|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 07, 2006 11:55 am
Isobelle Masz racje Omega pedzelki mam z naturalnego wlosia ale one maja juz odpowiedni krztalt, zreszta sprzet nie jest najwazniejszy... Eyeliner polecam jedynie do makijazu slubnego, w innych wypadkach wybieram kredke Co do rozu to masz racje np. moja siostra nadal wolizebym to ja jej nakladal roz i modelowal twarz. Skoro przy modelowaniu juz jestesmy to tak prawde mowiac to z kazdej twarzy da sie wydobyc to co najlepsze niezalznie od karnacji, przeciez nawet morzynki lepiej wygladaja z np. rozem na policzkach chociaz naturalnie sie nie rumienia xd Nie wierze w to ze cien do powiek ma tylko jedno zastosowanie, warto adaptowac je do wlasnych potrzeb. Dobra sztuczka jest przypudrowanie powiek zanim nalozymy cien, dzieki temu dluzej utrzyma sie na powiece, chociaz lepsza jest baza pod cienie Art Deco (koszt ok 30zl)- dzieki niej kolory sa bardziej wyraziste a cienie naprawde trwale.
Jezeli chodzi o wytapetowane 'paniusie' to az mi sie noz w kieszeni otwiera gdy je widze, makijaz ma podkreslac urode nie chodzi o to by byc przemalowanym, umiar nalezy zachowac we wszystkim (chyba ze w gre wchodzi makijaz telewizyjny, do zdjec lub sceniczny tu ni ma ograniczen)
Osobiscie najbardziej lubie makijaz wieczorowy np. cimne 'przydymione' oko, ale na codzien wystarczy czarna kredka tusz roz i juz wink
temat sie rozkreca... Nie uzywam bazy pod makijaz, cienie trzymaja mi sie dobrze na podkladzie smile Nie rozmazuja sie ani nie osypuja, ale to tez pewnie zalezy od firmy. Teraz uzywam Inglota (testowalam rozne, z roznych przedzialow cenowych i te mi jakos najbardziej pasuja) i jego wlasnie uzywam tez na twarz miejscowo zamiast pudru rozswietlajacego, mam tez wielka palete RubyRose (kosztowaly grosze, ale do eksperymentow z kolorami sa ok. Troche sie osypuja nakladane na sucho, ale na to tez juz mam sposob- po prostu pod okiem nakladam sypki puder, a potem po nalozeniu cienia jesli cos sie osypie wystarczy wszystko zmiesc duzym pedzlem smile . Na mokro sa fajne i daja ladny polysk) Pudru raczej nie uzywam na codzien, tylko podkladu, cienia, tuszu, rozu i kredki czasem korektora jesli to konieczne, ale na ogol wystarczy wklepac troszke podkladu kryjacego pod oczy i jest ok smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 07, 2006 1:34 pm
przpraszam ze sie wtracam ale te 'pedzelki z naturalnego wlosia' brzmia po prostu niepokojaco.. surprised
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 09, 2006 7:07 am
Isobelle Jezeli chodzi o wytapetowane 'paniusie' to az mi sie noz w kieszeni otwiera gdy je widze, makijaz ma podkreslac urode nie chodzi o to by byc przemalowanym, umiar nalezy zachowac we wszystkim (chyba ze w gre wchodzi makijaz telewizyjny, do zdjec lub sceniczny tu ni ma ograniczen) po mojej skzoel chodzi taka niuniua, która zawsze ma centymetrowej grubości kreskenad okiem, taka grubą, wyrazistą... xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 09, 2006 7:28 am
EvilYuki Isobelle Jezeli chodzi o wytapetowane 'paniusie' to az mi sie noz w kieszeni otwiera gdy je widze, makijaz ma podkreslac urode nie chodzi o to by byc przemalowanym, umiar nalezy zachowac we wszystkim (chyba ze w gre wchodzi makijaz telewizyjny, do zdjec lub sceniczny tu ni ma ograniczen) po mojej skzoel chodzi taka niuniua, która zawsze ma centymetrowej grubości kreskenad okiem, taka grubą, wyrazistą... xd to jej zastepuje prawie cien do powiek XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 09, 2006 8:22 am
Rin_Youkai EvilYuki Isobelle Jezeli chodzi o wytapetowane 'paniusie' to az mi sie noz w kieszeni otwiera gdy je widze, makijaz ma podkreslac urode nie chodzi o to by byc przemalowanym, umiar nalezy zachowac we wszystkim (chyba ze w gre wchodzi makijaz telewizyjny, do zdjec lub sceniczny tu ni ma ograniczen) po mojej skzoel chodzi taka niuniua, która zawsze ma centymetrowej grubości kreskenad okiem, taka grubą, wyrazistą... xd to jej zastepuje prawie cien do powiek XD dokładnie... lol
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Oct 09, 2006 11:13 am
EvilYuki Rin_Youkai EvilYuki Isobelle Jezeli chodzi o wytapetowane 'paniusie' to az mi sie noz w kieszeni otwiera gdy je widze, makijaz ma podkreslac urode nie chodzi o to by byc przemalowanym, umiar nalezy zachowac we wszystkim (chyba ze w gre wchodzi makijaz telewizyjny, do zdjec lub sceniczny tu ni ma ograniczen) po mojej skzoel chodzi taka niuniua, która zawsze ma centymetrowej grubości kreskenad okiem, taka grubą, wyrazistą... xd to jej zastepuje prawie cien do powiek XD dokładnie... lol tez tak sadze razz a swoja droga to jescze jak bylam w gim chodzilam do szkoly z klientka ktora nie dosc, ze nakladala sobie tone tapety, to jeszcze na tym wszystkim miała takie mało estetyczne zacieki... bleh...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 11, 2006 2:00 am
opcy przpraszam ze sie wtracam ale te 'pedzelki z naturalnego wlosia' brzmia po prostu niepokojaco.. surprised Naturalne ZWIERZECE wlosie : borsuk norka nutria itd. Jak widze panienke z tapeta od razu mam ochote wepchnac jej twarz do najblizszej fontanny... powiedzmy sobie szczerze ze miejsce klauna jest w cyrku xd Omega numer z sypkim pudrem nakladanym pod oczy w trakcie malowanie sprawdza sie w 100% to fakt Jednak moim zdaniem warto nalozyc czasem cienka warstwe pudru transparentnego jako zabezpieczenie makijazu, dzieki temu nie bedzie sie twarz swiecic i podklad nie zostanie np. na kolnierzyku bialej bluzki czego osobiscie nie znosze
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 11, 2006 3:07 am
opcy przpraszam ze sie wtracam ale te 'pedzelki z naturalnego wlosia' brzmia po prostu niepokojaco.. surprised z łonowych robią!... chronic prawa włosów łonowych!!!!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Oct 11, 2006 3:07 pm
Isobelle Masz racje Omega pedzelki mam z naturalnego wlosia ale one maja juz odpowiedni krztalt, zreszta sprzet nie jest najwazniejszy... Eyeliner polecam jedynie do makijazu slubnego, w innych wypadkach wybieram kredke Co do rozu to masz racje np. moja siostra nadal wolizebym to ja jej nakladal roz i modelowal twarz. Skoro przy modelowaniu juz jestesmy to tak prawde mowiac to z kazdej twarzy da sie wydobyc to co najlepsze niezalznie od karnacji, przeciez nawet morzynki lepiej wygladaja z np. rozem na policzkach chociaz naturalnie sie nie rumienia xd Nie wierze w to ze cien do powiek ma tylko jedno zastosowanie, warto adaptowac je do wlasnych potrzeb. Dobra sztuczka jest przypudrowanie powiek zanim nalozymy cien, dzieki temu dluzej utrzyma sie na powiece, chociaz lepsza jest baza pod cienie Art Deco (koszt ok 30zl)- dzieki niej kolory sa bardziej wyraziste a cienie naprawde trwale.
Jezeli chodzi o wytapetowane 'paniusie' to az mi sie noz w kieszeni otwiera gdy je widze, makijaz ma podkreslac urode nie chodzi o to by byc przemalowanym, umiar nalezy zachowac we wszystkim (chyba ze w gre wchodzi makijaz telewizyjny, do zdjec lub sceniczny tu ni ma ograniczen)
Osobiscie najbardziej lubie makijaz wieczorowy np. cimne 'przydymione' oko, ale na codzien wystarczy czarna kredka tusz roz i juz wink
temat sie rozkreca... apropo przydymionego oka.. jak to zrobić? question
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 4:58 am
Dariia apropo przydymionego oka.. jak to zrobić? question troche chrustu i zapalki..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 9:42 am
Przydymione oko potrzebne rzeczy: -czarna konturowka do oczu -ciemny cien do powiek (czarny lub grafitowy najlepiej) -naturalny lub inny wg uznania cien do powiek -bialy matowy cien do powiek (opcjonalnie) - maskara -pedzelek (najlepiej dwa jeden cienszy np taki jak do brwi i jeden do powiek)
Na poczatek nalezy obrysowac oko konturowka (tj gorna i dolna powieka), jezeli masz male oczy nie domykaj kreski w kacikach oka, pamietaj zeby kreska przy wewnetrznym kaciku oka byla ciensza i pogrubiaj ja w strone zewnetrznego kacika oka. Nastepnie rozcieramy kreske pedzelkiem, teraz ciemnym cieniem poprawiamy kreske, mozemy nalozyc go wiecej na gornej powiece (szczegolnie przy zewnetrznym kaciku, tu mozemy pojechac pod samo zalamanie powieki gornej ruchomej) jasniejszy cien nakladamy na reszte powieki ( czyli poczatek i srodkowa czesc gornej powieki ruchomej chyba ze lubimy mocny makijaz wtedy zamiast jasnego cienia nakladamyciemny) w przypadku perlowego cienia mozemy nalozyc tez odrobine pod lukiem brwiowy. Nastepnie nakladamy odrobine bialego cienia w obu kacikach oka ( odswierza to spojrzenie oko nie wyglada na zmeczone ) Na koniec tuszujemy rzesy i gotowe...
Mam nadzieje ze ten opis jest zrozumialy, kiepski jestem w tego typu opisach, latwiej by bylo pokazac...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 9:46 am
Lavagetas_heqetai opcy przpraszam ze sie wtracam ale te 'pedzelki z naturalnego wlosia' brzmia po prostu niepokojaco.. surprised z łonowych robią!... chronic prawa włosów łonowych!!!! Lonowe wlasy musze odejsc Kiedy faceci sie naucza ze tam tez nalezy sie golic lub skracac fryzure afro juz jest nie modne...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 13, 2006 7:22 am
Isobelle Lavagetas_heqetai opcy przpraszam ze sie wtracam ale te 'pedzelki z naturalnego wlosia' brzmia po prostu niepokojaco.. surprised z łonowych robią!... chronic prawa włosów łonowych!!!! Lonowe wlasy musze odejsc Kiedy faceci sie naucza ze tam tez nalezy sie golic lub skracac fryzure afro juz jest nie modne... o popeiram popieram! Faceci! Golcie sie! rofl
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Oct 13, 2006 12:14 pm
Kyoko Suomi Isobelle Lonowe wlasy musze odejsc Kiedy faceci sie naucza ze tam tez nalezy sie golic lub skracac fryzure afro juz jest nie modne... o popeiram popieram! Faceci! Golcie sie! rofl oO ... a mi to obojetnie XD Facet to facet... on nic nie musi... XD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Oct 14, 2006 4:35 am
Rin_Youkai Kyoko Suomi Isobelle Lonowe wlasy musze odejsc Kiedy faceci sie naucza ze tam tez nalezy sie golic lub skracac fryzure afro juz jest nie modne... o popeiram popieram! Faceci! Golcie sie! rofl oO ... a mi to obojetnie XD Facet to facet... on nic nie musi... XD o nieee.. to kobiety nic nie musza wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|