Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply smietnik / archiwum
(archiwalny) CASTING na Moda Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 8 9 11 12 13 14 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Kto wg Ciebie powinien zostac nowym moderatorem POGGa:
Revcat
34%
 34%  [ 23 ]
Rin_Youkai
19%
 19%  [ 13 ]
Mirabell
4%
 4%  [ 3 ]
Driada
13%
 13%  [ 9 ]
Lavagetas_heqetai
27%
 27%  [ 18 ]
Total Votes : 66

Autark

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 3:31 am

Rin_Youkai
Aidanna
Autark oszalal... Mnie na moda pirate NEVER! >.>'

Kocur i Rin byliby odpowiednimi kandydatami. Rin czesto bywa na gildi, wiec utzrymala by pozadek, a Kocur przylozyl by do tego meska reke 3nodding
Adas by kazdego na moda dal xd

Adaś tak, ja nie xp

BeeWolf: dużo ludzi pisało pracę na temat anarchii, a nazywając kogoś nienormalnym bo się coś przeczytało lub usłyszało to sry ale.. zostawię to bez komentarza wink
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 4:10 am

Omega Sun
Dobra, widze, ze z Wami o niczym nie mozna powaznie pogadac. Pare uwag:

-Autark, przestan juz pajacowac. Wszyscy nie moga byc modami, potrzebujemy osob stanowczych, odpowiedzialnych, ktore beda wiedzialy jak korzystac ze wszystkich opcji moderatorskich i kiedy kogos bez skrupulow wykopac dlatego uwazam, ze mile i slodkie dzieci sie do tej funkcji nie nadaja!

-Nie upatrzylismy sobie z Opcym nikogo. Wczesniej rozmawialismy o tym aby modem byla Yuki no i jest, bo pilnuje swojego subforum. Teraz wybieramy druga osobe

-Nie wiem skad pomysl, ze wybory sa juz przesadzone i moderatorem zostanie napewno Kot. Szanse ma kazdy kandydat, jezeli rozsadnie uzasadni (lub ktos kto go zglasza) dlaczego chce nim byc. Na razie takie uzasadnienie wyslal tylko Revcat i Driada.

-A co do anarchii to jezeli ktos twierdzi, ze to madry system to znaczy, ze nie ma zielonego pojecia o historii panstw i prawa (polecam zapoznanie sie z jakakolwiek ksiazka z tej dziedziny a potem bawienie sie w anarachistow) i tym systemie
Omi zawsze musi być strasznie poważna.
W pierwszym poście napisałaś by podać propozycje osób, które chciało by się zobaczyć jako nowych modów, więc to robie. Nie tak chciałaś byśmy robili? A nie przekonasz się czy się nie nadają nie dając im szansy.

Ok, to teraz przez chwilkę też będę poważny (spróbuję): największy problem POGG to to że wytworzyła się tu strasznie hermetyczna grupa, zupełnie nie otwarta na innych, to właśnie zniechęciło wszystkich moich znajomych do pisania tu (nie wymyśliłem tego, sami tak mi mówią). Dlatego jako mod przydał by się ktoś spoza tej grupy, stąd pomysł na Rin, osobę która nie będzie schematyczna jak pozostali. Jeśli takie uzasadnienie Cię Omiś nie przekonuje to przepraszam.

Uśmiechnijcie się ludziki, w końcu pierwszy dzień wiosny smile

Autark

BeeWolf

Dapper Gaian

350 Points
  • Gaian 50
  • Member 100
  • Dressed Up 200
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:00 am

Autark

BeeWolf: dużo ludzi pisało pracę na temat anarchii, a nazywając kogoś nienormalnym bo się coś przeczytało lub usłyszało to sry ale.. zostawię to bez komentarza wink

Pisząc ci tego posta miałem na myśli iż się tym zagadnieniem zajmowałem, od strony prawnej jak i historycznej, jak omega pisała historia doktryn się przydaje. I dalej twierdze iż wygłaszanie poglądu "anarchia jest fajna", jesteś nienormalny. mrgreen
[czepianie się mode of]

Zgłosiłem Kiraya i zgłaszam po raz drugi.
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:04 am

A to ja może się umotywuje. A no mając na względzie że jestem tymczasowo bezrobotny, to i mam więcej czasu mrgreen
A tak poza wszelką konwencją to jestem sympatyczny, wyrozumiały i mógłbym być tym dobrym modem mrgreen
-Ponad to, umiem już liczyć chmurki
-Potrafię rozwiązywać cudze spory
-Mam wysokie poczucie sprawiedliwości mrgreen
-Jestem się w stanie dogadać z największym gburem.

degenerat

EvilYuki
Crew

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:09 am

degenerat
A to ja może się umotywuje. A no mając na względzie że jestem tymczasowo bezrobotny, to i mam więcej czasu mrgreen
A tak poza wszelką konwencją to jestem sympatyczny, wyrozumiały i mógłbym być tym dobrym modem mrgreen
wzajemne wyzywanie się to też forma rozmowy wink

Autark, moderatorem musi być także osoba zaufana, a nie po prostu wzięty z bylekąd ktoś z "poza układu".

No i co ma sprawa moderatorów do rozmów? confused
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:17 am

EvilYuki
degenerat

Autark, moderatorem musi być także osoba zaufana, a nie po prostu wzięty z bylekąd ktoś z "poza układu".

Już dawno się z nikim nie wyzywałem. rolleyes
"Z poza układu". Hmm.. A to jakieś specjalne układy trzeba posiadać?
A to mi pod łapówkarstwo podpada, czyli 10latek kryminału jak znalazł mrgreen

To wymień mi funkcje moderatora? Hmm? Skoro nie wiesz co.

degenerat

EvilYuki
Crew

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:18 am

degenerat
no przecież żartuję ;3

"układ" jest domniemany ;3
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:21 am

EvilYuki
degenerat
no przecież żartuję ;3

"układ" jest domniemany ;3

Domniemany... Czyli isnieje obawa matactwa.

degenerat

EvilYuki
Crew

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:24 am

degenerat

chyba macanctwa a nie matactwa ;3
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:28 am

EvilYuki
degenerat

Chciałem żeby Ci się skojarzyło whee
PS: Nie twórzmy off topica

degenerat

EvilYuki
Crew

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:29 am

degenerat
EvilYuki
degenerat

oj, przepraszam! redface ale to w koncu kwestie dotyczace modów ;3
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:31 am

EvilYuki
degenerat
EvilYuki
degenerat

oj, przepraszam! redface ale to w koncu kwestie dotyczace modów ;3
Rozmowa zaczyna przechodzić na niebezpieczny tor.

degenerat

Autark

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:34 am

EvilYuki
degenerat

tak, osoba zaufana, przecież to jest oczywiste i propozycje nie wziąłem z byle kąt

sprawa moderatorów ma dużo do rozmów, bo to jednak w głównym stopniu to oni kształtują wygląd gildii, przynajmniej tak jest teraz
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:38 am

Autark
EvilYuki
degenerat

tak, osoba zaufana, przecież to jest oczywiste i propozycje nie wziąłem z byle kąt

sprawa moderatorów ma dużo do rozmów, bo to jednak w głównym stopniu to oni kształtują wygląd gildii, przynajmniej tak jest teraz
Racja, świnta racja.

degenerat

Omega Sun
Captain

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 7:42 am

Autark
Omi zawsze musi być strasznie poważna.
W pierwszym poście napisałaś by podać propozycje osób, które chciało by się zobaczyć jako nowych modów, więc to robie. Nie tak chciałaś byśmy robili? A nie przekonasz się czy się nie nadają nie dając im szansy.

Ok, to teraz przez chwilkę też będę poważny (spróbuję): największy problem POGG to to że wytworzyła się tu strasznie hermetyczna grupa, zupełnie nie otwarta na innych, to właśnie zniechęciło wszystkich moich znajomych do pisania tu (nie wymyśliłem tego, sami tak mi mówią). Dlatego jako mod przydał by się ktoś spoza tej grupy, stąd pomysł na Rin, osobę która nie będzie schematyczna jak pozostali. Jeśli takie uzasadnienie Cię Omiś nie przekonuje to przepraszam.

Jaka znowu hermetyczna grupa? Jakich znajomych, konkretnie? I co, myslisz, ze jak ktos z nich zostanie modem, to nagle wszyscy tu przyjda i beda rozmawiac?

@Degeneracie- nie spelniasz podstawowego kryterium- byles zbanowany, ostatnio wywalilismy tez Twojego mula, wprawdzie na 24h ale jednak. No i z gburami moze i sie potrafisz dogadac ale ze mna jakos Ci nigdy nie wychodzilo blaugh

@Beeczko, Kiraya moge dopisac do listy
Reply
smietnik / archiwum

Goto Page: [] [<] 1 2 3 ... 4 5 6 7 8 9 11 12 13 14 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas