|
|
|
|
|
softwarekiller Vice Captain
|
Posted: Sat Apr 30, 2011 4:13 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Apr 30, 2011 4:55 am
Szerintem a kritika túl erős, hogy így lenézve kissé bunkó módon tette ezt Akuma, meg Malreni részéről a reagálás is kicsit túl erős, még akkor is, ha ez sértő! Főleg ez, hogyha nem kér bocsánatot Vasárnap éjfélig, akkor az összes barátlistáján lévő Magyar Guild tagot kitiltja. Ki tudja, hogy addig és/vagy akkor fent lesz-e Gaia-n, vagy csak napokkal, hetekkel később, lehet hogy nem ér rá, így nem lesz se ideje, se alkalma írni! Ezt azért nem kéne, ez eléggé túlzás lenne! Elhiszem, hogy bánt(ott) és dühít(ett) Akuma túl erős, túl őszinte, kissé bunkó véleménye, de akkor is! Ezért ne szenvedjenek az ő barátai, akik nem tehetnek az ő túl erős, bunkó kritikájáról, ugyanis biztos, hogy semmi közük nincs ehhez! Igaz, én nem vagyok a barátlistáján, nem ismerem őt még kicsit se, de ez akkor is nagyon nem lenne fair! Nem vagyok senki ellen se, hanem közömbösen viszonyulok a dolgokhoz, legalábbis úgy próbálok! Csupán próbálok igazságosabb, nyugodtabb és békésebb módon közelíteni (mint általában, amikor csak tudok, avagy ha épp lehet)! Persze nem szeretném ha mindebből harag lenne irántam! Én továbbra is sok sikert kívánok a könyv elterjesztéséhez, főleg ha sokaknak tetszik!
Tudod Akuma, nem kellett volna ilyen kemény bunkó őszinteséggel véleményt írnod! Főleg ha tudod, vagy akár egy kicsit sejted, hogy ezzel megbánthatsz valakit! Márpedig a kommented végén jelezted előre ezt, hogy elnézést ha netán bunkó voltál stb.! Vagyis teljesen tudatában voltál annak, hogy esetleg bunkó az ahogyan és amiket írtál, megbánthatsz vele valakit, mely pluszba bunkóság, már ne is haragudj! Egyáltalán nem volt felesleges kiadnia, nem hinném, hogy nagyon értesz ehhez, igaz én se igazán, csak egy bizonyos mértékben! Ugyanis korábban hallottam néhány infót a könyvkiadásokról. Ha Malreni talált olyan kiadót, mely kiadta, akkor nyilván jó oka volt rá, hogy kiadja és elégedett volt a könyvvel! A kiadók nem a borító alapján ítélik el az egészet, hanem elolvassák a könyvet mielőtt eldöntik, hogy kiadható-e szerintük, vagy sem! Tudtommal más könyveknél, illetve a legtöbb könyvnél úgy van, hogy nem megy könnyen a kiadatás, vagyis több kiadónál kell próbálkozni! Egyszer csak sikerül a legtöbb könyvnél. Picit olyan mint a lottózás, hogy többször kell próbálni itt-ott, majd csak sikerül valamennyit nyerni egyszer. Igaz, ez nagyobb eséllyel sikerül általában, mint a lottózáson nyerni.
Nekem nincs bajom a borítóval, igaz kicsit szokatlan a számomra, de egyedi is. Valóban nem szép dolog borító alapján ítélni bármilyen könyvet, regényt! Ez ahhoz hasonló, csak elterjedtebb, mikor mások a valóságban egymást főleg, vagy csak a külső alapján ítélik meg, ami szintén nem szép dolog! Mind a 2 esetben a belső a fontosabb! Mindezt úgy általában is mondom! Még hogyha nem is direkt gyerekrajz stílusú a borító, akkor se tud mindenki szépen rajzolni, vannak olyanok is, akik gyerekesen tudnak! Persze az direkt az más, akkor ez egy ilyen stílus, amit el lehet fogadni! Ha valakinek nem tetszik valami, akkor enyhébben is kifejezheti azt bunkóság és túlzott őszinteség nélkül is finomabban!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 04, 2011 3:25 am
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ><8
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed May 04, 2011 3:39 am
Pár érdekesség a könyvvel kapcsolatban.
(Unalmamban rendezgettem a mindenféle vázlataim és találtam pár gyöngyszemet. Ezektől felbuzdulva írom most le ezt nektek. Remélem, érdekesnek fogjátok találni őket.)
-Az első és legfontosabb tény, amit ki kell jelentenem: Joaquin biszexuális és nem csak barátságot érez Hattori iránt. -Eredetileg, Hattori baráti társaságának négy tagja lett volna, de muszáj voltam leredukálni a létszámot, mert túl sok mellékszál lett volna a könyvben. (Nem fedem fel a pontos részleteket, mert nem akarom egyelőre ellőni ezt a kártyát a kezemből, mert lehet, hogy kijátszom a folytatásban.) -A könyvben több lény szerepelt volna, amik a Kapun jöttek volna át világunkra, de a fenti okok miatt, őket is ki kellett hagynom. Egyik ilyen lény, egy nagy zselés-szerű akármi lett volna, aki nemes egyszerűséggel rámászott volna áldozataira és saját testével fojtotta volna meg őket. De sok a volna... -Az Epilógusban szereplő csuklyás idegen (Akayama ura) neve John. (János) Miért János? Mert őtőle származott volna János evangéliuma a világvégéről. -A könyvben rengeteg utalás szerepel a kedvenc alkotásaimra és szerzőimre. Hogy csak párat említsek: Bárányok hallgatnak, Félelem és reszketés Las Vegas-ban, Higurashi no Naku Koro ni, Amerikai Pszicho, Evangelion, Alien... Sok szerencsét a felfedezésükhöz. wink
Ha valakit érdekel még ilyesfajta érdektelen információ, szóljon. Van még mit mesélnem.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 05, 2011 1:30 am
az érdektelen információk teszik színesebbé a történeteket...szóval ki velük! mesélj!!! 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 05, 2011 2:09 am
Hát, na jó. biggrin
-Eredetileg, Kodoru rosszkor lett volna rossz helyen. A történet legvégén, összetalálkozott volna Akayama-val, mikor az Hattori háza felé tartott... Hattori és Yuuna arra érkeztek volna haza, hogy Kodoru krisztusi pózban fel van szögelve a ház elejére, felnyitott hasüreggel, belei pedig alatta a földön. -Isabell Lockhart neve egy kis tréfa eredménye. Két kedvenc korházsorozatom két kedvenc szereplőjének a nevéből tevődik össze. Abby Lockhart és Isabell Stephens. -Goran Beaudeaux és Korenaga Maeda (Hattori apja) karakterét, a saját apámról mintáztam. -Medama Hitome neve, egy újabb beteges poén eredménye. Me (szem), tama (golyó): szemgolyó. Hito (ember), me (ismét: szem): tanú, megfigyelő. Aki olvasta már a könyvet, az érti a poén apropóját... -Az omoshi szó jelentése: nehezék, kősúly. Egyaránt a név utalás az egyik kedvenc Lőrincz L. László könyvemre.
Kérésre felszolgálok még. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 05, 2011 1:55 pm
még még még még méééééég 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu May 05, 2011 11:24 pm
Oké. biggrin
-Egy korai elképzelésemben Joaquin Hattori egyik rosszakarója lett volna, aki féltékenységből (Goran Beaudeaux irányában) tett volna keresztbe a fiúnak. -Hattori otthonának külsejét és hangulatát arról a kis vidéki nyaralóról mintáztam, ahol gyermekkoromban sokszor töltöttem a nyarakat. -Nénikémmel, mindketten hiszünk a túlvilágban és természetfelettiben. Mindketten járatosak vagyunk valamennyire az ilyesfajta témákban. Egy alkalommal Lengyel pálcával bevizsgáltuk a régi otthonom, ekkor derült fény arra, hogy egy átjáró van a fürdőszobánkban, amin keresztül sok negatív energia áramlik a lakásba. Innen jött a Kapu ötlete. -Az könyv egyik alternatív befejezésében Hattori, miután megvívja végső csatáját bekattan és halálra késeli Yuuna-t.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri May 06, 2011 4:09 am
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri May 06, 2011 2:24 pm
Most kérdezz te. Mire vagy kíváncsi? biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 24, 2011 11:12 am
Malreni Most kérdezz te. Mire vagy kíváncsi? biggrin bocs...nem vesztem el, csak teljesen kifordultam önmagamból a nagy tojásvadászatban sweatdrop szeretnék többet tudni az Úrhölgyről...arról, hogy miért pont pók lett Omoshi "másik fele" (rettegek a pókoktól) és Yuuna angyal létéről is hallanék kicsit többet....amúgy szegény jóságos tanárnőt már kezdettől fogva útáltam xd
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 24, 2011 11:35 am
stranger12 Malreni Most kérdezz te. Mire vagy kíváncsi? biggrin bocs...nem vesztem el, csak teljesen kifordultam önmagamból a nagy tojásvadászatban sweatdrop szeretnék többet tudni az Úrhölgyről...arról, hogy miért pont pók lett Omoshi "másik fele" (rettegek a pókoktól) és Yuuna angyal létéről is hallanék kicsit többet....amúgy szegény jóságos tanárnőt már kezdettől fogva útáltam xd Hát, az Úrhölgy... róla... elég, ha én tudok többet. xd Miért pók? Dunsztom sincs. Valami nagyon bizarr és ijesztő dolgot akartam, ezért. Különösebb oka nem volt. Yuuna és az angyalok? Az legyen még egy kicsit titok. Nem akarom előre ellőni ezt a kártyát, hátha úgy hozza a sors, hogy kijátszom egy lehetséges folytatásban.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue May 24, 2011 11:45 am
Malreni stranger12 Malreni Most kérdezz te. Mire vagy kíváncsi? biggrin bocs...nem vesztem el, csak teljesen kifordultam önmagamból a nagy tojásvadászatban sweatdrop szeretnék többet tudni az Úrhölgyről...arról, hogy miért pont pók lett Omoshi "másik fele" (rettegek a pókoktól) és Yuuna angyal létéről is hallanék kicsit többet....amúgy szegény jóságos tanárnőt már kezdettől fogva útáltam xd Hát, az Úrhölgy... róla... elég, ha én tudok többet. xd Miért pók? Dunsztom sincs. Valami nagyon bizarr és ijesztő dolgot akartam, ezért. Különösebb oka nem volt. Yuuna és az angyalok? Az legyen még egy kicsit titok. Nem akarom előre ellőni ezt a kártyát, hátha úgy hozza a sors, hogy kijátszom egy lehetséges folytatásban. nem merek többet kérdezni.... legjobb, ha kivárom a folytatást gonk gonk gonk
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 03, 2011 8:35 am
stranger12 Malreni stranger12 Malreni Most kérdezz te. Mire vagy kíváncsi? biggrin bocs...nem vesztem el, csak teljesen kifordultam önmagamból a nagy tojásvadászatban sweatdrop szeretnék többet tudni az Úrhölgyről...arról, hogy miért pont pók lett Omoshi "másik fele" (rettegek a pókoktól) és Yuuna angyal létéről is hallanék kicsit többet....amúgy szegény jóságos tanárnőt már kezdettől fogva útáltam xd Hát, az Úrhölgy... róla... elég, ha én tudok többet. xd Miért pók? Dunsztom sincs. Valami nagyon bizarr és ijesztő dolgot akartam, ezért. Különösebb oka nem volt. Yuuna és az angyalok? Az legyen még egy kicsit titok. Nem akarom előre ellőni ezt a kártyát, hátha úgy hozza a sors, hogy kijátszom egy lehetséges folytatásban. nem merek többet kérdezni.... legjobb, ha kivárom a folytatást gonk gonk gonk Hát... ő... hogy is mondjam... Ahogy a helyzet most áll, a folytatás nem nagyon fogja követni az első könyvet... Megosztom, csak neked, csak most, hogy mi várható nagy vonalakban. Persze, ez csak az első elgondolás, tehát nagyon sokat változhat, és valószínűleg változni is fog. Az első könyv eredeti ötlete annyira más a kész könyvhöz képest, hogy aki nem tudja, hogy az az eredeti ötlet, simán azt hinné, hogy tök külön sztori... Szóval... Bár lehet, hogy már elkotyogtam, de a történet, úgy 5 évvel később veszi fel a fonalat. Hattori és Yuuna Párizsban élnek, otthagyták a Semi-Moon-t és boldogan élnek a végkielégítésükből. Omoshi vigyáz Onikado-ra, őt véglegesítették a posztra Hattori és Yuuna távozása után. Kodoru eltűnt évekkel ezelőtt és már halottá nyilvánították. Új bizonyítékok kerülnek elő arról, hogy mi is történhetett Kodoru-val és H. kér pár szívességet a régi Semi-Moon-os kapcsolatatitól név szerint Isabell-től és Joaquin-tól. H. és Y. látogatás terveznek Onikado-ba, de valami történik és az út elmarad... Természetesen Marako is előkerül, valamint úgy tervezem, hogy Goran Beaudeaux is kap egy kis szerepet a történetben. Valószínűleg újra előkerül Akayama és többet megtudhatunk majd a mesteréről. Ezzel egy időben az Úrhölgyről is szándékomban áll lelebbenteni még pár fátylat, de csak annyit, hogy még titokzatosabb legyen. Szeretnék nagyobb teret engedni a történetben a Testament-nek, talán egy vagy több nagyobb összecsapás is lesz velük. Itt fog majd a képbe jönni egy új, eléggé fontos szereplő, akiről egyelőre csak ennyit szeretnék mondani. Még több nyakatekert időparadoxont szeretnék a sztoriba szőni, haha... hátborzongató lesz... Igen, fejben dolgozom a folytatáson. wink edit:És természetesen még több vért és értelmetlen brutalitást ígérek! edit edit:Nagyon jó kedvemben találtál. biggrin Ha PM-ben küldesz egy e-mail címet nekem, akkor elküldöm neked az új könyvem első fejezetét. Ez egyszeri kivételes alkalom, mert csak az ötletelőmnek (konzultáns) szoktam megmutatni a nyers írást
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 05, 2011 1:00 pm
Malreni stranger12 Malreni stranger12 Malreni Most kérdezz te. Mire vagy kíváncsi? biggrin bocs...nem vesztem el, csak teljesen kifordultam önmagamból a nagy tojásvadászatban sweatdrop szeretnék többet tudni az Úrhölgyről...arról, hogy miért pont pók lett Omoshi "másik fele" (rettegek a pókoktól) és Yuuna angyal létéről is hallanék kicsit többet....amúgy szegény jóságos tanárnőt már kezdettől fogva útáltam xd Hát, az Úrhölgy... róla... elég, ha én tudok többet. xd Miért pók? Dunsztom sincs. Valami nagyon bizarr és ijesztő dolgot akartam, ezért. Különösebb oka nem volt. Yuuna és az angyalok? Az legyen még egy kicsit titok. Nem akarom előre ellőni ezt a kártyát, hátha úgy hozza a sors, hogy kijátszom egy lehetséges folytatásban. nem merek többet kérdezni.... legjobb, ha kivárom a folytatást gonk gonk gonk Hát... ő... hogy is mondjam... Ahogy a helyzet most áll, a folytatás nem nagyon fogja követni az első könyvet... Megosztom, csak neked, csak most, hogy mi várható nagy vonalakban. Persze, ez csak az első elgondolás, tehát nagyon sokat változhat, és valószínűleg változni is fog. Az első könyv eredeti ötlete annyira más a kész könyvhöz képest, hogy aki nem tudja, hogy az az eredeti ötlet, simán azt hinné, hogy tök külön sztori... Szóval... Bár lehet, hogy már elkotyogtam, de a történet, úgy 5 évvel később veszi fel a fonalat. Hattori és Yuuna Párizsban élnek, otthagyták a Semi-Moon-t és boldogan élnek a végkielégítésükből. Omoshi vigyáz Onikado-ra, őt véglegesítették a posztra Hattori és Yuuna távozása után. Kodoru eltűnt évekkel ezelőtt és már halottá nyilvánították. Új bizonyítékok kerülnek elő arról, hogy mi is történhetett Kodoru-val és H. kér pár szívességet a régi Semi-Moon-os kapcsolatatitól név szerint Isabell-től és Joaquin-tól. H. és Y. látogatás terveznek Onikado-ba, de valami történik és az út elmarad... Természetesen Marako is előkerül, valamint úgy tervezem, hogy Goran Beaudeaux is kap egy kis szerepet a történetben. Valószínűleg újra előkerül Akayama és többet megtudhatunk majd a mesteréről. Ezzel egy időben az Úrhölgyről is szándékomban áll lelebbenteni még pár fátylat, de csak annyit, hogy még titokzatosabb legyen. Szeretnék nagyobb teret engedni a történetben a Testament-nek, talán egy vagy több nagyobb összecsapás is lesz velük. Itt fog majd a képbe jönni egy új, eléggé fontos szereplő, akiről egyelőre csak ennyit szeretnék mondani. Még több nyakatekert időparadoxont szeretnék a sztoriba szőni, haha... hátborzongató lesz... Igen, fejben dolgozom a folytatáson. wink edit:És természetesen még több vért és értelmetlen brutalitást ígérek! edit edit:Nagyon jó kedvemben találtál. biggrin Ha PM-ben küldesz egy e-mail címet nekem, akkor elküldöm neked az új könyvem első fejezetét. Ez egyszeri kivételes alkalom, mert csak az ötletelőmnek (konzultáns) szoktam megmutatni a nyers írást tényleg?????? WOW whee remélem még mindíg jó kedvedben vagy, e-mail cím ment 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|