Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Yaoi , Yuri i inne dewiacje ;) ^ od lat 18 ^ Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 37 38 39 40 41 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Co dla ciebie?
Yaoi
32%
 32%  [ 32 ]
Yuri
12%
 12%  [ 12 ]
Hentai
34%
 34%  [ 34 ]
polędwica i ociekające tłuszczem melanże
20%
 20%  [ 20 ]
Total Votes : 98

MrCzarownik

PostPosted: Wed Oct 03, 2007 9:53 am

Nie ogladalem Yaoi to chyba bede musial nadrobic biggrin Nevokin jestes wszedzie hehe biggrin
PostPosted: Wed Oct 24, 2007 6:27 pm

ja kocham yaoi!
w australi to yaoi nazywa sie
BL
bardzo lubie
manga po angielsku ktora sie nazywa
little butterfly
to po polsku to jest maly motylek

koti koti cherry

Kuchiki-hime

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 8:52 am

Osobiscie jestem z tych, ktore uwielbiaja yaoi razz . Het i Yuri z dobra fabula tez jestem w stanie spokojnie przeczytac.

Jesli zas chodzi o to dlaczego dziewczyny lubia yaoi, pamietam jak kiedys dawno temu temat byl poruszany na jakims konwencie. Doszlismy do wniosku, ze jednym z powodow jest to, ze niektore dziewczyny sa zazdrosne kiedy postac kobieca wyrywa najprzystojniejszego faceta w mandze O.o . Dlatego siegaja po mangi gdzie jest mniej dziewczat a wiecej facetow O.o . Oczywiscie dotyczy to tylko pewnego odsetka fandomu...
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 9:04 am

koti koti cherry
ja kocham yaoi!
w australi to yaoi nazywa sie
BL
bardzo lubie
manga po angielsku ktora sie nazywa
little butterfly
to po polsku to jest maly motylek
BL (czyli bishounen love jakby ktos nie wiedizał) to angielski odpowiednik shounen-ai (nawet dosłowne tłumaczenie, heh...), niz nazwa yaoi. Na angielskich stronach nie ma tylko BL, jest yaoi i BL. W Polsce jeszcze na szczęscie fukcjonuje oryginał, chwała za to.

Yajo

Yajo

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 9:08 am

Kuchiki-hime
Osobiscie jestem z tych, ktore uwielbiaja yaoi razz . Het i Yuri z dobra fabula tez jestem w stanie spokojnie przeczytac.

Jesli zas chodzi o to dlaczego dziewczyny lubia yaoi, pamietam jak kiedys dawno temu temat byl poruszany na jakims konwencie. Doszlismy do wniosku, ze jednym z powodow jest to, ze niektore dziewczyny sa zazdrosne kiedy postac kobieca wyrywa najprzystojniejszego faceta w mandze O.o . Dlatego siegaja po mangi gdzie jest mniej dziewczat a wiecej facetow O.o . Oczywiscie dotyczy to tylko pewnego odsetka fandomu...
Na szczęscie tylko małego odsetka głupich nastolach, ktore mają problemy emocjonalne ze sobą stare Ja o tym słyszałam tylko raz i moge powiedzieć, ze wg mnie to jest głupota, bo nie ma czego zazdrościć panienkom z shoujo - dziewczyny kreowane w ponad 90% tytułów shoujo to debilne, głupie, płaskie, bez charakteru, dziecinne, infantylne kretynki.
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 3:56 pm

Yajo
Kuchiki-hime

Na szczęscie tylko małego odsetka głupich nastolach, ktore mają problemy emocjonalne ze sobą stare Ja o tym słyszałam tylko raz i moge powiedzieć, ze wg mnie to jest głupota, bo nie ma czego zazdrościć panienkom z shoujo - dziewczyny kreowane w ponad 90% tytułów shoujo to debilne, głupie, płaskie, bez charakteru, dziecinne, infantylne kretynki.

Dlatego właśnie nie przepadam za zwykłymi shoujo... choć zdarzają się wyjątki (niestety nieliczne)

Kuchiki-hime

Yajo

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 4:13 pm

ja z reki potrafię wymienić tylko "Ayu no Monogatari", bardzo mi sie podobało. Reszta z tego cyklu zresztą też. A tak to wole shounen w odchyłami we wszystkie klimaty prócz ecchi.
Jedyne shoujo jakie lubie w większej ilości to magical girls dla dzieci, np. "Kamichama Karin", "Puchimon", "Ojamojo Doremi" czy "Card Captor Sakura".
Co prawda w wielu tytułach yaoi/shounen-ai uke poza płcia nie rózni sie za bardzo od dziewczyn z typowych shoujców, ale to juz nie jest az tak potęznie wkurzające jak właśnie w shoujo. Moze kiedys to rozgryzę xd
PostPosted: Tue Oct 30, 2007 12:33 am

Yajo
ja z reki potrafię wymienić tylko "Ayu no Monogatari", bardzo mi sie podobało. Reszta z tego cyklu zresztą też. A tak to wole shounen w odchyłami we wszystkie klimaty prócz ecchi.
Jedyne shoujo jakie lubie w większej ilości to magical girls dla dzieci, np. "Kamichama Karin", "Puchimon", "Ojamojo Doremi" czy "Card Captor Sakura".
Co prawda w wielu tytułach yaoi/shounen-ai uke poza płcia nie rózni sie za bardzo od dziewczyn z typowych shoujców, ale to juz nie jest az tak potęznie wkurzające jak właśnie w shoujo. Moze kiedys to rozgryzę xd

Toteż preferuję yaoi rofl . Najchętniej bez wnerwiających, wielkookich, płaczących, delikatnych, wstrętnych uke wink . W yuri zdarzają się sympatyczne kobitki, więc też się przeczyta czasem. Shounen owszem, lubię, ale też zależy jakie...

Kuchiki-hime

koti koti cherry

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 3:01 pm

ja bardzo lubie yaoi
tak jak ty
a yuri......
to nie jest takie zle tesz biggrin
PostPosted: Tue Oct 30, 2007 4:49 pm

Kuchiki-hime
Yajo

Toteż preferuję yaoi rofl . Najchętniej bez wnerwiających, wielkookich, płaczących, delikatnych, wstrętnych uke wink . W yuri zdarzają się sympatyczne kobitki, więc też się przeczyta czasem. Shounen owszem, lubię, ale też zależy jakie...
Ja wpadam tylko na takie jakies dziwne yuri, które nie wbudzają we mnie większego entuzjazmu, ale z drugiej strony jakos nie mam ochoty zachaczyc o te ambitniejsze xD
Chociaz Utena znajduje się w moijej liście "the best in universe" (;

Yajo

green-tigergirl

4,600 Points
  • Heckler 50
  • Clambake 200
  • Forum Regular 100
PostPosted: Thu Nov 08, 2007 1:57 pm

kolezanka mi tlumaczyla, dlaczego laski lubia yaoi.
co jest najlepsze na swiecie? - super piekny facet.
a co jest lepsze od tego? 2 super pieknych facetow.
ja jednak uwazam, ze dziewczynki sa ladniejsze od chlopcow, wiec wole yuri.
ostatnio widzialam kannaduki no miko (kaplanki przekletych dni). fajne, fajne. czasem idiotyczne, ale wlasnie dlatego fajne XD

jedyna rzecz, ktora byla w stanie przekonac mnie do yaoi to byl 25 odcinek death note. majstersztyk shounen-ai. pierwszy (jak do tej pory jedyny) raz, jak chcialam zobaczyc dwoch chlopakow razem.
PostPosted: Fri Dec 21, 2007 4:39 am

Yaoi! 4laugh co do yuri to nie za bardzo, ale ogolnie nie mam nic do tego, jak ktos lubi. Hmm, sa jednak yaoi takie jak np. Enzai, ktore uwazam za wyjatkowo glupie i niesmaczne xD

gwahdesu

XtremeGayPinkFairy

PostPosted: Sun Jan 13, 2008 5:40 pm

Ja wole Yaoi, po jestem pedzio Lol. ^-^
Yuri tako sobie, troche za nudne. Ale fajne niekture historyijki sa. <___<
(Blah, nie wiem jaki jest iny wyraz na Story. <___<)

Dwa chopaki sie caluja to jest fantastyczne. <3 Sa la la la heart
PostPosted: Mon Jan 14, 2008 8:17 am

No sie wie, ze 2 chlopakow, ktorzy sie caluja to najlepsze co moze byc! 4laugh YAOI! Od slodkich uke do tych perwersyjnych whee
A moja fascynacja yaoi zaczela sie od Gravitation mrgreen
Yuri... Hmmm... jeszcze zadnego ambitnego yuri nie czytalam ;p zreszta, nie za bardzo lubie yuri, ale jak juz natrafie, to z nudow poczytam ;p
Hentai - no to juz bardziej wole od yuri ;p ale i tak nic ciekawego w tym nie widze razz

Akiko Tamashii

Kukus

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 12:16 pm

Akiko Tamashii
No sie wie, ze 2 chlopakow, ktorzy sie caluja to najlepsze co moze byc! 4laugh YAOI! Od slodkich uke do tych perwersyjnych whee
A moja fascynacja yaoi zaczela sie od Gravitation mrgreen
Yuri... Hmmm... jeszcze zadnego ambitnego yuri nie czytalam ;p zreszta, nie za bardzo lubie yuri, ale jak juz natrafie, to z nudow poczytam ;p
Hentai - no to juz bardziej wole od yuri ;p ale i tak nic ciekawego w tym nie widze razz
a mnie jakoś nie rusza widok całujących się ludzi, tako hetero jak homo. zwyczajnie mi się to już opatrzyło w tzw rzeczywistości czyli narkomańsko-ćpuńkim złudzeniu jakie buduję wokół siebie codziennie wykonując czynność jaką poczytuję jako otwarcie oczu.
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 37 38 39 40 41 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces