Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~Kosmetyki, stroje i faceci czyli o czym gadają dziewczyny. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 88 89 90 91 92 93 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Jul 18, 2007 11:48 pm

Clayra

Ale czemu ktos mialby dodawac wiecej kilogramow? To nie ma sensu. No chyba ze ktos jest anorektyczka, wiec wtedy mialoby to sens.
Co do otylosci, to moze troche cialka jest dobre i zdrowe, ale nie mozna powiedziec, ze ludzie otyli nie powinni sie zmienic. Przeciez z otyloscia wiaze sie wiele problemow zdrowotnych, np. zawaly serca od cholesterolu, kolana juz nie moga uniesc cala ta wage, wiec poddaja sie, itd.

to robi wielkie oczy i stwierdza, ze pewnie sobie dodaje sporo kilogramów dla jaj XD <-- tu byla odpowiedz ;] Nie wiem jak ty, ale ja jestem malo powazna osoba i bedac tymi ludzmi tez bym to sobie pomyslala ;>

... mysle, ze malo kto odchudza sie dla zdrowia XD sama ta jego dieta jest zawsze najmniej zdrowa XD
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:19 am

moj ojciec sie odchudzal dla zdrowia, a wlasciwie zmienil diete na taka bez cholesterolu razz shudl gwaltownie, ale potem troche przytyl i jest nieco chudszy niz byl, ale nie tkai chudy jak w trakcie kuracji razz

EvilYuki
Crew

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:23 am

EvilYuki
moj ojciec sie odchudzal dla zdrowia, a wlasciwie zmienil diete na taka bez cholesterolu razz shudl gwaltownie, ale potem troche przytyl i jest nieco chudszy niz byl, ale nie tkai chudy jak w trakcie kuracji razz
mojemu tez by sie przydalo, bo zaczyna miec wysokie cisnienie i przestaje zapinac sie w kombinezon od motoru XDD

On jednak chyba nie jest w stanie zastosowac zadnej innej diety niz MZ ( mniej zrec) a i to mu na razie ciezko wychodzi XD
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:39 am

EvilYuki

ja w szpitalu i po nim schudlam w sumie okolo 15kg (przy czym 10 w dwa tygodnie o_O )... Wygladalam anorektycznie. Dieta opracowana przez lekarza wygladala tak, ze mozna bylo jesc tylko:
-z warzyw tylko marchewke, selera i buraki
-z owocow tylko banany
-pieczywo tylko lekko czerstwe i bez masla
-drobiowe mieso ale tylko gotowane
-kasze, ryz (ale niepelnoziarnisty), platki owsiane
-mleko ale tylko chude
-zadnych potraw smazonych i pieczonych
-kisiel/budyn
-chuda rybe, ale tez tylko gotowana
-zadnych dodatkow spozywczych, chemii i przypraw (nawet soli)!

a teraz zrobcie z tego 5 przymusowych (maja byc zawsze o tej samej porze, ostatni o 17), niewielkich posilkow dziennie i zyjcie tak pol roku (najgorzej to "boli" w swieta wink ) xd Waga leci w zastraszajacym tempie. Wg nich ja na takiej diecie powinnam byc cale zycie, ale przerwalam ja jak waga wciaz spadala. To juz wole sie gorzej czuc.

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:42 am

Omega Sun
EvilYuki

ja w szpitalu i po nim schudlam w sumie okolo 15kg (przy czym 10 w dwa tygodnie o_O )... Wygladalam anorektycznie. Dieta opracowana przez lekarza wygladala tak, ze mozna bylo jesc tylko:
-z owocow tylko banany
-mleko ale tylko chude
-kisiel/budyn

a teraz zrobcie z tego 5 przymusowych (maja byc zawsze o tej samej porze, ostatni o 17), niewielkich posilkow dziennie i zyjcie tak pol roku (najgorzej to "boli" w swieta wink ) xd Waga leci w zastraszajacym tempie. Wg nich ja na takiej diecie powinnam byc cale zycie, ale przerwalam ja jak waga wciaz spadala. To juz wole sie gorzej czuc.
... powiadasz, ze 15 kilo cool chyba musze isc do sklepu kupic marchewke... XD
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:51 am

Rin_Youkai
Omega Sun

-z owocow tylko banany
-mleko ale tylko chude
-kisiel/budyn

... powiadasz, ze 15 kilo cool chyba musze isc do sklepu kupic marchewke... XD

Jak chcesz to mozesz sprobowac. Nie zrobisz sobie krzywdy, jak po zakonczeniu diety bedziesz stopniowo wprowadzac inne produkty zamiast od razu jesc jak przed nia, to napewno nie bedziesz miala efektu jo-jo.
U mnie takie surowe wytyczne byly spowodowane dwoma chorobami na raz i kazda z nich wymagala unikania jakichs skladnikow odzywczych. Mozesz spokojnie jesc wszystkie warzywa i wlaczyc sobie do diety maslo w malych ilosciac, serki, jogurty i pelnoziarniste pieczywo zamiast bialego. Wazne zeby jesc 5 malych posilkow dzielnnie i zadnego nie omijac. No i ostatni o 17-18 (potem tylko woda mineralna, sokow nie mozna). Schudniesz w tempie blyskawicznym i z racji, ze posilki sa czesto nie bedziesz glodna. Najgorszy jest pierwszy tydzien, potem mozna sie przyzwyczaic smile

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 12:57 am

Omega Sun

Jak chcesz to mozesz sprobowac. Nie zrobisz sobie krzywdy, jak po zakonczeniu diety bedziesz stopniowo wprowadzac inne produkty zamiast od razu jesc jak przed nia, to napewno nie bedziesz miala efektu jo-jo.
U mnie takie surowe wytyczne byly spowodowane dwoma chorobami na raz i kazda z nich wymagala unikania jakichs skladnikow odzywczych. Mozesz spokojnie jesc wszystkie warzywa i wlaczyc sobie do diety maslo w malych ilosciac, serki, jogurty i pelnoziarniste pieczywo zamiast bialego. Wazne zeby jesc 5 malych posilkow dzielnnie i zadnego nie omijac. No i ostatni o 17-18 (potem tylko woda mineralna, sokow nie mozna). Schudniesz w tempie blyskawicznym i z racji, ze posilki sa czesto nie bedziesz glodna. Najgorszy jest pierwszy tydzien, potem mozna sie przyzwyczaic smile
najgorsze bedzie chyba te 5 posilkow i trzymanie sie godzin XD

ale wielkie dzieki, na pewno sprobuje whee Wlasnie teraz jest mi potrzebne szybkie schudniecie( ale w normalny sposob, nie nic nie jedzac Xd) wiec spadlas mi z nieba XD
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 1:12 am

Rin_Youkai
najgorsze bedzie chyba te 5 posilkow i trzymanie sie godzin XD

ale wielkie dzieki, na pewno sprobuje whee Wlasnie teraz jest mi potrzebne szybkie schudniecie( ale w normalny sposob, nie nic nie jedzac Xd) wiec spadlas mi z nieba XD

nic nie jedzac to sobie mozna tylko zrobic krzywde a potem sie tyje dwa razy wiecej.
5 posilkow rozkreca metabolizm, organizm nie robi zapasow, posilki sa lekkie wiec nie jest tez obciazony trawieniem. Kazdy dietetyk Ci powie, ze lepiej czesto a malo niz raz a porzadnie smile Z racji, ze masz maly wybor produktow jakkolwiek je dziennie pozestawiasz nie powinno Ci zabraknac zadnych skladnikow odzywczych. Zapomnialam dodac, ze mozna tez jesc jajka gotowane (obojetnie czy na twardo czy na miekko), ale ja ich nie znosze, wiec mi automatycznie wylecialy z listy smile

Przykladowe menu:
sniadanko do wyboru:
-platki owsiane na mleku (trzeba sie przyzwyczaic do ich wstretnego smaku, potem nawet zaczynaja smakowac)
-jajko na twardo i kawalek pieczywa cienko posmarowanego maslem
-platki kukurydziane z malym bananem

drugi posilek (do wyboru):
-kisiel lub budyn
-banan

obiad:
-jakas zupka ale niezabielana smietana i nie z torebki, trzeba ugotowac od podstaw smile a do niej do wyboru np.:
-niewielka piers z kurczaka ugotowana w wodzie lub na parze, z ryzem i surowka z marchewki i selera (marchewka i seler pokrojone w wiorki i skropiona sokiem z cytryny)
-ryba gotowana lub upieczona w folii bez tluszczu, do tego kasza i np buraczki gotowane i starte na wiorki

podwieczorek:
-jogurt lub owoc

kolacja:
-kanapki z chuda, drobiowa wedlina lub cos z zestawu sniadaniowego

Oczywiscie to tylko przyklad. Z tych skladnikow dozwolonych mozna wbrew pozorom zrobic duzo zjadliwych rzeczy smile

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 6:07 am

dzieki Omis, pewno z tego skorzystam 3nodding
PostPosted: Fri Jul 20, 2007 5:24 am

Rin, Omega --> właśnie zaczęłam Was podziwiać ^.~

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Fri Jul 20, 2007 5:38 am

Mylenka
ja bym siebie podziwiala gdybym miala samodyscypline i gdyby mi w domu nie wyjadali przygotowanych produktow T^T
PostPosted: Fri Jul 20, 2007 6:20 am

Rin_Youkai
Mylenka
ja bym siebie podziwiala gdybym miala samodyscypline i gdyby mi w domu nie wyjadali przygotowanych produktow T^T

tez mi podjadaja. Traktuja platki pszenne (sa wieksze niz inne rodzaje platkow) jako chipsy do chrupania przed telewizorem i wypijaja mi jogurty. Dodatkowo, jak zostawie cos na kuchence, to mi to w ramach dobroci doprawiaja (a ja nie lubie zadnych dodatkow do warzyw.. panierek, soli itd), bo mysla, ze potrawa jest niedokonczona... albo slodza mi herbate (nie znosze slodkiej, to zabija caly smak). Nigdy jej nie slodzilam, ale moja rodzina, chociaz mieszka ze mna, nie moze tego od lat zapamietac. smile

Omega Sun
Captain

Clayra

PostPosted: Fri Jul 20, 2007 7:05 pm

hehe, no to nie fajnie!! u mnie raczej tego nie ma, bo raczej ludzie sie nie wtracaja do mojego jedzenia. Tylko mama czasami, .... nie jedz bo ci dupa urosnie.
Dzieki mama...
PostPosted: Sat Jul 21, 2007 2:23 am

Clayra
hehe, no to nie fajnie!! u mnie raczej tego nie ma, bo raczej ludzie sie nie wtracaja do mojego jedzenia. Tylko mama czasami, .... nie jedz bo ci dupa urosnie.
Dzieki mama...

Skąd ja to znam... mrgreen mrgreen mrgreen mrgreen

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Sat Jul 21, 2007 5:45 am

kamilka3d
Clayra
Dzieki mama...

Skąd ja to znam... mrgreen mrgreen mrgreen mrgreen
i ja stare
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 88 89 90 91 92 93 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games