Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~Kosmetyki, stroje i faceci czyli o czym gadają dziewczyny. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 84 85 86 87 88 89 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Zimtca

Rainbow Noob

8,500 Points
  • Clambake 200
  • Invisibility 100
  • Prayer Circle 200
PostPosted: Sun Jun 24, 2007 1:02 pm

Mylenka
Myślałam raczej o czymś krótkim. Poza tym czerwień na ślub? To chyba wszyscy by patrzyli na mnie, a nie na pannę młodą, a tego jej nie chcę robić... Chociaż ta sukienka wyżej niczego sobie =3 I, hej, co złego jest we fiolecie? Nie myślałam o takim intensywnym, jasno okresliłam, że lila, fiołek lub coś wpadającego lekko w róz?

Wiele zalezy od tego, czy chcesz kupic gotowy ciuszek, czy szyc. Ja jestem zwolenniczka tych pierwszych - bo juz w sklepie wiesz, jak dana sukienka sie na Tobie prezentuje.
PostPosted: Wed Jun 27, 2007 10:08 am

Khem, mamcia ma brała kościelny w czerwonej sukni ślubnej... ;]

Gveir

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 9:40 am

Ale ja nie biorę ślubu, ja idę jako gość na wesele =P A wiesz, biała sukienka ślubna reprezentuje czystość =P No to widać, że Twojej mamie przed ślubem nic, co ludzkie, nie było obce =P
PostPosted: Thu Jun 28, 2007 10:03 am

Oj, toć to nie przeszkadza, że idziesz jako gość - przecież nie trzeba się od razu odwalić na biało ;] A wiem, wiem - a mamci nic co ludzkie obce nie było - ale grunt to chodziło o doprowadzenie niemal do zawału nielubianej części rodziny lol

Gveir

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 2:04 am

Mylenka
Ale ja nie biorę ślubu, ja idę jako gość na wesele =P A wiesz, biała sukienka ślubna reprezentuje czystość =P No to widać, że Twojej mamie przed ślubem nic, co ludzkie, nie było obce =P
* zastanawia sie jak to jest isc na wesele - nigdy nie byla i raczej nigdy nie bedzie*

Wez taka jaka Ci sie spodoba i nie zwracaj uwagi czy wypada czy nie Xd
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 3:33 am

Rin_Youkai
Mylenka
* zastanawia sie jak to jest isc na wesele - nigdy nie byla i raczej nigdy nie bedzie*

Wez taka jaka Ci sie spodoba i nie zwracaj uwagi czy wypada czy nie Xd

to zalezy, w moim regionie wesele= mnostwo ludzi (najczesciej krewnych, ktorych widzisz pierwszy raz w zyciu), przyjecie na co najmniej 100 osob, duuuuuuuuuuuuuzo jedzenia, duzo discopolo i duzo zboczonych zabaw organizowanych przez orkiestre + mnostwo niezrozumialych zwyczajow. Ale ja mieszkam w dziwnym regionie...

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 3:43 am

Omega Sun

to zalezy, w moim regionie wesele= mnostwo ludzi (najczesciej krewnych, ktorych widzisz pierwszy raz w zyciu), przyjecie na co najmniej 100 osob, duuuuuuuuuuuuuzo jedzenia, duzo discopolo i duzo zboczonych zabaw organizowanych przez orkiestre + mnostwo niezrozumialych zwyczajow. Ale ja mieszkam w dziwnym regionie...
Nie sposob sie nudzic mrgreen

Krewni ktorych sie widzi pierwszy raz w zyciu podobaja mi sie najbardziej XD
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 3:52 am

Rin_Youkai
Omega Sun

Nie sposob sie nudzic mrgreen

Krewni ktorych sie widzi pierwszy raz w zyciu podobaja mi sie najbardziej XD

taaa, i wciaz sie pytaja "kiedy wyjdziesz za maz", bo oni by chetnie pobawili sie na kolejnym weselu xp

Opanowalam juz do perfekcji umiejetnosc uciekania z oczepin tudziez robienia unikow podczas rzucania welonem ninja

Omega Sun
Captain

Rin_Youkai
Crew

750 Points
  • Member 100
  • Gaian 50
  • Dressed Up 200
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 4:08 am

Omega Sun

taaa, i wciaz sie pytaja "kiedy wyjdziesz za maz", bo oni by chetnie pobawili sie na kolejnym weselu xp

Opanowalam juz do perfekcji umiejetnosc uciekania z oczepin tudziez robienia unikow podczas rzucania welonem ninja
Witaj w klubie, mi tez cos sie zdaje, ze wyjde za maz baaardzo pozno XDD

U mnie cos takiego jak wesele nie funkcjonuje, a przynajmniej w mojej rodzinie XD
PostPosted: Fri Jun 29, 2007 4:12 am

Rin_Youkai

U mnie cos takiego jak wesele nie funkcjonuje, a przynajmniej w mojej rodzinie XD

ja bym nie chciala tej calej szopki

Omega Sun
Captain

nudelek

PostPosted: Sun Jul 01, 2007 5:28 am

ja jak kiedyś będę mężatką (hahaha xd ) to w życiu nie robię weselaaa !
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 3:08 am

Ja jak będę wychodziła za mąż, to wezmę tylko slub cywilny. Bo ja z tych niewierzących, no to wszystko by było tylko dla tej slicznej białej sukienki =3 Po prostu [pójde w jakijś krótkiej slicznej białej sukience do cywilnego i po sprawie.
Wesele to miało na poczatku być huczne i zaproszeni mieli być wszyscy, których znam (albo i nie znam, jak na przykład ciocia ze Sląska, której chyba nigdy nie widziałam) albo takie "na mieście". Wujdzie tak, ze to bedzie takie małe przyjątko dla rodziny i przyjaciół, choć bardziej dla przyjaciół, co oczywiście wzbudzi kontrowersje =/ Nie ma to jak sobie wymarzyć coś, co się nie spodoba rodzinie. Szczególnie jak to ma być TWÓJ wymarzony dzień _._ Ale jeszcze trochę czasu jest =P

*BTW kupiłam sobie sukienkę, krótka, czerwona, z podobnego materiału (ale na biuście ma akurat plisowaną poziomo zorżetopodobną tkaninę =P), lekko rozkloszowana. Wystarczyło wziąć chłopaka na zakupy i zapytać, w czym najlepiej ^^ Ale wczesniej nawet nie pomyślałam o czerwieni. Dzięki za pomoc ^^

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Ksyksy

6,450 Points
  • Megathread 100
  • Mark Twain 100
  • Forum Junior 100
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 4:56 am

no to ja mam pytanie do pań.

jak wy dziewczyny radzicie sobie z bólem menstruacyjnym?

próbowalam juz wszystkiego, tabletki przeciwbólowe mi nie pomagają, żadne ziółka, leżenia bez sensu i lekkiego sportu. nic.

próbowałam jakieś ziołowe uspokajające tabletki i to mi nawet pomagało ale wylądowałam u lekarza z powodu zbyt niskiego cisnienia (naturalnie mam niskie jak ryba a to mi obniżało)

ginekolog powiedział ze mam brać aspiryne a tak naprawde ze nic mi nie pomoze dopóki nie zaczne współzycia.

jestem zdesperowana (pytałam juz wszystkie znajome i rodzine, nie wiem co zrobic). ból jest silny do tego stopnia ze przez kilka dni leże i rycze bo nie jestem w stanie sie podniesc. jest coraz gorzej i to łajdactwo paraliżuje mi życie.

help?
PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:43 am

Marcinka

próbowalam juz wszystkiego, tabletki przeciwbólowe mi nie pomagają, żadne ziółka, leżenia bez sensu i lekkiego sportu. nic.

próbowałam jakieś ziołowe uspokajające tabletki i to mi nawet pomagało ale wylądowałam u lekarza z powodu zbyt niskiego cisnienia (naturalnie mam niskie jak ryba a to mi obniżało)

ginekolog powiedział ze mam brać aspiryne a tak naprawde ze nic mi nie pomoze dopóki nie zaczne współzycia.

jestem zdesperowana (pytałam juz wszystkie znajome i rodzine, nie wiem co zrobic). ból jest silny do tego stopnia ze przez kilka dni leże i rycze bo nie jestem w stanie sie podniesc. jest coraz gorzej i to łajdactwo paraliżuje mi życie.

help?
wink cool

opcy

EvilYuki
Crew

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 7:34 am

Marcinka

help?
ja tez miewam potezne bole, czasami nawet mdleje. Rozpoczecie wspolzycia jakos mi nie pomoglo i nie wiem, co ma do zmniejszenia bolow. Moze ginekologowi chodzilo o to, ze wtedy moze zapisac Ci tabletki antykoncepzyjne - one likwiduja bol, okres ma sie przez trzy dni, dodatkowo niektore rodzaje tabletek lecza tradzik czy pomagaja chudnac. Oczywiscie, wszystko zalezy od dawek hormonow.

ja radze sobie lekami przeciwbolowymi (ketonal, nospa, apapx2), ale aby od razu zalagodzic bol, klade na brzuch cieple kompresy lub biora goraca kapiel. To rozluznia napiete miesnie 3nodding nastepnym razem sprobuj, moze Ci pomoze blaugh
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 84 85 86 87 88 89 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games