Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~Kosmetyki, stroje i faceci czyli o czym gadają dziewczyny. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 83 84 85 86 87 88 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

pani psychol

PostPosted: Tue Jun 05, 2007 7:57 am

Może i zwierzęta nie usiądą z nami przy lampce wina, ale to nie znaczy, że mają mniejsze prawa do życia i mają być mniej doceniane. Szanujmy je, bo są niewinne i bezbronne. Nie krzywdzą nas! Czym takie szynszyle zasłużyły sobie na śmierć? Czasem obdzierane zwierzęta z futra jeszcze żyją! Wyobraźcie sobie, co one przeżywają? W cyrkach zwierzęta są uczone bzdurnych sztuczek, a jak coś im nie wychodzi to są bite. Są odurzone narkotykami żeby nie robiły krzywdy innym. Konie przewożone do rzeźni są upychane, nie mają jedzenia, zadeptują słabsze konie, zagryzają się nawzajem z głodu i w takich warunkach są przewożone przez setki kilometrów. Już w drodze zdychają z głodu, wycieńczenia, zadeptane, pogryzione... Jak tak można? Postawcie się na ich miejscu! Ludzie sprawiają im tak ogromny ból! Albo zwierzęta nad którymi się znęcają właściciele? Czym te zwierzęta zasłużyły sobie na to? Dla zabawy ktoś je okalecza... bo są słabsze? Podajcie mi chociaż dwa przykłady dla których zwierzaki nie zasługują na szacunek.
Ludzie często z własnej głupoty lądują na ulicy, ale sami nie wiedzą kiedy przestać i spróbować sobie pomóc. Później jest za późno. Jak patrzę na tych menelów, którzy przez tydzień zbierają puszki, a potem wydają wszystko na wino, to mi nawet przez myśl nie przechodzi żeby im pomóc. Każdy dostaje jedną szansę i dobrze żeby jej nie zmarnował. Nie chcę aby były wojny, ludzie się zabijali nawzajem, ale tak się dzieje z naszej winy. Gdyby człowiek stanął na chwile i się zastanowił mogłoby być inaczej.

Zwierzęta nic na to nie mogą poradzić, że się nad nimi znęcają ludzie- za to ludzie mogą temu zaradzić. Mogą też pomóc sobie i innym ludziom, ale trzeba tego CHCIEĆ.
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 5:15 am

Ogólnie nie mam pojęcia, co ma wspólnego znęcanie się nad zwierzetami dla własnej radości z ludźmi na ulicy. Przeciez to, ze jesteśmy absolutnie przeciw futrom i innym zabawkom rozkapryszonych panienek wcale nie znaczy, ze jest nam obojętny los ludzi! Prawda jest taka, że, niestety, nie umiem odmówic ludziom żebrzącym o monetę, ale doskonale wiem, ze połowa z nich pójdzie i ją przepije. Czasami nawet podchodzą i mówią wprost: Daj mi na fajki, bo mi się skończyły... Albo ci wszyscy pijacy, leżący w rowie, którzy jeszcze poprzedniego dnia błagali o parę monet... Wolę przekazywac pieniądze róznym funkdacjom, wtedy mam pewność, że pieniądze pomogą, a nie zniszczą jeszcze badziej. I czesto tez sama biorę udział w kwestach. Bo po prostu czuję, ze w ten sposób pomagam, czuję taką potrzebę.

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 7:00 am

wiecie, ze ciagniecie offtop?
PostPosted: Sat Jun 09, 2007 11:09 am

Nie, dlaczego. W pewnym stopniu to też są dziewczęce sprawy, o których trzeba rozmawiać. Jednak jeżeli się mylę proszę o szybką odpowiedź i koniec off-topa.
@Mylenka: Zgadzam się w zupełności, chociaż z tymi fundacjami nigdy nie wiadomo jak jest...

pani psychol

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 12:11 pm

ogolnie topik mial byc o kosmetykach, chlopcach i takich tam, fundacje charytatywne owszem, ocieraja sie o sprawy kobiece, ale tak samo jak chleb, masło czy jajka.
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 10:16 am

No przecież futra i wrażliwość to też babskie tematy, mylę się? =P Zalezy jak się na to wszystko spojrzy >=3 Dla nas to są dziewczyńskie tematy, dla innych nie, przecież nie ma gdzieś z góry zapisane, ze dziewczyny rozmawiają o tym, a o tym, a o innych rzeczach to im już nie wolno, mylę się może?

To niech ktoś zapoda jakiś typowo dziewczęcy temat, jak ten się nie podoba.

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Omega Sun
Captain

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 10:19 am

Mylenka
No przecież futra i wrażliwość to też babskie tematy, mylę się? =P Zalezy jak się na to wszystko spojrzy >=3 Dla nas to są dziewczyńskie tematy, dla innych nie, przecież nie ma gdzieś z góry zapisane, ze dziewczyny rozmawiają o tym, a o tym, a o innych rzeczach to im już nie wolno, mylę się może?

ale w tytule jest "kosmetyki, stroje, faceci", to jest topik o proznosci blaugh , a o futrach mozna porozmawiac w "ED dyskusje na powazne tematy". Ten topik mial byc z zalozenia lekki i przyjemny.
PostPosted: Mon Jun 11, 2007 12:33 pm

Omega Sun
Mylenka

ale w tytule jest "kosmetyki, stroje, faceci", to jest topik o proznosci blaugh , a o futrach mozna porozmawiac w "ED dyskusje na powazne tematy". Ten topik mial byc z zalozenia lekki i przyjemny.

Wszystko jasne, temat o zwierzakach zamknięty (tutaj) whee
Mhm... Trzeba jakiś temat podrzucić, ale nie wiem jaki. Sam się znajdzie w końcu ;>

pani psychol

Omega Sun
Captain

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 12:38 pm

wicked que.en
Omega Sun
Mylenka

Wszystko jasne, temat o zwierzakach zamknięty (tutaj) whee
Mhm... Trzeba jakiś temat podrzucić, ale nie wiem jaki. Sam się znajdzie w końcu ;>

mysle, ze jak przeniesiecie sie do tamtego topiku to wiecej osob wezmie udzial w dyskusji, tutaj rzadko ktos zaglada smile
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 7:26 am

A więc tutaj jestesmy typowo dziewuchowe, no niech będzie... Szukam sukienki na wesele, ale nawet nie mam pojęcia, na jaki kolor się zdecydować. Bo najlepiej mi w bieli, no ale oczywista rzecz, że odpada, to panna młoda ma być najpiękniejsza i jedyna w swoim rodzaju...
Trochę informacji jest takich, ze mam ciemnobrazowe włosy, jasną cerę, oczy zmieniające kolor (szaro-zielone najczęściej =P), usta karminowe (ach, jak pięknie powiedziane!). No i jkai kolor mam wybrać? W grę wchodzi jescze fiołek, lila, lilarouge, albo może coś zielonego?.... To koszmarne... Y_Y

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Valter

PostPosted: Sun Jun 17, 2007 8:57 am

Mylenka
A więc tutaj jestesmy typowo dziewuchowe, no niech będzie... Szukam sukienki na wesele, ale nawet nie mam pojęcia, na jaki kolor się zdecydować. Bo najlepiej mi w bieli, no ale oczywista rzecz, że odpada, to panna młoda ma być najpiękniejsza i jedyna w swoim rodzaju...
Trochę informacji jest takich, ze mam ciemnobrazowe włosy, jasną cerę, oczy zmieniające kolor (szaro-zielone najczęściej =P), usta karminowe (ach, jak pięknie powiedziane!). No i jkai kolor mam wybrać? W grę wchodzi jescze fiołek, lila, lilarouge, albo może coś zielonego?.... To koszmarne... Y_Y

ja proponuje jaąs czerwoną ... a jeśli sie boisz czerwieni .. to jakiś ciemniejszy odcień .
Fiolet moim zdaniem jest nie teges ... przynajmniej nie na śluby .
I nie musi to być jakiś ultra skomplikowny krój ...
może coś takiego question

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 1:46 pm

Ładna ta sukienka wyżej! :>

pani psychol

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sun Jun 17, 2007 2:02 pm

łanda jest, ale do takiego materiału trzeba mieć idealna figurę.
PostPosted: Mon Jun 18, 2007 3:29 am

EvilYuki
łanda jest, ale do takiego materiału trzeba mieć idealna figurę.

dokladnie, ten kroj jest dla osoby o figurze modelki, bo poszerza w biodrach i w ramionach, no i material na lato odpada, bo chociaz lekki to ma to do siebie, ze ta sukienka bedzie cala w plamach od wilgoci jak sie spocisz.

Omega Sun
Captain

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Wed Jun 20, 2007 1:03 pm

Myślałam raczej o czymś krótkim. Poza tym czerwień na ślub? To chyba wszyscy by patrzyli na mnie, a nie na pannę młodą, a tego jej nie chcę robić... Chociaż ta sukienka wyżej niczego sobie =3 I, hej, co złego jest we fiolecie? Nie myślałam o takim intensywnym, jasno okresliłam, że lila, fiołek lub coś wpadającego lekko w róz?
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 83 84 85 86 87 88 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games