Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Gry. i nic wiecej. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38 ... 42 43 44 45 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Wed Aug 30, 2006 11:23 pm

Selaphin
Piraci i piraci ja tam wole Metal Gear Solid XD to jest giera pamiętam piękne czasy pierwszej części MGSa oczywiście były i wcześniejsze Metal Gear i Metal Gear: Solid Snake jednak jakoś mnei nie skusiły za bardzo to przypominało mi game boya nadal je mam na kompie ale jakoś zebrać sie nie moge. Aktualnie chyba z 3 lub 4 raz przechodzę 3 cześć MGS: Snake Eater w której wcielamy się w postać legendy Big Bossa @_@ gra jest miodzio spora interakcja, myślący przeciwnik ciekawy ekwipunek niesamowita fabuła jednak jest jeden duży minus LINIOWOŚĆ crying co prawda możemy za każdym razem grać inaczej wykożystać inne tircki typu jak pozbyć się strażnika kóry patroluje most linowy:
1. uśpić z MK22 ( pistolet na strzałki usypiające )
2. zastosować CQC przydusić wyciągnąć info jeśli jakieś posiada zabić lub ogłuszyć
3. nie ma to jak typowa seria z kałacha XD
4. przestrzelić/ przeciąć linki na moście i podziwiać jak spada delikwent w przepaść
5. a czemu by mu nie zestrzelić gniazda szerszeni na głowe razz
różnorodność jest więc polecam serdecznie w sumie jako tako ale PS2 kupiełem właśnie dla tej gry razz

...Też miałem te starsze MGSy, ale podobnie jak Ciebie, nie skusiły mnie.
...A grałem w MGSa jedynkę oczywiście, to był niesamowity klimat, no no.
...Albo te VR Missions. Była taka, że miało się chyba...20 minut na rozwiązanie zagadki. Leżał koleś a pod nim czerwona plama... No to ja chodzę po pokoju, szukam...A koleś po 20 minutach wstaje i okazuje się, że pod nim rozbiła się butelka wina czy tam wylał się keczup, nie pamiętam. xd
PostPosted: Thu Aug 31, 2006 6:10 am

Hahaahah no to był tak zwany Variety mode razz świetne były szkoda tylko że nie można było sobie dłużej pograć Ninją crying

Selaphin

Raticiel

PostPosted: Fri Sep 01, 2006 7:59 am

RUFUS.ABBYSINIAN

...Another World - pamiętacie? Na Amigę to było, świetny klimat i grywalność. No i zapierająca dech w piersiach (wtedy) grafika! A jakiś czas temu (chyba z okazji 15-lecia gry) autorzy pokusili się o remake. I bardzo przyjemnie się w to gra, miło jest powspominać.

...nieee... niee.... NIEEEEUCH!!!!....
taka gre remake'owac??? przeciez to tej grze ubliza!!!! calkiem niedawno ja sobie odpalilam w emulatorze (brat schowal bez mej wiedzy amige do piwnicy i splesniala) i lzy cisnely mi sie do oczu.... wszak zaczynalam majac z 8-9 latek moze?
takim grom sie tego nie robi!!! one bronia sie same!!! nigdy nie uwierze, ze gra tworzona dzisiejszymi technologiami jest w stanie zachowac chociaz namiastke z klimatu oryginalu!

dobra ide na stos, znam droge burning_eyes
PostPosted: Fri Sep 01, 2006 10:03 am

Gry? No wiec musze polecic gre o tytule : MIGHT AND MAGIC... JEzeli ktos w nia gral to wie o co mi chodzi... GRafika w tej grze jest jak z sredniowiecza, i w ogole ta gra wyglada jak z sredniowiecza ale bardzo fajnie sie w nia gra... 7 czesc jest najlepsza smile )

Kolejna gra to Jaged Aliance 2 emo heheh polecam, bo sie mozna posmiac bo jeden gosciu po tym jak przejdziesz kazdy kolejny poziom dostaje po mordzie i na koniec gry jest caly posiniaczony razz P

mrgreen  

Golara

850 Points
  • Dressed Up 200
  • Treasure Hunter 100
  • Gaian 50

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Sep 01, 2006 11:38 am

Raticiel
RUFUS.ABBYSINIAN

...Another World - pamiętacie? Na Amigę to było, świetny klimat i grywalność. No i zapierająca dech w piersiach (wtedy) grafika! A jakiś czas temu (chyba z okazji 15-lecia gry) autorzy pokusili się o remake. I bardzo przyjemnie się w to gra, miło jest powspominać.

...nieee... niee.... NIEEEEUCH!!!!....
taka gre remake'owac??? przeciez to tej grze ubliza!!!! calkiem niedawno ja sobie odpalilam w emulatorze (brat schowal bez mej wiedzy amige do piwnicy i splesniala) i lzy cisnely mi sie do oczu.... wszak zaczynalam majac z 8-9 latek moze?
takim grom sie tego nie robi!!! one bronia sie same!!! nigdy nie uwierze, ze gra tworzona dzisiejszymi technologiami jest w stanie zachowac chociaz namiastke z klimatu oryginalu!

dobra ide na stos, znam droge burning_eyes

...Moja Droga, gdyby to był jakiś s**t bez klimatu to bym tego nie przechodził dwa razy.
...To nie jest ani 3D, ani jakieś niewiadomo-co. Po prostu - to jest TO SAMO w wyższej rozdzielczości i z troszke lepszymi teksturami.
...Odgłosy, muzyka, a przede wszystkim - klimat - są takie same, zapewniam Cię.
PostPosted: Fri Sep 01, 2006 5:28 pm

Co do Another World, Rufus ma rację wink widziałem na jakiejś stronie właśnie na czym polegają zmiany i to naprawde tylko kwestia grafiki drobne zmiany wygładzanie pikseli razz reszta nie uległa zmianie więc ludzie czego tak się boicie sweatdrop

Ale tak szczerze to ja tu z innego powodu razz jak jestem przy Konami to zostne XD Kto grał w Silent Hill xd
giera jest wspaniała ale jak to bywa czesto I część była najlepsza ja tam chciał bym zobaczyć remake tej części ale żeby to dobrze zrobić potrzeba by naprawde dobrej grafiki ( co jak co ale e pikselowate pordzewiałe klaty miały swój urok biggrin )

Selaphin

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Sep 01, 2006 11:49 pm

Selaphin
Co do Another World, Rufus ma rację wink widziałem na jakiejś stronie właśnie na czym polegają zmiany i to naprawde tylko kwestia grafiki drobne zmiany wygładzanie pikseli razz reszta nie uległa zmianie więc ludzie czego tak się boicie sweatdrop

Ale tak szczerze to ja tu z innego powodu razz jak jestem przy Konami to zostne XD Kto grał w Silent Hill xd
giera jest wspaniała ale jak to bywa czesto I część była najlepsza ja tam chciał bym zobaczyć remake tej części ale żeby to dobrze zrobić potrzeba by naprawde dobrej grafiki ( co jak co ale e pikselowate pordzewiałe klaty miały swój urok biggrin )

...Hm...Ja z jedynki to pamiętam tylko początek trochę. sweatdrop
...Ale za to grałem w SH2, który mi się podobał. Zapewne nie jest już tak innowacyjny jak jedynka, ale z pewnością o wiele lepszy od 3 i The Room.
PostPosted: Sat Sep 02, 2006 2:19 am

Jedyne co jest Ciekawego w SH3 to nawiązanie do 1 cześci ^^ Hmm 2 część była ok dobry klimat oddający silenta szkoda tylko że za dnia, nie było tych nagłych zmian i ciemności a one były po prostu uhhh boskie XD podobnie jak i bohaterowie.

Jest jeszcze jeden tytuł a mianowicie Resident Evil firmy Capcom jednak uważam że porównywanie obu tytułów nie ma większego sensu SH stawia na budowanie klimatu i wywoływanie odppowiednich emocji wstawkami filmowymi, muzyką czy efektami (pamiętny voice efect z SH2) przemierzamy więc świat SH w niepewności i wręcz z troską o bohaterów. Pamiętam scenę w której wraz z Maria uciekamy przed jednym z potworów do windy hmm ciekawe ujęcie to było a mi tak jakoś sie posmutniało...

Co do Resident Evil, Capcom postawił bardziej na akcję i nagłe zwroty akcji gra jest bardziej żywa jeśli mozna tak powiedzieć tu chyba można bardziej postawić na siekanie zombiaków nie znaczy to że fabuła jest zła. Ja osobiście uwielbiam oba miasta i Silent Hill i Raccoon City ^^

Selaphin

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Sat Sep 02, 2006 12:34 pm

Selaphin
Jedyne co jest Ciekawego w SH3 to nawiązanie do 1 cześci ^^ Hmm 2 część była ok dobry klimat oddający silenta szkoda tylko że za dnia, nie było tych nagłych zmian i ciemności a one były po prostu uhhh boskie XD podobnie jak i bohaterowie.

Jest jeszcze jeden tytuł a mianowicie Resident Evil firmy Capcom jednak uważam że porównywanie obu tytułów nie ma większego sensu SH stawia na budowanie klimatu i wywoływanie odppowiednich emocji wstawkami filmowymi, muzyką czy efektami (pamiętny voice efect z SH2) przemierzamy więc świat SH w niepewności i wręcz z troską o bohaterów. Pamiętam scenę w której wraz z Maria uciekamy przed jednym z potworów do windy hmm ciekawe ujęcie to było a mi tak jakoś sie posmutniało...

Co do Resident Evil, Capcom postawił bardziej na akcję i nagłe zwroty akcji gra jest bardziej żywa jeśli mozna tak powiedzieć tu chyba można bardziej postawić na siekanie zombiaków nie znaczy to że fabuła jest zła. Ja osobiście uwielbiam oba miasta i Silent Hill i Raccoon City ^^

...Z tych dwóch zawsze stawiałem na Silent Hill'a. Chociaż Resident miał bardzo dobrą oprawę muzyczną, z tego co pamiętam (zresztą muza z SH to też mistrzostwo!).
...A Alone in the Dark? Ten sam gatunek gry w sumie, ale jednak opiera się na twórczości i klimacie Lovecrafta.
...Jak dla mnie z "Alonów" najlepsza była jedynka. Byłem mały i strasznie się bałem takiego ducha, ktory byl chyba nieśmiertelny (to chyba dobrze, że się go bałem, nie? blaugh ). xd
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 3:59 pm

Niestety z Alone in the Dark miałem małą styczość ( jedynie jakieś dema) więc nie jestem w stanie się wypowiedzieć ale zainteresowałeś mnie stwierdzeniem o jakie dzieła opierana jest gra twisted

będąc rzy gatunku czekam na wypłatę i biegne do sklepu po Forbidden Siren
moze ktoś ma coś więcej info na jej temat? bynajmniej prezentuje się nieźle.

Selaphin

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Fri Sep 08, 2006 1:57 pm

...Arr...
...Dlaczego...dlaczego... crying
...Dlaczego Polacy zawsze kaszanią gry?! crying
...
...FRATER. burning_eyes
...XIX wiek - fajnie.
...Steampunk - świetnie.
...Dość mroczny klimat - nieźle.
...Ale kurde - grafika przedpotopowa, zero głosów postaci (nawet nie ma krzyków podczas walki!), bohaterowie jacyś tacy pff...
...Nie wiem czy w miare ciekawy klimat będzie mnie w stanie przekonać do tej gry... ninja
PostPosted: Sat Sep 09, 2006 5:37 am

a ja sobie kupilem fallouty wszystkie za dwie dychy i mam radoche i zjaecie na najblizszy czas..

opcy

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 8:24 am

opcy
a ja sobie kupilem fallouty wszystkie za dwie dychy i mam radoche i zjaecie na najblizszy czas..

...Zrobiłem dokładnie to samo wczoraj. mrgreen
...Jako fan Fallout'a nie mogłem przegapić takiej okazji.
...No to ten...łor...łor newer czendżys.... burning_eyes
PostPosted: Sat Sep 09, 2006 9:43 am

Selaphin

okej okej, wiecie juz sie balam ze zmiany sa takie jak w przypadku nieszczesnego Prince of Persia z ktorego zrobili 3d niewiadomoco...

tymczasem byc moze rozejrze sie za tym remejkiem jednak 4laugh

Silent Hill 1 rls, inne nie wiem bo nie gralam xd

Raticiel

Anzelmo

Durem Borg

PostPosted: Mon Sep 11, 2006 10:31 am

opcy

jakis czas temu przeszedlem wszystkie czesci mrgreen
jak dla mnie - najlepsza byla czesc druga... pierwsza moze i miala troszeczke lepszy klimacik, ale... byla ZA PROSTA... jej przejscie zajelo mi 8 dni (przy czym wykonywalem WSZYSTKIE poboczne zlecenia, jakie dostawalem >.> )
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38 ... 42 43 44 45 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games