Welcome to Gaia! ::

Trading and Item Purchasing is currently disabled until 3:30AM or when this message goes away

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~Kosmetyki, stroje i faceci czyli o czym gadają dziewczyny. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 85 86 87 88 89 90 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 8:02 am

Prawda, prawda, ciepłe kompresy (albo nawet i termofor!) na brzuszku pomagają najlepiej. A jak nie to, to spróbuj wziąć Codipar, podobno najsilniejszy i najskuteczniejszy w tych sprawach (wg mojej kumpeli).
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 9:08 am

Marcinka
no to ja mam pytanie do pań.

jak wy dziewczyny radzicie sobie z bólem menstruacyjnym?

próbowalam juz wszystkiego, tabletki przeciwbólowe mi nie pomagają, żadne ziółka, leżenia bez sensu i lekkiego sportu. nic.

próbowałam jakieś ziołowe uspokajające tabletki i to mi nawet pomagało ale wylądowałam u lekarza z powodu zbyt niskiego cisnienia (naturalnie mam niskie jak ryba a to mi obniżało)

ginekolog powiedział ze mam brać aspiryne a tak naprawde ze nic mi nie pomoze dopóki nie zaczne współzycia.

jestem zdesperowana (pytałam juz wszystkie znajome i rodzine, nie wiem co zrobic). ból jest silny do tego stopnia ze przez kilka dni leże i rycze bo nie jestem w stanie sie podniesc. jest coraz gorzej i to łajdactwo paraliżuje mi życie.

help?

1) alkohol (oczywiscie bez przesady i w zadnym wypadku polaczony z lekami przeciwbolowymi)
2) lykanie nospy juz tydzien przed (to nie moj wymysl tylko lekarza)
3) jak masz elastyczne stawy i wycwiczone cialo to bardzo pomaga lezenie w jogistycznej pozycji ryby (kladziesz sie na plecach a nogi ukladasz tak, zeby stopy lezaly pietami do gory na wysokosci bioder- rozluznia Ci sie miesnie i nie bedzie bolalo, ewentualnie stawy kolanowe beda Cie bolaly tak bardzo, ze zapomnisz o bolu menstruacyjnym) wink Jak nie, to zostaje Ci polozenie poduszki pod biodra.
4) termofor na brzuch

Rozpoczecie wspolzycia niewiele Ci pomoze, jezeli masz jakas wade anatomiczna i takie bole przejda dopiero po pierwszym porodzie wink

Ogolnie moze Cie bardzo bolec jak masz upodobania do spodni-biodrowek (wieje Ci po plecach i potem podczas okresu sobie odchorowujesz bolem).

Ja nie mam takich problemow wprawdzie, ale znam dziewczyny, ktore po prostu dostaja takich atakow bolu, ze mdleja i nie moga normalnie funkcjonowac.

Omega Sun
Captain

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 12:08 pm

Omega - nie nosze biodrówek i to nie od tego xD

próbowałam juz z ciepłem i szczerze mówiąc nie wiem sama czy mi to pomaga. a pod prysznicem sie raczej nie wykąpie whee

opcuch - to nie jest śmieszne.

dzięki dziewczyny za rady, bede próbować i jak coś odkryje to wam powiem.

edit: przykładanie ciepłego czegokolwiek pomaga na 15-20 minut.

doszedł ból pleców. kolejna nieprzespana noc. stare
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 5:18 pm

Marcinka
Omega - nie nosze biodrówek i to nie od tego xD

próbowałam juz z ciepłem i szczerze mówiąc nie wiem sama czy mi to pomaga. a pod prysznicem sie raczej nie wykąpie whee

opcuch - to nie jest śmieszne.

dzięki dziewczyny za rady, bede próbować i jak coś odkryje to wam powiem.

edit: przykładanie ciepłego czegokolwiek pomaga na 15-20 minut.

doszedł ból pleców. kolejna nieprzespana noc. stare
moja mama zwaliłaby ten ból na te nerki ninja
i ja przy tym optuje. i wiem z doświadczenia, dlatego zawsze kupuje koszulki odpowiednio dłuższe ninja

Terrorystka Frania

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jul 07, 2007 2:32 am

Terrorystka Frania
i ja przy tym optuje. i wiem z doświadczenia, dlatego zawsze kupuje koszulki odpowiednio dłuższe ninja
moja mama na korzonki mrgreen

pamietam, ze jedna z bibradera miala chore korzonki i ja pobolewali. a sie wtedy bigbredera ogladalo, bo byl flejm. jak ta babka sie poskarzyla na korzonki to moja mama powiedziala "widzisz, ona ma racje!" mrgreen
PostPosted: Sat Jul 07, 2007 7:03 am

EvilYuki
Terrorystka Frania

pamietam, ze jedna z bibradera miala chore korzonki i ja pobolewali. a sie wtedy bigbredera ogladalo, bo byl flejm. jak ta babka sie poskarzyla na korzonki to moja mama powiedziala "widzisz, ona ma racje!" mrgreen
hehe biggrin moja mama też wszytsko zwala na złe odżywianie.
dlatego zero zimnych napojów >>> herbata z imbirem , zero czekolady i innych słodkości a ciepłe i pożywne posiłki.
bo słodycze bardzo wychłądzają organizm itp itd ; D

Terrorystka Frania

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100
PostPosted: Sat Jul 07, 2007 2:20 pm

Terrorystka Frania
EvilYuki
Terrorystka Frania

dlatego zero zimnych napojów >>> herbata z imbirem , zero czekolady i innych słodkości a ciepłe i pożywne posiłki.

bo ty masz wychłodzony organizm i nie przekładaj tego na innych razz

Omega - joga mi pomogła, niekoniecznie ta pozycja ale ogólnie jest lepiej. ale to ma jedną wade. nadaje sie do użycia tylko w domu xD w każdym razie - dzięki wink
PostPosted: Sat Jul 07, 2007 2:27 pm

Marcinka

Omega - joga mi pomogła, niekoniecznie ta pozycja ale ogólnie jest lepiej. ale to ma jedną wade. nadaje sie do użycia tylko w domu xD w każdym razie - dzięki wink

pewnie, ze pomaga, bo miesnie sie rozluzniaja (przetestuj rybe) smile
Mi bardzo pomoglo na bolacy obojczyk. Mialam z nim problemy i wciaz mnie bolal, tygodniami. Nie pomagaly masaze, mascie i wizyty u lekarzy. Raz robilam jakas bardziej skomplikowana pozycje i cos mi tak trzasnelo w nim, ze myslalam, ze sie polamalam i umre z bolu... ale bol szybko przeszedl i od tamtej pory problem zniknal. Widocznie cos sie nastawilo smile

Jak przejdziesz na wyzszy stopien zaawansowania, to zobaczysz, ze niektore pozycje sa bardzo relaksujace. Swietnie odchodzi napiecie z miesni i kregolsupa 3nodding

Omega Sun
Captain

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jul 07, 2007 2:30 pm

Omega Sun
Marcinka

Mi bardzo pomoglo na bolacy obojczyk. Mialam z nim problemy i wciaz mnie bolal, tygodniami. Nie pomagaly masaze, mascie i wizyty u lekarzy. Raz robilam jakas bardziej skomplikowana pozycje i cos mi tak trzasnelo w nim, ze myslalam, ze sie polamalam i umre z bolu... ale bol szybko przeszedl i od tamtej pory problem zniknal. Widocznie cos sie nastawilo smile

Jak przejdziesz na wyzszy stopien zaawansowania, to zobaczysz, ze niektore pozycje sa bardzo relaksujace. Swietnie odchodzi napiecie z miesni i kregolsupa 3nodding
da sie tym odchudzic? ;P
PostPosted: Sat Jul 07, 2007 2:36 pm

EvilYuki
Omega Sun
Marcinka

da sie tym odchudzic? ;P

Niebardzo, bo joga ksztaltuje miesnie i relaksuje, a ze cwiczenia sa statyczne to tluszczyk sie nie spala. Od ksztaltowania miesni mozesz sie tylko "rozrosnac". Ale polecam pilatess- mile cwiczenia, podobne do jogi, troche bardziej dynamiczne i ksztaltuja te czesci ciala na ktorym kobietom najbardziej zalezy- brzuszek, posladki i uda. 3nodding

Omega Sun
Captain

Terrorystka Frania

PostPosted: Sat Jul 07, 2007 4:13 pm

Marcinka
Terrorystka Frania
EvilYuki
Terrorystka Frania

bo ty masz wychłodzony organizm i nie przekładaj tego na innych razz
bo jak jem to co powinnam, a póxniej od tego odejde to zmiana pozywienia daje się we znaki.

wy wszyscy macie wychłodzone organizmy tylko o tym nie wiecie xd OOO! xd
mrgreen 3nodding
PostPosted: Sun Jul 08, 2007 2:43 am

Omega Sun

Niebardzo, bo joga ksztaltuje miesnie i relaksuje, a ze cwiczenia sa statyczne to tluszczyk sie nie spala. Od ksztaltowania miesni mozesz sie tylko "rozrosnac". Ale polecam pilatess- mile cwiczenia, podobne do jogi, troche bardziej dynamiczne i ksztaltuja te czesci ciala na ktorym kobietom najbardziej zalezy- brzuszek, posladki i uda. 3nodding
to sie tym zainteresuje, bo przez te mature sie zaokraglilam tu i owdzie, no i samo nie znika, niestety, moze pare kilo schudlam jak pracowalam, ale to nadal nie to, czego ja oczekuje... ;P

EvilYuki
Crew

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150
PostPosted: Mon Jul 09, 2007 4:24 pm

EvilYuki
Omega Sun

to sie tym zainteresuje, bo przez te mature sie zaokraglilam tu i owdzie, no i samo nie znika, niestety, moze pare kilo schudlam jak pracowalam, ale to nadal nie to, czego ja oczekuje... ;P

moja byla wspollokatorka w zeszla sesje letnia schudla ze stresow 7kg...

ja sie tam teraz zapisze na jakies fitness i zmusze tate zeby mnie wyciagal na rower...tyle ze on w jeden dzien robi kurs do czeskiej granicy i z powrotem, ja tam moge ewentualnie przejechac pare km, poki mi stawy nie siada...
a od pazdziernika zapisze sie na sekcje karate.
PostPosted: Tue Jul 10, 2007 4:26 am

Nie sądzę, żeby karate jakkolwiek pomogło Ci schudnąć. Moja siostra chodzi już kilka miesięcy i zero efektów XD Juz lepszy jest ten pomysł z rowerem, wyciągnij kumpelę jak z tata nie dajesz rady, będzie o wiele przyjemniej ^^

A tak naprawdę to najlepszym sposobem na odchudzanie jest dojeżdzanie do szkoły pociągiem. Wiem, bo sprawdziłam. Szczególnie jak jest się pareset metrów od stacji, a pociąg już wjeżdza. Nigdy nie biegnie się szybciej XD

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Delein the Wildest

Versatile Hunter

13,250 Points
  • Hunter 50
  • Nudist Colony 200
  • Survivor 150
PostPosted: Tue Jul 10, 2007 5:07 am

Mylenka
Nie sądzę, żeby karate jakkolwiek pomogło Ci schudnąć. Moja siostra chodzi już kilka miesięcy i zero efektów XD Juz lepszy jest ten pomysł z rowerem, wyciągnij kumpelę jak z tata nie dajesz rady, będzie o wiele przyjemniej ^^

A tak naprawdę to najlepszym sposobem na odchudzanie jest dojeżdzanie do szkoły pociągiem. Wiem, bo sprawdziłam. Szczególnie jak jest się pareset metrów od stacji, a pociąg już wjeżdza. Nigdy nie biegnie się szybciej XD

A kto powiedzial ze chce schudnac? Nigdy sie nie odchudzalam. Chce uprawiac jakis sport, skoro na jazde konna mnie tymczasowo nie stac, a na drugim roku juz nie bede miala wfu, to trzeba cos robic. Zawsze chcialam trenowac jakies sztuki walki no i teraz mam okazje...to jeszcze bedzie zalezalo od mojego planu zajec, bo w minionym roku akutar zajecia pokrywaly mi sie z treningami i nie moglam sie zapisac na sekcje.

A co do roweru, to juz mamy megaplan. Bede jezdzic do Adwokata, u niego wsiadziemy w rowery i podjedziemy pod moja kumpele z liceum, bo mieszka niedaleko i w trojke sobie popedalujemy :3
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 85 86 87 88 89 90 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games