Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 31 32 33 34 35 36 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

Baliaur

PostPosted: Sun Nov 20, 2005 4:19 am

Kagenoyami
racqel
eek
Stefan generalnie wymiata jak lubisz horory / thrillery z tlem i postaciami. Acha, i jak masz wolny tydzien, bo broda na papierze nie oszczedza.

Co racja, to racja..
Ale polecam jego wczesniejsza tworczosc, bo teraz, jak sam otwarcie przyznaje w przedmowach - pisze tylko dla kasy, a co za tym idzie, wiadomo ^_^"
Ale taka komercja to moze byc 3nodding ninja , ja chyba pojade do tego glupiego wydawnictwa albatros i ich tam podusze, jak nie wydadza ostatniego tomu Mrocznej Wiezy w grudniu.
Mi sie chyba z jego powiesciate najbardzij podobalo Lsnienie, a co do ekranizacji sie nie wypowiem, bo jak zobaczylam kto gra malego Dannego (czy jak on tam mial) zrezygnowala,m z filmu xp

Ale Poe i tak jest ojciec chrzestny horroru domokun

Polecam: V. Nabokov "Oko" (ang. 'The Eye') swietne, choc niestety taki krotkie.
PostPosted: Tue Nov 22, 2005 6:48 am

Ja jak na razie czytalam tylko jedna z wielu ksiazek Terrego Pratchetta wink Bardzo mi sie podobala, chociaz na ogol czytam innego rodzaju ksiazki xd Mam zamiar siegnac po reszte, ale zobaczymy co z tego wyjdzie razz Wczoraj wieczorem akurat skonczylam czytac ksiazke (P.Coelha), wiec moze nastepna bedzie kolejna czesc "swiata dysku" wink

Karoolinka

Mae Shii

PostPosted: Wed Nov 23, 2005 8:27 am

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Sat Nov 26, 2005 10:25 am

Joshoki

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sat Nov 26, 2005 11:02 am

Fowla czytałam, książki o Haroldzie Potterze też... dlaczego nikt z was nie zna Ewy Bialoleckiej? Ta to potrafi pisac biggrin Naprawde polecammmm...

Wciaz czytam Kordiana. Jeszcze nei zaczelam, ale...
PostPosted: Sun Nov 27, 2005 12:00 am

A co napisała ta Ewa Bialolecka, bo ja nie wiem sweatdrop

Joshoki

EvilYuki
Crew

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 2:42 am

http://www.runa.pl/ksiazki/31-NAZNACZENI-BLEKITEM.html
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 6:53 am

Aha smile Nigdy nie słyszałam o takici książkach ,no ale kto wie.... Opisy tych książek są całakiem fajne wink

Joshoki

EvilYuki
Crew

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 7:04 am

Dodatkowo, pani Bialolecka jest Snaperka- a jak ktos zna/lubu Harry'ego Pottera to wie, ze "snaperki" to milosniczki zlego profesora od eliksirow... pani Bialolecka pisze jedne z lepszych ff w sieci smile
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 10:41 am

Gailenquen

Kagenoyami

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 11:04 am

Ibris

Co zas sie tyczy ciekawych pozycji, polecam Kwaidan - Opowiesci Niezwykle. Krotkie opowiadania rodem z Kraju Kwitnacej Wisni :3

I mozna je czytac przy spiacych na swoich kolankach Ksiezniczkach whee heart
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 11:49 am

Kagenoyami
Ibris

Co zas sie tyczy ciekawych pozycji, polecam Kwaidan - Opowiesci Niezwykle. Krotkie opowiadania rodem z Kraju Kwitnacej Wisni :3

I mozna je czytac przy spiacych na swoich kolankach Ksiezniczkach whee heart
Do tego nadaje sie jeszcze Winnie The Pooh :3

A ksiezniczke masz tylko jedna, krolewiczu na koniu X3

Gailenquen

EvilYuki
Crew

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 11:50 am

A Lian Hearn i jej "Po słowiczej podłodze"? kiedysto skończę, jak będę miałą więcej czasu :/
PostPosted: Mon Nov 28, 2005 11:52 am

EvilYuki
A Lian Hearn i jej "Po słowiczej podłodze"? kiedysto skończę, jak będę miałą więcej czasu :/
Pisalam o tym wczesniej :3 Bedac tydzien temu w Tychach u mego lubego, wypatrzylam juz 3, ostatnia czesc Sagi. Moge pomyslec o prezencie na gwiazdke XDD

Pierwsze dwie czesci - CU_DOW_NE! Wartka akcja, ciekawi bohaterowie... Autorka nie zanudza, rysuje slowami naprawde piekne obrazy i przedstawia nam boski swiat. In love od pierwszego razu :3

Gailenquen

EvilYuki
Crew

PostPosted: Mon Nov 28, 2005 12:08 pm

Genialnie sie czyta, ale poki nie zaczelam "Kordiana" nie mam sumienia skonczyc crying
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 31 32 33 34 35 36 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games