Irinn
mam drobny problem. w sobote mam studniówke a kompletnie nie wiem jak się pomalować xD dodam że kiecke mam czerwono-czarną xD będę wdzieczna za rady
xp edit: jakby co to jestem blondynką i mam baaardzo jasną cerę... oczy zresztą też xD
a wiec moja propozycja (chociaz gdybys fote twarzy wrzucila byloby latwiej):
-na twarz podklad, jakis trwaly zeby wytrzymal cala noc, dobrze kryjacy. Polecam podklady L'oreal (np.Cashmere Perfect- moj ulubiony bo swietnie kryje i nie potrzeba juz korektora) lub z tanszych Maybelline (rozswietlajacy).
- na cale powieki jasnobezowy, cielisty opalizujacy cien- Inglot (Spirit), lub Maybelline z tanszych Joko, z wyzszej polki L'oreal albo IsaDora
-(niekoniecznie, bo trzeba miec wprawe) tuz przy linii rzes kreske czarnym eyelinerem lekko unoszac ja przy zewnetrznym kaciku oka do gory
-zewnetrzne kaciki oka i linie zalamania wymodeluj innym cieniem, najlepiej brazem, lub jakims odcieniem szarosci ale delikatnie zeby nie uzyskac teatralnego efektu
-pod linie brwi bialy matowy cien, zeby podkreslic ich ksztalt (ale brwi musza byc wyregulowane)
-nad kosci policzkowe, tuz pod okiem przy skroni przeciagajac delikatnie na policzki troche rozwietlacza (np cieliste kulki Cantare, ktore kosztuja 4 zl albo w/w cienie inglota lub maybelline.. ale wazne jest zeby kolor byl jak najbardziej naturalny i zblizony do koloru skory)
-wytuszuj rzesy
-nad dolnymi rzesami narysuj kreske czarna kredka (niech to bedzie dobra kredka, zeby nie podraznila oka- polecam Avon Color, kredka do powiek 2w1, jest bardzo trwala)
-wymodeluj twarz rozem
-na usta delikatna szminka lub blyszczyk, chociaz w sumie makijaz oka jest delikatny wiec jak chcesz to mozesz nawet pomalowac usta na zdecydowany kolor.
Bo istnieje niepisana zasada, ze albo podkresla sie mocno usta albo oczy.
Jak nie zrozumialas nic z opisu to wrzuce fotki jak to wyglada
smile Makijaz mimo tego ze to tyle zabawy wyglada bardzo naturalnie. Nie bedziesz wygladala jak wytapetowana lala a ladnie podkresli urode. Robilam go w roznych wariantach kolorystycznych (zmieniajac tylko kolor cienia ktorym sie modeluje ksztalt oka) na studniowki i imprezy kolezankom.
Ja nie jestem zwolenniczką pudrów, ale jak chcesz to mozesz uzyc, tylko ze pudry czasem funduja przykre niespodzianki w kontakcie z niektorymi podkladami- wyglada sie sztucznie, robia sie plamy.
Aha, i przed makijazem dobrze jest przetrzec twarz nawilzajacym tonikiem.