Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
~Kosmetyki, stroje i faceci czyli o czym gadają dziewczyny. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 76 77 78 79 80 81 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Thu Mar 22, 2007 11:38 am

Omega Sun
Mylenka
Cięzkie jest życie konsultantki, co? =P

Sa plusy i minusy, ale mimo minusow bardzo lubie te zajecie.

TO zajęcie, TO pianino, TO masło, TO dziecko, TO wszystko... Sorry, mam na tym punkcie bzika cool
Wiem doskonale jak to jest byc konsultantka, kiedys się tym zajmowałam z moją mamą. Potem z kumpelą, potem z jeszcze inną, a potem mi się znudziło =P
PostPosted: Thu Mar 22, 2007 11:41 am

Mylenka
Omega Sun
Mylenka
Cięzkie jest życie konsultantki, co? =P

Sa plusy i minusy, ale mimo minusow bardzo lubie te zajecie.

TO zajęcie, TO pianino, TO masło, TO dziecko, TO wszystko... Sorry, mam na tym punkcie bzika cool

a to nie jest tak, ze koncowki maja sie zgadzac?

Omega Sun
Captain

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Thu Mar 22, 2007 11:55 am

W większości przypadków tak. Dlatego też nie mówimy "poproszę TĄ sukienkę" tylko sukienkĘ.... Ale wszystkie rzeczowniki rodzaju nijakiego łączymy z TO (słonko, żyto, mleko, ale także: zboże, zajęcie, zwierzę)(przecież nie powiesz TĘ zwierzę =P)

TE uzywamy do liczby mnogiej w rodzaju niemęskim. TE fortepiany, skrzypce, drzwi....
PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:18 pm

Mylenka
W większości przypadków tak. Dlatego też nie mówimy "poproszę TĄ sukienkę" tylko sukienkĘ.... Ale wszystkie rzeczowniki rodzaju nijakiego łączymy z TO (słonko, żyto, mleko, ale także: zboże, zajęcie, zwierzę)(przecież nie powiesz TĘ zwierzę =P)

TE uzywamy do liczby mnogiej w rodzaju niemęskim. TE fortepiany, skrzypce, drzwi....
spytajcie jakiegos polonistę, co?

EvilYuki
Crew

Yumea

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:21 pm

w temacie są "faceci". Może pogadajmy o facetach? [chociaż nie wiem czy jest o czym xDD ]
PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:22 pm

Yumea
w temacie są "faceci". Może pogadajmy o facetach? [chociaż nie wiem czy jest o czym xDD ]
ja mam fajnego faceta 3nodding

EvilYuki
Crew

Yumea

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:23 pm

EvilYuki
Yumea

wow, opowiedz cos o nim. Ja nie mam niestety xD
PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:29 pm

Yumea
EvilYuki
Yumea

ma dwie rece, nogi, glowke i brzuszek ;3 oraz dlugie wloski. Nie chce sobie dac wydepilowac tych wlosow, ktore mu lacza brwi, chce zapuscic brode. Nie pozwala mi placic, gdy gdzies razem idziemy. Grzebie sie niemilosiernie, kiedy mamy gdzies wyjsc. Nim pojdziemy na do kogos czy gdzies to godzine narzeka, ze nie chce, "bo musze pojeczec, to moje meskie, swiete prawo". Nie lubi warzyw, najchetniej by jadal samo mieso i jak dostanie ryz z warzywami to przegrzebuje i zostawia polowe.

i takie tam, no, moglabym tak godzinami ;3

EvilYuki
Crew

Yumea

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:30 pm

EvilYuki
Yumea
EvilYuki
Yumea

ma dwie rece, nogi, glowke i brzuszek ;3 oraz dlugie wloski. Nie chce sobie dac wydepilowac tych wlosow, ktore mu lacza brwi, chce zapuscic brode. Nie pozwala mi placic, gdy gdzies razem idziemy. Grzebie sie niemilosiernie, kiedy mamy gdzies wyjsc. Nim pojdziemy na do kogos czy gdzies to godzine narzeka, ze nie chce, "bo musze pojeczec, to moje meskie, swiete prawo". Nie lubi warzyw, najchetniej by jadal samo mieso i jak dostanie ryz z warzywami to przegrzebuje i zostawia polowe.

i takie tam, no, moglabym tak godzinami ;3

zupełnie jak takie domowe zwierzątko ^^
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 7:06 am

Yumea

zupełnie jak takie domowe zwierzątko ^^
z ta roznica, ze jest czlowiekiem ;3

EvilYuki
Crew

Justinka

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 7:20 am

Faceci sa be cool

Ale tez przydatni. Ja mam jednego. Albo wlasciwie on ma mnie. Jaki jest? hmm czesto zapomina o czym rozmawialismy, jest zazdrosny i czasem zaborczy. Super gotuje, wszedzie mnie wozi samochodem (cobym nie zmarzla, nie zmokla, nie pozarly mnie wsciekle kroliki). Chlopak obrotny i kreatywny. Mam sie do czego przytulic. Najwspanialszy mimo wszystko 3nodding
PostPosted: Fri Mar 23, 2007 12:54 pm

No raczej nie używajmy stwierdzeń "mój jest najlepszy" "nie, bo mój", bo i tak kazda ma rację =P

Tez mam swojego kochanego chłopaka =3 Jest wysoooki, ma śliczne oczy, miękkie usta i długie włosy do ramion. Czasem ludzie mówią, że mamy takie same fryzury, ale to nieprawda. Lubi się do mnie przytulać, ma fioła na punkcie wielu rzeczy i smieje się jak się wczuwam w jakąś grę typu Crimsonland 3nodding Gra na gitarze, jest fanem SilentHilla i Mistrzem Gry. Poza tym pisarz, poeta, gitarzysta i tekściarz. Niesamowicie przystojny, niesamowicie niepewny siebie. Lubi wszystko, co słodkie i umie ze mną rozmawiać na każdy temat. Bardzo go kocham =*

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0

Yumea

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:31 pm

Fajnie macie...Aż zazdroszczę... crying
PostPosted: Sat Mar 24, 2007 3:24 am

No ja w sensie taki to pisalam, ze moj jest najlepszy dla mnie 3nodding No, a faceci sa tacy smieszni. Maja rozne przyzywczajenia typu: jak moj gra na perkusji to przez caly czas w cos stuka sweatdrop

Justinka

Mylenka

Elder

1,500 Points
  • Beta Voter 0
  • Beta Forum Regular 0
  • Beta Critic 0
PostPosted: Mon Mar 26, 2007 8:34 am

No to jeszcze nie|najgorzej. Ja nie gram na perce, a i tak na wszystkim wybijam rytm (to może warto zacząć grać =P)...

Mnie w moim facecie zawsze bawi jak bez przerwy mówi mi o kartach do Magic the Gathering =P A to taką widział, a to ta jest świetna =3 Fakt, że ja tez gram w tę grę (jedyna dziewczyna w szkole! confused ), ale potrafię mysleć też o czymś innym =P

Yumea, Ty nie marudź, tylko bierz się do roboty! 3nodding
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 76 77 78 79 80 81 ... 100 101 102 103 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games