. A jakim on jest? Jest tyle światów, ilu ludzi zyje na Ziemi, a może i więcej. Świat sam w sobie jest piękny, nie ukrywam, jednak zamieszkują go ludzie, którzy czynią go coraz brzydszym. Na co chesz, bym spojrzała? Na niesprawiedliwość, wojny, czy może na brak szacunku do drugiego człowieka? Jesli sobie uświadomisz, że właśnie to Cie otacza, to nie sądzę, że cięzko będzie Ci się poddać. A mozna stanąć ponad tym, zastanowić się nad przyczynami i rozwiązaniem problemów. Zło kryje się w człowieku, nigdzie więcej, dlatego tez człowiek może je zniszczyć. Po to między innymi jest filozofia. A najpiekniejsze w tym wszystkim jest to, że możesz się z moją teorią nie zgodzić, rozwinąć własną. Tylko uważaj, bo też zostaniesz filozofem.

Ale, ale.... zdaje się, że odbieglismy od tematu =P
PostPosted: Tue Oct 16, 2007 1:21 pm

Dla mnie to jest bzdet. To, że nie ma na cos odpowiedzi nie znaczy od razu, ze to jest to niewiadomo jak wspaniałe pytanie.
Właśnie, każdy widzi świat inaczej - jesli kiedys dojdziesz do tego kim jestes, to inna osoba powie wtedy, że to nieprawda. I juz wtedy jest to bez sensu, bo gdyby znaleziono odpowiedz z którą każdy by się zgodził, byłby to absolut. Człowiek absolutem? Sorry, ale nie.
Więc racja, to nie jest zwykły bzdet - to jest bzdet obrośnięty legendą i ideologią.
Jak powiedział jeden pan (jak znajdę jego godnośc, to napiszę): "Życie nie polega na szukaniu siebie, ale na tworzeniu siebie".
Po cholere mam szukac siebie i ciagle pytac kim jestem, skoro każdego nastepnego dnia jestem kims innym niż wczoraj? W takiej sytuacji to sie mija z celem po prostu.

W sumie to ja lubie filozofować... ale ja mam, jak to się mówi, takie chłopskie filozofowanie xD
Cokolwiek to znaczy dramallama

Yajo

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 2:17 am

Tja, cokolwiek to znaczy =P

Nie powiem, że się nie zgadzam. Sama nigdy nie zastanawiam się nad tym, kim jestem, bo nie ma to sensu. Ciągle się zmieniam. Codziennie, może nawet co chwilę zmienia się jakiś mikroskopijny element mojej osobowości (jakby można ją było pod mikroskopem obejrzeć X3)23. Ale mimo wszystko nigdy nie zgodze się, że jakies pytanie jest bzdetne. Bzdetne są odpowiedzi, bzdetne może być powtarzanie pytania po raz setny. Ale samo w sobie pytanie nigdy głupie nie będzie, chyba, ze zawiera w sobie odpowiedź X3 ["Gdzie Ty tam idziesz?"]. Tak naprawdę ciągle o coś pytamy, czegoś szukamy, zastanawiamy się nad czymś. A mimo to jakoś się nikomu to nie znudziło. Czy to nie zastanawiające? =]

Potrzebuję sukienki na studniówkę X3
PostPosted: Tue Oct 23, 2007 9:56 am

Mylenka
Tak naprawdę ciągle o coś pytamy, czegoś szukamy, zastanawiamy się nad czymś. A mimo to jakoś się nikomu to nie znudziło. Czy to nie zastanawiające? =]

Potrzebuję sukienki na studniówkę X3
A później płacz, żal i zgrzytanie zebiszczami.

Idz na bazar, poprzymierzaj i kup ;d
Ja nie byłam na studniówce.
Ojej.

Yajo

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 3:30 am

Nie chcę sukienki z bazaru. Jasne, czasem kupię coś, bo wygląda tak samo jak z salonu, a kosztuje uhaha mniej. Ale jednak sukienki na studniówkę nie kupię z bazaru, bo nie. Nie chcę. O.

A na studniówkę pójdę, bo studniówka jest raz w zyciu i to taki już większy bal niż imprezy ze znajomymi. Tradycja poza tym. No i przede wszystkim CHCĘ pójśc na studniówkę i od tego trzeba było zacząć X3 Ale z pewnością bardziej zaangażuję się w strojenie sali. Wiecie jaki moja klasa wybrała motyw? Antarktydę.... I teraz trzeba się tak namęczyć, żebyzgrać to wszystko z kolorową zorzą polarną, ale na pewno coś wymyślę ^^ Jedyne, czego mi szkoda, to jesteśmy z moim chłopakiem w jednej klasie i nie będzie takiego tradycyjnego zapraszania i takich tam. Choć w sumie to nieważne... Nie mam nastroju do pisania X3
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 9:10 am

Argument, że coś się zdarza raz w zyciu do mnie nie dociera - pewnie dlatego, że tak sie mówi o rzeczach, które zdarzaja sie wiele razy. Na studniówke, choc juz nie swoją, tez mozna isc kilka razy.

Yajo

Kyoko Suomi

Questionable Sex Symbol

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 10:28 am

no ja bylam juz na 3 studniowkach, wiec moja mnie juz nie za bardzo podnieca emo
ale sukienki rowniez potrzebuje..
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 10:52 am

no pewnie, bo sukienka z bazaru zła i niedobra P: chcesz to idź sobie do salonu i udawaj wielką pannę.

ja teraz idę na studniówke chłopaka, będzie to moja trzecia i nie wiem, czy iść znowu w tej samej sukience, czy kupić sobie coś krótszego i skromniejszego... P:

EvilYuki
Crew

waffles-faffles

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 1:09 am

oj rany rany dziewczynyy xD
PostPosted: Tue Nov 06, 2007 1:57 am

Studniówka jest raz w życiu, w znaczeniu moja własna. I nieprawda, że tak samo będę się czuła na czyjejś innej.
A studniówka z bazaru niedobra, bo juz kiedyś kupiłam i dziękuję bardzo za takie coś. Nie mam na myśli sukienki z salonu, tylko ze sklepu, najnormalniejszego w świecie. Gdzie przynajmniej prezymierzalnia jest.

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

dzialo_nawalone

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 2:19 am

ja bylam raz na studniowce mojego bylego chlopaka sukienke mialam szyta w salonie i wyszlo mi tyle samo co na tak zwanych bazarach wink
sukienka w kolorze w innej niz kazda bo ruda - gorset i spodnica :]
w tym roku ide na swoja studniowke z kims na kim mi zalezy
i o to chyba chodzi by byc blisko swoich kumpli i dobrze sie bawic a nie sukienki buty fryzury i makijaze...
PostPosted: Tue Nov 06, 2007 9:36 am

Ja tam kupilam na bazarze i musze powiedziec, ze w zyciu nie mialam tak fajnej sukienki ^^ Niczym sie nie rozni od tych sklepowych, a byla znacznie tansza Xd W sumie zakup jej byl losowy, bylam poszukac sweterkow a wyszlam z suknia XD

Bazar szol XD

To bedzie moja 1 studniowka i w sumie nie wiem co myslec XD Nigdy nie tanczylam, jestem odludkiem imprezowym, ale mozliwosc ubrania tej sukni sprawia, ze mam ochote isc na ta studniowke XDd

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200

Gagarin

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 4:59 pm

Rin_Youkai
Ja tam kupilam na bazarze i musze powiedziec, ze w zyciu nie mialam tak fajnej sukienki ^^ Niczym sie nie rozni od tych sklepowych, a byla znacznie tansza Xd W sumie zakup jej byl losowy, bylam poszukac sweterkow a wyszlam z suknia XD

Bazar szol XD

To bedzie moja 1 studniowka i w sumie nie wiem co myslec XD Nigdy nie tanczylam, jestem odludkiem imprezowym, ale mozliwosc ubrania tej sukni sprawia, ze mam ochote isc na ta studniowke XDd
a teraz panowie... czy widzicie to co ja? :> fajne nie? :> dooobre na maxa... :>
*slini sie dalej*
mysle, ze zwrocisz uwage... wielu mezczyzn razz
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out